Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tohle normální chlap nemůže myslet vážně. Tak si buď děláš pchdel (za to palec hore), nebo seš teplej..
  • Konzole a nebo PC, jako by to nebylo jedno. Hlavně aby se pro ně začaly dělat pořádný hry. A neutlumil se vývoj HW (ale jsem zas rád, že nemusím upgradovat každý rok, jako to bývalo kdysy).
  • ja vim *5*
  • Tyhle žabomyší války:) Jak konzole, tak PC mají svá pro a proti.

Konzole jsou bezesporu pohodlnější záležitostí se spoustou her, na které se můžu jen závistivě dívat na youtube kanálech.

Ale já stejně preferuji PC, prostě proto, že mám rád možnost si zahrát všechny své hry na jednom stroji, jak stařičkého Prince, tak všechny díly Crysis. Zrovna tak jsem již od dětství zvyklý na myš a klávesnici.
    A poslední dvě slova - modifikace her.
  • To samozrejme technicky mozny je ... ale celkem bych chtel videt, jak budes konzolistum vysvetlovat, ze jejich konzole stoji 50k a vazi 30kg. A samo, jeste k ni potrebujou za dalsich aspon 50k zobrazovadlo, aby si to uzili.
  • Jseš moc moc fajn kluk:-)
  • Se podivej kolem ... na mistni recenze "grafika vypada jak pred 5ti lety ..." se pak divis? Porovnej AI 10let zpet ... a zjistis, ze dneska je ... horsi. Porovnej navrh levelu ... a zjistis, ze je ... horsi. Dokonce i velky halo kolem fyziky z 90% konci na grafickym efektu, kterej ale nema na hru jako takovou vubec zadnej vliv.

Mrkni na tanecky kolem ksichtu postav ... koho zajima nejakej ksit postavy? kdyz bude mit misto hlavy krychli, bude hra o to horsi? Ona ta fotka misto ksichtu nejak ovlivni umelou demenci?

Podivej trebas na herni itemy ... hlavne aby jich bylo co nejvic ... ze sou zcela nanic a zcela genericky ... a co, ale je jich spousta ... a pak vidis kolem sebe 150 postavicek, vsichni na sobe maji zlatou zbroj, kazda je +-1 na sila/hbitost/... ale kazda je prece unikatni ... nebo ne? Rekni mi o jediny hre za poslednich 5let, ve ktery si nejakej item pouzival dyl nez par minut.

Kdyz se na to podivas v globalu, tak zjistis, ze vyvoj her defakto uz peknych par patku je naprosto nulovej ... a aby bylo co psat do marketingovych zvastu, tak se holt prigfoukne pocet polygonu ... a protoze pak neni cas na jiny veci, tak se hra "priblizi svatecnim hracum" = je naprosto dementni.
  • kdyz si nekdo koupi nejvykonnejsi motherboard, nejrychlejsi procak, nejrychlejsi ramku a nejrychlejsi grafiku jak to muze byt pomalejsi nez pocitac kterej ma mene vykonne komponenty. nechapu. prosim vysvetlit.
  • Kraviny tu pises leda ty, lidi ktery postahujou nejvic games si jich taky nejvic kupujou. Samo, nekoupej si kazdou sragoru, to da rozum. Proto si to nejdriv sosnou. Sam sem postahoval minimalne stovky games ... a minimalne stovky jich mam koupenejch. Samo, kdyz se mo gameska shrouti uz pri instalaci, tak ji proste smaznu, ale kupovat ji nebudu. Zkusenosti totiz veli, ze koupena bude fungovat presne stejne dobre ...
  • Pokud si dobre pamatuju vyjadreni nejakeho hlavouna z MS (uz je to dyl), tak se vyjadril v tom smyslu, ze cili na zivotni cyklus 5-7 let, coz je vzhledem k ne/vykonosti hw celkem dlouha doba.
    Uz i soucasna generace zacala byt vykonove zastarala zhruba v pulce jejich cyklu, jak to asi bude vypadat s tou nadchazejici, pokud tady s nami maji byt tak dlouho?
    A ze vykon na nejake pokrocilejsi aplikovani fyziky a s tim souvisejici interaktivity prostredi pripadne i propracovanejsi AI ve hrach proste opet zase nebude asi nema cenu zminovat, kdyz uz pred jejich vydanim se nekteri vyvojari zminilli, ze musi konzolovou verzi sve hry mirne ocesat z duvodu vykonu.
    A na tech 60fps pri fullHD jsem vazne zvedav, ale dost o tom pochybuji.
  • Veskoslav
    Když vyšla současná generace, tak co se týče technologií, tak smetla střední třídu pc. Což nová generace sotva udělá.
  • PS3 neni x86, je to PowerPC, coz je dost neco jinyho. Ano, SONY vsechny kupce PS3 okradla ... je to nejvetsi pirat na planete, protoze lidem prodali HW s nejakou funkci, a pak se ji snazili zuby nehty zlikvidovat. (PS3 byla svyho casu nejlevnejsim blueray prehravacem).

PS4 je PC = x86. Navic pobezi na BSDlilke systemu, coz defakto je bracha tuxe. Tucnaka je obecne velmi obtizny napadnout remote (radove obtiznejsi, nez widle) ... BSD je v tomhle ohledu dokonce o fous lepsi ... ale jakmile ma nekdo pristup k HW, tak stim neudelas vubec nic. Je to spis otazka hodin nez dnu.
  • Optimalizace to je to co konzolím prodlužuje životnost. Nemůžeš přeci čekat že vyjde konzole a bude mít stejný výkon jako ten nejlepší PC. To neni ani technicky možné.
  • ja tu honbu za grafikou nikdy moc nechapal, mne k tomu, abych se ponoril do hry stacila i grafika pred 10 lety, horsi to je s ai a hernima mechanikama, to prvni skoro zmizelo, to druhy se omezilo na minimum, protoze je to pracny (vymyslet, vybalancovat, odladit...), sazi se na wow efekt a to, ze fanboys si za ty dve odpoledne, nez to "dohrajou" (promackaj se pres cut sceny na konec) nevsimnou, ze hra se nedostavila (cest vyjimkam jako gta, ale tak dlouhej vyvoj si muze dovolit jen malokdo)
  • Myslis ty cely dve hry, ktery to umej ... a ovlada se to pak jeste hur, nez PC klon tehoz?
  • Veskoslav
    Rozdíl je v tom, že když vyšel Xbox 360 a PS3, tak to byl takový "wau" efekt, kdy konzole v ceně do 20 000 byly technologicky naprosto na špičce a průměrné pc rozmetaly. Nyní ještě ani nevyšla nová generace a technické specifikace jsou jako u pc podprůměrné hodnoty. Je to dáno i cenou. Ale myslím si, že jakmile mají tyto konzole sloužit 4 a více let. Měly být dražší a výkonnější. Není to prostě už takové, když vyšla současná generace a hry na ni vypadaly naprosto bombasticky. Teď akorát Sony a spol ujišťují, že některé hry budou v 1080 a 60 FPS. Což mi přijde dost divné, když všechny nové tituly od Crysis 3 až po Metro jsem v tomto již hrál a hraji a můj pc není ani o několik desítek tisíc dražší než konzole a ani to není jiný než průměrný pc. Neříkám, že je to špatně. Věřím, že díky optimalizaci to bude na nových konzolích vypadat pěkně. Jen moc nepočítali dopředu a věřím, že za 3-4 roky už budou konzole zastaralé a pohrne se na nás nová generace.
  • Automobil se nejmenuje automobil proto, ze jezdi na naftu. Tudiz zmena paliva neni duvodem zmeny nazvu. Invalidni je tvuj argument. Oproti tomu oznaceni PC bylo zavedeno jako oznaceni urcite architektury a tento vyznam si to dodnes zachovava i kdyz uz to dnes evidentne nekteri nevi, snazi se to vysvetlovat semanticky a zpetne redefinovat vyznam. A pak se jeste snazi poucovat ostatni a ignoruji pritom dolozene bezne rozlisovani napr. mezi PC a Mac. Je podle tebe Didaktik PC nebo ne?
  • Existuji externi hdd. Klavesnice a mys je u her , ktere ji podporuji pouzitelna naprosto normalne.
  • "pro hry plati naprosto totez co pro filmy - cim stahovanejsi, tim vydelecnejsi. "

pokial za to pred stiahnutím zaplatia tak máš určite pravdu *1* inak je to samozrejme bullshit.
  • obojetnictvi je horsi nez konzolovej fanboyismus *1*

to nejen pristupujes na hru loupezniku jako sony, ale mas dva podobny pristroje jenom kvuli tomu, ze jeden z nich je umyslne omezenej (konzole) a druhej umyslne omezovanej (pc)

mne to pripada jako zverstvo, platit za to samy dvakrat, jen aby nekdo jako sony mel nadbytek

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit