Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • vlastik.plaminek
    Jsi trošku vedle, ale máš internet tak si to zjisti.
  • Magister_Peditum
    To už se hádáme o slovíčkaření? Myslím, že význam: stačilo málo a propukl hladomor, snad všichni pochopili. *7*
  • danny_the_hound
    Vážne? A ja som si myslel, že to znamená "Choď do p*če"...
  • Ze je cody naprosty hlupak, ukazuje celou dobu co je tady, takze uz na jeho blaboly ani nereaguju.
  • cody pls *4*
  • Tak ten Vávra je dobrej p1čus.
  • P.S. jestli mas na mysli svobodne zedniky, osvicenstvi a pod. (nevyznam se v tom) tak podle me u nich jde spis o materializmus a revoltu proti cirkevnim autoritam atd. ne ze by primo vyznavali satana a delali nejake ritualy (koneckoncu v podobnem duchu mluvil i vavra v tom rozhovoru co je na nej link tam nahoru). Tyhle "proudy" treba mluvi o dablu ale jen jako o symbolu.
    No a pak jsou sataniste kteri veri v dably jako bytosti, delaji ritualy a tech je podle me malo a nejsou nejak organizovani. kazdopadne to vavrovo gesto se mi taky nelibi, bud je fakt satanista nebo mentalne nevyzralej
  • ilumináti?
  • To preto ze jedinu predstavu o satanistoh mas z filmov, ktore ti pripravuju hadaj kto. Oni si samozrejme nehovoria satanisti. Satan sa tiez oznacuje ako ruciaci lev, jeho nasledovnici si hovoria male levy. Tiez sa oznacuje ako boh Slnka, alebo nositel svetla Lucifer. Jeho nasledovnici sa preto povazuju za osvietenych. A tiez sa mu hovori velky architekt, ktory prisiel doniest dokonalost na svet, pretoze podla neho bol svet stvoreny nedokonale. Ako sa volaju ti co pracuju pre architekta?
    Satan je knieza materialneho sveta, satanisti tu boli vzdy, ale vycvicili ludi tak, aby to nechceli pochopit.
  • Tikov
    Poopravím, že přebytky samozřejmě byly, jinak by neexistovala města. Problém byl, že přebytky nebyly dostatečně velké, aby bylo na ukládání na delší dobu.
  • blbeček
  • smejki
    ále zas. Anton Szandor LaVey. vygoogli si to jméno.
  • smejki
    šemhamforaš, ave satanas!
  • a tohle víš jak? nikdy jsem neslysel ze by satanisti byli nejak organizovani
  • Satanisti uprednostnuju hierarchiu, otroctvo, pragmatizmus (bezcitny psychopatizmus) pred kmenovym spoluzitim, slobodou a dobrom. Preto im nabozenstva vyznavajuce Stvoritela vadia. Americkych indianov, ktory vyznavali "Velkeho Ducha" stvoritela takmer uplne vyvrazdili. Povrazdili aj prvych krestanov, ktory zili presne podla toho co chcel Jezis, teda v kmenovom spolocenstve. Z krestanov a moslimov maju obavy. Preto sa dnes presuva priemysel (nase zivobytie) do Ciny a Indie. Tam v Stvoritela neveria. Veria v "stastie" a reinkarnaciu. A uz zopar rokov tvrde vojensky a ekonomicky likviduju moslimov, a sterilizuju krestanske narody.
    Urcite ze nabozenske organizacie nie su bezchybne, ved satanisti sa infiltruju vsade. Zneuzili krestanstvo aj islam na dobyvanie a plienenie.
    Ja som nepovedal ze som krestan, ani ze som moslim. Ale svojim prispevkom si dal najavo koho uprednostnujes. Neviem z akej zivotnej skusenosti si nabral takyto nazor, alebo ci ti ho niekto podsunul, alebo len chces byt vtipny. Ale zo Satana by si mal mat obavy, pretoze z pohladu satanistov si len nepotrebny dobytok a zbytocny zrut. A do roku 2050 chcu mat o 6 miliard ludi na planete menej. Precitaj si "Agenda 21", plan Spojenych Narodov pre 21 storocie.
    Ja viem ze takyto prispevok sa do fora o hrach na prvy pohlad nehodi, ale satanisti siria svoju propagandu aj cez hry. Tak co mam robit? Mam ich nechat sirit zlo a posmesne ukazovat satanisticke znaky nevedomej vacsine? Myslim ze nie! Kazdy ma pravo vediet o co ide.
  • Ludia napodobnuju co vidia, v televizii, na koncerte, ukazuju znaky ktorym nerozumeju. Zato nemusia byt satanisti. Ale naozaj je to satanisticky salut, mas internet tak si to zisti.
  • lidé si žili ve středověku spokojeněji než dnes, války samozřejmě byly, ale každý člověk měl své místo a nebyl frustrován svými neúspěchy, společnost jej netlačila do toho být ve všem nejlepší a pokud je jen o něco málo horší než nejlepší, není už dostatečně dobrý....... středověký člověk nemíval deprese nebo pocity nenaplnění, které do každého z nás vkrádají vysoké nároky dnešní společnosti
  • volný čas byla večer hospoda na odpočatí a pobavení a v neděli kostel, jiný volný čas krom slavností nebo náboženských svátků ve středověku nebyl a to mluvíme o událostech, kdy se lidé doopravdy bavili anebo měli stanovený církevní program a nemuseli si hledat zábavu na zabití volného času jako dnes... možná tak prvních pár let života "nebylo" co dělat, než se dítě postavilo na nohy a bylo schopno pracovat na poli/vypomáhat řemeslníkům od rána do večera, kdepak nějaká 8hod pracovní doba, hrazené přesčasy, víkendy s příplatkem a podobné vymoženosti odborů
    je neuvěřitelné, jak moderní doba dokáže deformovat chápání minulosti
  • Magister_Peditum
    O spravedlivosti dnešních soudů by se dalo polemizovat. Nikdo tě rozhodně nemohl jen tak ze srandy zavraždit. Dřít si musel jen určitou dobu v roce, jinak si musel dřít hlavně sám na sebe (což se často děje i dnes). Šlechtic musel podle feudálního práva bojovat za krále jen několik týdnů, pak ho už musel král přesvědčovat či dokonce uplácet (pleteš si středověký feudální systém, kde byl král de facto jen první mezi rovnými, s novověkou absolutistickou monarchií, kde ale byl král zase omezen konstitucí). Mizerné byly především hygienické návyky ve zdravotnictví, ale chirurgie a přírodní medicína byly celkem vyspělé (alespoň oproti tomu, co si o středověku často myslíme). *3*
  • Magister_Peditum
    Tady nejde o normy, zemědělci museli makat, aby měli vůbec co jíst. Nedejbože, když přišla neúroda. Přebytky potravin nebyly, a tak stačilo málo, a přišel hladomor. *4*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit