Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Škoda že místo Warhammeru neudělalli Pána prstenů. Jako vypadá to pěkně, ale ten svět mi nic neříká... jinak by mě zajímalo, jaký další díl TW bude následovat. Osobně by se mi líbilo, kdyby se hoši pustili do nějakého epického sci-fi nebo znovu do středověku.
    • Magister_Peditum
      Tak si jeden díl holt odpustíš. Mně zase nic neříká období středověkého Japonska a přesto jsem si Shoguna 1 i 2 užil.... *15*
    • Pristi dil by mohl byt warhammer 40k
    • TheGGG
      jen proto, že tobě nic neříká, neznamená že to nemají dělat pro statisíce lidí, co war znají... Lotr je okoukanej a není to to správný gore... kdepak, drsná temná fantasy mixnutá steampunkem, to je to co zde chybělo... navíc tvůrci budou v budoucnu pracovat i na dílu ze středověku...
      • Jn, třeba shoguna jsem také nechtěl vůbec hrát, protože mě Japonsko moc nebralo. Potom jsem to zkusil a u shoguna jsem strávil asi nejvíc hodin ze všech dílů :) Třeba to tak bude i s Warhammerem. Na ten další díl ze středověku se teda těším, tam je toho hodně co vylepšovat oproti poslednímu dílu :)
    • Veskoslav
      Když to řeknu takto, tak Lotr je pouhá pohádka, která se dost omezila. Až zpětně se vydávají různé bestiáře ze světa Lotra atd. Ale pořád je to taková místy krvavá a smutná pohádka oproti Warhammeru. A to se týče i jednotek. Zcela fádní a obyčejné. A je jedno, jestli se jedná o elfy, Mordor nebo Gondor například. Příliš omezené jednotky. Někdo namítne, že Silmarillion je skvělým příkladem toho, jak by svět Středozemě mohl být do TW zakomponován a s tím i souhlasím. Ale LoTR? Ne, ten je příliš obyčejný a nudný. Mocné elfí království jsou zničená, Númeron padl, démonská království ze severu nejsou, elfové upadají atd. Takže pokud by se mělo nějaký díl TW odehrávat ve světě Středozemě, tak rozhodně ne v nudném období Lotra.
      • Magister_Peditum
        A zrovna modifikace k Medievalu 2 ukazují, že to v nudném období LotR hrát jde. Jinak Warhammer je v podstatě slepenina všeho možného, rozhodně bych z toho nedělal nějaké veledílo, co dává jiným fantasy světům na frak. Jen stojí na hlavách obrů, jako je třeba i ten Tolkien.
        • XorxoxTalarius
          Ja bych z toho veledilo delal, jeto takova fantasy 2.0 ktera nema obdobi
          • Magister_Peditum
            V čem nemá obdoby? V rozsahu? To není zas takový úspěch, když za tím stojí armáda lidí. Tolkien na to byl sám. Nebo si vezmi Malazskou knihu padlých. To vymysleli dva lidi a to je hodně specifická fantastika.
            • Veskoslav
              To sice máš pravdu. Ale přistupuje se tam k tom trochu jinak. Navíc v knížkách se například můžeš dočíst takové věci, že někde hluboko pod zemí jsou stará města jako New York atd. Takže Warhammer, což se mnozí domnívají, není "středověk" světa Warhammeru 40k. Některé věci jsou společné jako Chaos, ale je tam spousta odlišností.
            • Magister_Peditum
              Až na ten bžilion odlišností, jako že existuje Warp, Chaos nebo psychická energie. A jde tam o to samé, jako v klasickém Warhammeru.
            • Veskoslav
              Warhammer a Warhammer 40k jsou docela dost odlišná univerza:) Warhammer 40k se totiž odehrává na základech našeho skutečného vesmíru. Klasický Warhammer nikoliv.
            • TheGGG
              je to fantasy 2.0, protože dokázalo vzít vše dobré z tolkiena, přidat bazilion vlastních nápadů a pěkně to vymáchat v gore... malaz je taky top, tam je ale hlavně špica příběh... lore mám radši z waru....
            • Magister_Peditum
              Stále sice nevím, proč by to mělo být fantasy 2.0, ale ok. Jinak aby nedošlo k mýlce. Mně se svět Warhammeru líbí (tedy spíš jeho část 40k).
            • XorxoxTalarius
              Ano i v tom obsahu, urcite je to dane dobou kdy to vzniklo a tak dale. Ale to vystihuje to ze by se to dalo povazovat verzi 2.0.
              Je to jako kdyz mas Homo Sapiens a z nej se stane Homo Sapiens Sapiens
      • Númeron - jen pro znalce díla JRR Tolkiena *3*
      • Ale vždyť i Pán prstenů by se dal udělat hodně temný a krvavý, jen by to autoři museli chtít :) Otázka je, zda by to vůbec prošlo, někdo by mohl namítnout, že to je špinění práce Tolkiena. Navíc mě některé ty jednotky co jsem viděl v ingame videích nyní ve Wrahammeru také přijdou jako z pohádky. Třeba ten chaos a orkové jsou podobné svojí stylizací jednotkám z Warcraftu.
        • Spíš jsou jednotky z Warcraftu stylizací podobné Warhammeru, koluje historka že Warcraft měl mít původně Warhammer licenci, ale nakonec z toho sešlo ale většina věcí tam zůstala, ono i ta jména, hammer, craft..
          • našel jsem tento článek, takže ano, nakonec v podstatě obšehli

http://kotaku.com/5929161/how-warcraft-was-almost-a-warhammer-game-and-how-that-saved-wow
            • TheGGG
              orky tak jak je známe vymyslel warhammer, blizzard nevymyslel nic, jen přihřátý růžový brnění, co se líbí lidem jako ty...
            • Tolkien obšlehl evropskou mytologii, GW obšlehli Tolkiena, Blizzard obšlehl Warhammer a pak už opisovali všichni od všech *1*
            • Pak by se dalo rict ze tolkien obslehl warcraft, protoze blizzard vymyslel elfy i orky. No a trpajzlici jsou v pohadkach od nepameti, takze se defakto vsichni vykradli navzajem
        • TheGGG
          MLČ, když nevíš o čem mluvíš... a tu sviň*rnu warcraft ani nezmiňuj, to je jen laciná kopie, kterou blizzard drze obšlehl... jakmile přidaj blood, bude toto ten pravej a drsnej warhammer... a ještě jednou, seš tady asi novej, ale warhammer s tou nevkusnou blizzardí zrůdností nesrovnávej...
          • nepraskla ti žilka, buzíčku? *7*
            • TheGGG
              aby spíš tobě něco neprasklo, až se příště budeš ohýbat pro mýdlo... *14*
            • Příště smažu ten smajlík aby jste to, co napíšu, mohli brát vážně.
            • XORXOX: Já si spíš myslím, že to slovo je "Yrch" a znamená elfsky "Orc". Slovo "skřet" je z českého překladu, stejně jako slovo "skiriti", když se podíváš do Pána Prstenů, tak slovo "skirit" bylo zřejmě vymyšleno při překladu do češtiny jako překlad slova "yrch" tak, aby se podobalo českému slovu "skřet".

A to nemluvím o goblinech, což je - pokud si dobře pamatuju - v Tolkienovi jenom jiné označení pro skřety, tj. "orky".

Ale jinak souhlasím, že je to totéž, je to jen zmatení pojmů a překladů.
            • XorxoxTalarius
              Slohla orky a skrety? Nerad ti to rikam ale ceske slovo skret vzniklo skomolenim elfiho "skirithi" coz znamena ork. Takze ork a skret je to same. Je to ten samy priklad jako General Attorney, holt ztraceno v prekladu.

