Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Samozřejmě velmi dobrý krok. 1 den na vyzkoušení hry by mělo stačit. Více dnů by bylo příliš vzhledem k hernímu času některých her (cod třeba).
  • To je krok spravnym smerem, doufam ze se to stane standardem. Pripomina mi to trial funkci PS3, ale ta umoznuje hrat pouze hodinu plnou verzi hry (ale zase za to neni potreba predem platit). Takovehle veci maji pozitivni vliv na kvalitu her a je potreba je podporovat.
  • filias
    Dema skončily, tak na test zda hra vůbec funguje není to totální srágora, alespoň toto. Je to ale IMHO především způsob jak levně lákat na digit distribuci, z které ma EA mnohem víc.
  • Mato1987
    Výborný marketingový ťah originu a EA predstavenstva pre napravenie ich dlhodobo sa zhoršujúcej reputácie u ich verných a slušných zákazníkov.
    • Ono to muze byt jeste horsi? Ja bych rek, ze vetsina soudnych lidi si od nich predem nekoupi ani starou fusekli.
      • Mato1987
        vždy to môže byť horšie, ja som si zatial cez origin kúpil akurát tak bf3 premium a dve dlc do nfs most wanted a keď bol v akcii bulletstorm za 5 euro tak aj to som si kúpil, nič iné, dokopy som tam zatiaľ nechal okolo 50 euro za 3 roky, to by so nepovažoval za prejav nesúdnosti.
  • Super, ale stále je to so steamom, ubiplayom a podobnými rovnaká drm sra*ka.
    • ucho
      kolik her vlastníš na GOGu nebo Humble Storu?
    • Tilwaen
      Co Ti vadí na Steamu? Nehorázné slevy, možnost offline módu, přehledný souhrn vlastněných her a jejich snadné stažení, možnost pokračovat z uložené pozice na jiném PC, ...

Nebo jen zbytečná komplikace při spouštění upirátěné hry? *7*
      • Upirateny hry kupodivu se steamem zadnej problem nemaj. Dokonce tu mam tool, kterej funguje s kazdou hrou, ktera je skutecne na steamu (= nechce reg jeste na 150 jinych mistech) ... a jako bonus to pak steamu nebonzuje co hraju, jak dlouho ... do cehoz je jim prd, stejne jako do mych save pozic.

Vis, kdyby stream fungoval pouze jako distribucni kanal = sosni a zapomen. A dalsi veci (jako ukladani pozic ...) byly sice integralni, ale volitenou soucasti, tak proti tomu nic nemam. Samozrejme predpokladam, ze gamesku muzes kdykoli prevest na libovolnej jinej acc (a klido by si steam moch vyrobit aukci kde by si hraci prodavali mezi sebou).
        • Tilwaen
          Vždyť stačí Steam hodit do offline mode a nepočítá Ti to ani nahrané hodiny, ani Ti to neukládá pozice *3*
  • Ještě aby ti ...... opravili origin a zamysleli se nad přihlašováním do hry skrze web....
  • já to vítám. na steamu mi visí nemálo her, které jsem koupil a následně příšel na nějakou bídu, a u kterých jsem půl dne jen řešil, jak to spustit. špatná optimalizace, nedostatečný hardware a podobně (časté u gta, assasins creed, fallout a to nemluvím o indie hrách). když už se dema čím dál více vytrácejí z herního světa, tak alespon taková náhrada je vítaná.
    • GlaDOS
      Na Steamu mám teda docela dost indie her a s žádnými problém nemám. Možná to bude tím, že ty "hodně neznámé" a "podřadnější" vynechávám.
      • dobře, možná jsem to přehnal, ale třeba vessel mi jelo jakkoliv jinak, než plynule. aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa taky nebylo úplně košer po prvním spuštění.
        • Nič nepreháňaš, ani áčkové hry často nefungujú ako by mali. Taký Skyrim bol po vydaní jedna veľká zabugovaná katastrofa.
          • Tilwaen
            Vidíš to, já hrála Skyrim prakticky hned po vydání a na to, jak je ten svět rozhlehlý, mi těch bugů nepřišlo moc. Nicméně plně souhlasím s Tvou první větou (zdravím AC III Boston *16* ).
    • Veskoslav
      Pakliže jsi řešil nedostatečný hardware, tak je to s prominutím tvoje hloupost a ne vina té hry.
      • A proto steam neustale snifuje tvuj HW aby te ani neumel upozornit, ze ti to nejspis nepojede?
      • Vůbec nepíše, že by to byla vina hry. Ale ocení možnost vrátit hru, když zjistí, že na ni má malej výkon. Lepší je mít možnost vrátit hru, než čekat až si budu moct pořídit novej HW.
        • Veskoslav
          To je sice pravda. Ale pokud vím, tak požadavky jsou většinou známé. A pochybuji, že si hru vezmou zpátky jenom proto, že jim napíšeš, že máš na to slabé pc. To mi nepřijde jako důvod reklamace.
          • Hardwarové požadavky uváděné u her byly snad odjakživa takové hodně orientační a vůbec není jisté, že ta hra poběží (nebo jak poběží) na uváděné minimální konfiguraci.
          • Tak myslim, že důvod nebudeš muset uvádět. Když nakupuješ přes eshop, taky můžeš vrátit zboží do 14 dnů bez udání důvodu. Takže když si jako desetiletej koupíš triko a bude ti velký, tak ho můžeš klidně vrátit a nikdo ti neřekne: "Když je ti triko velký, neměl sis ho kupovat. Hezky počkej, až dorosteš." Protože míry trika napsaný na webu se lišily od skutečnosti. Stejně tak, jako u her, taky ty minimální požadavky nejsou striktní
            • stoupeek
              reakce na Veskoslava: Je logický, že nabídka vrácení bude omezená. Jak někdo v diskuzi psal, co když dohraje hru za 24h, tak to bude podchycený. Koupené zboží taky můžeš "používat", když se budeš držet v rámci podmínek pro vrácení. Myslim, že je to dobrá služba a důvod vrácení hry, jako nevhodný dárek, slabý HW nebo nespokojenost, nebude důležitý.
            • Veskoslav
              Ale neporušené. Což si docela nedokážu představit u digitální distribuce:)
      • to je pravda, nesvádím to na někoho jiného. stalo se mi to u deus ex: HR, v akci za 2 eura, takže žádný problém. na kompu rozjedu vklidu většinu novějších her (skyrim např.), tak jsem ani nějak nečekal, že bych měl problém i s tím. pointa ale je, že kdyby se mi to stalo u starší hry, tak bych měl aspon možnost napravit svou chybu. takhle mi to tam visí minimálně do té doby, než si koupím lepší komp :)
  • Mám otázku co když tu hru dokážu dohrát za 24hodin ? :D:D:D
    • Pokud jsi cestny, tak toho zneuzivat nebudes.
    • To je pravda. Až vyjde BF4, je to snadnej způsob jak si projít single když nemam zájem o multiplayer. Za 24 hodin to pude dohrát několikrát.
    • mám to z komentářů z pc gamer. origin (jako určitě vše) má nějaká pravidla proti zneužívání systému. pokud uvidí, že hry pouze vracíš a žádnou si nenecháváš a pokud u každé hry budeš mít čas, kolik u těch her trávíš, můžou to vyhodnotit jako porušení pravidel a reagovat na to.
    • BTW: Pokud to tak bude jsem zvedavej co na to Valve nicméně získal by si s tím Origin poprve u mě +
      • ucho
        tak je to pozitivní přístup a patrně ho pár lidí využije, každopádně když já si kupuji hru, tak si ji kupuji proto, že ji chci. a s fungováním jsem neměl zatím žádný problém. no možná s jednou hrou loni, ale za půl roku vydali patch :)
  • No konečně! Placené demo a já už myslel, že se nedočkám. :))
  • "Je to logické, protože by peníze vyinkasoval přeprodejce (který nakoupil levněji, než vám prodává)"
    V souvislosti s tímto výše uvedeným bych se chtěl zeptat některých zdejších zkušenějších lidí, jak je to z eshopy (MMO Boost např.), kde nekupujete hru v krabici ale jen ty klíče, z hlediska legálnosti. Kdysi, když jsem kupoval ME3, vyšlo mě v krabici na 1000,- zatímco v jednom z těchto shopů bylo pár dní po launchi za 600,- Na netu měl ten obchod právě i pár negativních recenzí, že posílají špatné klíče, které nejdou aktivovat (prý je tedy obratem mění za nové, což IMHO smrdí generátorem), nebo naopak neodepisují na maily apod. Totiž, warezit hry umíme všichni ale když ji chci koupit a podpořit vývojáře (rozuměj zaplatit PR vydavatele *1*) vyplatí se sázet na tyto "obchody" ?? nebo radši připlatit za tvrdou klasiku? Díky všem.
    • Ehm ... vyvojari z tvych penez neuvidi ani korunu, takze nevim co resis. Vyvojare podporujes tak mozna v pripade minecraftu, ale v pripade vydavatelem distribuovanych her proste vyvojar z prodeju neuvidi ani floka.
    • tyto klíče jsou většinou sháněné z Polska, Ruska a dalších zemí, takže v podstatě zaplatíš něco vývojářům, ale méně, jako kdybys byl Rus, či Polák s jejich platy atd.

Co se týče legálnosti: mmoboost už si nedovolí prodávat kradené klíče jako kdysi jeden nejmenovaný obchod, ale je to hodně v šedé zóně, zvláště s těmi VPN aktivacemi. Pokud chceš podpořit vývojáře, tak asi jdi klasickou cestou, nejlepší je, pokud prodávají přímo přes své stránky, ale to se AAA příliš netýká.
      • Nevim jak zrovna toto, ale kolega parkrat nakupoval gamesky v GB. Do 10ti minut mu prisly fotky klicu + link kde sosnout, takze moh hned hrat, a za tejden mu postou dorazila krabice s plackama. Tomu rikam support. Samo, za zhruba polovinu toho (vcetne posty) co by za krabici dal tady.
      • " mmoboost UŽ si nedovolí prodávat kradené klíče" Tak pokud mám brát tu větu doslova, tedy, že v minulosti se to stalo, což by koneckonců nahrávalo mojí doměnce, tak je to vyřešený a budu se takovým službám vyhýbat obloukem. Zatím jsem tam nic nekupoval ale někdy ty ceny jsou fakt lákavý=podezřelý. Teď už vím proč...
        • ucho
          no ono ve finále to často s tou nižší cenou není žádná sláva. stačí se kouknout na další rozšířené weby jako g2play nebo key4you. většinu her tam mají dráž, než se dají normálně sehnat. výjimku tvoří pochybné verze, kde si musíš dodatečně instalovat lokalizace nebo dělat jiné opičky. v současnosti funguje dost normálních obchodů, kteřé přeprodávají steam verze legitimně. není problém pak narazit na mnohem výhodnější ceny...
    • Nevyplatí, často to jsou verze koupené z Ruska nebo z jiné špinavé a levné země. To někdy znamená jiné jazyky, jiné patche, jinou podporu, nebo i problémy vůbec s funkčností kvůli region lockům. A podpoříš je víc tím, že si to koupíš normálně, ne přes prostřeníka prostředníka z levného truhu ^^
      • No tak nějak jsem si to myslel, že to bude. I když neřek bych, že i "český" obchody budou takhle šmelit. Když mě to přesměruje na něco typu gameslegalfree.ru (fiktivní web ;-)) a chce to po mě číslo karty, je to jasná sebevražda ale že i tyhle obchody s českou podporou? Ale nakonec je to jedno, odkud ty klíče mají, taky mám pořád radši krabičky (alespoň mám něco hmatatelnýho) event. digitálně přes uplay/steam/origin atp. Díky za odpověď
        • No, tak na krabičky tu máme shop.games.cz :) . Ale přijde mi to celé takové vzdálené od (mojí) reality, vzhledem k tomu, že nakupuju skoro jen na Steamu *15*
          • jj tak Steam je poslední dobou cenově hodně dobrej (cca 4 měsíce po startu Tomb Raidera tam byl na víkend 50% off) ale já vzhledem k tomu, že moc krabičkových her nemám, tím spíš si na ně u titulů, který mě hodně zajímají, potrpím. Mám takhle v krabičkách AC1, AC2, AC:B, AC:R a AC3, tudíž AC:BF je poviností. Skromná sbírka, vím proto mám krabičky pořád rád *3* Jasně odporuje to tomu, na co jsem se v úvodu ptal, tam bych stejně dostal na mail jenom klíč. To jen k tomu o těch krabičkách *3*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit