Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Magister_Peditum
    Bavíme se pořád o MG 08/15 nebo si vybíráš zbraně, jak se ti to hodí? *15*
  • JamesFaith
    Až na ten malý detail, Magistře, že se to prokazetelně v omezené míře praktikovalo, např. při australském útoku na Pear trench v bitvě u Hamelu, kdy použili Lewise. Tomu manévru se říkalo "marching/walking fire". Když se v osmnáctém roce na bojiště dostaly M1918 BAR, úspěšnost toho manévru se pak zvýšila natolik, že se dostal i do oficiálních příruček.

Ale chápu, že po tak urputné kritice nového Battlefieldu pod každým článkem, co ho zmíní, je pro tebe těžké přiznat, že by ses jednou mohl splést i ty.
  • No musím souhlasit ,že atmosféru Allied Assaul od té doby žádná jiná hra neměla . za mě nejlepší válečná single střílečka .
  • a co má společnýho koridorová hra z druhý světový z otevřeným multiplayerem z první ? Která není realistická a nikdo ani neřek že bude .
  • Magister_Peditum
    Výcvik je jedna věc. To i rakouské manuály před rokem 1866 ukazují i střelbu z Lorenzovky vleže, ale použil to snad někdo u Sadové? Navíc ten týpek ve videu jen stojí. Nikam si nevykračuje a pochybuju, že by v reálu vojáci v zemi nikoho jen tak pochodovali a stříleli. Sebevrazi snad.

Sr_Lobo: Ne, mně se na hře líbí třeba vozidla a letadla. A jsem otevřen důkazům. Bohužel mě zatím žádné nepřesvědčili. Já z BF1 nechci mít simulátor. Jen se mi nelíbí, že z toho udělali další generickou WW2 hru jen s jinými modely. Na to jak dlouho jsme čekali na AAA hru o WW1 je to prostě škoda. Navíc mám obavy i co se týče samotné značky BF. Zatím mi to víc připomíná Battlefront než Battlefield. Ale třeba to alespoň bude zábavné.
  • Zeptal jsem se jestli by nestacila bleskovka a dostal jsem ban
  • Čuchám přeskinovaný Battlefront. Děkuji, nechci.
  • Po vašem Augusztus...
  • nemusíš bejt expert abys viděl že tohle je bullshit, stačí vidět jedinej film o první světový válce. na hrách z druhý světový jako medal of honor a call of duty je právě dobrý že vypadaj jako ty filmy, tohle vypadá víc jako starship troopers
  • Co to je srpen do p...? To nemozte pisat ako ludia? *15*
  • Nebojte, za rok zde bude další BF na tohle se zapomene. Zbytečná debata.
  • JamesFaith
    Ty problémy myslím měly jen ty dvě první verze Chauchatu - předválečná a vyráběná za války. Ve 20. letech se ale na Chauchatu hodně zapracovalo, kdy se snažili všechny ty mouchy odstranit. Ta zbraň, co se používala v následujících letech, už byla úplně jiná kvalita.
  • Meleš h@vna magistře. Přečti si to celý ještě jednou a možná ti to dojde. I když pochybuju...
  • Sr_Lobo
    No neřek bych, že to bude pověst. Podobně se o něm vyjadřovali i čeští legionáři *15* Jinak kdo ještě nebyl tak doporučuju navštívit expozici Legiovlaku až k tomu budete mít příležitost.
  • Beta zacne koncom srpna? Hmm... ok... www.google.sk ----> ceske mesiace
  • A s tím Chauchatem je to dost možná mýtus, zapříčiněn používání americké munice :) Francouzi ho používali ještě v Indočíně.
  • Ale on střílel z M1917 Browningu :P A Japonců trefil celkem dost :D
  • JamesFaith
    Jo, s tím Chauchatem je to pravda.

V armádním muzeu v Praze jsem se na tohle téma bavil s jedním Američanem, co jsem mu v Praze dělal průvodce, a ten vyprávěl, že když do Evropy připlul Pershing, Francouzi se mu je pokusili vnutit a Amíci je po pár pokusech raději naházeli do řeky. :)

Ale jeho "kvalita" nemění nic na tom, že jde o další ukázku kulometu, který se dal používat za chůze.
  • Sr_Lobo
    Ja se ti divim, že se vůbec snažíš! Magistrovi se to takhle prostě nelíbí takhle, takže se budeš moc přetrhnout a stejně to bude k ničemu *15*.
    Jinak nevim jeslti to tu už padlo ale z Lewisu se da střilet za chůze i ve Verdunu - ano - není to kupodivu sniperMG ale na čištění zákopu z blízka super (alespoň ve Verdunu :). Chauchat bych snat radši nevytahoval, mám pocit, že se jednalo o asi nejhorší "kulomet" v historii - považte - pěchotní kulomet vyráběný francouzskou firmou na jízdní kola ... to je vskutku smrtící kombinace ... bohužel smrtící pro ty, kteří jimi měli disponovat *15*. Teď už nevím kde jsem četl, že vojáci co ho vyfasovali se ho při první možné příležitosti zbavovali a vyměňovali za zbraně ukořistěné od nepřítele.
  • JamesFaith
    Tak lehký německý kulomet MG08/15 se ke střelbě od boku používal už za první světové. Tady je pěkné video od AZ Guns, kde z něj od boku střílí (3:16).

https://www.youtube.com/watch?v=Y3XTPWnV2rw

Další kulomety, které se relativně běžně používaly ke střelbě od boku, byl třeba Lewis a francouzský Chauchat. Tady jsou fotky z výcviku z 1917.

http://www.usmilitariaforum.com/uploads//monthly_02_2009/post-5143-1235449966.jpg
    http://www.usmilitariaforum.com/forums/index.php?app=core&module=attach§ion=attach&attach_rel_module=post&attach_id=141883

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit