Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • ALHAZRED
    To mate hoši tak: Ja sem se od spolužaku na stredni neco naposlouchal o STALKROVI, o zone, o anomaliich, o mimozemšťanech, jako že to je neco uchvatnyho, sfifiodniho, neskutečniho, to bylo asi kolem roku 1987.
    Pak sem koukal fim STALKER od Tarkovskiho ve filmovim klube na vysoky, a dve hodiny sem čučel na to, jak tele na vrata, kdy se začne neco dit, kdy prileti ti mimozemšťani, zjevi se neco nevidaneho, NE.
    Tři blbouni se šouraj, po stary, rozbity, rusky tovarne, nebocotoje, a placaj, placaj, placaj. *1*
    Ja byl na*ranej, znechucenej, sem mohl jit napivo, vyhozenejch 10korun, že sem se nechal napalit, vjetši kravinu sem ani nevidel...
    Dneska film STALKER od Tarkovskyho, považuju za jeden s nejlepšich, uměleckych, myšlenkově hlubokych, scifi filmu vubec, protože je mi prez 40, koukam se na svět jinak a dokažu ocenit věci, ktery sem v mladosti ani nevidel.
    Ja sem strašne rad, že se dnes točej Marvelovky, Star Warsi, Transformery, co ja bych dal za tyhle filmi jako chlapec, rad si je kouknu, proč ne ?! Ale když se tehle filmu namlsate, a budete chtit neco hlubšiho, kouknete si treba STALKRA od Tarkovskeho, nebo Blade Runnera, nebo treba SOLARIS a reknete si: nechci vubec žadny megagigatech efekty, nic nečekam, chci se jenom podivat, co vlastne chtel autor ŘICT... *3*
    • Jack1947
      No teda to jsem myslel že si mladší

      Já jsem ho dokonce měl na disku a snad i titulky ale nedonutil jsem se ho pustit - protože nevím už jen ta divoká stopáž mě odrazovala. Taky nemusím mít u všech filmů výbuchy a obrovské zdgitalizované efekty. Taky se rád kouknu na nějakej komiksák protože je to sranda.
    • ALHAZRED
      Nechci tady mudrovat, ale co je to SCI-FI, a co je to dobre SCI-FI. SCI-FI je forma, nebo obsah ?
      Klidne se mužou bit dva panačky BATMAN se SUPERMANEM a pude tam o klasickej pohadkovej priběh boje dobra se zlem, nebo pochopeni s nepochopenim, lidskost s krutosti a sobeckosti atd atd.
      Nebo je SCI-FI proste jen neco jinyho, co se vychyluje normam, na ktrery sme zvykli, jaky to treba je bejt na vzdaleny planete, s rozbitym modulem, čekat na smrt, a vychutnavat si posledni chvilky života koukanim na hvězdy.
      • the watchmen
      • Pozor, i některé příběhy o Batmanovi, či Supermanovi mívají hutný přesah (pokřivená spravedlnost, msta jsou základními motivy - to nejsou pohádky pro děti).
        • ALHAZRED
          Takyže jo, a protoje mam rad, jenomže když se toči takovej film, kde to mužeš videt naživo, tak se vybiraj ty priběhy dost plytky, aby se to libilo co nejvic divakum, a tohle me osobne dost mrzi...
    • DwaR
      amen. podpisujem.
    • Jj, stalker - matkou do hlavičky - ať nikdo neodejde s prázdnou. :*
  • Tady je to jak na novinkach. 90% prispevku urazi ostatni na diskuzi..
  • 2 Michaliuz18

    Přijde mi, že vesmírný sci-fi v podstatě vůbec neznáš a vyjmenoval si pár základních filmů. Z Blade Runneru děláš, jak kdyby se jednalo například o "alternativní" THX 1138 nebo plácnu Tarkovského STALKER. Tam bych pochopil, že to tvoje myšlenkový pochody prostě nedají a zavaří se, ale kopat zrovna do Blade Runnera ?? vždyť to bylo a je sci-fi pro tu nejširší masu - na dvojku se těším. Určitě nezapomeň na Kubrickovu 2001 a 2010 Vesmírnou odysseu, sovětský Soljaris a jiné - to je základ sci-fi.

    Spoustu mladších hejtí stará sci-fi a líbí se jim např. Alien Coventant. Chtěl sem utéct z kina......... pak sem zůstal, abych nerušil lidi. Neměl sem žaludek koukat 2 hodiny na posádku, která trpí silnou mentální retardací a nechápe základní taktické a bezpečnostní postupy. Fantazie režiséra ohledně využívání budoucích technologií a výrobních postupů taky tristní.....to měli víc fantazie v těch 70. letech. Ridley Scott (kromě výpravy) fantazii moc nemá - viz. například klasické palné zbraně v roce 2100.....Celkově dost nešťastná série, asi Vás napadlo, že mi podobně hloupý přišel i Prometheus (byť ve finále snad i lepší než Coventant).....ale říkej to mladýmu klukovi
    • Jack1947
      Covenant nebyl nic jiného než nepřímé(přímé) pokračování Prometheuse...

      Hráli tam jak stejní herci tak i stejné postavy

      Taky si nemyslím že by např kdy překročil vlastní stín v dnešní době ALIEN je jen jeden stejně jako nejspíše i Predátor a jiné legendární kultovní filmy. V dnešní době to snad není ani možné natočit něco co by se vymykalo standartům ne v megalomanské AAA produkce transformers a jiných braků *12*
    • pozn. - 2010 uz neni od Kubricka
    • Tak on ma problem s Blade Runner a ty mu doporucis nejnudnejsi film historie? Tam asi psenka nepokvete
  • Interstellar je prej top sci-fi :) mozna kdyby mel o dve hodiny mene....

    Nerikam ze je spatnej jsem velkej fanda matouše McConaughey ale film nenaplnil moje ocekavani i kdyz moc zajimavy namet. Skoda ze se nezamerili vice na prozkoumavani tech planet.
  • To, že je Blade runner formově nad obsahem je naprosto jasné, ale někdy je forma tak geniální (v tomto případě), že je i obsahem. Další příklad je nedávný Mad max. Mimochodem, co je u tebe dobré sci-fi?
  • Ok, možná jsem příliš velká pussy, ale přestože se mi špinavý kyberpunk libí k smrti, nedokážu tohle hrát. Monstra bych ještě ustál, ale rozpadání reality a "bad tripy" prostě nedávám, je to příliš blízko mým nejhorším fobiím. Soma byla přesně na hranici co ještě dám, ale tohle je asi za ní. Sorry polští bratři, uznávám a respektuju umění děsu, já si vaše dílo bohužel neužiju.
    • To bude temi bad tripy irl :)
      • (klepu na dřevo) IRL jsem ještě bad trip nezažil, nočních můr nepočítaně, nejhorší den před svatbou - Lovecraftovský terror se vším všudy, příchod starách bohů, děs a hrůza po celé planetě, masivní utrpení kontinentálních rozměrů, ztráta příčetnosti a šílenství ... na psychedelika jsem měl zatím štěstí.
  • Než ho tady ukamenujete, tak by ještě mohl specifikovat, jestli viděl vůbec Final Cut z roku 2007 *3* Pokud ano, tak si taky rád hodím *1*
  • corfer
    reakce na michaliuz18:

    V pekle je speciální místo pro lidi, kteří mají před čárkami mezeru.:)
  • michaliuz18
    blade runner , videl som ho len nedavno a horsi film som uz dlho nevidel. Hudba a scifi zobrazenie paradne ale film sam o sebe je len kecacie govno . Nic sa tam nedeje, furt len melú motaju sa , o nicom uplne tragicky film , tam si staci pozret len prvych 5 minut a poslednych 5 minut a pochopite cely dej . A to este ide dvojka do kina, ktora sice vyzera akcnejsie a lepsie ale trailere vzdy vyzeraju lepsie nez samotny film. Takze sa neham prekvapit. Mam rad scifička, hlavne hry ale blade runner ma sklamal jak prase. Mozno pred 30 rokmi to bol skvost, hlavne technologicky ale dnes kebyze to vyjde, uspech by to nemalo v ničom. Ridley pišcott je velice uznavany ale u mna o ničom reziser , dobry na 50% , kvalita jak paragraf, raz dobre inokedy na prd.
    • victor
      Je těžké kakat na modlu sci-fi filmu. Pravda atmosféra byla dokonalá ale dějově.... dějově jsem také čekal mnohem, mnohem víc. Nebýt té variace tolika existujících natočených konců asi bych na něj zapomněl. Stejně co do příběhu mi přijde jako genialitka 12opic, zvlášt finále
      • Máloco je tak stravitelně nadsazené a přitom tak dokonale výmluvné jako 12 opic - jednoznačně top.
    • Blade Runner chce čas a opětovné zhlédnutí. Já z toho poprvé taky nebyl na větvi, protože jsem kvůli obsazení Forda čekal druhé Star Wars, ale s každým dalším podíváním se mi film líbil víc, líp jsem se naladil na jeho pomalé tempo, všiml jsem si jiných detailů a charakteristik postav.
    • DwaR
      doplň sci-fi filmy, ktoré hodnotíš na výbornú, lebo ako nadpriemerné, aby sme si vedeli urobiť obraz o tvojich preferenciách.
      osobne som blade runnera tiež dlho považoval za dejovo preceňovaný film, ale niekde na vysokej škole sa to zlomilo (zhruba v čase, keď som prečítal knižnú predlohu) a patrí suverénne do top 10 sci-fi vôbec. ale v mojej topke nenájdeš ani jeden "akčný" film. všetko sú to "kecačky", alebo filmy s dôrazom na dej.

      P.S.: BR je tak... zmätočný a náznakový (v dobrom), že prvých a posledných 5 minút ti pomôže asi toľko, ako 105 časť divokého anjela :D
      • michaliuz18
        mozno som do toho stadia este nedospel, ale ked ma to proste nebavilo tak to nebudem pozerat nasilu a nahovarat si ze je to dobry film. Pozitivne ohlasy to malo vzdy ale aj negativne . Nazory su rozne , mne sa to nepacilo tak za to ma nemusite zakopavat pod zem. Hore som napisal ake filmy mam rad.
        • No, jasně jak píšeš, sto lidí, sto chutí. Nenech se vyvést z míry. Ale upřímně, co jsi čekal za reakci, po tom jakou jsi zvolil formu kritiky? Když už jsme u těch filmů, tak jsi to udělal stylem jako Eddie Murphy, když v prvních 48 hodinách nakráčel do té jižanské hospody. :-)
          Jinak to slyovo přirovnání s Neuromancerem sedí. Sice jsem ho dočetl, líbil se mi, ale dalo to práci. :-)
          • victor
            Neuromancerovi jsem musel také dát dva roky odklad, až jsem dokázal překonat ten těžký popis spodiny Sprawlu. Ani pak se nečetl lépe než Harry Potter, ale kouzlo hnusu, mega korporací a vlivných rodin s ``léky`` na smrtelnost se mi opouštět už také nechtělo...
        • ak uz nic ine, tak Blade Runner stoji za zrodom CP na platne. Ale chapem ta, rovnako existuju mnohi ludia co miluju cyberpunk no nie su schopni prehryzt sa Neuromancerom, ktory predstavil CP v literature
        • práve podľa filmov, ktoré si uviedol vyššie je mi divné, že sa ti blade runner nepáči. ale ako píšeš, 100 ľudí, 100 chutí. a pozerať film, keď k nemu už vopred pristupuješ s predsudkami vážne nemá zmysel. najmä ak je to artovka ako blade runner.
          • michaliuz18
            chapem , mozno mam len zaslepeny pohlad na tento film kedze som asi cakal nieco viac . Urcite ma svoje kvality len ma neocaril . No ... mozme ist dalej neriesme to uz , nehal som sa uniest :D aspon vidno aka je tu komunita, clovek napise nieco zle na ich oblubene veci a hned je za blbca :D
            • DwaR
              trošku sa zastanem tej komunity. zas tak zlá nie je. tvoja kritika bola dosť príkra a úprimne, tiež mi nabehla žilka, že si šmahom ruky odpravil jeden z najlepších filmov vôbec a ešte si sa nazval aj fanúšikom žánru :) ale tvoj názor, máš naň právo, naše pohľady sa líšia. nebudem opakovať napísané, vyššie to krásne popísal ALHAZRED.
    • Uz tu byl i lepsi trolling ale celkove se jedna o nadprumer. 7/10
    • Člověče z východu, co to blábolíš?
    • OUuuuu ouuuu ouuuu to bolí....
    • Ferdis2
      Vráť sa radšej k Transformerom... *7*
      • michaliuz18
        tieto stupidne filmy pre deti neznasam. nevidel som 90% marveloviek ani inych komixovych filmov ani ironmanov ani rychlo a zbesilo. Vsetko su to detske hovadiny. mam rad dramy, filmy ktore maju postavy a pribeh , realne zobrazenie , vojnove. Medzi top filmy patri napriklad interstellar, martan, revenant, forest gump a podobné. Tak zas nemel . Milujem hlavne scifi filmy ,cyberpunk hry , ale blade runner? to je uplne o inom . Nic horsie som nezazil . Hovorim v minulosti to trhalo rekordy ale keby ten film vysiel dnes bol by o nicom. Nechapem co na tom vsetci vidite , hlavne sa tu nepototo ked dam na film trochu kritiky , na csfd tiez nejsu LEN pozitiva na to. Sto ludi sto chutí , radsej si pozrem volaky total recall ako hento . Neznasam kecacie filmy kde sa nic nedeje, to je celé . Neznameno to hned ze mam rad transformerov, vy plytké deti bezmozgove
        • Mas pravo na svuj nazor. Priste ho zkus mozna vic vysvetlit bez te hyperboly. Ja si osobne myslim ze se tam deje hodne ale je to spise o tom ze film te nuti premyslet.
        • total recall, dobrej for

          a ten novej, uplna cypovina
          • nightborne
            Total Recall je naprostej nářez, náhodou.

            https://www.youtube.com/watch?v=q1FS_vKJl8U
            • prumerna parodie s prefouklym rozpoctem
    • Vyzera akcnejsie, to mluví za vše *3* Někdo má rád holky, jiný vdolky. Blade Runner je uznávaná klasika, ale asi ne pro diváka tvého typu *3* A to je v pořádku. Já ho mám v top 5 sci-fi.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit