Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tak Blizz naopak vydelava jako nikdy predtim, a ze dela stupidni hry? To je myslim netrapi...Podle meho posledni dobrou hrou od Blizz byl BlackThorne, potom bouhzel grafici zjistili jak ve fotosopu prifdat saturaci ...
  • WoW pandadisk, jinymi slovy - smoulove utoci, protoze jinak se tyhle splasky nedaji nazvat, ted uz ve WoW chybi jen pokemoni a ponici a je vymalovano. D3 recyklovane pozlatko v lesku predchoziho dilu pokulhava za vsim co tuhle hru delalo kralem sveho zanru, kam jenom ten Blizzard speje ... nejspise do pr ...

No co hlavni je, ze se prodavaji miliony kopii a stado bude opet nazrano.
  • Kronoss1
    Ne, nepopírám, že jsem to napsal, napsal. Ale stejně, to kolik dolarů od hráčů vyberou nezáleží na demografických nebo regionálních faktorech. Prostě WoW má 12 milionů hráčů, všichni zaplatí tak 12 dolarů za měsíc a to odejde Blizzardu, to je hrubý zisk z World of Warcraft, pak přichází ty tvoje faktory, to znamená daně, výplaty, nájmy, energie atd. a z toho vznikne čistý zisk z World of Warcraft. Ne ze všech aktivit firmy, jen z World of Warcraft. Já jsem nikdy nepsal o zisku Blizzardu jako takové, pouze o odhadu hrubého zisku z World of Warcraft, který si spočítáš pomocí 3 proměnných, nevím jak jinak bys ten hrubý zisk chtěl počítat. A ano, nevím, ani si netroufám odhadnout čistý zisk Blizzardu, už jen kvůli těm faktorům, které jsi vyjmenoval.
  • Vrook
    Nepochopils. Já se "čertim" kvůli tomu, že se tady vůbec snažíš něco tak komplexního vypočítat na základě úplně primitivních postupů. Neřikám, že já sám vim, jak takhle velký společnosti fungujou, nebo že s tim mám zkušenosti, pokud se ti zdá že ano, tak si moje posty ještě jednou přečti. Na žádný ekonomický VŠ v Čechách by mě ani nemohli nic takovýho z fleku "naučit". Napsal jsem jenom to, že je to mnohem složitější a vážně neni možný se dobrat ani přibližnýho výsledku. Naopak celej tenhle flame je založenej na mojí reakci, na tvoje (už podruhý cituju!) "Jednou jsem si spočítal kolik peněz za rok vydělají a protočily se mi panenky." A ty teď popřeš, že jsi vůbec něco takovýho napsal, když je to o pár centimetrů vejš. Nechtěl jsem vás původně nijak urážet, jen jsem podotknul, že mi to vaše počínání přijde směšný.
    Jak to celý funguje skutečně nevim a pochybuju, že jediná osoba z Blizzardu má přehled o celym rozpočtu, výdajích, ziskách, atd. (už jenom proto je blbost to tady odhadovat), který jsou ovlivňovaný spoustou faktorů (marketingový, sociální, demografický, aktuálnim stavem světový i regionální ekonomiky, sílou dolaru atd. atd.). Na to jsou různý vnitrofiremní finanční oddělení, který maj kvanta kvalifikovanejch zaměstnanců.
    Omlouvám se, jestli jsem tě nějak rozčílil, už ti do toho nebudu kecat, můžeš si odhadovat jak chceš a co chceš. To že je to v tomhle konkrétním případě nesmysl jsem už vysvětlil, takže si to přeber jak chceš. Dobrou noc.
  • PreidaQ
    Pandy, dračí bojovníci... západní tematika? Nepletou se ti čoveče tak trochu světové strany?
  • Když už západní tématika, tak by bylo spíše lepší něco jako dračí bojivníci...znělo by to sice blbě (to pandy taky :-D), ale s lore warcraftu by to bylo na pi*u ;)
  • Ale takové Naruto MMO by nemuselo být špatné :) ..5 vesnic-5 ras, 5 podstat chakry-5 různých stylů od začátku(oheň, země, voda, vítr, blesk ;)), Taijutsu/Ninjutsu/Genjutsu- Talent strom ;) ... ;) ...jen nevím, jak by to bylo s PvE :D
  • Space Hulk rok vydání: 1993, Warhammer 40,000: Chaos Gate rok vydání: 1998, Space Hulk: Vengeance of the Blood Angels rok vydání: 1995, Final Liberation rok vydání:1997. To je celkem dost her ne? Nemluvě o tom že před rokem 2000 byla v prodejí 1. 2. a 3. edice zběratelských figurek. Nemluvě o tom že před rokem 2000 vyšlo už značné množství knížek a kodexů a to ani nepočítám různé stolní hry atd. Ba ne War. a W40k dlouhej rozjezd neměli.
  • reakce na smejki: z čeho jsi nabyl dojmu že se warhammer rozjel až po roce 2000?
  • smejki
    Warhammer se ale takhle masově rozjel až tak po roce 2000, ne? Aspoň já mám ten dojem. Na to, že je to značka z 80. let, je to slušně dlouhá zahřívačka.
  • Kronoss1
    Vrook - Zjevil se zde očividně velký odborník na ekonomickou stránku firem. Předpokládám, že ty jsi vzdělaný ekonom nebo vlastníš nadnárodní firmu, která má miliardy ročního obratu. Já nevím kvůli čemu se tak čertíš. Já jsem udělal velice hrubý odhad toho, kolik peněz dostanou od hráčů, kolik jim hráči dají, ne kolik vydělají. Jestli jsi takový odborník tak nás pouč. Neříkej, že je to složitý, že je tam mnoho proměnných, pouze hrubě nastiň situaci, neboj já to pochopím.
    Jestli jsi chlap, tak dostojíš svým slovům a vysvětlíš to nebo přiznáš, že jsi stejně blbý jako my ostatní, a že tomu taky nerozumíš.
  • remm
    *tak to upresnim. zabilo v zmysle, znizenia kvality a castej recyklacie.
    *co sa tyka casu, najviac to bolo tbc co som hraval, prichodom wotlku som si vzdycky na patch kupil GC a potom cakal na dalsi patch. v cata mi teraz staci mesiac na patch bo to ide strasne rychlo. navyse priority (hlavne praca) nepustia ako kedysi.
    *je jedno ci to je minorita abo vacsina. vyvojar si musi za svojim produktom stat, obhajit ho. samozrejme, ze komunita je potrebna aby vyvojari vedeli, co treba doladit, ale to co sa deje vo wowku je na plac. a nemusim ist ani daleko do minulosti. heroic dungy pri otvoreni cataclysmu mohli pravom nazvat HC, teraz je to fraska co po tych nerfoch ostalo.
    *navyse sam Blizz si je tej nudy dost vedomi. lebo dava tam napr. suboje petov (ala pokemon), challlenge dungy, world boss (pokus o obnovu world pvp) proste veci, ktore maju zaijistit, aby sa hrac pocas progresu nenudil a stravil tam co najviac casu.
  • kdyby se to nekomu chtelo pocitat tak tady sezene nejaky relevantni cisla :)

http://investor.activision.com/reports.cfm
  • zdeeneek
    "Za 5 let omrzi kazdicka hra" - hm, ja hraju uz asi 6 let a porad me wow bavi
  • zdeeneek
    omyl *5*
  • nepleť si odhad a kvalifikovaný odhad :) prostě si tak tipuju ale nemyslim si že úplně mimo. u těhle společností se většinou pohybuje zisk okolo 25 procent z obratu. jelikož ale nepočítám mikrotranskace a jiný věci tak to bude ještě o dost víc.
  • reakce na XorxoxTalarius@tiscali.cz
    Souhlas W40k má hodně fanoušků a rozhodně má fanoušky s vytříbenějším vkusem. Fakt sory to není žádnej trolling blizzardích fandů chápu když je hry baví. Každopádně je smůla že kolem w40k nevzniklo víc dobrých her, fire warrior byl děs, série DoW byla skvěla, ale takový SM měli hluboce nevyužitej potenciál tak snad dark millenium bude pořádná pařba.
    PS ještě teď lituju toho jak zazdili space marine ta hra mě bavila ale když jsem si po dohrání uvědomil co všechno w40k nabízí a co se nakonec ve hře objevilo bylo mě smutno
  • XorxoxTalarius
    Ja ctu vsechny clanky :) Prece jenom clovek by mel mit prehled, jestli se nepletu ;)
    A hru nehraju protoze je to pro decka, a jak jsem psal nize, staci zapojit trochu mozkovych bunek a to ze neco nehraji, neznamena ze jsem to v zivote nehral ;)

A zalozit firmu? :) Mile rad ... pokud mi zainvestujes tak stomilionu korun ... coz by pro zacatek melo stacit :)
  • Vrook - a) kdybys to rekl normalne tak nereknu ani pul slova, ale hrat si na machra jak tomu ten druhej nerozumi je docela ubohy
    b) neposer se *6*
  • Tam je malinko problem s Pisvejcovou konstantou. I na slusnej hrubej zisk z WoW bys potreboval nejako metriku efektivity cely firmy a WoW divize. Cim vetsi spolecnost tim silenejsi neefektivitu dokaze trpet a zivot. I tak by to hodne slusne litalo.

Jinak jestli je tohle tema Vrookovi profesne blizky, tak docela chapu proc tak sili. Stejne jako programatori nesnasej "to se nejak takhle asi udela" (kdyz uz lidi konecne pochopej, ze svet pocitacu je OMEZENEJSI nez ten realnej a ne obracene!), tak ekonomove nenavidej "takhle nejak to asi vyjde".

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit