Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • zdenek.sipek
    hral jsem několik měsíců a musím říci, že D3 je lepší....a až vyjde datadisk, tak všem konkurentům uteče
  • hh tak rozhodne ma to viac bavý sa na to kukať a hrať ako Diablo3... *15*
  • Big_Pete
    OMG, to je zase omacka od Drdy.

Rada do zivota: Uz si na to starej chlape, vyser se na hry, pripadne si je hraj doma pro svoji vlastni zabavu, ale nerecenzuj, true playas vi ze ty nevis.

posledni dva odstavce v pasazi s nazvem "Obchod v prvobytně pospolné společnosti", sou krasnej priklad.Touhle kejdou si jenom ukazal, ze si to bud vubec nehral, nebo hral a nepochopil tu hru...
  • "oh my god 1740 ping"
    skvela alternativa
    *15* *15* *15*
    • to je jak simulator hrani Diabla 2 na 56Kb Dial Up modemu s HC postavou v uplnych zacatcich, uplne se mi vybavuje ta scena, jak se na me prisli rodice podivat do pokoje, proc tak rvu *1*
  • Vyzkoušeno, smazáno. Trocha omáčky okolo naprosto triviální klikačky. Nulový příběh, nulová dlouhodobá hratelnost. Tohle si zaslouží tolik povyku? Kdyby to byla skutečně novinka, dobrá, ale kdysi dávno tu bylo už Diablo 1 i 2, takže sorry, to fakt někoho baví klikat myší pořád dokola jen v lehce změněném prostředí? :)
    • Dont feed the TROLLS!!!!
    • To asi znamena Jara Z m r d to JaraZ vid?

Jedina chyba tyhle hry je, ze to neni dokonceny (pribeh) a ze to ma nekdy poj e ba ne j resync. Jinak je to prava po pi c i game. A kdo tvrdi ze ne tak je huge horse dong, yeaahh!
      • proto ze ma jiny nazor nez ty nebo se vam nelibi stejna hra tak je zm*r a horse dong? lol, ty jsi moc chlapce
    • Mno nech me o tom popremyslet,... nejspis ano, kdyz uz v bete to hraje 50+ tisic lidi :) pravidelne a nevadi jim, ze se postupne pridavaji nove veci a to vcetne stromu.
      • Passive skill tree :)
      • uz pridali i stromy jo? fiiha *1*
        • Xcomik
          Neboj dorazí i fíkusy :-)
          • slysel jsem ze ve full verzi pry budou i kere *1*
  • A stejně až konečně vydají Grim Dawn, tak se nějaký Diablo a troufám si říct, že i PoE (a to mě baví a hraju ho ) budou moct zahrabat. I když zatím můžeme jen doufat. *3*
  • To mi děláte naschvál ne?...akorát jsem se od toho po tejdnu chtěl odlepit a vy vydáte článek:). Pro mě nejlepší Diablovka s Diablem 1,2, Titan Questem a Champions of Norath/Return to Arms(PS2). Líbí se mi ta temná atmosféra, systém gemu, passive tree... prostě mi to příjde zatím ve všem jako dost ortodoxně vyřešená hra. Zkusil jsem si zatím rangera, templare, barbara a shadowa a za kazdyho se hraje uplne jinak a při tom je to zábavný. Za mě rozhodně doporučení. A máš to ZADARMO:).
  • Me tady z tech akcnich RPG nejvic bavi Dungeon Hunter: Aliance na PS Vite a na PS3 to take neni spatne. Na androidu jsem to nemel silu dohrat, tam stoji za houby. Je to mensi hra, jen tri herni charaktery, casti levelu jsou obcas recyklovane, ale samotna hratelnost je dobra a daji se u toho v pohode stravit desitky hodin zabavy.
  • No srovnávat DSO a Path of Exile to snad je vtip ne ? DSO je naprosto uboha hra ciste zalozena na buy to win..zaplat si a vyhrej.
    • Xcomik
      Ano a pablb který to pořádně ani nehrál píše moudra :-) Prvně cokoliv ve hře lze získat aniž bys do hry narval peníze (což mi teda tak trošku nepříjde P2W). Druhá věc je zcela běžné že platící hráči si pořídí (rozšíření inventáře nebo třeba kameny) podstatně dříve než ti neplatící protože si je prostě koupí. Nicméně P2W vypadá rozhodně jinak (mrkni třeba na NFS World, BF PfF, Heroes aspol. P2W vypadá naprosto jinak je rozdělený na mechanismus kdy je placený kontent a neplacený kontent a nelze jako neplatící hráč se dostat k tomu placenému obsahu to je typycké P2W tak než zase plácneš nějakou pablbinu napočítej aspoň do desíti a třikrát si to rozmysli :-)
      • p2w vyzera inak ?> hraci si poridi vetsi inventar a kameny ? zobud sa ty jebo DSO je TOP P2W hra co existuje len jebn*ty ko*ot moze taku hru obhajovat alebo hrat *11*
      • Pay to WIN znamena, ze prave preskocis vsechny lidi, co by se na tom nadreli a koupis si nejlepsi veci. Pokud neni hra Pay to WIN, pak se jedna prevazne o kosmeticke prvky nebo prvky, ktery ti vylepsi interface nebo ulozne prostory atd. Ale ne equip, postavu atd.

