Přejít na výpis diskuzí
Nová verze mobilních Games.cz přináší rychlejší načítání stránek a lépe čitelné texty
17.11.2014 | Redakce Games.cz
43 příspěvků
-
Nova mob verze se mi libi ale dost mi vadi ze vedle clanku uz neni napsany pocet prispevku v diskuzi / pocet novych.. ted musim rozklikavat uplne kazdej clanek i kdyz uz jsem ho precetl abych zjistil jestli nenapsal nekdo neco noveho.
-
-
Mam stejny problem, to ze tam neni videt pocet prispevku beru jako obrovske minus. Drive jsem mobilni verzi pouzival, ale tohle mi opravdu chybi, takze asi prejdu na klasickou i na telefonu.
-
A ja myslel , ze to je jen nejaka docasna chyba :( . Prosim vratte tohle zpatky
-
-
Fajn, proč sakryš blokujete v mobilní verzi zoomování? Proč nenecháte lidi se špatným zrakem si zvětšit text stránky tak, aby jej mohli pohodlně číst? To jako lidi, co hrajou hry, jsou jenom lidi s ostřížím zrakem???
Žádám tímto nápravu této ohavné chyby a změnu příslušné META hlavničky, aby se dala mobilní verze bez problémů zoomovat. Druhou možností pro mě je pak se na vaši mobilní verzi vyprdnout a nechat si posílat verzi pro PC, tam zoomování jde.
Tenhle přístup ke zrakově postiženým uživatelům mobilního webu mě pěkně štve. -
-
Nějak moc jsem to nezkoumal, ale pokud vím, tak mobilní verze je responzivní. To znamená, že se šířka upravuje automaticky podle tvého rozlišení, aby se ti text dobře četl a nerozjížděl se při rolování do stran. Takže tam pak pochopitelně zoomovat nejde. A není to chyba.
Pokud chceš větší písmo, nastav si v prohlížeči automatické zvětšení na více jak 100 %. -
-
Bohužel, games.cz tohle nerespektuje, minimálně na mobilním Firefoxu. Nehledě na to, jak velké písmo nastavím v prohlížeči, text je pořád stejně velký. A ano, zoomování nefunguje. Bylo by fajn, kdyby fungovalo alespoň jedno z toho.
-
-
-
Já jsem právě jeden z těch, co si čtou Games na mobilu všude, kdy je příležitost, ale nikdy jsem nepoužíval mobilní verzi. Vždy jsem si radši přepnul na klasickou verzi. Mobil nejmenší zrovna nemám, takže se to čte na klasické verzi ještě dobře.
-
-
asi tak nějak... *4*
-
Asi tak, mobilni verze se mi zda spis za trest i na mobilu kolem 4 palcu.
-
Na 8" tablete vzdy prepnem na klasicku verziu. Na telefone nesurfujem, ale vzhlad tej mobilnej verzie mne osobne nevyhovuje.
-
-
Můj zásadní problém s mobilním webem je galerie obrázků (screenshoty u her, atp). Je skoro nepoužitelná, polovinu prostoru zabírá pravá lišta, a obrázek je pak prťavý (občas menší než v samotném článku). Proto na mobilních zařízeních na games.cz skoro nechodím. Druhá výtka jsou videa, ten váš vlastní přehrávač je o dost horší než odkaz na YouTube nebo vložené čisté html5 video. Všechno prťavé. Zavřít reklamu skoro nemožné. No a do třetice GamesTV, která vyžaduje flash, takže nepřehraju vůbec (ne, nějakou stream.cz aplikaci vážně instalovat nebudu). A když už tohle píšu na mobilní verzi, tak za čtvrté políčko pro přidání nového komentáře - vejde se do něj stěží jedna věta, i když kolem něj je všude hromada volného místa. Či kdyby vyplnilo prostor? Napsání delšího textu je docela porod.
To byly podněty k vylepšení, v každém případě díky za snahu udělat mobilní web použitelnější. -
ještě by neuškodilo vyměnit tu oči vypalující bílou barvu za nějakou jinou
-
-
Jo no, tohle taky, ve vlaku osvitim cely coupe a to i na minimalni brightness
-
-
Jj chtelo by to aspon na vyber mezi cernou a svetlou verzi stejne jako je na klasickych games. S tim bilym pozadim se to v noci neda cist.
-
-
-
Na mobilních verzích vždycky hledám, kde se přepnu na tu klasickou *15*
-
Proc uz se u clanku nezobrazuje celkovy pocet a pocet novych prispevku?
Rychlost je stejna = instantni, jak jinak asi v roce 2014 na 4g siti. -
-
Pocty prispevku tam jste pridame... Uz se na tom pracuje.
-
-
rozvrženi a barva stále děsná.v době kvalitních telefonu muže klidně zustat original internetovejch stránek.
-
-
hmm, tak ty o tom vážně moc nevíš... *1*
-
-
hlavně že ty o tom víš *1* dneska jer to free cool in dělat mobilní responzivní weby co? ale nechápu proč v době kdy se začínají prodávat mobily s HD rozlišením!!! Je to stejně zbytečné jako dříve ty mobilní weby optimalizované pro čtyř řádkové displeje. Navíc matoucí člověk je zvyklaej používat nějakou verzi webu na mobilu ji vidí stejně ale ona se mu tam nacpe mobilní s úplně jiným ovládáním já mám radši vždy klasické verze. Beztak ta mobilní je tu jen kvůli lépe optimalizovatelné mobilní reklamě *3*
-
ne nevim ale co vím je že se mě to v mobilní verzi nelíbí... *3*
-
-
-
Já to budu používat na PC, je ty rychlejší, přehlednější a hlavně tam nejsou reklamy :)
-
-
Moc nekřič, nebo si na mobilní verzi došlápnou taky.
-
"hlavně tam nejsou reklamy"
*15* +1
-
-
u mobilni verze mam jen jeden pozadavek! At je tam hned na vrchu velke tlacitko na prepnuti pro klasicke zobrazeni! a at si miji volbu zapamatuje uz naporad
-
-
Ohledně tohoto jsem psal redakci mail, bohužel neodpověděli, takže ani nevím, jestli ho četli. Teď to funguje tak, jak říkáš (tlačítko je teda dole). Změna se permanentně zapamatuje (tak dlouho, jak vydrží cookie). Bohužel změna opačným směrem (z klasické na mobilní verzi) se nezapamatuje. I po zavření a znovu otevření prohlížeče člověk pořád dostává plnou verzi a každou stránku musí ručně přepínat. Což u lidí, co chodí z rss čtečky a preferují mobilní verzi (já) je dost nepříjemné. Takže další návrh na zlepšení/opravu funkčnosti.
-
-
Díky, mrkneme se na to.. Toho emailu jsem si nevsim :(
-
-
V tom případě tam máte ještě jeden:-P Oba poslány na redakce@games.cz dne 9.11. Ten druhej se týká duplicitních položek v RSS čtečkách, protože se hodně často přejmenovávají nadpisy článků. Což se teda netýká konkrétně mobilní verze, samozřejmě, ale obecně všech co používají RSS na čtení vašeho webu.
Díky za snahu o nápravu. Moc rád sem chodím a pokud dotáhnete mobilní verzi a případné chybky do konce, tak to bude bombastické. Mohli byste zvážit nějaký "Donate" button (plus co třeba Flattr?). Nejsem naivní, asi to moc peněz nehodí, ale jsou lidi, kteří rádi přispějí na dobrý web. Pokud byste navíc uvedli, kolik peněz měsíčně ztratíte na lidech, co používají adblock, možná by to lidi motivovalo alespoň částečně vám to vynahradit. Just an idea. -
-
Donate program zde mají, jen není moc propagován.
-
-
Super, díky za odkaz. A teď mi ještě řekni, jak se k tomu dá z hlavní stránky dostat :-) Já to fakt nevidím. Což je docela chyba, takhle se o tom nikdo nedozví. Pěkný nápad je zobrazovat krátký text a odkaz na donate program v místě, kde by měla být reklama, pokud je vyblokována adblockem. Některé weby to tak dělají (jak přesně je to uděláno technicky, to nevím), a je to určitě lepší než nic, řekl bych.
-
-
-
-
-