Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • frag.ment
    Jako milovník sci-fi bych takovou hru bral všema deseti.. Myslím, že otevřené sci-fi RPG tu hodně chybí a o žádném pořádnem ani nevím (mluvím o čistém singlu).
    • Tak se zkus kouknout třeba na Precursors, docela mě to bavilo i přes spoustu nedodělků a chyb
      • JJ Precursors je zábava na dlouho. ZAtím jsem dal jen jednu planetu a jsem ve vesmíru. Je to super.
        • Precursors je hra s obrovským potenciálem který je ale dost nevyužitý, a v okamžiku kdy máte pocit že se hra začíná rozjíždět zničehonic skončí. Hra je zábavná ale opravdu velmi nedokončená. Jsem na vážkách či ji doporučit....

Hra která má nejblíže otevřenému sci-fi RPG je asi mass effect. Nic lepšího asi momentálně venku není..
  • Z toho co jsem si zrovna přečetl to zní perfektně ,tak snad se k této hře lidi z Obsidian ještě ještě někdy vrátí ,protože mám takový pocit že kdyby tato hra vyšla ,tak by se stala velmi úspěšnou.
  • Vzdycky když se nekde rekne Obsidian tak plno lidi zacne slintat.Nechapu proc. Tohle studio udelalo jednu jedinou vlastní hru která propadla (alpha protocol) a dal par her na zakazku kde delali co se po nich chtelo. Navíc jejich hry jsou vždy radne zabugovane a skoro nehratelne při vydani. Nez se tu zacnete ohánět New Vegas a Kotorem 2 tak si uvědomte ze koncept tehle her vymyslela Bethesda a Bioware a ne Obsidian. jedno z nejvic precenovanych hernich studii na svete, tenhle Obsidian.
    • Kolko ich hier si hral? AP prepadla nie koli tomu, ze bola zla, ale koli tomu, ze sega ako vydavatel zlyhala na celej ciare z hladiska marketingu. Ak povies, ze f3 a f:nv maju rovnake zakladne koncepty, tak sa mylis cca rovnako, ako keby si povedal, ze manga a watchmen su rovnake, kedze v oboch pripadoch ide o comics. Ich vnutorne mechaniky su ine. kotor 1 a 2 detto. A fanusikovia ich maju radi, kedze z ich pristupu citis clovecinu a konzistentnu snahu o vylepsovanie urcitych stranok hier, na ktore sa moc inych studii nepozera - vierohodny svet, ktory dokaze reagovat na hracove rozhodnutia v celej sirke. A zabugovanost? Ano, dalo by sa aj lepsie, ale ako tester od fachu viem, ze sa zdaleka neda zachytit vsetko a ak beriem do uvahu komplexitu, nie su na tom vobec zle.
      • Myslim ze jsem je hral všechny, a ani jedna z nich me nijak zvlast nebavila. Vzdycky když se rekne ze Alpha Protocol podelala Sega tak se smeju, ve skutecnosti je to tak ze když je hra dobra tak si k ni hraci cestu najdou at ji vydava kdokoliv. V cem jsou vnitrni mechaniky u New Vegas jiné nez u Falloutu 3? VATSEm pocinaje, přes Ai az k pipboyi je všechno vymyslene Bethesdou a Obsidian na tom neudelal vůbec nic. To ze daly hraci vetsi volnost a zmenily par věci(craft,mireni přes mířidla atd) by zvladnul zkusenejsi moder a mozna lip.A co se tyce ukolu? Me osobne par ve Falloutu 3 prislo lepších nez tady. Další jejich hry, třeba Dungeon Siege 3, další prusvih, prumerna hra. Tady měli Obsisiani volnou ruku a zcela evidentne se nemuseli moc drzet původního konceptu DS, a co udelali když se jim dala volna ruka? Prumernou hru která originalu nesaha ani po kotníky. NWN2, hra při vydani byla tak zprasena ze ji opravovali asi dva roky, a do dnes ma jednu z nejhorších AI spolubojovniku co snad existuje.Pribeh byl celkem nuda(ok, datadisk se jim povedl) a celkova hratelnost neprinesla nic nového a zajímavého, proste jen koncept Baldurs Gate ve D. Fakt, nikdy nepochopim co na tomhle studiu lidi vidi, jsou prumerni az beda a jsem fakt zvedav jakej uspech bude mit jejich kickstarter hra, podle me to budou delat ještě několik let, pak to vyjde plne bugu, a zavre se nad tim opona stejne jako na Alpha Protocolem.
        • No jen tak na okraj. Fallout je více dítětem lidí okolo Obsidian než mamlasů z Bethesdy. AP není špatný jen působí nedotaženě.
  • *8* ... A nemohlo by to být propracovanější než Skyrim ? Ještě že tu máme Wastelands ,NEO Scavenger a za 12 dní Shadowrun ...
  • *13*

chceeem to
  • Článek jsem nečetl, ale:
    Proč sci-fi Skyrim a ne sci-fi Gothic 2? Skyrim je špatná hra, zatímco Gothic 2 je jedno z nejlepších RPG západu a snad nejlepší 3rd person RPG světa.
    Skyrim je poopoo.
    • Jako pamatuju si na Gothic Arcania která v demu vypadala luxusně, a nakonec z toho vyšlo "to" co z toho vyšlo.
    • Gothicu 1 a 2 jsem vyrůstal a proti Skyrimu nic nemám. Jsem docela rád za to, že tu Skyrim je, protože ač je Gothic 1 a 2 srdcovky tak Skyrim se mi překvapivě hodně líbil... no asi je vkus kus od kusu, ale mám jasno, že Skyrim za pár let budu řadit k hrám, na které budu rád vzpomínat :P
    • Protože u srovnání musí být něco známýho ale jinak souhlasím že na Gothic 2 nemá žádná dnešní hra
    • smejki
      Gothic (1+2) a TES jsou koncepčně jiné hry. *2*
      • Pravdu díš a tím pádem i mají jiné klady. Gothic je menší až na 3. díl a detailnější v některých maličkostech. TES se dotává tam kde je Pán prstenů. Velký epický rozmach a autoři detaily moc neřeší.
        Soubojový systém v Gothic mě frustroval jak umírání v Dark Souls a nakonec oboje baví.
        • Tilwaen
          Špatné přirovnání, Tolkien si se svým světem hodně vyhrál. Kdo jiný by pamatoval při tvorbě vlastního jazyka třeba i na borůvky? *3*
    • Rhulad
      To je jednoduché... Hry se začínají směřovat k hranici patnácti let a tam je Skyrim považován za nejlepší RPG historie a tihle jedinci Gothic 2 ani nehráli.
      • frag.ment
        Mno já tedy nevím, mě je rozhodně víc než patnáct a Skyrim se mi líbí. Myslím, že s věkem to nemá co dělat. Buď ti hra sedne nebo nesedne. Ten hate na Skyrim je už trochu tapnej.
        • Rhulad
          Není trapný je naprosto oprávněny. Hloupější AA(Možná Mass Effect, ale to je už na delší diskuzi) hra za poslední roky nevyšla a pokud se ti to libí a nejsi náctiletý, tak to raději nikde neříkej a drž si to pro sebe.
          • Mně je 27 a Skyrim jsem hrál rád. Questy mi už přišly slabší, než u Oblivionu. Ale ve hře pro mě bylo stále, co objeovat. K TES jsem přišel přes Morrowind, jelikož jsem ho dostal ke grafice ani jsem nevěděl, co mám v ruce. Nepřijde mi, že by se od sebe díly nějak zásadně lišily.
          • Rhulad
            Tady se nebavíme o Areně nebo Morrowindu- to jsou dobré hry, ale o sračce jménem Skyrim. Normální, nevyšinutý, trošku odrostlý hráč nemůže považovat Skyrim za dobrou hru.
            • Vavra toho umel vypsat vic:) Když to budes posuzovat takhle, tak se to da aplikovat na kazdou hru, jsou to hry, a ne simulátory realna. V kazde hre je plno nesmyslu které nedavaji smysl. Takze, když muzes v Gothicu byt mocny mag co meta firebaly, proc by nemohl byt ve Skyrimu v kazdem druhem dungeonu sarkofag..oboji je blbina:)
            • Rhulad
              Podle mě nechápeš jednu věc. Skyrim má prostě špatný základ. Ve všech směrech hry je chyba. Když vezmu archaický bojový systém, generované a hodně lineární questy koníčci zpravidla v jeskyni u sarkofágu, RPG prvky okleštěny až hanba, příběhové klišé podávané po tunách, naprosté odfláknutí cechů a absolutní nesvázanost aktivit a činů. Žádné volby, hloupé dialogy. Takhle bych mohl pokračovat. Vše podtrhává demence tvůrců. Dobyti města jedním člověkem. Banditi sedící na vršku hory ve sněhové vánicí jen v krátkém rukávu apod.
            • sipecka
              Tož se nehádejte .)
            • Prave ze odrostly a starsi hrac muze hru jako Skyrim povazovat za dobrou, primarni hate tyhle hry pochazi prave od generace 20 - 25 let, pac prave tyhle generaci když jim bylo 15 se dostaly do ruky hry jako Gothic a Morrowind. Za nejakejch 10-15 let tady budou psat ty nactilete deti co se jim libi Skyrim(jak tvrdite) jake ze to vychazeji sragory a jak ten Skyrim byl bozi, stejne jako to ted vy pisete o Gothicu:) Ale starej hrac ma deleko sirsi a globalnejsi pohled, takze to pak dopadne tak ze se mu Skyrim libit muze.
          • Hral jsem všechny Gothic hry a serie TES vcetne Skyrimu se mi libi. Mimochodem Gothic serie je oproti TES serii takovej mlicnak novodobej, takze si ty vace vzpominaci senace ve veku 25 let nechte, TES psala historii hrani když jste tahali ještě gumovy kacery po piskovisti:)
            • Rhulad
              Já bych Skyrim vůbec neřešil, kdyby hra nedostávala 10/10 a redaktoři by mi to pořád nepředsouvali jako herní klenot. U Gothica je situace trošku jiná - ta hra nedostávala 10/10 ta si hráče našla prostě svojí kvalitou. Hups blbý vlákno sry .) Mělo to být směřováno trochu níž .)
  • http://youtu.be/OPy9nuf1rJo
    • frag.ment
      Tyvoe to je moc, myslím po pár panácích se u toho budu řezat smíchy, takže si to pustím odpoledne, protože v normálním stavu mi to připadá spíš k pláči :-D
    • Uplnej ceskej TotalBiscuit...
      • Falaout
        Scifi skirim
        Vildstar

*2* *1*
  • Jsem čerstvě po siestě, ale nějak nechápu... Mělo to mít otevřený svět, ale pak se objevuje věta " Ani v jedné časové rovině byste neměli otevřený svět, ale jen různé planety, opět podobně jako v Mass Effectu." Něco mi ušlo? Podle zbytku článku by se dal i Mass Efect klasifikovat jako vesmírný Skyrim, což mi přijde mimo.
  • Rhulad
    Začínám byt alergický na přirovnáni každé hře k nějakým komerčním píč*ovinám. Jako člověk se nemůže divit, že je to u ledu, když je to sci-fi Skyrim.
    • Kloučku, komerční je všechno za co někdo chce peníze. I tvoje oblečení je komerční 3,14čovina.
    • Jakym komerčnim pitchovinam? Jo, ty mysliš Staré svitky. Njn je to kryptofašistickej, buržoazní škvár.
      Btw proč se ti Staré svitky nelibí? Těžké ovládání? Moc mluvení? Neznalost angličtiny? Vrozena duševní porucha?
    • Trisska
      Přesně...
  • MrSanta
    Chjo, to se tak krásně čte. Kéž by se to jednoho dne povedlo. Sci-fi (semi)open-world RPG mi chybí. Ještěže za pár let dostaneme Cyberpunk 2077.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit