Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Super, no, za celou dobu videa jsem neviděl že by tam někdo zalehnul, takže to zas bude krytí uplně na ho... To asi vzali z BFBC2 kde s tím (alespon pro mě) skazili velice nadějnej multak. Ach jo..
  • Ataker
    Pořád jedna a ta samá debata... PCčkáři útočí pořád v jednom kuse na konzolové hráče. Přitom já nemám třeba dvacet papírů nebo i víc v této době na průmerný PC. Proto mám Xbox 360 a bohatě mi stačí, když si každé dva měsíce koupím nějakou gamesku v hodnotě (500-700Kč)... a jsem spokojený. Na TV 92cm full HD to i tak vypadá hodně dobře.
    • 20 tisíc?????Za pruměrný PC?? kde to žiješ???Za 20 litrů budeš mít rozhodně nadpruměrný PC pokud tomu rozumíš pokud tomu nerozumíš tak mužeš vyplácnout dvacku klidně i za nákej shit.
    • tady je videt ze konzolisti nemaji vubec poneti o cenach HW, dnes ti staci PC za cca 10k abys rozjel vsechno co ted vychazi (konzolovy porty) a to pocitam cele pc ne upgrade s tim ze disk/case/dvd mechaniku atd. uz mam. A btw vzdy me pobavi jak se konzolisti ohani full HD televizi kdyz k tomu stejne pripoji konzoli ktera jede na rozliseni do 1280x720 zalezi podle hry.. na tom pc by sis to aspon v tom rozliseni pustil a pripojit prez hdmi taky neni zadnej problem nemluve o tom ze k dyz se divas na filmy tak nektery codeky a formaty titulku na xboxu/ps3 nejdou spustit
    • Hmm..průměrné PC říkáš?
      Vezmeme si takové průměrné PC - pořizovací cena 12 tisíc (výkon vyšší než u konzolí) + periferie (monitor, myš, klávesnice, repro) cca 4 (5)tisíce.
      To máme +/- 16 tisíc za PC schopné spustit plynule kteroukoliv současnou hru.
      Pak tady máme hry..novinky stojí od 999 do 1.199,- (pokud počítáme AAA tituly)

Teď si pro změnu vezmeme např. Xbox360 - pořizovací cena 7 tisíc + případně cca další 1 tisíc za 2.ovladač + televize (min. 7 tisíc).
      To máme 15 tisíc za provozu-schopnou konzoli.
      Pak tady máme hry..novinky stojí většinou okolo 1.399,-.

Už teď je to vyrovnané. Řekněme, že si takový "průměrný" PC a "průměrný" konzolový hráč pořídí během roku 8 her. V případě PC hráče to bude cca 8.800,- a v případě konzolového cca 11.200,-. Tedy pokud byl do té doby nějaký (minimální) rozdíl v nákladech, tak tímto byl smazán a konzole znevýhodněny. Nebudeme řešit, že si můžete na konzole koupit hru třeba za 300..když na to příjde, tak si můžete na PC kupovat jen hry za 99,- (stejně tak na konzole), vaše věc..a pirátit se dá na xboxu stejně jako na PC - a stejně to vůbec neberu v potaz. Dnes už tedy opravdu není pravda, že aby mohl člověk hrát na PC, tak musí být "milionář"..samozřejmě, když chce, tak (narozdíl od konzolistů - nic ve zlém) může mít mega-výkonný hardware, každý měsíc obměňovaný, ale NEMUSÍ..klidně si může pořídit PC za 10-15 tisíc a používat jej dalších 5 let a dokud nevyjde nová generace konzolí, tak všechno spustí.
      • Ja hraju hry protoze mam tu moznost. PC bylo v baraku potreba, proto jsem ho koupil. Jen s tim rozdilem ze jsem nesahnul po kousku v Tescu ale nechal si ho postavit aby jsem si na nem mohl cas od casu i zahrat. Cenovy rozdil je samozrejme patrny ale to se da do nakladu. *5*
      • Ataker
        Teď ti napíšu mou verzi... Xko 7 000kč, gamepad 900kč, roční gold účet 990kč... To je vše, kdybych chtěl hrát pálené hry stejně jak na PC, tak bych si je klidně vypaloval (flash 1000Kč) sice bych nehrál online, ale vždyť na PC (příklad BF:BC2 taky nejde hrát) pokud nemáš origo... je pravda že je o pár stovek levnější, ale to mě nezabije... a televizi do ceny nepočítám, protože tu má doma snad každý. Ať je jaká chce (Full HD) nebo scart... sice přes scart to vypadá otřesně, ale co nadělá člověk, když nemá na novou.
        • Jasně, člověk už doma může mít televizi a tak ušetří..ale stejně tak už člověk může mít doma monitor a je na tom stejně. A navíc může mít doma i dostatečný disk, klávesnici, myš, repro, skříň a nakonec koupí jen desku+procesor+grafiku+RAM (kterou už taky ale může mít z předchozí sestavy - pozor samozřejmě na DDR2/3) a vyjde ho to ještě levněji.
          Finančně to chtě nechtě vychází +/- na stejno, ale s tím, že PC hráč má holt více možností - může si vybírat.
          Což může být pro některé lidi i nežádoucí, protože u konzole si prostě jen vybere ze 3 značek a nic neřeší..zatímco u PC může každou komponentu koupit jinou, od nepřeberného množství výrobců a v širokém výkonovém spektru. A holt člověk, který se nevyzná, se v tom snadno ztratí.
          Naštěstí zde ale máme spoustu webů (např. forum na zive.cz), kde s výběrem poradí i naprostým laikům, takže zase takový problém to není.

Jinak nic zásadního proti konzolím nemám a za současnou situaci si PC hráči mohou z velké části sami (sám jsem byl kdysi pirát - ani mi nic jiného nezbývalo vzhledem k nulovému příjmu a nulovému kapesnému..posledních několik let už ale pouze kupuju originálky - a to i zpětně, dříve upirátěné hry).
          • Mít konzoli bez PC je docela opruz. Já mám to štěstí že mám oboje. PC na komunikaci a práci. A konzoli na zábavu na což je stvořená a porovnávat konzole s PC je zbytečný.

PS: aby sis Crysis 2 přes HDMI na full HD televizi s 42" zahrál plynule ti nějaká bedna za 7K asi těžko postačí :-).
          • Ataker
            Já proti PC také nic nemám, ale stále se dívat, jak PCčkáři naráží na konzole mě nebaví... proto si tu konzolu trochu obhájit musím.
      • Na pc budeš ale za tech 5 let hrat vsechno ma minimum, na konzoli nebudes nic řešit :)
        • konzolovy porty budes porad hrat na maximum a to je to jediny co tech 5 let bude vychazet
          • Ataker
            A ještě jeden problém tu je u PC... kolikrát hodně špatná optimalizace u některých her a to takové problémy u Xka nemusím řešit... (příklad CoD Black Ops) na PC jsem si to stahl a zkusil... záseky jsem tam měl na minimálních i vysokých detailech pořád stejné. Na Xko jsem si to koupil a pohoda krásně plynulé. A mně jde v akci typu CoD MP hlavně o fpska.
          • Chtěl bych vidět, jestli bys třeba crysis 2 rozjels v takove kvalitě jako na konzolích, kdybys měl pc z roku 2006:) Z té doby konzole sou :)
            • v roku 2006 vysla GF 8800 GTX ta doted rozjede bez jedinyho problemu vsechny konzolovy porty protoze kdyz se ohanis kvalitou konzoli tak na te karte slo hrat i crysis 1 na plny detaily v DX10 v rozliseni 1280x720 (rozliseni konzoli) a to je hra ktera je graficky uplne jinde nez konzole
            • Samozrejme kdyz to ma byt stejne naorcne jako jednicka, bez trolovat radeji na nejake xboxlive forum
      • Pan_Klobouk
        A nebojme se jeste v pripade X360 pripocist penize za placeny MP (Live), protoze offline ta konzole dost ztraci na atraktivite a hry na zabave i uzitku. ;)
    • to je uplně vidět,že nevíš co píšeš...za 20 klacků si nepostavíš rozhodně průměrný PC... :P když si vemeš investice do konzole,ovladače navíc,TV,plus ještě nějaký vychytávky k tomu tak fakt nevim v čem ta výhodnost konzolí vězí :D
      • Ataker
        Dobře gamepad dejme tomu 800kč mám dva... TV tu už jsem si pořídil dávno před Xkem, páč jsem nutně potřeboval novou. A Xko opravdu ničím tuněné nemám. Teď mi něco napiš...
        • teď ti napíšu to,že pokud já bych se měl rozhodovat mezi konzolí a PC...tak jasně PC,protože tu novou TV bych si musel pořizovat + konzoli = rovná se nabušené sestavené PC...a co mi na to tedka napíšeš ty? :P
          • Já ti napíšu, že každému vyhovuje něco jiného. Nekomu PC, které finančne vyjde hůř a na správu je mnohem náročnější a někomu, kdo má třeba radši televizi, konzole. Někdo obojí. Je tak těžké to přijmout?
            • @Michal
              Dragon Age II: Pro PC 1100, na konzoli 1400. Bulletstorm to samé. Tohle jsou normální ceny, takže ne ty, co píšeš. XBox na tom bude asi stejně jako PS3, nevim, nezajímá mě. Dál, PC má celkově mnohem větší poruchovost. Víc žere elektřiny. Je složitější. Na PC spousta her nevyjde. Nedá se tak snadno přenášet, pokud to není laptop, který je ovšem cenově někde úplně jinde. Konzole jsou celkově pohodlnější. PC má možnosti. That's it.
            • Pravda pravdouci :-) ja dávám přednost PC a nejni to tak finančně zlé.Ubgradoval jsem ho
              před 3 roky kůli Crysis za cenu 6k Grafická karta a navíc nějaké ramky.Ted jsem ubgradoval za 4k Procesor a jdou mi všechny hry na Max Detaily se vším všudy. Takže ano možná dáme za PC víc ale nejni to každou chvíli. A navíc si myslím že Konzolisti zaplatěj za hry víc než PCčkaři za Ubgrady PC příklad nějaka hra na PS3 za 1600Kč a na PC 900Kč kup si 5 her a máš to víc jak ten Ubgrade XD
          • Ataker
            Ale rozumíš tomu, že já jsem si tu televizi kupoval... dejme tomu před necelým rokem, no ono to bude vlastně už rok. Kdežto Xko mám teprv třetí měsíc... a promiň, ale taky se chci občas kuknout na film, nebo jen prostě na TV a proto je jasné, že jsem si tu televizy koupit musel... a po těch 7-8 měsících jsem si pořídil teprv Xko... takže je to jasná volba pro mě. Alespoň tu televizi víc využiju.
  • je krasne videt, ze nakonec si jde vsechno vybrecet :D
  • Jak asi pojede Crysis 2 na X1650, potazmo GF7800, coz jsou plus-minus ekvivalenty gfx cipu v konzolich? Samotna hra mne az tak nezajima, ale na optimalizaci a uzpusobeni enginu pro zastarale "konzole pristi generace" se vazne rad podivam. :)
  • No vida, ještě demo k Bulletstromu a jsem spokojen.
  • Sice to tu už je ale nevite někdo kdy bude Demo na PC? XD a nebo jestly je kde stahnout? XD
    • Majitele predobjednavek jednoho shopu maji demo uz tento vikend, stahni instaler, spust, stahne se ti pres nej cele demo a pak staci hrat *5*

http://hotfile.com/dl/99236964/38aaaea/crysis_2_demo_installer.rar.html
      • to je jenom udajne instalator přes co se to stahne
      • to jako fakt ?
        • to ze by se crysis demo veslo do 5.7 MB to by byl docela zazrak :D ne taha te za nos v tom linku bude bud nejaka hovadina nebo balik viru a trojanu
          • O velikost raru ani nejde, už kolikrát jsem tahal celé dema jen z pár megovýho souborku přes který jsem si demo tahal, ale tohle nefrčí .. má to i divné zdrojáky
        • Nefunguje ! *11*
  • Nevíte někdo jestli demo výjde i na ps3,rozhoduju se jestli si to mám koupit.
  • smejki
    ad DX11. Ta hra NENÍ postavená na DX11, ale na DX9. těmito prohlášeními akorát celé DX10/11 shazují, protože jde vždy jen o implementaci několika málo technologií (a to navíc neefektivním způsobem). DX11 antivní engine by měl především zcela odlišnou práci se zdroji, čímž by se znemožnilo spuštění na DX9 hardwaru (co jsou asi tak konzole, že?).
  • No a kdy vyjde to demo ?:D
  • I když to je z xka tohle video, tak má ta hra i na xku super grafiku, určitě si to demo zkusim abych věděl co si mužu dovolit ... moje mašina není z nejnovějšich xD

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit