Přejít na výpis diskuzí
Nové video z Arma 3 vás naučí pilotovat helikoptéry
2.8.2013 | Adam Homola
38 příspěvků
-
zajímalo by mě jak v Armě funguje multiplayer. ani jednu Armu sem estě nehrál ale tohle bych si klidně zahrál jako MMO kde bych musel vyzvedávat spolubojovníky z ožehavejch situací nebo je podporovat z krtulníku raketama a tak to by se mi líbilo.
-
Vieš, ono to jaksi ešte nevyšlo...
-
2celoush:
1) neprehanim, pokud vim, puvodni FP tak jak vysel neslo dohrat a to tak ze vubec, dohrat to slo po cca mesici ci dvou, kdy na to vysel patch. Samo, nasledne se patchovalo a patchovalo, protoze tam byla spousta jinych bugu.
2) jelikoz se bavime o misich dodanych se hrou, tak je mi jedno, jestli za to ze to nefunguje muze franta nebo pepa od vedlejsiho stolu. Nehlede na to, ze AI samo reagovala - pokud sem prisel "ze spravny" strany.
Jinak samo, dycky se najde neco, s cim se nepocitalo nebo jde o tak podivnej postup, ze to nikoho "normalniho" nenapadne. Jenze jejich hry obsahujou naprosto zasadni bugy nastavajici zcela bezne a opakovane.
Podivej, mozna tvurcum prijde logicky zautocit v jednom muzi na vesnici po ceste/otevrenym poli proti kulometnym hnizdum ... mno me prislo logicky, ac to byl opruz, obetovat 1/2 hodky a vesnici obejit.
O takovych "drobnostech", jako ze dreveny plutek spolehlive zastavi tank ani nemluve ;D.
Ano, jejich hry jsou svym zpusobem jedinecny a nejsou spatny, ale mam cim dal vic pocit, ze by se radsi nez generovani dalsi zateze pro GPU a CPU meli venovat reseni vsech tech bugu. A prave proto si ja rozhodne nic od nich nebudu kupovat ani v den vydani natoz abych za to platit predem ... protoze si ne myslim, ale vim, ze to bude samej bug, a ze pouzitelny to bude nejdriv za rok. Pokud bude, tak si to mozna koupim, pokud nebude, tak si pogratuluju, ze sem nekoupil. -
No přeháníš... Flashpoint byl dohratelnej od začátku, chyby se sice ladily, jako všude, ale do půl roku už byl víceméně ve stabilizovaném stavu. Resistance přišel po roce a na Armed Assault se čekalo pět let po prvním flashpointu. Takže ty roky ti nějak nesedí.
Jinak AI v OFP je kapitola sama pro sebe, ale pokud ho tvůrce mise nastaví jako neregující, tak to není pak chyba AI, ale chyba tvůrce mise. S AI se dá celkem pracovat, je relativně samostatné (má svá pro i proti), takže pokud nereaguje, jak si představuješ, nesváděj to hned na něj. A že někdo vytvoří misi ze spínačů a vytvoří si "mrtvé" stavy, to se holt stává. Sám jsem to zažil x-krát. Můžeš tu misi hrát stokrát, ale v tak otevřeném světě všechny možnosti asi nikdy neošetříš. O tom jsem jen slyšel, že to jde *3* -
enemy soldier 2000 meters. enemy is down *15*
-
no a ? jako nevim jak vy, ale ja armu hraju kvuli tomu sandboxu, editoru, komunitnim misim a multiplayeru. Abych pravdu rekl, tak v A2 jsem z kampane stejne dohral tak 3 mise a pak me prestala bavit. Uprimne si myslim, ze hlavni devizou teto hry neni kampan, ale prave ten sandbox.
-
Proto si vsichni ve vsech hrach travu vypinaj, protoze tohle nema doreseny vubec nikdo. Musel bys pocitat "viditelnost" cile a nenechavat to na tom, jestli dotycny ma v ceste nejaky krovi pres ktery nevidi. Me prave v jejich hrach dycinky fascinovalo, jak lezim se sniperkou nekde kilometr daleko v lese, jednou vystrelim, a VSICHNI presne vedi, kde sem a z pistoli a AKcek me naprosto presne na ten kilak trefujou ...
-
To tvrdej ted. Az to vyjde, tak se vyhlasi "odklad" (kvuli ladeni ...), a pak prijde to, ze na kampan nejsou $$$ ... takze nebude. Jako by to tu nebylo uz mockrat jen v ruznych variantach. Proste kupovat jakoukoli hru ma smysl nejdriv rok po vydani - pak uz je jassny, co vse je soucasti hry, zda je vubec funkcni a jak moc na ni vyvojari kaslou.