A je uplne jedno zda Pay To WIN je o prvky, ke kterym se neplatici dostane nebo nedostane. Zpravidla se totiz k tem nejlepsi prvku dostava dost tezce, a ty si to velice snadno koupis a uz o peknou radu predcis vetsinu.. takze PAY TO WIN game...

Navic je rozdil mezi F2P modelem, ktery lze hrat bez penez do konce a temer neomezene podobe a F2P, kde aby to melo vubec cenu hrat si musis poridit zakladni veci, ktere jsou mnohdy drazsi nez bezne drive poriditelne hry (za 700-1000).
        • Xcomik
          Další co kritizuje a hru ani nezapnul :-) Čoveče hrál si vůbec tu hru? Dle tvé reakce soudím možná přinejlepším pár lvl a ende :-) V prodejně samozřejmě najdeš i itemy které lze zakoupit za temnou měnu (která ti ale padá z mobu/bossu a questu) ale to jsou itemy průměrné rozhodně né nadprůměrné nebo unikátní svími vlastnostmi :-)

Čili co je na té hře P2W? Ano platící hráč si může třeba do začátku nakoupit kameny rozšířit inventář (kameny pak může používat na své itemy a přidávat jim na síle) jenže ty kameny se normálně dají farmit a stejně tak se normálně dá nafarmit i dotyčná měna za kterou si klidně ty kameny můžeš koupit je to defakto systém skoku (nečekáš a máš to ihned) ale to proboha není P2W! Zahraj si NFS World to je typické P2W protože tam máš placené vozy a vozy za herní měnu (placené vozy nikdy nekoupíš pokud si do hry nenabiješ boosty za realnou měnu).

A pochopitelně ty placené vozy jsou lepší jak vozy za IGC. Jenže ve světě DSO máš vše přístupné (žádná omezení ani restrikce) hra jako samotná ti dá dva pohledy možnosti hraní samotné hry to je buď se chceš rychle vyexpit na full level tak investuješ peníze nebo to pojedeš jako 95% hráčů ve hře a když už dobyješ peníze tak maximálně na to aby sis rozšířil inventář koupil nějaký ten šutr (když se ti nechce chodit farmit/ nebo na to nemáš čas) a jako poslední že si dokoupíš serepetičky se kterými si zkrášlíš postavu. Nicméně si všechny mnou jmenované věci koupit můžeš ikdyž do toho nevrazíš ani floka (zatím co třeba Lol to tak nemá placený skiny jsou prostě placený) jenže u Drakensangu omezení není žádné lze si tedy pořídit to samé co platící zákazník kapiš? Mě tenhle systém vyhovuje více než systém typu League of Legends!

PS: Nejlepší výbava se v DSO dá jedině nafarmit neexistuje šance že by sis ji koupil. Tedy musíš hrát eventy, Boss fighty, Mezisvěty atd. z toho si buď dropneš unikát nebo vyděláš tzv Drakeny (které se vůbec nedají koupit za žádnou měnu jsou součástí čistě eventů) a podle toho si pak stavíš postavu takže opět toto není P2W style. Nejdříve zahrát aspoň do 30lvl a pak kritizovat
          • Jinak nakonec jsem si to precet :D A musim rict, ze treba prave system v League of Legends je naprosty priklad F2P modelu, ktery nijak nezvyhodnuje hrace platiciho od neplatici, vyrazny prvek jsou skiny *5*
            • Xcomik
              Uvědom si prosimtě už že slova Pay To Win jsou hlavně určená pro hry které se zaměřují obzvláště na PVP model hraní. Připadá ti snad DSO jako PVP hra? PVP je ve hře jen doplňkem pro krácení dlouhé chvíle navíc v DSO je minimálně hraná. Čili se dostáváme k tomu proč by mi sakra mělo vadit že potkám hráče/spoluhráče který do hry narval peníze a má lepší postavu v (že má třeba více kamenů než já) Co mi na tom má vadit? Naopak při společné akci nebudu mít tolik práce z protivníky čili opět se na tím tvím hloupým názorem typu DSO je typycká Pay To Win hra člověk musí pousmát.