Ale ke tvemu hloupemu srovnani, orkove ani goblini (hadam ze to jsi myslel slovem skreti) nemaji s temi z lotra nic spolecneho, uz jenom to ork je o hlavu az dve vyssi nez clovek, je daleko silnejsi a rozhodne jich lidi nedokazou pobit tolik jako v tolkienovy. Kdyz pomines fyziologii ktera je kompletne odlisna, tak dalsi vec je jejich mentalita, napriklad nocni goblini casto funguji i jako potulni kupci kteri se zivi prodejem otroku a nejake valky je moc nezajimaji. A tak se da pokracovat. Navic uz by vubec neslouzili pod nejakym (neorcim) carodejem aby plnili jeho vuli (hadam ze by skoncil se sekackem mezi vocima). Jedinou vyjimkou jsou snad trpaslici chaosu kteri pouzivaji orky jako otroky, ale tam je ten vztah zalozen na mnohem komplikovanejsich vecech.
            • Otékají mu křečové žíly. Warhammer je totiž taky kopírka co šlohla orky a skřety od Tolkiena. :D
          • TheGGG
            trochu jsem se rozčílili, ale fakt mě štve, jak to blizzard prvně ukradne a pak se ještě tváří, jako by byl ten kdo se všemy nápady přišel... je to jen jeden z mnoha zločinů této "firmy"
            • Bobe. Najdi si black library a potom srovnávej lore. Kolem warcraftu vyšlo kolik knížek. 20? Kolem warhammeru mnohonásobně více...
            • Spis naopak bych rekl ze mohli misto warhammeru radeji koupit licenci na warcraft od blizzardu, to lore je tam mnohem lepsi, i stylizace a vsechno
  • n0rd
    počas tej časti o trpaslíkoch som sa len zalizol nad predstavou, že by namiesto Warhammer spravili diel zo sveta LotR

jasne, je tu fenomenálny mod Third Age, ale bohužial moderi majú limity oproti štúdiu ktoré by to spravilo vo veľkom formáte
    • XorxoxTalarius
      Si stahni Third Age modifikaci pro Medieval 2 ... uz sama modifikace ma tunu modifikaci, takze mas vet Lotra uplne do detailu
    • TheGGG
      na Lotra ti s*ru...
  • Z toho světa by bylo pěkné open-world RPG... škoda, skoro to vypadá jako trailer na něj :-)
    • XorxoxTalarius
      Open world RPG je, pokud ti nevadi MMO tak si najdi Age of Reckoning ... porad jedou fan servery
      • prave v tychto dnoch implementuju tier4
        je sranda, aka je teraz ta hra ziva, jasne, ma bugy ale kazdy jeden tier je plny, vzdy sa tam nieco deje
      • Ta hra měla krásný intro.
  • Veskoslav nám ve svém odstavci zdělil proč je fanouškem Warhammeru, což se dalo zdělit jednou větou a přitom neurážet opakovaně ostatní věci. *1* Takže zatímco Warhammer (v podstatě jediné měřítko je proto Shakespeare či Erasmus Rotterdamský) je Magnum opus naší doby z kterého budou čerpat generace ještě za dvě století tak Lotr je jen trapná pohádka.

Ne teď vážně. Warhammer jsem nikdy nečetl ani nehrál, ale co se týče různorodosti jednotek, tak se mně zdá, že z toho dokáže CA vytěžit více. To ale ještě, že po literární stránce by to mělo překonat Lotra... *7*
    • XorxoxTalarius
      Lotr je pohadka pro deti a Warhammer pro dospele ... to je cele
      • generalx
        Přijde mě zavádějící a hloupé srovnávat Pána Prstenů a Warhammer. Pán Prstenů je překrásná klasická fantasy beletrie a je úžasná - tak je jasné že má komerční potenciál i na hry. Warhammer je zas překrásná a dokonalá figurková hra z které postupem času vyšli né moc propracované knihy ale za to dobré hry ať už na stole nebo v PC. Obě mají universa mají své kouzlo ale obě hlavně staví na něčem jiném. Hádat se co je lepší je klasické puberťácké poměřování šulínků na hřišti. Já mam slabost pro obě. A za sebe můžu říct že pro fotmát hry jako je Total War je Warhammer daleko různorodější a vhodnější. (neříkám že by se mě nelíbil tak LOTR nebo AGOT). Každopádně o warhammeru TW sním už nespočet let :)
        • GENERALX: Hezky napsáno! Faktem bohužel je, že jak Pán Prstenů, tak Warhammer jsou herně trestuhodně nevyužité licence - respektive dobrých her je podle nich smutně málo. A přitom světy už jsou vymyšlené, zápletky jsou, výtvarný design je, fanoušci jsou... jen ty dobré hry poněkud chybí.
          • generalx
            Samozřejmně při tak úžasných universech by dokonala hra měla být samezřejmostí :) ja si Warhammer spojuji hlavně s wargamingem..minuaturama..figurkama..tam je wh fenomenalní..pc hry je až druhořadá záležitost.. a ano her je málo..miloval jsem battle of middle earth (remake by ji kua slušel) a z WH universa jsem měl nejradši serii down of war. Takže teď se těšim jak malej na konečně old world warhammer :) ...ale krasně namalovaným figurkám na stole a té atmosféře se stejně nic nevyrovná :)
        • Ooo děkuji za nějaký dospělejší příspěvek. *3*
  • TheGGG
    a nejlepší by byl Malaz... bych si to v online dal proti nějakýmu cápkovi s 10 000 vojáky... mě by stačil jeden Jaghut s Omtose Phellack
    • Pár silných kostějů a vyhladil bych ti i toho posledního jaghuta *2*
      • Magister_Peditum
        Co kostějů, stačila by rota malazskejch sapérů s několika svítivkama a do kytek půjdou i starší bohové. Nedej bože, aby to byli Křovák se Šumařem, to by nejspíš neměla šanci ani samotná Propast! *15*
        • TheGGG
          to jo... by zamrzli dřív, než by stačili použít jedinou z těch svých bomb...
          • Magister_Peditum
            Podceňování malazských sapérů se už pěkné řádce mocných bytostí šeredně nevyplatilo. *1*
    • No kdyby Isildur měl zlomený meč až po záštitu, kdo ví jak by to dopadlo *2*
  • už len tá mapa vyzerá skvelo...škoda že to nieje pre mna tento typ hier..:(
  • Série jako taková podle mě zanikla medieval2 pak už to s ní jde z kopce a tenhle mix asi nebude vyjimka
    • Magister_Peditum
      Ok, pominu Empire a Rome 2, kde se muselo čekat na tunu oprav nebo modifikací, aby se to dalo důstojně hrát. Ale díly jako Napoleon nebo Shogun 2 byly úspěchem. Já bych spíš řekl, že kvalita série kolísá, jeden díl perfektní, další zase vydají nehotový a z hráčů udělají betatestery zadara.
      • PreidaQ
        Na druhou stranu je pravda, že CA jsou už v takové letargii, do které upadla například třeba i Bethesda. Jejich hry budou pořád zábavné a dobře hratelné, ale přesto nikdy neřeší vleklé závažné herní nedostatky (jako třeba tady AI či dipomacie) a obvykle rezignují na snahu posunovat svoje hry stále dál. Namísto toho se pouze soustředí na dělání podobným her, pouze v jiných prostředích.
      • Hm mě jde spíš o to že těm hráčům kteří hráli ty staré tw do ještě dejme tomu empire tak vlastně ta série už nemá co nabídnout já nvm ale vždyť ty nové díly jsou vlastně klony v nové grafice a jak tady někdo píše níže ui. Je stále kraticky blbé a po rome2 nevím jestli budou mit lidí chuť kupovat zase další tw ať si videa vypadají sebelip
  • Neví někdo jak se bude získávat ta magie?to bude jako surovina která se bude těžit či s nějakým budovama
  • Hrajete nekdo gothic armadu? Ja jo podle mne je to supr ale taky i dost tezke. Hraju skirmish za imperium na normal a nektere mise i prohraju
    • hraju, ale zase tak těžké mi to nepřijde... Normal se ještě dá, zvlášť teď za Eldary.
      • No ale proti eldarum se to neda, zvlast nektere mise. Jsou hrozne op
        • Nejsou zase tak OP, zlikviduj jim motory a generatory... Jsou neskutecne zranitelny na boarding, a pokud je trefis taranem, jdou okamzite do kytek.
          • A co treba assassination mise? Mam 2 minuty abych identifikoval, dohonil a znicil lod. A casto to byva nejakej zmetek s boostem do motoru ke kteremu se nepriblizim ani na 12k jednotek:(
            • Potřebujes správnou skladbu lodí, dá se to zvládnout za kohokoli, jen tomu musis upravit flotilu.
  • Ahoj, mohl by mi, prosím, někdo popsat vztah mezi Bretonnií a Císařstvím?
    • V podstatě středověká Francie a Německo (včetně jejich "přátelských" vztahů).
    • XorxoxTalarius
      Dve rise ktere spolu obcas bojuji, obcas se spoji, ale spis se snazi mit dobry obchodni a partnersky vztah.
      • Děkuji :)
    • Spíš o co v tom světě sakra jde? :D

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit