Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Bohemund
    Já se na tu hru těším. Doufám, že na nejtěžší obtížnost to bude alespoň taková výzva, jakou byla jednička, resp. DLC The Golems of Amgarrak, tam jsem se příjemně zapotil. Jinak to dohadování o realističnosti, o kvalitě příběhu, o fantasy stylu atd., to je zbytečné. Já bych taky chtěl HC rpg, kde je třeba pro nošení meče si koupit pochvu, pravidelně jíst, realistické souboje atd... ale do toho se prostě žádné studio jen tak nepustí, možná až po úspěchu nějaké indie hry podobného ražení, kdy se ukáže, že taková hra má potencionál a hráčskou základnu.
  • bohužel po DA2 a po parakotoulech a výskocích dva metry vysoko v plátovém brnění z tohoto videa si nejsem jistý, zda to "volání hráčů" nejsou jen PR kecy. :) Nečekám realitu, ale boje v DA2 byl úlet, který mi zážitek z příběhu dost zastínil. Jsem na Bioware hodně zvědavý, jeslti se jim značku DA podaří zachránit, konkurence bude krutá :)
  • Jako vypadá to opravdu dobře, o to není. Přesto mě to nenažhavilo jak Witcher 3 a kupovat prostě nebudu kvůli Originu. A to jsem si koupil ten bundle s BF3, ale i tak jsem se ještě nedonutil nainstalovat Origin. Zase na druhou DA:Origins mě taky nějak nelákalo, ale jakmile jsem okusil, tak jsem tomu tak na týden propadl.

    PS Opravdu zajímavá a zábavná diskuze i obouručácích, já čekal kdejaké diskuze, ale že se tohle bude tak moc řešit to fakt ne. No prostě games nezklamalo. *1*
  • Jack1947
    Nelibil, se mi DA (1?) , tohle si ovsem minimalne vyzkousim, uz jen kvuli tomu abych videl co se zlepsilo a co naopak zustalo nebo, zhorsilo.
  • TheGGG
    V bioware možná trochu vyměkli, pokud jde o dospělost světa, ale pořád je to lepší než brak warcraft od patlalů z blizzardu.
    • Vubec nechapu individuum jako ses ty. Vzdyt te nikdo nebere vazne, tak proc vynakladas tolik energie na psani sem ? Na jednu stranu tu postujes totalni vyblitky typu tohohle prizpevku a na druhou stranu tu pises romany o vaze mecu, ktery stejne jenom sbiras z wiki. Fakt kde tu energii a cas beres ? To skutecne nemas nic lepsiho na praci ? Musis bejt uplne prazdnej chlape...
      • TheGGG
        Blizz fanboy *8* Todle není nic jiného než pravda. Warcraft je absolutní dno fantasy. A knihy které o něm vyšly jsou pak ještě horší. Deal with it.
        • Watch out! Troll spotted!
          • Ale má pravdu, že ty warcraft knížky jsou vážně odpad *15*
            • Warcraft knížky jsou dobrý, WoW knížky jsou sračkoidní rychlokvašky.
            • No Dostojevskij to není :) ,ale jako odpočinkové čtení to ujde :)
    • Rhulad
      No nic amen s tebou synku. Ses úplně zcvokl. Už mě vadíš víc než Veskoslav asi svoji zlobu obrátím k tobě.
      • TheGGG
        Haha pán si tu hraje na znalce a experta na kvalitní fantasy a pak hraje hry od blizzardu. Jestli je DA béčko (a jako že je) pak je warcraft tak zetko. A to jak "propracovaností" světa tak příběhem. Od člověka jako ty jsem čekal něco víc.
        • Rhulad
          Ano hraji už od dob WarCraft II jelikož hratelnost je ryzí a WarCraft III je jedna z nejlepších RTS. Sice už to není co bejvalo,ale nevidím důvod proč hateovat jedno z nejlepších studií. A příběh je mi v celku jednu u multiplayeru v RTS to mi věř.
          • TheGGG
            Bohužel vizuální stránka hry je takový šunt že na ničem jiném nezáleží. Navíc říkat warcraftu nejlepší RTS, když nejde ve hře o žádnou strategii ale jen o to si naklikat dost panáčku je směšné. Company of heroes, total war, dawn of war, to jsou správné strategie.
            PS: ale pravda že v multiplayeru se ta brakovost nepozná tolik jak v tom směšném příběhu.
            • vlastik.plaminek
              "Jestli je DA béčko (a jako že je) pak je warcraft tak zetko. A to jak "propracovaností" světa tak příběhem." Přesně tady.
            • TheGGG
              kde mluvím o příběhu? *8*
            • Nějak začínám mít dojem, jako bys naznačoval, že DA2 mělo lepší příběh než Warcraft 3..... asi mejlka, musím si to vlákno pročíst ještě jednou.
  • Psalo se někde že je to podle skutečných událostí, že tu řešíte jestli jde v tom brnění a s tím mečem bojovat ? :D Ty jo oni tam jsou draci jestli pak jich ve středověku taky pár potkali. Pokud chcete simulaci tak radím zajít na historický šerm a nehrát Dragon age nebo jakékoliv fantasy rpg. -.-
    • no, este 5 rokov tymto trendom uz nebude rozdiel medzi Sonicom a hrami od Bioware ;)
      • sipecka
        Proč tu urážíš Sonica?
  • zajímavé že každý řeší kotouly v brnění s obouručákem, ale toho že mu ten meč visí na zádech a nejspíš má záda potřené sekunďákem, toho si nikdo nevšimnul
    • lebo je každému jasné, že má na chrbte elektromagnet... *15*
      • *1*
  • Mimochodem, lidé ve středověku byli na fyzickou zátěž zvyklí, celý den makali nebo trénovali, nebyli nutně svalnatí, ale minimálně šlachovití. To není, jak my nerďáci, co jsme rádi, když dokážeme přenést PC z jednoho pokoje do druhého a přitom si nezničit záda (ok, zveličuju), čili je zbytečné na celou tu omáčku okolo obouručáků nadávat a jak už tu zazněla kupa argumentů, je to přece fantasy a on s tím mečem (když nepočítám ty abilitky) máchá normálně, ne, jak ve 2ce (kde uznávám, že to byl extrém), kde Fenris (nebo Hawke) s obouručákem máchal mnohem rychleji, než polodémon Dante v Devil May Cry a naproti tomu ve Skyrimu, kde Dovahkiin, který umí slovem ovládat počasí, máchá mečem, jakoby ho pomalu nedokázal unést (což je další extrém) :-) :D
  • sipecka
    Tak udělejme si resumé. Shodli jsme se na tom, že Dragon Age je ptákovina pro dětičky. Jediný komu se to libí je GGG a to je případ pro specialisty.
    • Netrolluj, víš, moc dobře, že tu je názorů všehochuť (a sakra, chytil jsem se na troll bait)
      • sipecka
        Tak brala jsem většinu a většině se to nelíbí a jsem ráda, že zde lidi mají i trochu vkusu. Sice se najde pár výjimek, ale to to jsou většinou pubescenti.
        • TheGGG
          někdo s tvými názory by neměl vylízat z baráku a měl by ho 5krát týdně navštěvovat lékař. DA I se tu líbí většině, akorát vznikly nějaké neshody o váze obouručních mečů což je způsobeno neznalostí a t*postí zdejších diskutujících, kteří by ve frontě do Blbákova tvořili s tebou v čele opravdu velkou frontu.
          • sipecka
            Není důvod být hrubý ty pubertální hulváte *3* Osobně bych ti radila zůstaň u troleni jelikož jak začneš psát ty svoje" racionální" názory tak je to k zblití.
            • TheGGG
              Boože, několikrát jsem tu zmínil že i když preferuji PS3, mám doma počítač schopný rozjed i kousky jako ROME 2 atd. Že si castlevaniu zahraji na PC neznamená že nemám rád SONY. Bohužel co jsem slyšel konzolová verze castlevanie má solidní problémy s propady fps a protože jsem o hře nevěděl před tím než se objevilo demo na steamu, rozhodl jsem se že už si rovnou koupím PC verzi. Mimochodem jak jsem psal kdysi na PC jsem hrál i Maxe payna 3 a pár dalších kousků. Nejsem ani tak proti PC, jako proti šíleným pc fanboys a jejich arogantnímu přístupu.
              Psát že zde vše hatuji je pěkná ukázka demagogie (hned mi to o tobě něco řeklo). Dlouhodobě zde vyjadřuji opovržení pouze nad hrami od blizzardu, nad starými hrami, nad většinou her na xboxu (HALO 4 bylo takové lepší béčko) a nad nezávislími hrami které opravdu nemám rád. Naopak je tu hromada skvělých her které jsem nikdy nepomluvil, takže o trollingu nemůže být řeč. Vím že se ti líbí moje profilovka, ale mě ta tvoje ne. Tudíž se zdrž reakcí na moji osobou.
              Děkuji a přeji hodně zmaru.
            • sipecka
              Nene tebe jsem si oblíbila. Ty sám nevíš co jseš a to mě irituje. Jeden týden vše hatuješ a další se ti naopak vše libí. Jeden týden píšeš jak všechno hraješ na sony a druhý jak se těším na Castlevania na PC... čili jsi je prasprostý lhář a ty já moc nemusím. Pusu na čelo
            • TheGGG
              Hulvát, pubertální? ale ale to jsou mi nepěkná a NEPRAVDÍVÁ slovíčka. Jestli ti todle přijde jako hulváctví, možná bys měla jít radši sledovat Sama doma.
              Bohužel zde se jen projevuje elementární problém této diskuze. Každý tu má ve zvyku napsat spoustu slov, s malým významem. Řekni v které části mého příspěvku jsem napsal něco co není pravda, nebo jsem se nějak zásadně zastával hry samotné. Pouze jsem pro dobro samotných diskutujících osvětlil milné představy o používaní a povaze již zmíněných Zweihänderů. Že si se do toho začala plést ty, která očividně meč viděla jen na představení, historického šermu někde na hradě, je velice politování hodné. I když si vážím názoru každého diskutujícího bez ohledu na jeho pohlaví, rasu, vyznání, orientaci a politické zaměření, musím tě požádat abys již na mě nereagovala a proud svých myšlenek zaměřila na jiného nešťastníka. *3*
  • Kravina. Chodím na šerm a s obojručným mečom sa dá bojovať bez akýchkoľvek problémov. Je síce pravda, že jedenapolručný meč je určite praktickejší, ale mýty typu "plátová zbroj niekedy vážila až 50kg a rytier sa v nej nemohol poriadne pohnúť" ma vedia rozžeraviť do červena. Obojručné meče, s ktorými som prišiel do styku, vážili okolo 2 až 2,5 kg. To nie je nijaká veľká záťaž, ak vezmeš do úvahy, že priemerný výr skalný váži 3kg a sokoliari ho nosia na ľavej ruke. Myslím, že ak žena dokáže udržať trojkilovú sovu na ľavom predlaktí, tak ktokoľvek dokáže bez problémov bojovať 2-3kilovým mečom. Potom už záleží len na kvalite zbrane - či je dobre vyvážená a či má ťažisko na správnej časti zbrane (za priečkami). Ohľadne Dragon Age musím povedať, že tam tie meče možno sú prepísknuté dĺžkou čepele, ale rukoväť k má zvyčajne primeranú dĺžku k čepeli, takže pri obojručnom držaní by možno bolo reálne to udržať... samozrejme, Fenrisove seky jednou rukou v tejto chvíli ignorujme...

    ...a ignorujme vlastne celú túto tému. Je to hra. A dokonca fantasy hra. Nehľadajte chyby tam, kde sú dovolené. Tiež sa nezamýšľate nad tým, odkiaľ sa zoberie skala, ktorú mage vrhne na nepriateľa. Dragon Age v tomto smere nekritizujem. Zbrane sú vkusné, graficky prepracované (teda, ak nerátame Origins) a to je to, čo ma na hrách zaujíma. Na skutočný šerm mám realitu, nie PC :)
    • Asi tak. Keď si niekto myslí, že bojovník či vojak by dobrovoľne išiel do boja (alebo súboja) so zbraňou, ktorou sa nedá bojovať alebo v brnení, v ktorom sa nedá pohnúť, tak len toto odkazujem *15* *15*
      • PravyMonty
        Dobrá tedy, sežeň si pár kamarádů, vemte si pár klacků dlouhých okolo jednoho metru, udělejte čtvercovou formaci o velikost 3x3, s malými rozestupy, postav se dopředu doprostřed a zkus se pořádně rozmáchnout, aniž by ses někoho dotkl.
        • Nič v zlom, ale nijaký skúsený bojovník by v podobnej situácii nešiel bojovať s mečom, jedine, keby ho má ako pobočnú zbraň. Najpravdepodobnejšie je, že prvé dve trojice by boli kopijníci a za nimi lukostrelci, alebo iné zbrane na diaľku. Mimochodom, meč vôbec nebol tak veľmi využívaný, ako si všetci myslia. Najčastejšími zbraňami boli kopije, halapartne a iné drevcové zbrane. Predstav si Egypťanov, Grékov, Rimanov. Meče u nich mali len velitelia a generáli. Gréci najčastejšie používali falangu tvorenú kopijníkmi - hoplitmi. Rimania tiež utvárali obrnené formácie so štítmi a kopijami... a gladiátori tiež používali gladiusy na boj muž proti mužovi, kde mali dostatočný priestor. Kelti používali meče hojne, Germáni, Anglosasi a Slovania dávali prednosť sekerám a kopijam, meče u nich mali iba veľmoži a boháči. Križiacke výpravy dali meču vzhľad kríža a spravili z neho výsadu rytierov. Pravdou však je, že meč mal skôr symbolický význam a v bojoch prevažovali, ako inak, drevcové zbrane. Moslimovia mali oveľa praktickejší typ meča - šabľu. Síce nemá také veľké priečky na obranu prstov, no čepeľ je zahnutá a pri krytí súperových útokov dokáže nepriateľovu zbraň ľahko odkloniť. Nenechaj sa však zmýliť. Nepredstavuj si európske armády ako tisícky rytierov na koňoch. Väčšinu armády tvorila chudač, ktorá išla na istú smrť s vidlami, mlatmi, bojovými kosami, bez brnenia, alebo len s chabým kyrysom z varenej kože. Neskôr, v renesancii a baroku, vystriedali meče rýchlejšie a praktickejšie kordy a rapíry. Stali sa symbolom šľachty a elitných vojakov. Ruku chráni kôš, čepeľ je ľahšia, vynikajúca na rýchly útok bodom. Dokonca aj mušketieri mali kord a dýku len ako pobočné zbrane. Po streľbe sa totiž nimi ďalej zapojili do boja.

          Čo sa týka obojručných mečov, boli používané iba v ranom stredoveku. Išlo skôr o symbolické zbrane, rodinné dedičstvo a znak rodu. No pekne sa hodili - rovnako, ako aj cepy,mlaty, kosy a vidly - aj do hromadných bitiek. Spodina, ktorá v nich bojovala, mala len jediný cieľ - spôsobiť na bojisku chaos a masaker. O zvyšok sa postarala kavaléria.

          Toľko k využitiu obojručných mečov na bojisku. Tvoja predstava je tomu dosť vzdialená.
          • TheGGG
            A já pořád žil v domnění že římský legionář používal krátký meč, alespoň jako druhou zbraň.
            • Iste, myslel som si, že je to samozrejmosť. Legionári mali krátky gladius ako pobočnú zbraň, centurioni ako zbraň primárnu. Napokon, všade sú tak zobrazení. Podstatné je, že meč nebol základným prvkom ich taktiky. Bola to záložná zbraň, keď sa dav roztrhol a došlo k priamemu boju.
        • Ty máš v hlave asi zakódovanú predstavu o tom, že s obojručným mečom sa bojuje tak ako barbar v diable whirlwindom - meč má 175cm, takže všetko v kruhu o priemere 350cm je rozsekané, však. *15*

          Inak ťa môžem upokojiť, tréning s obojručným mečom som mal možnosť vyskúšať, i s inými historickými zbraňami, aj podstatne dlhšími, a nikomu som nič neodsekol.
    • Ja bych ve hrach rad videl vic remdih, to je zbran pro skutecny skillory :D obourucak vem cert
      • tak to uz bny me lakala vice nejaka ta husitska hracka secko to vypadalo na kvalitni material s kterym je spousta srandy

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit