Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ktory magor riesi realitu v hre kde su dravi, magovia a ine realne bytosti ?
  • Warcraft knížky jsou dobrý, WoW knížky jsou sračkoidní rychlokvašky.
  • vlastik.plaminek
    "Jestli je DA béčko (a jako že je) pak je warcraft tak zetko. A to jak "propracovaností" světa tak příběhem." Přesně tady.
  • No Dostojevskij to není :) ,ale jako odpočinkové čtení to ujde :)
  • Ale má pravdu, že ty warcraft knížky jsou vážně odpad *15*
  • Bohemund
    Já se na tu hru těším. Doufám, že na nejtěžší obtížnost to bude alespoň taková výzva, jakou byla jednička, resp. DLC The Golems of Amgarrak, tam jsem se příjemně zapotil. Jinak to dohadování o realističnosti, o kvalitě příběhu, o fantasy stylu atd., to je zbytečné. Já bych taky chtěl HC rpg, kde je třeba pro nošení meče si koupit pochvu, pravidelně jíst, realistické souboje atd... ale do toho se prostě žádné studio jen tak nepustí, možná až po úspěchu nějaké indie hry podobného ražení, kdy se ukáže, že taková hra má potencionál a hráčskou základnu.
  • TheGGG
    kde mluvím o příběhu? *8*
  • Iste, myslel som si, že je to samozrejmosť. Legionári mali krátky gladius ako pobočnú zbraň, centurioni ako zbraň primárnu. Napokon, všade sú tak zobrazení. Podstatné je, že meč nebol základným prvkom ich taktiky. Bola to záložná zbraň, keď sa dav roztrhol a došlo k priamemu boju.
  • PS: Omlouvám se za překlepy z dotykového telefonu...
  • Já myslím, že především jde o úplně jiný typ RPG. TES jsou openworld a ke tak jasné, že budou nabízet větší míru volnosti než lineárnější a příběhové BG (ikdyž v případě jedničky by spista lidí nesouhlasilo).

    Já tu konkrétně Daggerfall nechci nějak očerňovat, protože ho mám rád taky, ale je nutno uznat, že (především v době vydání) to byla opravdu zabugovaná hra se špatnou optimalizací a příběhem IMO nejslabším ze všech TES. Navíc už lehce naznačovala nudnost soubojů, která se naplno dostavila v Morrowindu.

    Co se týče BG - mám rád klasické high fantasy RPG, čímž u mě jasně vítězí atmosférou nad PT či Fallouty. Navíc z této trojice mi připadají souboje v BG lepší a propracovanější; navíc Shadows of Amn považuji za vůbec nejzdařilejší převedení pravidel ADaD do cRPG.

    Pořád se ale bavíme o jedněch z nejkvalitnějších RPG (Dag., BG, PT, Fal.), oproti kterým jsou DA spíše odvarem, který je ale poplatný uspěchanější době a širšímu publiku (už prostě nehrají jen nerdi v zatichlých doupatech jako v 90. letech) a tak to osobně i beru.
  • Nějak začínám mít dojem, jako bys naznačoval, že DA2 mělo lepší příběh než Warcraft 3..... asi mejlka, musím si to vlákno pročíst ještě jednou.
  • TheGGG
    Bohužel vizuální stránka hry je takový šunt že na ničem jiném nezáleží. Navíc říkat warcraftu nejlepší RTS, když nejde ve hře o žádnou strategii ale jen o to si naklikat dost panáčku je směšné. Company of heroes, total war, dawn of war, to jsou správné strategie.
    PS: ale pravda že v multiplayeru se ta brakovost nepozná tolik jak v tom směšném příběhu.
  • ruthan
    Na Witcherovi 1 a 2, je ale taky videt, jak to pro hru upravovali a pridavali magii, uz jen kvuli poctu nepratel v jednice - vsude byly jeskyne plny demonu, na poli litali nejaky polednice, nebo jak tomu rikali, ty ozivly kytky a asi nutnost zabit asi 200 nejakych Utopencu, taky nebyly nic moc. Ikdyz, u Sapkowskiho je vsechno mozny, viz priserny kocept Zaklinace a snaha to propojit s nejnemonovanym stredovekym mytem, nebo treba litani na magicke lavičce v "hustické trilogii".
    Nebo to piti magickych lekvaru, v knizce tam, hrdina jestli vubec neco takovyho pouziva, tak je to tam, tak jednou, dvakrat (pak jsou teda jeste ty povidky, mimo dej ty petidilny sagy, ktery do toho nepocitam, protoze pak je v deji dost zmatek).

    Jinak co se tyce hry obecne, ano je to precenovane, ale ono nic lepsiho v posledni dobe nevyslo. Chybi tomu otevrenost, ty lokace jsou tupe uzavrene a male, pribeh moc linearni (oproti TES, je to cca stejny jako DA, akorat rozhodnuti maji vetsi dopad), moc boje a ten boj je pomerne nudny. Nadruhou stranu, zase to ma lepsi dialogy, nez drtiva vetsina otevrenejsich her, ale jak ukazoval treba Fallout, ono to není nutně na překážku.
  • ruthan
    Tohle ponekud slozitejsi otazka, kdyz si udelas jednoduchou tabulku, co slo vsechno delat v Daggerfallu a co v Baldurs Gate. Jednoduse zjistis, ze v Daggerfallu toho bylo mohem vic, a plati zlate pravidlo, kdo nic nedela nic nezkazi. V Daggerfallu toho slo mnohem vic, nez v klasickem rpg, kde najdes, kdyz to hodne orezu jen kecy, boj a obchodovani. Navic, hra byla daleko otevrenejsi. Hrani za jednoho hrdinu ve 3D prinasi rozhodne vyssi imersivitu, než ovladani skupiny panaku s taktickou pazou.
    Baldurs gate, podle me nebyla ani nejlepsi v mezi podobnymi hrami, protoze rozhodne nemelo, takovou atmosferu jako Fallout nebo Planescape, ktery jsem zminoval. Diaglogy a prostredi mi prisli daleko vic plitke a genericke.
  • ruthan
    Nejdřív sprostě vynadat a pak napsat nic proti, je poněkud hloupý.. Ale, k jádru čersvýho pudla, pokud, taky nemám psát 5 stránkový rozbory, protoze me za pageview nikdo neplati, tak je jistá obecnost nutná.

    Nemyslim, si ze jsem tak dobrej hrac, ale ty kutouly v plnym platu, umi v DS udelat, tak aby mi to proslo, ale problem je ze to vubec jde (takhle snadno). Ja zastavam nazor, ze i magie, v ramci ty jiny reality musi davat smysl, jinak je ten svet uveritelnej asi jako ekonomika ve WoWu (cili vubec, vysledkem je nelogicka kravina, na kterou nadava i Hellboy). Minimalne v nekterych knihach a papirovych rpg, tohle funguje radove lepe.
  • bohužel po DA2 a po parakotoulech a výskocích dva metry vysoko v plátovém brnění z tohoto videa si nejsem jistý, zda to "volání hráčů" nejsou jen PR kecy. :) Nečekám realitu, ale boje v DA2 byl úlet, který mi zážitek z příběhu dost zastínil. Jsem na Bioware hodně zvědavý, jeslti se jim značku DA podaří zachránit, konkurence bude krutá :)
  • Rhulad
    Ano hraji už od dob WarCraft II jelikož hratelnost je ryzí a WarCraft III je jedna z nejlepších RTS. Sice už to není co bejvalo,ale nevidím důvod proč hateovat jedno z nejlepších studií. A příběh je mi v celku jednu u multiplayeru v RTS to mi věř.
  • Watch out! Troll spotted!
  • Jako vypadá to opravdu dobře, o to není. Přesto mě to nenažhavilo jak Witcher 3 a kupovat prostě nebudu kvůli Originu. A to jsem si koupil ten bundle s BF3, ale i tak jsem se ještě nedonutil nainstalovat Origin. Zase na druhou DA:Origins mě taky nějak nelákalo, ale jakmile jsem okusil, tak jsem tomu tak na týden propadl.

    PS Opravdu zajímavá a zábavná diskuze i obouručácích, já čekal kdejaké diskuze, ale že se tohle bude tak moc řešit to fakt ne. No prostě games nezklamalo. *1*
  • TheGGG
    A já pořád žil v domnění že římský legionář používal krátký meč, alespoň jako druhou zbraň.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit