Přejít na výpis diskuzí
Obsah pro nejvyšší úrovně a další informace z fanstránky The Elder Scrolls Online
29.3.2014 | Redakce Games.cz
77 příspěvků
-
MOKO moko !
-
Tahle hra je strasna sragora, odjakziva jsem rikal, ze nezajimavy a nudny TES lore absolutně nemá na to pojmout pohlcujici MMORPG... Ted se ukazuje, jak jsem se trefil. TESO je a hlavne teprve bude opravdovy prusvih. Za pul roku to bude F2P, na to vezměte jed
-
-
....A v ten den si samou radosti ustriknes, to je jasne. Uz to tu napsalo snad 100 lidi. Muzete si udelat sraz a navic, bude to taky F2P-Fura Tupych Pablbu ;-)
-
Lore má vcelku dobrý, když to porovnáš s ostatníma MMORPG, tady spíš jde o zpracování té hry... (gameplay, combat system, systém levelování etc.)
-
-
Ostatní MMORPG mají daleko lepší Lore. Age of Conan, Star Wars, Lord of the Rings i to wowko.
-
-
Otázka je proč tu hru člověk hraje ... kvůli gameplayi, nebo lore?
Mě osobně tes lore úplně stačí ... hlavní je, že se ta hra dobře hraje. -
-
Hra se mizerně hraje a má mizernou lore. Takže proč to hraješ? Takových mmo je tu hafo a většina jich je zadarmo.
-
-
No já spíš myslím, že máš špatnou představu o tom co je to Fanboy. *3*
Jinak já jsem všude říkal, že TESO je další MMO, není ničím extra vybočující ze řady ...
Akorát už jsem si GW2 užil a NWN mě vyloženě odpuzovalo uzavřeností lokací. Je to prostě další themepark ... hra kterou si koupím, nějakou dobu si ji zahraju a potom z ní odejdu. Neplánuju to hrát roky, protože to u themeparků neumím. Na to si najdu nějaký Sandbox.
To že je to placené mě nevadí, protože 15$ za měsíc je zanedbatelná částka. Klidně bych platil i GW2.
Já hry hodnotím jen podle jedné věci ... jestli mě baví a nebo ne. Tohle mě baví. Za měsíc už mě třeba bavit nebude. Dost SP her dneska za stejnou cenu vydrží kratší dobu. A potom si najdu jiné MMO (Star Citizen, EQN) které zase budu hrát dokud mě bude bavit a nebo jinou SP hru (bude nová zajímavá verze KSP, Elite). Prostě jen každý hodnotíme hry podle jiného klíče. -
PS. Já jsem fanda MGS série a je možné že, kdyby mě naservírovali stejně průměrné mmorpg jako je TESO, tak bych psal to samé co ty a hru bych si užil. Takže by to chtělo trochu upřímnosti.
-
Hra tě baví protože jsi evidentně fanboy této série. Je to prosté. Není na tom nic špatného, tak si to přiznej. Evidentně sis užil například i Skyrim, což je pro mě jako jako ne-fanboye této série nepředstavitelné.
-
Ok ... Hra mě baví a tak jsem fanboy.
Sem včera měl tabulku čokolády ... byla celkem dobrá. Holt jsem fanboy čokolády. *6* *7* -
Není jednoduší napsat, že jsi fanboy série než tyhle vytáčky?
-
Mě se hraje dobře ... to že se tobě mizerně hraje, neznamená, že se mizerně hraje každému *3*
A zadarmo je pro mě mínus, ne plus ...
-
-
-
-
Trollove se nekrmi ;)
-
-
-
Musím poznamenat, že launch je zatím perfektní. Žádné lagy, žádné buglé questy (a že jich bylo v betě dost) - prostě paráda. Jsem naprosto spokojený :-)
-
-
No já už potkal buglej dark anchor a nedokončil jsem zatím jeden quest ... ale oproti betě je to obrovské zlepšení.
-
-
A jak to teda nakonec vypada? Ma to lepsi grafiku, nez ten stress build? Tehda jsi rikal, ze v relase verzi by mela byt jina, lepsi.
-
-
No tak má tam být ultra nastavení ... ale pořád ještě není zapnuté. Ale grafiku jsem nestudoval abych se přiznal. Vůbec sem si neuvědomil, že bych se měl dívat po grafice a od spuštění asi do dvou ráno sem hrál prakticky bez přestávky. *1*
Ale řekl bych, že se nic nezměnilo ...
-
-
-
Uvidime v utery. Prece jen vetsina lidi si koupila normalni edici hry se 3 dny Early Acces
-
-
zatim nejlepsi launch mmo, lognul jsem pul hodiny pred zacatkem a bez problemu hraju....
Kdyz si vzpomenu na ten prusvih v SWTORU, nebo jeste horsi D3, tak vsechna cest zenimaxu -
-
LoL....
