Přejít na výpis diskuzí
Nové video představuje partyzánský způsob boje v Arma 3
28.3.2014 | Adam Homola
52 příspěvků
-
Jinak musím říct, že videa od tohoto uživatele (jehož jméno si nikdy nezapamtuju správně) jsou luxusní, vůbec ale nereflektují to, jaká hra ve skutečnosti je. Všechny záběry jsou krásně naaranžované, jenže realita je taková, že v kampani ani misi nepotkáte jediného civila a to, co popisuje video ve hře nezažijete, pokud si to v editoru sami nezkonstruujete. Kdyby mi bylo patnáct a měl fůru volného času jako kdysi při OFP, tak bych to třeba i zkusil, ale takhle nezbývá, než se dívat na videa, které jsou zábavnější než samotná hra.
Jednu věc to video ale ukazuje dobře a to nestabilní FPS. Je sranda, když vidím, že i oficiální videa od Bohemky se sekají.
Jinak než mě tady umínuskujete do bezvědomí, tak dodávám, že Arma3 je jediná hra, která mě momentálně baví, jen do ní prostě musím rýpat... Na chyby je potřeba upozorňovat, protože když budete někoho jen chváli, tak svou práci bude odvádět pořád stejně... -
-
Nejsmutnejsi na tom je to, ze ty nejviditelnejsi chyby jsou stale stejne uz od dob flaspointu ... a jsou tam porad.
-
-
a které to podle tebe jsou?
-
-
Nechci mluvit za něj, ale když už se ptáš, tak mě hned pár věcí napadlo: 1. propadávání terénem (zkus vylézt na skály) 2. chůze po schodech do věže 3. zvuky minigunů 4. chování AI s vozidlem na cestě 5. neschopnost AI si samostatně vzít munici atd... Jo a jedna vizuální věc... To je fakt takový problém udělat, aby se letadlo po pádu vybuchlo a rozledělo se na kousky? Vypadá to fakt idiotsky, když někdo sestřelí stíhačku, ta zčerná a pak hořící skáče po terénu jak gumová hračka...
-
-
Na mnohé z týchto vecí máš módy a addony ktoré to opravia a pridajú ešte viac nového obsahu ZADARMO
-
-
Reakce na prudiče: Já vám nevím, tož to nehrajte, nekupujte :) Však je to taky pro lidi, co to hrát chtějí a které to baví. Z mého pohledu jsem třeba za 6 kil dostal parádní pískoviště s mapou obrovskou jak prd*l. Přinejmenším to občas pustím, vyblbnu se, nebo zahraju nějakou misi, kampaň. Taky jsou prostě hry, které poskytnou základ právě pro mody a komunitu (kterou to baví). Bez toho byť třeba ne dokonalého základu by nevzniklo nic dalšího. A to opomíjím úplně multiplayer, do kterého se konečně taky chystám. Potkal jsem se na Steamu s nějakým Švédem a hned jsme pustili pár misí, atmosféra parádní, hodně brzo ráno, skoro tma, déšť, ležíme tiše za šutrama obhlížejíc vesničku pod námi, akorát projíždí hlídka, kde jinde tohle člověk zažije? :) Už se těším, až skočíme do pořádné MP bitvy, kde je být součástí velkého řízeného týmu radost. Btw takhle jsem si kvůli Assetto Corsa přidal na Steamu hafo lidí a většina nejen že Armu3 má, ale taky ji docela dost hraje ;o) Jen taková statistická...
-
MODY a ADDONY nikoho nezajimaj... nepojizdny auto si zcela jiste taky muzes zcela zadarmo servisovat sam.
Jinak k tem bugum - klasicka neodladenost eng = FPS litaj bez ohledu na HW sem tam ... coz platilo uz pro flashpoint. Trvale dmntni ai, a to jak enemaku (kde nad tim clovek este mavne obcas rukou) tak predevsim spolubojovniku (kde to velmi casto vede k tomu, ze misi nelze vubec dohrat). Doprdele pokud to neumej tak at mi ty dmnty nepridelujou, v 50% misi mam chut je postrilet sam. Nebo ty snad budes stat uprostred pole v palbe a budes cekat, az tvuj velitel najde 25 polozku z 54tyho podmenu ... a da ti prikaz zalehnout? Nebo ti prijde normalni na pesaka strilet RPGckem s kumulativni hlavici ... ??? Variantne "na bodaky" proti tankum? Vysvetli mi, proc si ten AI dmnt neumi z mrtvoly vzit zasobnik? -
Heleď, když si kupuju nějakou hru, tak předpokládám že bude fungovat "straight out of the box" a ne, že ještě budu muset vysedávat u internetu a hledat, které mody do toho ještě nacpat, aby to fungovalo tak, jak má.
-
-
-
-
-
-
"" ...např. když vám někdo označí cíl, místo aby se terč držel pajduláka, tak ten terčík pluje někde po krajině... ""
Pokud se tohle děje pri neustálém vizuálním kontaktu s vojákem, tak je to bug. Ale pokud zajde za překážku, tak to ukazuje předpokládanou cestu vojáka, až znova navážeš vizuální kontakt, tak se terčík opět vycentruje. -
-
pravdu mas
-
-
Nikdy nepochopim, jak tak uzasny valecny simulator s takovym neprebernym mnozstvim moznosti, rozsahlou mapou, rozlicnou technikou... ma tak neuveritelne spatnou umelou inteligenci (predevsim) spolubojovniku a jejich ovladani.
-
-
Má svý mouchy, ale která jiná AI toho tolik zvládne? Když přidáš pár AI módů (TPW enhancement, AI cover), tak je těch much minimum :-)
-
-
Takže zase je potřeba tam nahrávat X módů. Pokud to teda mody umí spravit / vylepšit, proč s tím nepřišla přímo Bohemka? Snad nejsou takoví amatéři, aby za ně musel hru dodělávat někdo jiný (a zadarmo)
-
-
To je dobrá otázka, nevím... Možná je to tím, že s těma módama je AI příliš opatrná, samostatná, nepředvídatelná (takže se né vždycky drží skriptu mise). Každopádně vylepšení tu jsou a osobně mi je jedno, kdo je udělal.
-
-
-
Umělá inteligence je skutečně tragická, ale za chvíli se ti tu nahromadí argumenty, že Arma je především o multiplayeru, což není pravda. Kdyby byla Arma o multiplayeru, tak se Bohemka rok nepiplá s kampaňí a SP misemi a dají tam jen nějaký bothunt.
Např. hodně mě vytáčela mise v poslední části kampaně, kde na začátku navigujete střely přes UAV, pak dobijete město a následně ho bráníte při protiútoku. Na město jsem útočil prakticky sám, protože spolubojovníci byli moc pomalí, přišli do města prakticky v momentě, kdy jsem zabil posledního vojáka. Další část ale byla ještě horší - příjde zpráva o protiútoku a musíte se přesunout do obranné pozice, borec v transportéru nabídne odvoz a já s radostí přijímám, protože vím, jak dlouho by těm imbecilům trvalo přesunout se cca 300m na druhý konec města. Ovšem hned na to zjistím, že jsem udělal velkou chybu, transportér bloudí městem, zajíždí do slepé uličky, aby se pak půl minuty vytáčel a jel zpátky. Na obranou pozici mě dovezl až ve chvíli, kdy jsou nepřátelé 50m přede mnou a tank si nás vesele rozstřílí na kusy... Ok, loadnu to na save ještě před mým útokem na město, vystřílím ho a s velkým předstihem (než příjde zpráva o protiútoku) se přesunuju na obrané pozice, abych měl velký náskok před nepřítelem, než se objeví. Odrážím protiútok (po několika neúspěšných pokusech save&load), můj tým se ke mně doplížil až v momentě, kdy byli všichni nepřátelé pod drnem... Takže přesunout se 300m přes město jim trvalo cca nějakých 5 minut a všechno jsem zase musel vystřílet sám. K tomu naprosto tragický pathfinding vozidel...
Příjde mi, že Bohemka snad používá pořád ty samé (zabugované) skripty ještě od dob původního OFP, proto tam jsou pořád ty samé bugy - např. když vám někdo označí cíl, místo aby se terč držel pajduláka, tak ten terčík pluje někde po krajině... To je teprve sranda, když vám to tento bug dělá při zaměřování řízené střely... Je to nějakých cca 13 let od vydání OFP a tento bug je tam pořád. Kdyby se objevil jednou za 20h hry, tak neřeknu, ale on je na očích pořád.
Jinak Arma3 má své kvality, ale třeba zrovna třetí část kampaně, na kterou jsem se velmi těšil, bylo obrovské zklamání. Příběh byl zajímavě rozjetý a třetí část měla velký potenciál, ale Bohemka ho vůbec nevyužila a naservírovala nám nezáživné random mise a jedden plot twist, který ale působí strašně hloupě. -
-
Vidím, že mám štěstí, když jsem nad Armou 3 zlomil hůl dřív, než mi přišla 3. část kampaně. Víc frustrace bych už neunesl. Nikdy bych nevěřil, že se jako fanoušek OFP a realistických stříleček vůbec, propadnu na pozici hatera, ale ta hra je fakt sra*ka.
-
Ona rychlost pohybu Ai je hodně závislá od bojového režimu který jí nakážete
takže když jí nastavíte boj tak logicky se bude pohybovat pomalu od krytu ke krytu vzájemně se krýt atd
ovšem pokud nastavíte režim pozor tak se mi nikdy nestalo že by AI nestačila ani když jsem jí zkoušel cíleně utéct
jinak zmiňovanou misi jsem dohrál na první pokus nepřátelskou techniku není problém zničit přes UAV dřív než začne být nebezpečná -
Hahaha, kdyz jsem cetl ten tvuj popis mise, tak jsem si tak z 95 procent vybavil presne i muj prubeh. U me zpozdeni transporteru zase vyvolala dvojice milencu z druzstva. Pet chlapku pri rozkaze nasednou naklusalo a nastoupilo, ale tihle dva sli ssssstrrrassssnnne pomalu tesne za sebou dvacet metru asi pul minuty, nez dokraceli do auta.
-
Nevím, jestli je to módama, ale AI za mnou málokdy zaostává, možná je to tím, že se většinou nikam neženu, pohybuju se od krytu ke krytu a snažím se udržet tým naživu.
Řízení je tragický nehledě na módy, to máš pravdu. Necháš je řídit civilní auto a za třetí zatáčkou už nemá kolo :-D
Ale co se toho "plovoucího terče" týče, není to bug, když cíl zmizí z dohledu, tak to ukazuje jeho odhadovanou pozici.
Třetí část kampaně mě osobně taky zklamala.
-
-
zkus takovou AI naprogramovat a myslím že pochopíš *8*
-
-
Jiste, on je zcela neresitelny problem, aby se vojak kterymu stojis za zadama aspon otocil tvym smerem ... V arme zcela bezna vec ... protoze si holt zvolil cestu, kterou ses vyhnul sepnuti nejakyho toho triggeru.
Nehlede na to, ze arma se zcela oficielne chlubi tim, ze je simulatorem pechotniho boje, takze by se podle toho umela dmence mela chovat. V lecjaky koridorovy strilecce se enemaci chovaj lip. -
-
Jenže v koridorové střílečce se "enemáci" umí tak maximálně skrýt za bednu a vykouknout až budou střílet a nebo přiběhnout na přesně stanovené místo. AI v Armě je sice špatná, ale ty si jako myslíš, že kdybys dosadil inteligenci z koridorovek do otevřeného terénu, že to bude nějak fungovat? Koncept toho, jak AI v Arme funguje je dobrý, ale hru shazují drobnosti, které pak velmi znepříjemňují některé mise.
Chybí tam třeba základní příkazy pro spolubojovníky, něco jako "všichni rychle ke mně", "krycí palba" apod. A pro momenty, kdy AI není schopna držet se s vozidlem na cestě by bylo dobré mít i možnost jim jasně vytyčit cestu, které se budou držet zuby nehty, něco takového už tam Bohemka stopro má, jen to nepoužívá pro vozidla, ale jen pro letectvo v některých "cutscénách" -
-
V arme se dmntni AI neumi schovat ani za tu bednu ... takze vypravej neco o dobrym konceptu ...
-
-
-
nicmene v bomise interactive se o to taky ani nepokusili... *7*
-
-
-
Tak ja nevim. Na partyzanskou valku jsem se prave v Arma3 dost tesil. Porad jsem si delal nadeje ze tam alespon dodatecne zakomponuji civilni ambient ktery udela tu atmosferu ziveho prostredi. NIC. Partyzanska valka ve vyklizenem vojenskem prostoru kde ti akorat bzuci vcely pred nosem a vsude kolem lezou hady? Hmm tak nic. Asi mam jinou predstavu, nejsem cilova skupina, hold se s tim smirim. Tak snad se alespon dokopu k te treti epizode kampane. Zatim vubec nemam chut tu hru poustet.
-
-
Ano no, to sa tiez cudujem ze nespravili sami tvorci. Ak chces nainstaluj si komunitny mod "TPW mods" ktorý ti tu iluziu medzi inym vytvori :)
-
-
Guerillový bojovník NATO = partyzán, guerillový bojovník "protivník "= terorista.
Ještě že si v tom můžu udělat jasno ve hře od war gum, co si rádi hrají na zabíjení, a pak posílají ubrečené dopisy z vězení. -
-
Tohle si běž řešit na servery typu Novinky, iDnes nebo parlamentní listy. Tam budeš mít dostatek vděčného publika. *7*
-
Vrať se, prosím, na seznam.cz.
-
-
Jasně tady je to samý vyzrálý intelektuál, ...jako ty.
-
-
bohuzěl, je tu i dost omezených tupců... jako ty.
-
-
...říká ovce co věří, že všechno co se děje píší v novinách ...
-
A nemá snad pravdu?
-
-
x: Prosím tě, ty už sem nic nepiš a neshazuj už tak dost nízkou úroveň tohoto webu. Co příspěvek od tebe, to kopa smradlavého demagogického hnoje. Předpokládám, že ty tvé hloupé kecy nechce nikdo z tvých přátel (jestli vůbec takový imbecil má nějaké přátele) poslouchat, tak ty kraviny musíš ventilovat aspoň tady.
-
2Y: a ty ses naprostej de…bil ... http://zpravy.idnes.cz/pilot-ktery-strhl-lanovku-pujde-do-vezeni-fin-/zahranicni.aspx?c=990305_113558_zahranicni_jpl
A presne stejne to dopada se vsema jejich vrazdama. -
Ježíší, prosím tě, dej mi nový SWAT A R6, at mohu po nocích zachranovat sličné ženštiny a topit se v krvi terostistů / bít je při zatýkání. Já ti na počest obětuji deset býků, uspořádám týdenní orgie, budu vždy pomáhat babičkám na přechodu a také malým dětem a nikdy již ani mouše křídla neutrhnu!
-
Jarinovi : pojmy si pleteš sám, s definicí terorismu má problém i Wiki. Nemá to nic společného s civilisty, ti jsou odedávna součástí vojenské mašiny, živí ji, vyrábějí zbraně, a nechávají se rekrutovat, a tak vyjímat je ze zodpovědnosti obzvláště v "demokracii", ve které údajně vládnou lidi sami může jen blb a nebo politik, ale i ten otočí sotva mu teče do bot, a nebo z toho koukají peníze.
Byla Hirošima a Nagasaki největší teroristické útoky v dějinách nebo vládou schválený plán jak zlomit Japonsko? -
Nehraje? Tak proč neobsahuje kampaň možnost vyzkoušet si obě strany? Naopak si troufám tvrdit, že schéma je velmi jednostranné. Jednotky NATO = ochránci míru, Rusové/muslimští rebelové/XY = agresoři (popravy civilistů, masové hroby - jedno velké klišé) . To má být objektivita? Už od operace Flashpoint jsme žádný kontroverzní okamžik, která by nám ukázal, že ne vše, co děláme je zcela v pořádku, nezažili. Kdyby nás alespoň jednou tvůrci postavili před morální dilema, ve kterém bychom museli kupříkladu vybombardovat vojenskou základnu, která je však v centru obydlené oblasti a jedním vrzem by to odnesla krom vojenských jednotek, pěkná řádka civilních obyvatel.
-
x - a tys měl asi vraženou hlavu mezi hýžděmi během posledních 10 let, kdy byl v novinách rozpitváván každý civilista zabitý US vojákem v Iráku / Afghánistánu, viď?
-
Jop, kdyz vojak US army sestreli lanovku a zabije pritom 20 lidi, tak je pekne potichu a nahonem odklizen do US, jen aby nemohl byt popotahovan za vrazdu.
-
nemá, plete si pojmy s dojmy, ARMA byla v tomhle ohledu vždy neutrální a zobrazovala obě strany konfliktu rovnoceně, nehraje si na hodnou a zlou stranu, v realitě pro to navíc neexistuje precedens, protože guerilových bojovníků NATO po světě opravdu moc nechodí a "terorista" je zločinec který svých cílu dosahuje útoky na bezbranné civilní obyvatelstvo, když voják NATO vezme AK-47 a začne uprostřed Václaváku střílet do civilistů, je z něj terorista, bez ohledu na to co byl předtím
-
-
-
-
-
-
to je len take technologicke demo a nie hra!!! pepíci neschopní
-
-
co mají lidi proti slovákům fakt nepochopím :/
-
-
I ten největší tupec si hledá někoho na koho koukat z vrchu, aby se cítil lépe.
-
-
Ale takhle přesně to vypadá ve hře čulibrku .)
-
-
bohužel ne
-
-
hezky se na to kouká ale na to mám kino
-
čoboly to prebolí...
-
Strč si ten svůj nacionalizmus do pr*ele, bratře.
-
na druhou stranu, i to technologické demo je pořád X krát lepší, než cokoliv co kdy vyšlo ze západního Maďarska...
-
-
Kvôli jednému dementovy nemusíš byť rasistický
-
-
Maďaři jsou rasa? Oh fuck
-
-
-