Ano League of Legends je snad pomalu jediná PVP hra která má celkem slušný F2P model to nepopírám obzvláště když kouknu na hry typu WoT, WoWP, War Thunder, NFS World, BF: Play for Free, BF: Heroes, HoN a celou řadu dalších tak tvrdím že jako PVP hra je vyrovnaná. Jenže ty nejsi prostě schopen rozdělit PVE a PVP hry a házíš to do jednoho pytle a vůbec nerozděluješ jabka a hrušky no jo vždyť ono je to přece všechno ovoce(čti F2P) viď :-)
          • Sry, ten clanek je uz moc dlouhej a nebudu ho cist, ale ve zkratce ano hrali jsme to v parte, a prestali prave kvuli zpusobu zpracovani a Pay to win systemu. The End *5*

Btw proti samotnemu Drakesang nic nemam, me se ta hra libila, jeste nez ji udelali jako onlinovku.
            • Hehe a ja sem zase rad, ze to jiz nehraji :) Takze si nemame na co stezovat a obvzlast i kvuli te posledni vete, co jsi napsal, s tou aroganci, jsem rad, ze diky tomu nepotkam ani ja tebe.

PS: jestli si myslis, ze nejsem schopen investovat do nejake hry prachy tak to se mylis, pokud si myslim, ze ten system je dobry tak si ji klidne zaplatim. Jeden cas jsme hrali i Lord of Ultima, ktera pracuje na F2P modelu a ano byl tam i z casti P2W system, protoze pokud to nekdo chtel hrat ve velkem meritku, tak by nedokazal takove mnozstvi mest ovladat obvzlast ty, ktery uz byly dokonceny.

At zije krasna klasifikace a nepruhlednost her F2P.
              F2P (P2W)
              F2P (semi-P2W)
              F2P (cosmetics)
              F2P (month fee)
              F2P others...
            • Xcomik
              No to prostě může napsat jenom hlupák co nemá naprosto žádnou představu o F2P systému. čili jdi si pro mě za mě hrát co chceš já jsem zase na druhou stranu rád že individua tvého ražení ve hře potkávám jen v menším měřítku :-)
  • Xcomik
    PoE jsem hrál cca 4 hodinky a nemohl jsem se do té hry zaboha nějak vtěsnat. Bude to pravděpodobně asi tím že mi tenhle žánr asi tolik neříká na druhou stranu (i přes fakt že jsem nehrál diablo 2) jsem byl kamarádem vtlačen do Drakensang Online a na něm už jedu Q4 navíc vše buď legend nebo Unikát. Čili paradox je takový že jsem jako první začal hrát DSO a přes něj jsem pak zkoušel Diablo 3 (to mě vůbec nechytlo) následedně PoE a ani to mě nijak výrazně neoslovilo (přitom F2P systém má opravdu výborný).

Ale takový Drakensang od německého bitComposer studia je něco co mě vyloženě dostalo (když pominu příběh který jsem teda fakt nějak nehrotil) mi DSO prostě vyhovuje v řadě faktů jednak vešekeré nej itemy se dají získat pracným hraním a platí pravidlo že se to koupit v obchodě za měnu nedá (nedá se to ani vykraftit čili unikáty jsou prostě unikáty).

Další věcí je samotný End Content který DSO má prostě solidní krom Mezisvětů jsou tu hony na Bosse následně jednou za měsíc vypouští vždy btC nějaký zajímavý Event. Zrovna te´d tam běží event ze Sargonem a končí PVP Event. Systém itemů a jeho doplňování o různé typy kamenů které se dají všechny farmit a v klidu si tak můžete měsíce svoji postavu vylepšovat farmením je něco co se mi prostě hezky líbí.

Na druhou stranu nelze ani DSO vyloženě nějak extra vychvalovat většina End Contentu jsou staré známe Dungy které mají akorát nastavenou HC obtížnost. Rovněž je ve hře malý počet výběru postav (jen tři) dále slabší strom talentů (slabý výběr). Střední strom talentů je postaven na bázi denních výzev které jsou zbytečně zdlouhavé a hloupě navržené. Nicméně i přes tyto nedostatky to je prostě pro mě hra která mě ve výsledku baví a hraji ji už více jak rok a stále tam je tuna věcí co dělat (což když vemu v potaz že jsem na finální level došel někdy minulí rok v březnu se jeden až může podivit že ta hra mi má ještě co nabídnout) jenže tohle je dáno hlavně tím že vývojáři do hry cpou furt nějaký obsah (ikdyž teď se dlouhé 4 měsíce zabívaly hlavně PVP režimem který není zrovna můj šálek kávy).

Možná je DSO více jednodušší než PoE a více složitější než D3 každopádně mě zatím baví a raději zůstanu tam kde se mě libí než znova dělat hokus pokus v nové hře PoE možná bude výborná hra v budoucnu ale zatím je chybí prostě nějaký ten Feeling který by vyloženě motivoval k návratu do hry a přesně tenhle Feeling má DSO. Zajímavostí také zůstává že má DSO asi cca od12-15 mil. registrovaných uživatelů a tvrdí se o tomhle MMO že má nejaktivnější komunitu v procentuální míře (tedy že hru lidé často neopouštějí). Je to hlavně dáno tím že se vývojáři soustředí na obsah o který si sama komunita požádá (což rozhodně není běžné)
    • Tak tohle je ta nejdelší reklama na s*it jménem Drakesang Online( ten singl only predtím byl fajn). *15*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit