Přejít na výpis diskuzí
Pandareni už ví, na čem budou v datadisku jezdit
26.5.2012 | Petr Poláček
205 příspěvků
-
* to pokud to myslel v korunach tam nemelo bejt
-
psal v hrubém, čímž myslel zřejmě obrat a pokud to myslel v korunách tak to je reálný číslo, kolik je čistej zisk to je otázka ale málo to určitě nebude
-
Ne, napsal jsem to presne naopak. Napad, ktery se da v praxi pouzit, je napad, ktery je zalozeny na kompromisech. Takovy napad neni dobry, protoze nema zadne silne ani slabe stranky. Je to proste komercni produkt. Jako treba D3 - nehral jsem, ale podle recenzi ta hra ztratila vsechny jeji puvodni prednosti - je to sice zabavna hra, ale po vsech smerech prumerna.
Dobry napad je ten, ktery je jasne necim charakteristicky - bohuzel, pro kazdeho je to brano jinak. Jako treba obtiznost ve WoW. Nekdo se rad rype ve vsemoznych statistikach, procentech, blbostech a je pro nej plus, ze dungeon udela az na desaty pokus, pro jineho to lakave neni. Takze kdyz udelas takovy produkt, musis pocitat, ze cilova skupina nebudou lide, kteri nemaji moc casu, kteri hraji malo, kteri nemaji trpelivost atd. Pokud obtiznost snizis, aby byla pristupna pro vsechny, otevres hru i temto lidem, ale ztrati tim svoji charakteristickou vlastnost. -
Desítky miliard zisku? To by byla nejlépe vydělávající firma na světě a měla by největší hodnotu.
-
Ano, mohli bychom do toho zahrnout daně, výplaty pracovníků + odměny, nájmy, elektřinu, provoz serverů atd., ale v hrubém to jsou desítky miliard korun*. Malinko jsem se přepsal. V dolarech by to bylo něco přes 1,5 miliardy.
-
lol vsadim se, žes to počítal stylem [celkovej počet hráčů] x [cena za měsíc] x [12] ... Takhle jsme tyhle věci počítali taky no. Na základce. Jenže ono je to soukromý hospodářství mnohem komplexnější, kór u takhle velký společnosti, a po zásahu všech faktorů včetně i veřejný sféry bude to číslo pravděpodobně hodně odlišný a pokud nemáš vnitřní a pro veřejnost utajený informace o jejich financích, tak se ho prostě nedobereš.
-
Jo, fakt? No tak řekni kolik :)
-
copa já říkám, že ta univerza jsou skvělá? Jsou úspěšná, to povídám, a porazila na hlavu jak WH tak WH40k, přestože ta byla obě už deset let zavedená.
-
Nejlepší diskuze je vždycky pod článkem Dana Vávry. Borec! *5*
-
seems legit
-
Chyba. To je hlavním účelem celého World of Warcraft. Jednou jsem si spočítal kolik peněz za rok vydělají a protočily se mi panenky.
-
Realita. Jasně, borec, který šlehá oheň, blesky a kdo ví co, vydrží asi 1000 bodnutí kopím nebo mečem a od té krve si ani nezašpiní sako. Realita jak prase.
-
Good joke mate.
-
Podstete si napisal:
Napad je len taky dobry, ako sa v praxi pouzit. Inymi slovami ked ta nieco uzivy tak je to dobry napad. -
Má se skončit v nejlepším. Ten okamžik má WoW už dáávno za sebou. Teď už ho jenom vyždímat do posledního centu. Řekl bych, že to je hlavním účelem tohoho datadisku.
-
Ja to mam presne naopak - hraju uz dlouho wow a chtel jsem zkusit Lotro a nechapu, co je na Lotrovi tak super. Zkousel jsem ho hrat asi 3 mesice a rad jsem se vratil zpatky k wowku. Grafika v Lotrovi se mi libila na screenshotech, ale ve hre mi uz tak hezka neprisla. Ve wowku to mam presne naopak - screenshoty nic moc, ale grafika ve hre se mi libi. Co mi asi nejvic vadilo na Lotrovi byla animace postav - prisla mi strasne prkenna, dal neprehlednost ruznych menu - ale to je asi jen o zvyku. Co se tyce questu v Lotrovi, tak mi pripadaji na stejne urovni jako ve wow - aspon teda ty, ktery jsem delal behem tech 3 mesicu, co jsem Lotro hral. Par veci mi vadi i na wowku, jako treba tebou zminovani pstrosi mounti a chodici slunecnice. Ale ne do takove miry aby mi to kazilo hru jako celek. Jinak jenom nostalgie me u wowka nedrzi, bavi me to porad hrat a zatim se neobjevil duvod kvuli kterymu bych zacal hrat jiny MMO.
-
To Veskoslav: To je právě ta klíčová otázka...
-
Ad wow a D3 meknuti a "mainstreamovati" -
Kdyz je clovek tvurce neceho, at uz architekt, umelec, vyvojar, reziser, spisovatel,... a proslavi se, vzdycky je to neco noveho, neotreleho a hlavne je to libive pro urcitou skupinu lidi. Jenze slava sama o sobe nestaci a slavy se nenazeres, popr. vydelas miliony a po sloganu "cim lepsi zradlo, tim vetsi hlad" chces samozrejme penize zase, navic mas nejake zavazky k tem, co ti pomahali. Co udela kazdy normalni clovek (ne vizionar, velmi zaryty konzervativec, atd.) ? Zacne delat neco, co se zacne libit vetsi mase lidi, coz znamena vetsi prijem. A vyuzije sve vlastni povesti a reklamy.
Je to pro hry dobre? Ne.
Je to prirozeny vyvoj jakekoliv firmy? Ano.
Co by muselo studio delat, aby tohle neplatilo?
- Muselo by byt bud nekomercni nebo pouze indie
- nebo by naopak muselo byt velmi uspesne a "za vodou" a tvurce by nesmel mit zadne ambice vydelavat jeste vetsi castky. - coz je sice pekne, ale ve svete penez bohuzel..
- byt placene nekdym, kdo ma jasnou vizi a hra bude vicemene "pro nej" - ale takovych lidi je bohuzel.. je nekdo takovy? -
kdyz jsem si precetl tvoje prispevky tady, tak o tobe nemam taky zadne pekne mineni, troll si vsechno oduvodni, vy mu jen na to nemate co napsat, tak pak pisete takove srance a tim se vlastne taky stavate trolly :D
-
Tak některé zde znám pravými jmény.