Ale teď vážně.Lognul jsi se přes early access, což je 5 dní před začátkem launche.Pokud si dobře vzpomínám tak např. D3 nic takového nemělo, takže z toho tak nějak logicky vyplývá, že servery lépe zvládnou napor nevím 100k hráču než několika milionů jako tomu bylo v případě D3.Za 5 dní to ale bude jiné..To bude lauch víš :)
Uvažuj příště ju :) -
To by me zajimalo, kam ses lognul, kdyz nic jeste nebezi ... a jestli mluvis o bete, tak se neni co divit, protoze drtiva vatsina lidi si to vyzkousela, dostala se nekam k lv 10 ... a zjistili, ze dal se to hrat stejne neda.
-
-
od
-
bezi to do 12.20 a funguje to vyborne, dokonce questy co byly v bete bugnuty ted mam ok
-
-
-
TESO me pri 3 beta vikendech vubec nechytlo, takze si pockam par mesicu jak to vlastne dopadne. Genericke MMO, nic vic, nic min. Hlavne jsem zvedavy na ten zacarovany "endgame", protoze dnesni MMO jsou vsechny na jedno brdo - skoro kazdy je do mesice max level a pak chodi par "engame" dungu dokola (az po dalsich par tydnech zjisti, ze ho to uz vlastne davno nebavi). Jsem opravdu zvedavy, jak to vyresi TESO a kdy se objevi prvni 50tky. Pri obcasnem hrani behem tech tri beta vikendu jsem se dostal tusim na lvl 18, coz je sakra moc (nemluve o tom, ze jsem se u toho nudil).
Asi jsem stara skola, ale pro me byl nejlepsi MMO zazitek L2 (ackoliv by se to dnes dalo oznacit za nekonecny grind) - tam diky open PVP a opravdu narocnemu levelovani postavy vznikaly situace, ktere jsem jinde nezazil. -
-
L2 jako nejlepsi MMORPG? V porovnani s nim mi TESO prijde jako pohlazeni na dusi.
Ale je pravda ze ja PvP nehraji,takze mam asi jine zkusenosti. -
-
V pve to mozna nebylo tak slavne, ale co se tyce pvp/pk, dodnes ji dle meho skromneho nazoru zadne mmorpg neprekonalo. Skoda, ze ten system alespon nekdo neokopiroval a nenabidl v nejake jine hre.
-
-
Presne tak a je to skoda hlavne proto, ze ty dnesni hry jsou jak pres kopirak. A taky je skoda, ze chystane L3 (respektive Lineage Ethernal) vychazi z L1 a ne z L2.
-
-
-
-
Oblivion co se týče úkolů byl lepší než skyrim. Skyrim byl zase lepší co se týče hratelnosti. Pak se slibovalo, že se všechno skloubí do úžasného MMORPG. No hrál jsem 3 víkend bety a bohužel se nestalo a můžu osobně říct, že měli zůstat u singleplayeru a vydělali by si víc jak za tenhle paskvil. Škoda že jim to nedošlo, mohla tu být další hra kterou si lidé užijí a "hc rpg hráči" by zase měli o čem psát místo toho aby hráli to svoje. *9*
-
-
Tak si počkej na další SP hru, na které dělá Bethesda .... tohle je od úplně jiné společnosti.
-
-
dalsie MMO cez kopirak : /
-
-
Tak ho ignoruj. Na trhu mas i originalni MMORPG (a opravdu tim nemyslim GW2)
-
-
Nj kdyby jen ten Neverwinter ale dotáhli líp do konce *9* Moc nových podobně zajímavých nevychází.
-
-
Moc jich neni,ale jsou. Nebudu je jmenovat,aby me zase nekteri neobvinili ze o nich porad mluvim. Faktem stejne zustava ze lide porad basni o originalnich MMORPG a kdyz vyjdou, ti sami lide si stezuji ze v te ci one(tuctove) hre to bylo lepe udelane. Ale jsou jen lini ucit se nove veci.
Zacarovany kruh.
Presto si myslim ze v dnesni zaplave MMORPG her si kazdy muze najit tu svou. Jen to chce byt trochu aktivni , protoze na hernich serverech se bavi treba o 4-5 nejhranejsich.
A nejhranejsi nemusi byt nejlepsi.
*2*
-
-
-
-
Recenzovat po mesici nemusi nutne byt mimo. Spousta ''hracu'' dokaze v MMORPG vytahnout svou postavu na max level za 14 dni. Problem je spise v tom,ze na hernich serverceh zase vyjde recenze po 14 dnech nebo mesici,ale uz podle obrazku a textu bude poznat ze recenzent stezi opustil uvodni lokaci a k poradnemu hrani si sotva pricichl. To je bohuzel standard poslednich let.
-
-
2nekromant33
-
-
Trollda
Mobové v podstatě jen stojí a čekají, až je hráč zabije. Výjimkou bývají jen instance, ale tam jde zase jen o to udělat přesně popořadě určité akce a pokud tyto akce hráči znají, je splnění instance docela snadné.
Co jiného by měli dělat ? není to ve všech hrách ? a to že je splnění instance docela snadné tak asi nejsi pve hráč na hero mody -
-
Aby mobove byli proaktivnejsi, tak zpravidla by meli mit smysl i v tom proc se v dane oblasti nebo konkretnim miste nachazeji. Meli by mit naplanovne nebo neplanovane cesty. Takze danyho moba nemusis potkat na stejnem miste davkrat. (vlk - smecka, smoatar; bandita - prepadavani karavan, jejich sidlo, straz, ktera vzburcuje cely camp, kdyz si te vsimne atd.)
Nasledne by museli dokazat rozlisit, pritel, nepritel.. resp. vztah mobu mezi sebou a vztah k hraci. Do toho vseho, ale pridejte vec, ktera asi nejvice ovlivnuje MMO a to je horda lidi (hracu) na jednom miste.
Aby byli tedy takovy mobove proaktivni, muselo by byt vymysleno suprove AI (ne jen scripty) pro jednotlive postavy. A hlavne by se musel omezit pocet "hrdinu" na metr ctverecny.. :)
Good luck, pri realizaci v relativne kratkem case :) -
-
Pocet "hrdinu" omezis uplne jednoduse - zadni ve hre nebudou. Postavis hru tak, ze hrac je jen malinka soucast sveta, ktera sama o sobe neznamena vubec nic.
Samo, tenhle pristup zaroven vyzaduje to, abys zapomel na deleni sveta podle levelu ... proste se kazda postava "narodi" v nejaky vesnicce/mestecku/... libovolne na mape - tim zaridis, ze hraci budou po svete rozmisteni rovnomerne.
Naplanovat "cesty" zviratum nemusis - to lze delat algoritmicky, celkem jednoduse, zirata hledaji v nejaky oblasti potravu - pokud tam je, tak tam zustavaji, pokud neni, migrujou jinam.
Zkratka vsechno jde, nepotrebujes na to zadny kosmicky technologie, vykonostne to neni zadnej problem (AI ti klidanko muze bezet na desitkach serveru - proste kazdej ovlada nejakou cast mobu) ...
Jenze ono je jednodussi prodat nalesteny PRD. -
-
AI ve skutečnosti snad ani neexistuje. U drtivé většiny hry má mob jen postavenou trať, po které se posouvá jak dětský vláček a reaguje podle jen opravdu pár přesně daných pravidel.
Zatímco v grafice se hry posunuly neuvěřitelně, AI je pořád hodně špatné. -
-
Realita je jeste horsi, vetsina mobu = 1-2 radky v databazi. Vic toho je jen u nekterych bosu, a tam je to prozmenu o tom, ze bos proste dela presny akce v presnym poradi ... takze za dva dny po launchi kazdej vi, ze kdyz "zacne kouzlit u zelenou/cervenou/... sracku", je treba se schovat. Stejne tak v 99% pripadu mob tepe tanka ... a je mu uplne uprdele, ze daleko vetsi skody mu pusobej ty rachiticky dpska, ktery by rozmaz jednim smahem.
Nevim jak ty, ale ja bych sel po healerovi jak slepice po flusu. A totez ocekavam od AI - ze utoci primarne na ty, co nejvic skodej, a ze tudiz musis nejak resit jejich ochranu = trebas se postavit pred ne ... a moba k nim nepustit.
Podobne se dycky smeju, kdyz pridu do nejakyko enemy kempu ... a moby si vyahuju jednoho po druhym, pricem ostatni jen stoji a cumi, jak jim tlucu kolegu ...
-
-
-
tohle by se podle me muselo resit instancema a nahodne generovanyma Q. Problem je, ze v instanci pak nepotkas ostatni hrace, ale to by mohlo byt resene napriklad systemem, kdy do instance kde probiha...,,zachrana dcery kovare pred bandity,, pusti hra 1 az napr. 10 hracu... kdyz si 11. hrac prijde pro Q k dane postave tak ho to posle na jine misto, do jine instance, kde bude mit za ukol pobit smecku vlku atd....muselo by to umet rozlisit i lidi kteri jsou treba v parte, aby to skupinu nerozdelilo a kazdeho clena neposlalo nekam jinam
-
-
No osobně bych klidně bral aby byli nějak proaktivnější ... ale jak to udělat nevím.
Na ESO se mě líbí, že prakticky všude je klid a nejsou tam mobové, takže se dá normálně cestovat. Tím pádem by klidně mobové mohli mít nějaké trasy kudy by chodili, případně by člověk potkal bandity, kteří by na něj vyskákali ze stromů a podobně.
Imho je trochu škoda, že každé MMO dělá s mobama to stejné a nikdo se jim nesnaží dát nějakou rutinu. -
-
tohle už bylo v GW1, tam měli rutinní patroly:).
-
V GW2 se stava, ze treba mobove seskacou ze stromu, vyskoci z keru nebo vylezou ze zeme a spousta mobu prechazi mezi misty, ale ne vsichni a vetsinou spis a la patrola nebo hlidka.
-
V GW2 mi přišli mobové o něco aktivnější. V TESO to byl ale extrém - mob nezaútočil, pokud hráč nestál jen opravdu blízko něj. To i ve staříčkém LOTRO jsou mobové agresívnější.
-
Zajímavý nápad, rád bych ho někdy viděl v akci. Určitě by to tomu světu vdechlo život.
-
-