-
lol ... mno co si kdo zaplatil to ma - alfu jakyhosi technologickyho dema, ktery jini vydavaji gratis, a za testovani plati testerum ...
-
Mno vis ... jako da se odpustit ledacos, ale to, ze panaci cumej na druhou stranu kdyz po nich strilis (coz je u jejich her uz od flashpointu) ...
Pripadne sem mockrat narazil na to, ze se nespustil nejaky script, ktery ocekaval ze pujdu nekudy, a ja sel jinudy => ukol neslo splnit ...
Chapu ze sposuta veci v open world neni uplne easy udelat, ale pokud mas ve hre TYTEZ chyby pres nekolik her ... tak je to proste diletantstvi. POkud si pamatujes, tak i puvodni flashpoint byl defakto v prvnich verzich nehratelnej. +- se to spravilo po 2 letech patchovani. A voiala, prisla dalsi hra ... a byla presne totez ... => pouceni veskery zadny. Ted to vylepsili o to, ze si nechaj za betatesting platit ... lol. -
koukněte na leftyox jak hraje a komentuje to. to je děsná prča *15*
-
Vdaka tomu, ze alpha a beta obsahuju menej veci je clovek ochotny viac sa venovat aj veciam ktore by len tak obysiel. Tymto sposobom som sa dostal aj k pilotovaniu heliny :) A ze je to parada! Zo zaciatku samozrejme caste narazy a pady ale casom sa to zlepsovalo a uz si s nou dokazem celkom dobre poradit a vlastna satisfakcia z pokroku je na neopisanie. Nechapem ako som mohol heliny odignorovat v celej A2. :P
Btw A3 je uz teraz daleko viac uzivatelsky privetivejsi nez cele A2 po serii patchov. Ja sa nan neskutocne tesim a spolu s editorom si robim pekne sam misie.
Pre hraca co ocenuje snahu o realizmus a verneho vanusika sandboxoviek je to cisty raj. Nepoznam ziaden ekvivalent v celom svete ktory by sa tejto skevel a k tomu este ceskej hre mohol co i len rovnat. Bravo pani z Bohemie!
P.s. samozrejme ludi co od toho cakaju priamociaru strielacku urcite silno sklame. Ale ked uz raz niekto kope na zlom mieste tak....
Btw. AI je daleko lepsia nez v A2 a na vyssej obtiaznosti je to velmi neprijemny protivnik ktory tresta kazdu nepozornost a nie to este chybu. Smrt caka za kazdym rohom :) -
ako je na tom multiplayer? aj sú nejaké funkčné komunity čo pravidelne hrávajú? alebo je to zasa kvalitný chaos a všetko zdrhlo na DayZ mod?
-
chces bejt chytrej ?
tak vez ze zmeny v grafice jsou v bete minimalni a nebo nulove. Nezvladnute textury strednich vzdalenosti jsou fail prilis silneho kalibru aby se to tahlo pres alfu i betu. Nejenom to nehezky vypada ale v bojove simulaci to zpusobuje komicky paradox kdy vzdalenejsi nepritel je viditelnejsi nez ten blizsi. Kontury postavy prilis kontrastuji s rozmazanym okolim. Pokud na to jiz existuje reseni je hloupe jej odkladat. K tomu jiz vzeslo z komunity par dobrych napadu jak tento problem resit.
napr: http://imgur.com/a/5w1Ng#0
nebo http://www.youtube.com/watch?v=IaxQ_pYHbC0
Pokud se zrovna v tak zasadni veci vyvojari spolehaji na modarskou komunitu... -
Říká ti něco Alpha či Beta release?
-
Ak to nebude tak zabugovane ako Arma 2 (ktoru som koli tomu nedokazal dohrat) tak to bude hrat storocia
-
Zdroj?:)
-
Ty treba ne, ja a tisice dalsich ano *3* .
Ale je fakt,ze nedat tam vubec kampan by bylo celkem hloupe i kdyz je jasne, ze velkou trvanlivost ma arma serie hlavne diky modovatelnosti a multiplayeru.
Btw osobne se tesim,az tam komunita naroubuje soucasnou vyzbroj a vystroj + techniku a dam si to na Chernarus mape v MP. Ta recka polopoust me moc nebere, navic mam obcas spise chut strilet bankrotarske reky nez je chranit :-D (vtip). -
Tebe tady máme taky zadarmo a musíme se s tím smířit :)
-
Eh, no bez kampane to bych ani neuvazoval o porizeni...