Nový Xbox nebude mít exkluzivní hry. Po první dva roky bude vše kompatibilní s Xboxem One
-
Spotrebitel sice jsem, ale kvalita exkluzivnich titulu (pro me prevazne 1st party hry od Sony) v naproste vetsine pripadu prevysuje veskerou multiplatformni produkci (cest vyjimkam) a malokdy mam problem takove hry dohrat, spis u nich vykysnu dlouhe hodiny najednou.
To neznamena, ze bych nechtel, aby vyvojari hry na vice platforem nevydavali, ale realita je proste takova, ze ty dopady tam jsou a i kdyz jsou dnes konzole na x86 architekture, stale tam ty zvysene naroky na vyvojare jsou, takze budu vzdycky plne respektovat rozhodnuti zamerit se na jednu platformu poradne.
To, ze zaplatim vic, je pro me mene podstatne nez to, ze je vetsi sance ze zazitek bude kvalitnejsi.
-
soutěžit v kvalitě HW a SW? To známe, takže nejlépe, aby vycházely jen neoptimalizované extrémě náročné multiplatformní hry, které si bude moci užít jen malá elitní skupina PC master race.... kdepak kdepak, díky bohu za sony, čím více exklusivit, tím líp. U exklusivity alespoň vím, že ji hraji v takové kvalitě jakou tvůrci chtěli. Vždy budu podporovat výrobce konzolí, který dodržuje věrnost k zákazníkům a tedy EXKLUSIVITU!!!!!! svých her.
Těším se až si exklusivně tento rok zahraji THE LAST OF US 2 A GHOST OF TSUSHIMA. Díky SONY
-
Přínos exkluzivit je pro hráče především v maximálním odladění pro danou konzoli. Třeba takové Last of Us vypadalo i na PS3 skvěle a přitom běželo na hardwaru, na kterém by měl i microsoft Office problémy. Navíc se třeba Sony nebojí investovat do nových značek a her. Zároveň jsou jedni z mála, kteří stále věří silným příběhovým hrám (hry od Naughty Dog, Horizon Zero Dawn, Detroit, Heavy Rain, ...) a nebo dají šanci novým konceptům (Death Strending). Jednoduše se nebojí riskovat a v tom je obrovský přínos pro hráče.
-
> Doufali jsme, že nadcházející generace konzolí nám dá důvod, proč investovat do Xboxu
Nepřestává mě překvapovat, jak těžce redakce Games.cz podporuje proti-spotřebitelské chování (nejen zde, i ve Fight Clubech). Každá úspěšná exkluzivita je výhra pro prodejce a prohra pro zákazníka (protože je nucen koupit více systémů, pokud si je vážně chce zahrát). Microsoftu by se mělo zatleskat že se pro jednou chová vstřícně ke spotřebiteli. Samozřejmě že by mohli mít silnější pozici, kdyby si zaplatili dobré exkluzivity, nejsou blbí. Ale nedělají to a my můžeme jenom doufat, že se trh vyvine tímto směrem. Že se bude soutěžit kvalitou hardwaru, softwaru a služeb, a ne tím, kdo umí zaplatit exkluzivitu větší značky. To by ale v tom musela být podpora novinářů, kterou fakt nevidím, ačkoliv je to v zájmu nás všech.
-
M$ si nechce opakovat to fiasco s Xbox One, kdy první dva roky po vydání nové konzole nebylo prakticky co hrát. Navzdory názoru marketingové oddělení těch pár remasterů her z Xbox360 tu konzoli opravdu nemohlo zachránit.
-
Předpokládám že to je doba kterou potřebují nově nakoupená studia na vydání prvních her. Nehledal bych za tím víc než to, že ten exkluzivní obsah musí teprve vyrobit. Pokud bude cena konzole přijatelná stejně si jí koupí dost lidí díky gamepass vyjde určitě levněji než nákup a provoz stejně výkonného pc. Kbybych neměl rozsáhlé digitální knihovny her na počítači tak by mě nový X box lákal, i ten design se mi líbí, nehledě na to že je velice praktický co se týče chlazení.
-
Z ich strany to je logicke, preco by mali delit svoj trh ? Na PC maju monopol a Xbox One ma stale slusny vykon oproti PS4. MS isiel vzdy cestou otvorenosti co najvacsiemu poctu ludi.
Xbox nema tolko exkluzivit aby sa mu to oplatilo. Nakupil vela kvalitnych studii a ma opat sancu dohnat Sony pri novej generacii konzol.
-
Zajímavé. Čekal bych po tom posledním fiasku, že se tentokrát budou snažit Sony opravdu konkurovat nějakou agresivní strategií a tohle se mi zrovna jako dobrý nápad nezdá...