Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Dětství jsem proseděl nad Total recallem a Carmageddonem a pozor ještě jsem nikoho nezabil!! Možná mě tak maximálně fascinuje troj prs.
    • Magister_Peditum
      K tomu člověk ani nemusí vyrůstat na Total Recall, aby ho trojprs nefascinoval. *1*
  • Celé je to kolosální hovadina. První hra co jsem hrál na svém prvním kompu kdysi dávno byl Blood 2. A vůbec jsem pařil hlavně střílečky a jiné ,,brutální" hry kde se násilím rozhodně nešetřilo. To samé filmy. Užíval jsem si zabíjení nevinných lidí v GTA, ale ani ve snu by mě nenapadlo jít a zkusit to v reálu! A to proto, že jsem měl hodné a starostlivé rodiče, kteří ze mě vychovali slušného člověka, který má práci a nevysává a neohrožuje společnost. Omlouvání reálného násilí věcmi jako jsou PC hry, nebo filmy, je obyčejná zbabělost a strach z přiznání si, že morální úroveň společnosti jde do pr.ele a lidi ve skutečnosti na své potomky se.ou.
    • Souhlas, narozdíl od řady jiných faktorů (jako třeba ta výchova) mi připadá účinnost her v podněcování násilí uboze nízká, když si vezmeme v úvahu, kolik se jich asi tak za rok prodá.
  • Nebyly uz takove vyzkumy mnohokrat vypracovany? Ja mam vetsinou chut vrazdit, kdyz vidim/ctu/slysim nektere nase vladni predstavitele...
  • Magister_Peditum
    Neměli by se rodiče spíš zamyslet sami nad sebou, jak to vychovávají své ratolesti, než hledat vinu v něčem jiném? Akční "násilné" hry hrají desítky milionů lidí po celém světě. Jestli se jednou za rok objeví pár případů páchání násilí, kdy by bylo opravdu prokázána spojitost s hrami, tak by to pořád bylo mnohonásobně pod jednoprocentní pravděpodobností. A nevšiml jsem si, že by u nějakého podobného případu byl negativní vliv her skutečně prokázán.
  • hry se hraji vsude, filmy se sleduji vsude, ale studenti masakruici spoluzaky jsou z 90 procent jen v zemich s relativne snadnym pristupem ke zbranim, rodice maj arsenal, ktery neni zabezpecen a pod.

ale jo urcite za to muzou hry :) :) :)
    • nemužeš srovnavat ameriku s evropou tady je civilizace a v evrope nejsou na mape bíla mista ale v usa vyjdeš z vetšího mesta pak jedeš 300 km dzungli, pokud bys nemel zbran si nahranej
  • je to hloupost. Nesouhlasím ani že by hry něco spouštěly. Možná tak akorát spíš ulevily.. Což je dobře... Jediné co hra může nabídnout je nějaký scénář. Nápad.. ale takový nápad může přijít jakkoliv. Ale hlavně mi to přijde jako hledání "na koho to hodit".. lidé se vyhýbají zodpovědnosti. Prostě si to přiznejme.. USA poskytuje psychopatům dobré prostředky k realizování svých zabijáckých úchylek. Problém je doma v rodině, v systému, který dovoluje zbraně a ve faktu, že prostě určitá populace lidí je šibnutá. A tim, že si budeme hrát na to, že všechny děti jsou nevinné a díky nějaké hře nebo filmu se promění v zabijáky je jen odvracení se od reality... Realita ej taková, že prostě některým rodičům doma roste zabiják. Třeba z a to ani nemohou. Ale je důležité si to přiznat.. Neříkat "Náš pepíček byl andílek, za to můžou hry".. ale přiznat si že pepíček asi nebyl úplně v pořádku. Vůbec tady nejde o nějaký hry nebo filmy.. jde o to jak se lidi snaží odvrátit pozornost od své zodpovědnosti. Nechtějí to vidět.. hledají vinu jinde. Psychopati vraždili i před hrama. A to speciálně v USA kde se takové to veřejné střílení provozovalo ještě před zavedením osobních počítačů. Prostě se to jednou stane. Jeden z mnoha je šibnutej a může ho nastartovat cokoliv. A jediné co se s tím dá dělat je to že rodiče přestanou vidět svoje děti jen jako malé nevinné andílky a přiznají si že něco nemusí bejt v pořádku. A spouštěče takových věcí pak většinou nejsou hry ale třeba šikana ve škole. To by se spíš mělo řešit v téhle problematice. Ale to by se pak muselo přiznat že jiní "andílci" jsou malí šikanující frackové...
  • Může se udělat milion výzkumů a stejně bude nějaká strana nespokojená. Na prvním místě je to vždy otázka výchovy od zodpovědných rodičů - což 70 % lidí kdekoliv na světě není a nikdy nebude. Znám vrstevníky u kterých si nedokážu představit, že by měli děti, protože ani k sobě nejsou dostatečně bdělí. Zkrátka: "Všeho s mírou" říká Aristoteles. Alorát mi vadí, že televize je v tomto procesu celkem beztrestně oproti hrám a obdoba násilí je v ní někdy mnohokrát vyšši.
    • Tak ono je to logické, že jsou televize proti hrám. Protože hry jim berou potencionální diváky a tím pádem i zmenšují příjmy.
      • To už jsem nechtěl psát, aby vlákno bylo v normě :D
  • Bohužel na tom něco maličko je :( Je pravda, že je člověk otupován, když denně vidí násilí. Neříkám ani netvrdím, že by normálního člověka hry dohnaly k zabíjení, ale svým způsobem otupují. Je to např. vidět na slovníku, který je běžně slyšíme a sami ho posloucháme. Díky filmu, knížka když se "posunuly" mantinely k vyjadřování, tak to nebylo samo od sebe špatný krok, jako nahota ve filmu, ale lidí mají tendence vše moc přijímat. Někteří budou kroutit hlavou, jak a proč tohle souvisí. Uvolňování a hlavně špatná interpretace za to může a výchova. Nevěřím, že by dítě hrající od svých 13 let hry od 18 a kvůli tomu mělo sklony k zabíjení, kdy bude mít dobré rodinné zázemí a vše, jak má být režim, konverzace mezi dítětem a rodičem. Vše záleží na těchto faktorech.
    Můj názor je ten, že jsme uvolnily hodně zábran, jak těch sexuálních, agrese atd. Ale zapomněli jsme že „ jeden z důležitých kamenů civilizace “ je výchova dětí a jejich vedení a učení a to nenahradí televize, ani hry či cokoliv jiného. A proto věnování se dětem, četba, hry venku, ale i hry na PC to vše má mít své místo. Také děti nepotřebují někde najít agresi oni jsou sami od sebe dostatečně agresivní.
  • MrSanta
    Mě "točí" jak se u těhle případů vždy napíše že ten ma*or hrál násilné počítačové hry. Videohry dneska hrají stovky milionů lidí. To už tam pomalu můžou psát, že jedl chleba. Ten poslední střelec měl vážné psychické problémy, navíc jeho matka asi taky nebyla úplně v pořádku. Ten čech co nedávno zabil matku či koho byl zase vyfetovanej pablb. Ale bez počítačových her by dozajista nic neprovedli *7*
    PS: Zajímalo by mě, kdy si "vážní" čeští žurnalisté uvědomí, že se jedná o videohry.
    • Viktor_H
      Tak tak, Američané by se ve spojitosti se střelbami na školách možná měli také zaměřit na svoje ubohé zdravotnictví.
  • kennyB
    Nakonec to dopadne tak, že ve hrách budem běhat po loukách a nepřátele proměňovat v kopretinky a slunečnice *1*
    Jinak je to ubohost. Taky jsem za celej život ve hrách postřílel nespočet herních protivníků a nikdy by mě nenapadlo vzít zbraň do ruky i v reálu a jít střílet na ulici. Je ale lehčí svést to na videoherní násilí než přiznat, že rodiče těchto magorů zanedbali výchovu.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit