Nvidia představila nové grafické karty RTX 40 Super
-
"Jediné, kdy počítač trošku hučí, je když renderuju animaci v Blenderu, ale jinak i při normální práci v něm si jen tak občas odfoukne, když mu dávám zabrat, ale jinak fakt ticho po pěšině."
Z toho, co jsi napsal, je vidět, že na PC asi nehraješ hry.
Zkus si zahrát třeba Alan Wake 2 na maximální detaily a pak uvidíš, jestli se ti větrák na grafice roztočí. Zaručuji ti, že ten rozdíl poznáš.
Jinak samozřejmě to není zas až taková hrůza s tím hlukem od chlazení grafiky. Jak se to roztočí na plné obrátky, tak si toho rozdílu všimnu, ale po chvilce to přestanu vnímat.
-
Tak samozřejmě ho slyším, trošku přeháním - bednu jsem vzal nějakou levnou blbost, chladič procesoru taky nějaký basic za pětikilo, rozhodně nestojí za řeč.
Ale myslím, žes musel mít nějaký vadný kus, pokud ti tahle karta řvala, protože i v hodnoceních na netu se jeví jako extra tichá a chladná, což se mně jenom potvrzuje.
Jediné, kdy počítač trošku hučí, je když renderuju animaci v Blenderu, ale jinak i při normální práci v něm si jen tak občas odfoukne, když mu dávám zabrat, ale jinak fakt ticho po pěšině.
...A nejsem nahluchlej, ani nemám sluchátka :D
-
To mi chceš říct, že v zátěži, když hraješ a větřáky se točí nic neslyšíš? Večer v tichu? To pochybuju.. co máš prosímtě za bednu a chlazení?
Já přesně tento Jetstream měl a byl to šílený hučák nedalo se u toho sedět, teď mám MSI Slim , fixlé větřáky na 30procent (1000ot) a dejme tomu. Meshify 2 bedna.
-
max tgp následovně: 70 S 220w, 70 Ti S 285w, 80 S 320w
Celkově mi přijde, že ty karty jsou docela efektivní. Mám taky 4070 a pokoj si s ní fakt nevytopím. Koupil jsem Palit Jetstream (https://www.techpowerup.com/review/palit-geforce-rtx-4070-jetstream/) a o tom počítači vůbec nevím, a to ho mám vedle sebe na stole.
-
Jsem zvědavý, kolik ty potvory budou žrát, co jsem se díval tak mezi 70 a 70S je reálný nárůst výkonu cca 15 procent ovšem při o dost nižších taktech?
16. ledna tuším končí embargo.
Já zůstávám u své 4070, na Fhd je to celkem cajk.
Mimochodem jak jsem nedávno psal o monitorech, pár jsem jich doma měl, tak se podělím o zkušenost. Oled naprostá hrůza, nebrat. Nakonec jsem skončil u https://www.rtings.com/monitor/reviews/gigabyte/m27q-x#test_1467, což je tedy neskutečně luxusní monitor za ty peníze, pokud někdo shání opravdu top barvy "z krabice" bez jakéhokoli nastavování (a nejen to samozřejmě), směle do něj (pozor, rev1, nová rev2 už nemá Sharp panel, ale uplně jiný, čím nechci říct horší, jen na něj nejsou ještě testy), nicméně jelikož jsem zjistil, že tak velký před xichtem nesnesu a nedělá mi to dobře na oči, zůstal jsem u AW2523hf, byť teda zítra mi přijde ještě Acer Nitro XV252QF Gaming, protože ten Gigabyte mě jaksi rozmlsal s tím nastavením z krabice, ten Acer by na tom měl být obdobně dobře.