Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Paulcz
    Jojo příští letadlo mířící na Pentagon bude řídit pařan :) Pak nás všechny pochytaj a zavřou do klecí a Obama obdrží pár hlasů k dobru :)
    • walltar
      Jo a potom se ještě zjistí, že lítat se naučil ve World of Planes ... *1*
  • nevim, hry hraju od detstvi.. (zacinal jsem okolo 1998 roku?) a dodneska jsem normalnejsi nez polovina inteligentu v mem veku, ktery se chodi rezat na fotbal, hulit a rvat se nekam na diskoteky...
    ale ono kdyz si banda pubertaku jde rozbit drzky nekam kvuli tomu ze jeden team fandi Horni dolni a druhej Dolni Horni tak je vse v poradku... ale ty zly hrajou doma call of duty 2 *1*
  • Zerathus
    Na takovýhle blbý kecy má můj nejoblíbenější hrdina jasný názor *3* http://www.youtube.com/watch?v=S1QzZ15-L38
    • Viktor_H
      Je jasné, že Arnoldův štýrský přízvuk tu scénu prostě udělal...
  • Grandhalf
    Ten by se měl zamyslet spíš nad účelovou dětskou reklamou ( třeba ) kdy programujou pomocí TV 5 letý holčičky aby se šminkovaly a nosily minisukně , to jim nevadí debilům ... *16*
    http://topdocumentaryfilms.com/consuming-kids/
  • Labilní člověk bude ovlivněn i padajícím hovnem když se na něj vysere holub, normální člověk nezačne zabíjet lidi na potkání i kdyby se na něj vysralo xxx holubů a hrál celý život násilné počítačové hry jako já ;) (ne holubi na mě neserou) :)
  • Že zrovna krajina, ktorá ma na svedomí snáď najväčší počet obetí a každú chvíľu v rámci "zachovania mieru" niekoho bombarduje, vrátane malých detí iného vyznania nás chce poučovať o násilí...to je snáď vtip
    • Trapný antiamerický výkřik.. ubohé a hloupé...
    • V článku sa nepíše nič o "poučovaní nás o násilí", píše sa tam, že kongres vyčlenil 10 mil dolárov na výskum vplyvu médií obecne (vrátane hier) na násilie páchané strelnými zbraňami.
      Tak neviem kde si ten vtip čítal.
      • VonHayek
        Zřejmě to myslel zčásti tak, že když se lidé ve vládě chovají tak jako se již dlouhá léta chovají, tedy humanitárně bombardují, preventivně okupují a nasazují loutkové vlády apod, tak co mají tito čekat od obyčejných občanů..?
        S takovým příkladem nic hezkého, řekl bych... *13*
  • Podle mě většinou střílej magoři (schizofrenici apod.) a u takových lidí může jako spouštěč vražednýho jednání sloužit skoro cokoliv. Čili například zakazovat hry a doufat, že přestanou tyhlety masakry, je podle mě bohužel nereálný. Nicméně ten výzkum taky vítám, pokud bude, jak tu někdo napsal, objektivní. Ono to hraní násilných her na malý děti nějakej negativní vliv mít může. Jenže tady zase narážíme na to, že problém číslo jedna není to, že dítě hraje akční hru, ale to, že rodiče na dítě z vysoka se*ou (což není specifikum USA, ale víceméně celýho západního světa) a jejich představa o tom, jak se dítěti věnovat, končí s tím, že ho posadí před televizi a zapnou xbox. Když si potom děcko - citově deprivované - vytváří vzorce chování z jiných zdrojů - filmy, hry, okolí, whatever - tak to nějaký negativní efekty mít může a skoro bych i řek, že má.
    • Hraní násilných her má určitě na malé děti negativní vliv. Malým dětem takové hry vůbec do ruky nepatří za žádných okolností. Jakýkoli rodič, který takové hry u svého dítěte toleruje, je nezodpovědný blbec.

Malé dítě má minimálně poněkud posunuté vnímání reality a může se cosi jako otupit vůči násilí, vnímat násilí jako běžnou a vlastně i správnou součást života. Kromě toho jsou citlivější i po obrazové stránce a nějaký intenzivní zážitek ze hry může být na dítě příliš. Kdejaký odborník by určitě dodal celou sérii argumentů, proč by malé děti neměly hrát hry typu CoD či dokonce ještě násilnější hry.
      • eeeee
        To se netyka jen deti, ale vsech. Vcetme dospelych. I ty snadno primejes, aby se chovali agresivne, kdyz je presvedcis, ze je to normalni. Hitler tak zblbnul cely narod. Nebo viz stanfordsky vezensky experiment. Tvrzeni, ze za vsechno mohou rodice a vychova je velmi cernobile a zjednodusujici. Lidska povaha je mnohem slozitejsi a stoji ji za to zkoumat.
    • Viktor_H
      Výborně, +1
    • walltar
      Přesně ... to, že celkem často takhle střílí nemocní lidi už několik lidí rozebíralo. Proto je podle nich tenhle problém rozšířený hlavně v USA, a číně ... takovým lidem se dost často nedostane pomoci a končí buď jako bezdomovci někde na ulici, kde masakr většinou nespáchají a nebo je léčí někdo doma, kdo s tím nemá vůbec žádné zkušenosti a potom to dopadá jak to dopadá. Neříkám, že to je jediná nebo jediná možná příčina, ale je to celkem velký problém.

Jinak v Číně už taky pár těchhle útoků na školy bylo a myslím, že vždycky tam byl útočník s nožem a taky to dopadlo podobně tragicky ... takže problém střelných zbraní to není.
      • To je klasický chybný argument. "Problém střelných zbraní to není." "Zbraně přeci nezabijí sama, to střelec." atd. Jistě, někteří vrazi by i přes přísný zákaz prodeje zbraní civilistům, nějakou zbraň asi našli. Jenže zároveň platí, že velký počet zabití (někdy jen zabití, tj. bez úmyslu), je způsobeno neodborným zacházením se zbraní, že se zbraň dostane do nepovolaných rukou, že se mnohdy stává zbraň jakýmsi znakem postavení v rámci skupiny (podobně jako naši předci nosili meč jako symbol moci, postavení, stejně tak mnozí příslušníci gangů nosí zbraň, se kterou pak velmi nedobře manipulují). Velký počet zbraní, a o tom nelze vůbec pochybovat, zvyšuje riziko smrtelného zranění střelnou zbraní. Proto říkám: Omezit prodej střelných zbraní. Tvrdě potírat nezákonný prodej a hlavně znovu posílit ty instituce (viz příklad, co tu byl dán níže týkající se USA), které mají nelegální prodej zbraní potírat.
        • walltar
          Měl jsem napsat, že to není problém jen střelných zbraní ... Samozřejmě to co píšeš je jedna část problému, já sem chtěl napsat, že to není jediná část problému. Protože dost lidí vidí zpřísnění nebo uvolnění práva na držení zbraně jako jediné a definitivní řešení.
    • Výstižné.
  • Problém je v Američanech, v jejich sociální politice a celkové mentalitě a taky jednoduchému přístupu ke zbraním. Je tak jednoduché to svalit na média. Vadí jim erotika, vadí jim už i násilí. Tohle je základní podstata každého živočicha na týhle planetě - sex, násilí. Je to součást nás všech. Místo toho, aby se položila otázka, proč se tak děje. Ukáže se prstem na zábavní průmysl, který je často zneužíván. Vzpomeňme na Bowling for Columbine od Moorea. Puritánští přistěhovalci a vrazi původních obyvatel budou diktovat, co je správný a co ne. Tfuj.
    • Viktor_H
      smazáno
  • Stormangels
    Zde je dobře vysvětleno jak to s násilím ve hrách a věci o kolo atd.
    http://www.videacesky.cz/navody-dokumenty-pokusy/skolni-masakry-a-nasili-ve-hrach
  • No, trochu serióznější studie jistě nikomu neublíží. Pokud se prokáže, že tam nějaká vazba je, tak v první řadě bych řekl, že závažnější je ta TV, kde se celý odpoledne prostě střílí.. Na druhym místě bych řešil hračky, přijde mi prostě přinejmenšim podivný dát dítěti k narozkám AK-47, se kterou pak lítá po venku a střílí po kámoších, i když třeba jen fiktivně.

A co se týče her, tak to samozřejmě psychiku člověka ovlivnit může, vzpomínám si, jak jsem se hodiny bavil ustřelováním končetin v Soldier of Fortune a doslova mě fascinovalo, jak se zdi tapetují krví.. Nicméně, agresivní jedinec se asi může u střílečky vyventilovat a vypustit nějakou tu agresi, což může bejt pozitivní důsledek, není-liž tak? :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit