Přejít na výpis diskuzí
Novou hrou od tvůrce Minecraftu je hard sci-fi 0x10c
4.4.2012 | Aleš Smutný
93 příspěvků
-
Ksakru. další hra, co mi "ukradne" čas:-D
-
dalsia hra ako minecraft co ma absolutne zaujimat nebude (minecraft ma nezaujal nie kvoli grafika, len ma jednoducho nezaujal :), tak asi s touto hrou to bude narovnako, ale rad sa necham prekvapit
-
-
To zas mna toto zaujalo. Minecraft tiež nič.
-
-
Nástin příběhu zní moc dobře, začínám se těšit.
-
A proc se to jmenuje 268? Respektive podle obrazku by se to melo psat 0x10^C a pak je to to cislo roku :-).
-
-
Podle me neco jako error code 0x10c, pocitace, co zpusobil to prehozeni (nebo preteceni?) v datu :)
-
-
Ne, je to 16^12 a to je tech 281474976710656.
-
-
boha, no jo, já to umocňoval na třináctou. Konečně to sedí :D
-
a to c znamena na dvanactou? OK, nejsem takovej poctar, tak budu verit :)
-
-
Jo. Akorat ted koukam, ze to neni ten rok probuzeni, ze se to od nej lisi o tech uvedenych 1988 let, to jen pro uplnost.
-
-
Uplna sifra Mistra Notche :)
-
-
c = 12 v 16 soustave
-
-
No, tak se kaju. Trochu programuju, ale hexa decimalni cisla jsem zatim nepouzival (krome zapisu RGB, snad). Tak zase neco k dozvedeni se :)
-
Spis programator, protoze ti musi hexadecimalni soustavu znat jak sve boty :-).
-
Aha. No tady je to samej matematik. Musim si doplnit vzdelani. Diky :)
-
-
-
-
-
Přesmyčka 286ky?
http://cs.wikipedia.org/wiki/Intel_80286 -
-
Pozor na to , na 286 už běhalo i Elite a vektory ve Stunts kralovaly ;)
-
-
Prý je to hádanka... já si s ní hlavu nelámu :)
-
-
Že by simulátor Červeného trpaslíka? *1*
-
A čo sa stalo so Scrolls? Uniklo mi niečo?
-
-
furt ve vyvoji, stejne jako cobalt, MC PC/xbox/mobil, scrolls, 0X10 a tusim mozna jeste jedna neoznamena hra? :D
-
-
Já nechápu, o co vám jde. Nutí vás někdo Minecraft hrát?
Navíc si nemyslím, že by měl ošklivou grafiku. Jen stylovou. Vždyť dnes není problém nalicencovat si kdejaký ultrafotorealistický engine a na něm hru postavit. Jenže tohle zjevně nebyl autorův záměr. Navíc zatímco v nějaké lineární koridorovce taková grafika funguje víc než dobře, tak v sandboxové onlinovce snažící se simulovat všechno možné by to při současném výpočetním výkonu opravdu nešlo. Ona retro-komiksová stylizace tak zabila (nejméně) dvě mouchy jednou ranou.
Můj názor, osobně Minecraft nehraju. -
Když tam bude programovatelný počítač, myslíte že bude napojen na lodní systémy a vytvořením vlastního programu budu moci například urychlit těžbu?? Pak ten program přeprodat někomu jinému?
-
-
Já teda nevim, jak si ty představuješ plně "simulovaný" počítač, ale pochybuju, že tím myslel plně "programovatelný". Spíš se tam bude nacházet, určitý operační systém, na kterém půjdou spustit nějaké hry, ale zase ne opravdové, ale jejich vymyšlené. Podle mě to spíš bude taková vylepšená verze konzol a her ala GTA SA. Můj názor.
-
-
Ee, právě že tam má bejt plně nasimulovanej programovatelnej CPU. Tady máš i dokumentaci:)
http://0x10c.com/doc/dcpu-16.txt -
-
tak si říkám, jaký to má smysl, když si člověk může stáhnout free verze různých MCU emulátorů s vývojovým prostředím (třeba Keil) a jen tak si blbnout?
Neumím si dost dobře představit, co tomu přinese ta hra okolo, resp. co programovatelný čip přinese hře.
-
-
-
-
Hard sci-fi? Sem s tím! *3*
-
byl bych rád, kdyby se dalo chodit i na palubě :)