Přejít na výpis diskuzí
Path of Exile je výborná alternativa k Diablo a Torchlight
31.3.2013 | Karel Drda
206 příspěvků
-
jednoducho:
-POE nie je pre n00bov :) ... hra ma hlbku, je tam vela mechanik a pod.
- skill tree: na prvy pohlad chaoticky..no pri blizsom preskumani je to potom uplne v pohode
- je prakticky jedno za kt. "postavu" zacinate, kazdy moze pouzivat VSETKO
- v hre neexistuju skilly ako v 99% hrach - nove "skilly" nachadzate v loote, alebo dostavate za kvesty
- trade system je dost chaoticky, a neprehladny - vsetky "meny" musite vediet co sa da vymenit za co a pod (toto je proste netypicke, prakticky barterovy obchod)
- boj sa v niektorych situaciach stava chaoticky tiez (tazky targeting - hlavne pre necasterov) -- no nastastie na tom pracuju (par patchov dozadu ste naklikali prakticky vsetko:)..)
- loot je spolocny - no tomu komu "padne" ma cas aby si ho vzal (je tam nastaveny timer, s tym stale este pracuju)
- v hre su legendarky ktore maju vlastnosti ktore ine predmety (biele, modre, zlte) nemaju, no prakticky najlepsie itemy su "zlte", a najlepsi item mozete spravit z "bielej" veci cez kraft
- do hry sa pravidelne pridavaju nove legendarky (niektore navrhovali samotni hraci), nove skilly (gemy), nove nody (body v passive skill tree), stale pracuju na uprave okolia, zvukov atd - proste sa o to staraju -
Nevím, dal jsem lvl30 a hra mě přestala bavit. Navíc animace postav jsou úděsný. Zkoušel jsem maraudera a templaře a oba běhali jak mongoloidi.
-
chtěl bych jen upozornit, že špatně používáte pojem "izometrická" - izometrický pohled je 3D pohled bez perspektivy a o ten se v téhle hře opravdu nejedná.. A není to poprvé, co tuto chybu na games vidím..
http://cs.wikipedia.org/wiki/Izometrick%C3%A9_zobrazen%C3%AD -
-
izometricky pohled je presne to, co vidis v tehle. Plocha je tvorena trojrozmernyma objektama, pricemz se zachovavaji jejich rozmery, aneb bedna na okraji obrazovky bude mit stejne rozmery jako kdyz budes stat primo u ni.
-
A jaký pohled hra využívá?
-
Tento termin se bezne pouziva pro oznaceni hry, kterou lze pozorovat z uhlu jako diablo, PoE apod. Je to zazity termin a kazdy vi, co si pod nim predstavit. Nejen v cechach.
-
-
Stale to stejne dokola jak u blbecku na dvorecku. Nuda, nuda a jeste jednou NUDA.
-
-
Přesně tak, všechno je to neustále to samé, možná se T,D3 a PoE doplňují, ale něco mi tam chybí. Jak psal Nightborne, když někoho praštím velkou sekerou mělo by to tak i vypadat, Grim dawn to samé, stačilo video, ta nepřirozenost pohybu, švihání mečíkem které vypadá furt jak přes kopírák a enemies prasknou jako nějaký hnis který se rozletí po okolí.
-
Ale pořád lepší než Diablo 3.
-
-
Skusal som hru hrat. Hra nema bohvie aku grafiku, ale hratelnost a ostatne veci su vazne dobre. Nastastie ma grafika nikdy nezaujmala. Grafika o tom ci je hra dobra nerozhoduje.
Moj problem s hrou je, ze nie som clovek ktory sa jej moze dlhe a dlhe hodiny venovat. Jednoducho obavam sa, ze hru si mozu dovolit hrat len ty co na to maju cas. Dalsia vec je, ze akosi sa nedokazem donutit hru hrat. V hre je vsetko dobre premyslene a tvorcov treba chvalit. Ale predsa akosi som v nej len raz za tyzden a aj to uz len na par minut. Napriek tomu tvorcov treba chvalit. Premylam preco ma hra nedokaze udrzat. Aj ked uz nemam cas na hry, predsa len by ma malo nieco k nej tahat. -
Diky, ale ne... chapu, ze nekoho muze PoE bavit, a chapu, ze nekdo muze povazovat zustavani u Diabla za masochismus, ale presto - snazil jsem se co nejotevreneji pristoupit k PoE, abych zjistil a ocenil jeho kvality, a nemuzu si pomoct, ta hra mi jednoduse neprijde dobra.
Ano, atmosfera (a krasne resene osvetleni indoorovych lokaci) je prijemna, syrova, temna. Reseni predmetu se obcas blyskne celkem dobrym napadem, ale tim pro me bohuzel vycet kladu konci. Priserne prefouknuty strom skillu je, podle me, naprostou zbytecnosti, matouci, nudny. Dvacet pasivu pridavajici po jednom procentu, rozhozenych do dvaceti policek, aby strom vypadal monumentalneji? Zbytecne lacine. Dulezitych skillu je tam tak patnact, a to jeste mozna prehanim. Ale coz o to, to by se dalo prekousnout, kdyby se to prijemne hralo.
A to je to, co mi na PoE vadilo nejvic, ono to proste neni zabava hrat. Subjektivne mi hra prijde pomala, neplynula, boje plytke a nezazivne. Pokud nekoho majznu po repe obourucni sekerou, chci, abych mel pocit, ze sem prave nekoho majzl obourucni sekerou, nikoliv ze placam mokrym hadrem pres hydrant. Ze hitboxy funguji jak se jim zachce, forced stand je v podstate nefunkcni a cely soubojovy system mi prijde jako vysledek skolniho projektu k zapoctu, to uz snad ani nema cenu zminovat.
Jak rikam, subjektivni vec, nehodlam, jak je dnes modou, hanit hrace, kteri si PoE vyberou, ale pro me je volba jasna =). -
-
Muze to tak pusobit, ale je to jen pocit. Tato hra je o staveni si buildu a s tim buildem prezivat. Strom jako takovy je dulezity hlavne z hlediska hardcore postavy, ktera nesmi chcipnout. Snazite se udelat si takovy build, ktery neco vydrzi zabije.
Ano poprve jsem byl zmateny a zkousel jsem podle toho, co se mi zdalo, ze mi zvysi dmg. Postupne jsem chcipal a zjistoval, ze tamtudy cesta nevede, a pridaval jsem si resisty, HP. Najednou zjistuji, ze me chybi mana.. a upravuje se dal. Dale samozrejme jsou zajimave vytvoreny skilly (pres gemy) a vylepsovani itemu a jejich kvality.
Tedy strom muze pousobit premrstene a neprehledne, ale vemte v potaz to, ze muzete mit kouzilciho maraudera, witch, ktera strili z luku atd. A vy tom stromu musite vytvorit takove cesty, aby dana postava mela ty spravne vlastnosti a dostat se k co nejvice potrebnym unikatnim passivkam.
Co se tyce zpravani, tak vybuchy monster a jelikoz prevazne hraju za rangera tak narazy sipu jsou znat a rekl bych, ze je to hodne po vzoru Diabla 2. Nemuzu si na zpacovani stezovat, ano i tady na vysoke obtiznosti musis sekat do monstra vice, ale neni to jako to citimu D3 za barbara, ze do moba mlatim palici delat to ten efekt a pocit ze ho poradne prastis, ale i kdyz bileho moba sotva skrabnes tak mam spis opacny pocit nez ty, ze me to znechucuje.. *5* -
Pokud se nepletu tak je to ještě beta, takže čas ladit. A pomalé souboje přestanou po přejetí 1. aktu, kdy jsem na solo fire witch měl občas už co dělat. (ale furt jsem nedostával na 1 ranu jako v prvních verzích diabla s full tank barbarem :/)Takže stačí počkat na pár patchu, nebo se vrátit k diablu u kterého jsem viděl jediné + příběh, až do té doby než jsem to vše viděl 50x.
-
Strom neni laciný ani matoucí, slouží k tomu, aby si každý hráč vytvořil originální build. Neřeší to jako Diablo III, kde každý má všechno a vše se točí jenom okolo equipu.
-
-
Za lacine povazuju jeho umele nafukovani, aby mohli tvurci, mavajice pestmi, volat o kolik predbehli konkurenci, pritom by se stejny strom dal nacpat do patnacti, dvaceti skillu pro kazdy class, a pak by se v tom treba nekdo vyznal... a priznejme si, ona moznost volby je do jiste miry taky iluze, pokud se nekdo nechce potkat s nutnosti na tricatem levelu smazat postavu, stejne si musi vzit vsechny bonusy do vitality, ktere mu hra nabidne...
-
-
Vyznat se v tom dá, pokud víš od začátku co chceš. Pokud ne, tak ti pomůže tisíce buildů úspěšných hráčů na internetu. Pro mě bylo divné zjištění, že každá postava má stejný strom jen začíná jinde. Osobně mám world chat vyplej, takže i skill gemy jedu na náhodu nebo z questu. Zapnu si to po dlouhé době i dnes. Což se Diablu3 nepovedlo ani omylem. Hraju fire Witch což má ještě menší šanci na přežití jak ta frost a problémy nemám. Jediný skill ve str jsem si dal jen kvůli equipu a to stačil jeden +30. Takže za mě určitě zatím nejlepší moderní diablovka na pc.
-
-
Ale má pravdu. Mnohé věci jsou tam naprosto nesmyslně rozděleny, aby to dělalo dojem obrovského stromu.
-
-
-
Zkoušel jsem kdysi betu a docela dobré až na ten strom dovedností ten je fakt šílený. Až tady si člověk uvědomí že méně je někdy více.
-
Jedna vec sa mi v PoE nepaci, takze po pociatocnom nadseni, som nehral dobre tri tyzdne. Waypointy - tymi sa vyslovene setrilo, je ich zufalo malo. To zamrzi hlavne preto, ze lokacie su zbytocne obrovske. Ak ma dungeon tri poschodia a jediny waypoint je na zaciatku prveho, tak si treba sakra rozmysliet ci mam tych 40 minut na prejdenie, lebo ak to uprostred vypnem, tak pri novom spusteni pekne odznova. Ono celkovo hra nuti k dlhemu hraniu a opakovaniu. Neexistuje tlacidlo "pause", server vykopava pri necinnosti, dalej tu je reset map a respawn po pomerne kratkom case.
Inac je to tak ako sa povrava na forach. Tato hra je viac Diablo ako samotne Diablo 3. -
-
V tomhle máš pravdu. Čas do respawnu opuštěné lokace je snad 8-15 minut, což je docela málo, a pokud se cestou zpět nechcete probíjet znova, musíte každou chvíli zpátky na předchozí poschodí. Toto je opravdu asi jediná věc, která mi trošku vadí.
-
-
Ale co mi nejvíce vadí na PoE je hardcore mode, protože hardcore moc není. Po smrti se postava převede do normálního módu a můžete s ní vesele jet dál. To by měli změnit. A systém kamery v uzavřených prostorách taky není řešený zrovna optimálně.
-
-
Když chceš hrát HC,tak po smrti smažeš postavu a založíš novou. Rozhdnutí je ponecháno na hráči. HC liga je z mého pohledu lepší, protože má živější ekonomiku. Ekonomika softcoru je bohužel doplňovaná mrtvolkama s gearem z HC.
-
-
Jenže když ztratíš postavu vs. budeš mít možnost s ní hrát dál, tak ztratí HC mod jeden z hlavních efektů *3*
-
-
No ale vzdyt ji ztratis, nemuzes s ni dal hrat na HC, tak je defakto pro tebe mrtva.
Prece jako HC hrac s ni nebudes hrat na normal.
Navic to umozni vice hracum HC mod zkusit, kdyz pak budou moci pokracovat na normal.
Je to uplne stejny jako zmena skillu v D3, ta mala minorita hracu, co chtela vynutit pro vsechny to, aby nefungoval respec, misto aby si oni sami urcili pro sebe pravidla a nechali ostatni hrace napokoji.
-
-
-
-
Jediná věc, která mi vyloženě vadí: po smrti se vždy respwavnují nepřátelé v plné míře, i v oblastech, kde už jste je vykosili. Při neustálém umírání, které občas přijde, je to trochu odrazující. Jinak pěkně sepsáno. Uvídíme, co předvede Grim Dawn.