Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ataker
    Pořád jedna a ta samá debata... PCčkáři útočí pořád v jednom kuse na konzolové hráče. Přitom já nemám třeba dvacet papírů nebo i víc v této době na průmerný PC. Proto mám Xbox 360 a bohatě mi stačí, když si každé dva měsíce koupím nějakou gamesku v hodnotě (500-700Kč)... a jsem spokojený. Na TV 92cm full HD to i tak vypadá hodně dobře.
    • 20 tisíc?????Za pruměrný PC?? kde to žiješ???Za 20 litrů budeš mít rozhodně nadpruměrný PC pokud tomu rozumíš pokud tomu nerozumíš tak mužeš vyplácnout dvacku klidně i za nákej shit.
    • tady je videt ze konzolisti nemaji vubec poneti o cenach HW, dnes ti staci PC za cca 10k abys rozjel vsechno co ted vychazi (konzolovy porty) a to pocitam cele pc ne upgrade s tim ze disk/case/dvd mechaniku atd. uz mam. A btw vzdy me pobavi jak se konzolisti ohani full HD televizi kdyz k tomu stejne pripoji konzoli ktera jede na rozliseni do 1280x720 zalezi podle hry.. na tom pc by sis to aspon v tom rozliseni pustil a pripojit prez hdmi taky neni zadnej problem nemluve o tom ze k dyz se divas na filmy tak nektery codeky a formaty titulku na xboxu/ps3 nejdou spustit
    • Hmm..průměrné PC říkáš?
      Vezmeme si takové průměrné PC - pořizovací cena 12 tisíc (výkon vyšší než u konzolí) + periferie (monitor, myš, klávesnice, repro) cca 4 (5)tisíce.
      To máme +/- 16 tisíc za PC schopné spustit plynule kteroukoliv současnou hru.
      Pak tady máme hry..novinky stojí od 999 do 1.199,- (pokud počítáme AAA tituly)

Teď si pro změnu vezmeme např. Xbox360 - pořizovací cena 7 tisíc + případně cca další 1 tisíc za 2.ovladač + televize (min. 7 tisíc).
      To máme 15 tisíc za provozu-schopnou konzoli.
      Pak tady máme hry..novinky stojí většinou okolo 1.399,-.

Už teď je to vyrovnané. Řekněme, že si takový "průměrný" PC a "průměrný" konzolový hráč pořídí během roku 8 her. V případě PC hráče to bude cca 8.800,- a v případě konzolového cca 11.200,-. Tedy pokud byl do té doby nějaký (minimální) rozdíl v nákladech, tak tímto byl smazán a konzole znevýhodněny. Nebudeme řešit, že si můžete na konzole koupit hru třeba za 300..když na to příjde, tak si můžete na PC kupovat jen hry za 99,- (stejně tak na konzole), vaše věc..a pirátit se dá na xboxu stejně jako na PC - a stejně to vůbec neberu v potaz. Dnes už tedy opravdu není pravda, že aby mohl člověk hrát na PC, tak musí být "milionář"..samozřejmě, když chce, tak (narozdíl od konzolistů - nic ve zlém) může mít mega-výkonný hardware, každý měsíc obměňovaný, ale NEMUSÍ..klidně si může pořídit PC za 10-15 tisíc a používat jej dalších 5 let a dokud nevyjde nová generace konzolí, tak všechno spustí.
      • Ja hraju hry protoze mam tu moznost. PC bylo v baraku potreba, proto jsem ho koupil. Jen s tim rozdilem ze jsem nesahnul po kousku v Tescu ale nechal si ho postavit aby jsem si na nem mohl cas od casu i zahrat. Cenovy rozdil je samozrejme patrny ale to se da do nakladu. *5*
      • Ataker
        Teď ti napíšu mou verzi... Xko 7 000kč, gamepad 900kč, roční gold účet 990kč... To je vše, kdybych chtěl hrát pálené hry stejně jak na PC, tak bych si je klidně vypaloval (flash 1000Kč) sice bych nehrál online, ale vždyť na PC (příklad BF:BC2 taky nejde hrát) pokud nemáš origo... je pravda že je o pár stovek levnější, ale to mě nezabije... a televizi do ceny nepočítám, protože tu má doma snad každý. Ať je jaká chce (Full HD) nebo scart... sice přes scart to vypadá otřesně, ale co nadělá člověk, když nemá na novou.
        • Jasně, člověk už doma může mít televizi a tak ušetří..ale stejně tak už člověk může mít doma monitor a je na tom stejně. A navíc může mít doma i dostatečný disk, klávesnici, myš, repro, skříň a nakonec koupí jen desku+procesor+grafiku+RAM (kterou už taky ale může mít z předchozí sestavy - pozor samozřejmě na DDR2/3) a vyjde ho to ještě levněji.
          Finančně to chtě nechtě vychází +/- na stejno, ale s tím, že PC hráč má holt více možností - může si vybírat.
          Což může být pro některé lidi i nežádoucí, protože u konzole si prostě jen vybere ze 3 značek a nic neřeší..zatímco u PC může každou komponentu koupit jinou, od nepřeberného množství výrobců a v širokém výkonovém spektru. A holt člověk, který se nevyzná, se v tom snadno ztratí.
          Naštěstí zde ale máme spoustu webů (např. forum na zive.cz), kde s výběrem poradí i naprostým laikům, takže zase takový problém to není.

Jinak nic zásadního proti konzolím nemám a za současnou situaci si PC hráči mohou z velké části sami (sám jsem byl kdysi pirát - ani mi nic jiného nezbývalo vzhledem k nulovému příjmu a nulovému kapesnému..posledních několik let už ale pouze kupuju originálky - a to i zpětně, dříve upirátěné hry).
          • Mít konzoli bez PC je docela opruz. Já mám to štěstí že mám oboje. PC na komunikaci a práci. A konzoli na zábavu na což je stvořená a porovnávat konzole s PC je zbytečný.

PS: aby sis Crysis 2 přes HDMI na full HD televizi s 42" zahrál plynule ti nějaká bedna za 7K asi těžko postačí :-).
          • Ataker
            Já proti PC také nic nemám, ale stále se dívat, jak PCčkáři naráží na konzole mě nebaví... proto si tu konzolu trochu obhájit musím.
      • Na pc budeš ale za tech 5 let hrat vsechno ma minimum, na konzoli nebudes nic řešit :)
        • konzolovy porty budes porad hrat na maximum a to je to jediny co tech 5 let bude vychazet
          • Ataker
            A ještě jeden problém tu je u PC... kolikrát hodně špatná optimalizace u některých her a to takové problémy u Xka nemusím řešit... (příklad CoD Black Ops) na PC jsem si to stahl a zkusil... záseky jsem tam měl na minimálních i vysokých detailech pořád stejné. Na Xko jsem si to koupil a pohoda krásně plynulé. A mně jde v akci typu CoD MP hlavně o fpska.
          • Chtěl bych vidět, jestli bys třeba crysis 2 rozjels v takove kvalitě jako na konzolích, kdybys měl pc z roku 2006:) Z té doby konzole sou :)
            • v roku 2006 vysla GF 8800 GTX ta doted rozjede bez jedinyho problemu vsechny konzolovy porty protoze kdyz se ohanis kvalitou konzoli tak na te karte slo hrat i crysis 1 na plny detaily v DX10 v rozliseni 1280x720 (rozliseni konzoli) a to je hra ktera je graficky uplne jinde nez konzole
            • Samozrejme kdyz to ma byt stejne naorcne jako jednicka, bez trolovat radeji na nejake xboxlive forum
      • Pan_Klobouk
        A nebojme se jeste v pripade X360 pripocist penize za placeny MP (Live), protoze offline ta konzole dost ztraci na atraktivite a hry na zabave i uzitku. ;)
    • to je uplně vidět,že nevíš co píšeš...za 20 klacků si nepostavíš rozhodně průměrný PC... :P když si vemeš investice do konzole,ovladače navíc,TV,plus ještě nějaký vychytávky k tomu tak fakt nevim v čem ta výhodnost konzolí vězí :D
      • Ataker
        Dobře gamepad dejme tomu 800kč mám dva... TV tu už jsem si pořídil dávno před Xkem, páč jsem nutně potřeboval novou. A Xko opravdu ničím tuněné nemám. Teď mi něco napiš...
        • teď ti napíšu to,že pokud já bych se měl rozhodovat mezi konzolí a PC...tak jasně PC,protože tu novou TV bych si musel pořizovat + konzoli = rovná se nabušené sestavené PC...a co mi na to tedka napíšeš ty? :P
          • Já ti napíšu, že každému vyhovuje něco jiného. Nekomu PC, které finančne vyjde hůř a na správu je mnohem náročnější a někomu, kdo má třeba radši televizi, konzole. Někdo obojí. Je tak těžké to přijmout?
            • @Michal
              Dragon Age II: Pro PC 1100, na konzoli 1400. Bulletstorm to samé. Tohle jsou normální ceny, takže ne ty, co píšeš. XBox na tom bude asi stejně jako PS3, nevim, nezajímá mě. Dál, PC má celkově mnohem větší poruchovost. Víc žere elektřiny. Je složitější. Na PC spousta her nevyjde. Nedá se tak snadno přenášet, pokud to není laptop, který je ovšem cenově někde úplně jinde. Konzole jsou celkově pohodlnější. PC má možnosti. That's it.
            • Pravda pravdouci :-) ja dávám přednost PC a nejni to tak finančně zlé.Ubgradoval jsem ho
              před 3 roky kůli Crysis za cenu 6k Grafická karta a navíc nějaké ramky.Ted jsem ubgradoval za 4k Procesor a jdou mi všechny hry na Max Detaily se vším všudy. Takže ano možná dáme za PC víc ale nejni to každou chvíli. A navíc si myslím že Konzolisti zaplatěj za hry víc než PCčkaři za Ubgrady PC příklad nějaka hra na PS3 za 1600Kč a na PC 900Kč kup si 5 her a máš to víc jak ten Ubgrade XD
          • Ataker
            Ale rozumíš tomu, že já jsem si tu televizi kupoval... dejme tomu před necelým rokem, no ono to bude vlastně už rok. Kdežto Xko mám teprv třetí měsíc... a promiň, ale taky se chci občas kuknout na film, nebo jen prostě na TV a proto je jasné, že jsem si tu televizy koupit musel... a po těch 7-8 měsících jsem si pořídil teprv Xko... takže je to jasná volba pro mě. Alespoň tu televizi víc využiju.
  • Super, no, za celou dobu videa jsem neviděl že by tam někdo zalehnul, takže to zas bude krytí uplně na ho... To asi vzali z BFBC2 kde s tím (alespon pro mě) skazili velice nadějnej multak. Ach jo..
  • trochu nečekané překvapení ze strany EA
  • dobra sprava ? to je snad samozrejmost vydat demo a ne dobra sprava.
  • No aspoň že tak. Sice mě víc zajímal Bulletstorm, ale furt lepší jak nic.
  • Konzolisti, budte klidní. Jelikož se na konzole prodává daleko více her než na pc, budou se hry na konzole vyrabet pořád. PCčkáři tady pořát naplákaj, jak se musí přispůsobovat konzolím, ale jsou to konzole, kvuli kterým máte některé hry na pc. Kdyby nebít konzolí, vývojáři by se kvůli pirátění na většinu her na pc mohli vykváknout.
    • Su to konzole vdaka ktorym mame mi na pc niektore hry? 1) je to blabol nebit pc tak tie hry ani nemaju na com spravit 2) menujte mi 3 kvalitne tituli ktore boli najprv na konzole a potom sa uspesne predavali na pc.
      • Hele argumenty typu nebyt pc tak nejsou hry jsou trapny. To samy rikas i o ostatnich vecech? Kdyz nekdo mluvi o mobilech taky se hned vytasis s argumentem ze nebyt pc tak neni software na mobily? Tri uspesne tituly ti nenapisu to bych se musel podivat do nejakeho seznamu ale takhle z hlavy vim o jednom a to je GTA 3. Jsem si jisty ze jich je mnohem vic. Nezapomen taky ze nektere znacky vznikly puvodne na konzolich jako treba MoH bez konzoli by jsi neměl zadny MoH Alied assault ktery da se rict odstartoval valecne hry. Takze konzole hraji v historii her velkou a dulezitou roli a jenom proto ze ted maji nekteri zaryti pcckari spatnou naladu neznamena ze tuto historii budete prehlizet.
    • Nejdriv nepis jako prase ok? Vono prave kuli tomu ze uz nevychazej dema na PC lidi porad stahujou nelegalne..pac kdo by si kupoval zajice v pytli..kdybych mel demo aspon 14 dni pred vydanim full verz tak bych se clovek aspon zamyslel (pokud by hra byla dobry) nad koupi...takhle je proste jednodussi to stahnout :D
    • nechapu jak se vsichni ohani piratstvim kdyz jak je videt u xboxu tak to nejak moc nevadi, imho polde me mensi prodeje na pc proti konzolim jsou

1) pocitac na hrani vlastni min lidi nez konzoli na hrani
      2) prodeje snizuji 2 skupiny lidi ktere se vyskytujou hlavne na PC ... hraci MMO her (at uz placenych nebo free) a hraci her ktere se hraji na soutezich (CS, cod, starcraft atd.) kdo nekdy hral mmo vi ze na ostati hry "nema cas" a znam strasne moc CSkaru kteri maji doted na dnesni dobu "pocitac na paru" a reknou ti "kantr me tam to jede tak proc upgradovat a ty konzolovy porty bych stejne nehral" tihle lidi si hry opravdu moc nekupuji
      3) ve statistikach neni uvedena digitalni distribuce (tady si nejsem jistej kdyz tak me opravte)

jeste k tem piratum ty vypisy z torrentu kolik lidi si co stahlo sou pekny ale nic to nemeni na tom ze minimalne 80% znich kdyby to stahnout neslo si to ani nekoupi takze da se rict ze zadna ujma se nekona
      • Digitální distribuce se fakt nepočítá a je to docela -dost- procent prodejů.
    • Ne každej stahuje.Já mam ted například Specialní Edici Two Worlds 2 XD
      Bohužel lidi co hry stahujou si stěžujou na peníze no.Když nemaj práci tak se není čemu divit.
      Ano taky stahuju ale hlavně jen proto abych vyzkoušel jaká ta hra je protože se mi stalo že sem koupil hru co se mi libila ale pak po hrani sem zjistil že je to hrozná sračka co mě nebaví :-)
      Ted jsem jednu takovou chybu udělal ohledně Lego Universe(Onlinovka) sem si myslel že to bude good ale bavilo mě to sotva 2 hodiny. a 1200Kč v pr.
  • Teda zatím na té grafice nevidím nic úžasného. A na hře samotné už vůbec ne.
    • Oni to jsou totiž záběry z x-boxu...
      • Joha
        kombinacia nicku a tvojej proflovky = win ^^

OP: Inak neviem co tu vsetci stale riesite... Xbox sem, Xbox tam, PC, sem, PC tam... Nemozem pochopit ako tieto "flame wars" pokracuju a trvaju od zvniku PS3 (3-4 roky?) Pozrite sa... zoberte si 3 rocny pocitac a 3 rocne PS3... Hry pojdu samozrejme lepsie na PS3 ako na PC (plati to aj pre Xbox, fanboys!)
        Co mne na konzolach velmi prekaza je prave ovladanie FPS... nikdy nedokazem byt taky presny na konzole ako na PC.

A porovnavat Crysis 2 konzolovu grafiku s PC... aj tak vacsina ludi co sa tu o tom hada su rozmaznane deti s desat+ tisicovym pocitacom alebo konzolou, ktore dostali na Vianoce... a vacsina ludi si aj tak nezahra Crysis 2 na plnych detailoch v PC (mna by tiez zaujimali poziadavky). U Crysis mi ale absentuje zabava... ale dvojka na tom vyzera ovela lepsie.

Ja osobne pouzivam PC aj PS3. Zatial co na PS3 si kupujem vyhradne exkluzivky (GT5, Uncharted, atd.) na PC si mozem zahrat cokolvek. Samozrejme da sa vytknut neschopnost niektorych vyvojarov vyladit enginy z niektorych konzolovych portov ale tam to hasne.

Long live Blizzard & Valve.
      • Vážně? A já myslel že ten X-Box live pop-up je tam jen omylem. Proto jsem psal "zatím". Thank you Captain Obvious.
        • Tak kdyz ses retard a nevis, ze PC ma tak milionkrat lepsi grafiku u vsech her, tak kdo ti za to muze ?
          • Retard jseš tak maximálně ty!

Mám stejně starý počítač jako Xbox(obojí kupováno s rozestupem pár měsícu v roce 2005) Box stál 11 000,- a PC okolo 15 000,- a hry vypadají rozhodně lépe na Xboxu!(na PC některé ani nerozeběhnu)
            Je asi zřejmé(tedy pokud nejsi retard), že když se někdo rozhodne koupit PC nové(nebo tak učinil i pár let dozadu), pak na něm vypadají hry v celku logicky lépe.

Na HW(PC) z roku 2005 a za cenu 11 000,- Kč by si rozjel tak 3D Tetris....(nadsázka)
          • Oh, retard? Ty rozdíly člověk, který je vyloženě nehledá, často přehlédne. Takže s dovolením budu dál pochybovat o tom, že by Crysis 2 mělo být nějak graficky revoluční.

A mimochodem, moje věty alespoň dávají smysl.
  • Boli by proti sebe, keby by nespravili DEMO aj na PC.
  • som zvedavy na porovnanie konzolacinovej verzie a maxed out PC verzie.
    • Nechápu, proč včichni pcčkáři nadavaj na konzolovou grafiku v crysis 2, kdyz polovina z nich to bude hrat v daleko horší kvalitě a daleko nižším fps, než je konzolová verze :P
      • AAA uz prestan brat tie prasky..... a vyhod ten X360 von oknom mozno aspon raz bude v optimalnych podmienkach a nebude sa prehrievat :D
        • Mam PC na kterám si Crysis v zahraju ale stejnak to nema na to, kdyz si lehnout do obyvaku a hraju na telce co ma 80 centaku. A na ty 3 metry mi sou detaily u prdele...uzijte si bolavý záda a špatný oči PC gameri :-D.
          • Nic ve zlém ale tyhle argumenty ti rozcupují během chvilky.
            • To sou právě ty nejlepší. Protože každýmu deb*lovi jde jen o parametry a detaily. Ale nejdůležitější je zábava. A to sem teda já nezažil třeba ani u jednoho dílu crysis. A nehodlám se tu hádat s nějakejma naštvanejma PC-čkařema. Kteří si to pustěj na max detaili (určitě je to díky tomu bude OHROMNĚ bavit *3* ).
      • No dost jsi to přehnal ale taky nechápu ty řeči někteří se chovaji jako kdyby je zajímala jen ta grafika.
        • pri takejto hre ta zaujima len grafika
          • To je ale hodně omezený.
            • vrbex: kašli na to vždyť je to jedno.
            • Chci videt, kolik lidi to rozjede full s dx 11 kdys porat rikaj, jaka to bude bomba a jaky tam bude extra rozdil.
    • To bude vypadat jako jina hra *3* z toho xboxoveho dema je mi na bliti *11*
      • aj mne, ale to bude skor tym, ze som vcera chlastal *11*
      • Na bliti ? a z ceho proboha? Vzdyt si stejne tech malych detailu pri takove akci nevsimnes...
        U SP ano, kdyz bude mit kazda hrana kostickovane hrany, tak to chapu, ale takhle kdyz sprintujes, vsude samej blur - to si toho ani nevsimnes.

Max jestli budou na PC lepsi modely a textury - napriklad dobre vymodelovane dvere, a ne zas deska s texturou :D
      • Nepřeháněj.
      • Gregu ty si pako.
        • Narážka na Dr. House nebo nekonstruktivní kritika?
  • To zneviditelnění se mi nezdá zrovna jako moc dobrej herní prvek.
    • V halu to fungovalo dobre. Stejnak te to zneviditelni jen na chvilku.
      Spis co me zarazi je fakt, ze vsechny zabijes na par ran... To se musi od singleplayerove kampane az tak moc lišit ? Vzdyt tam si skakal jak kamzik mezi korejcema a strilel sis je hlava nehlava... a to si mel stejnou zbran jak oni...
    • Nějak se to musí lišit od ostatních her.
      • A je to dobry prvek, se mi zda, podle hrani dema.
        • Jde jen o to, aby se nějak vybalancovala taková výhoda. A předpokládám, že to dost žere energie / elektřiny / many. Což de.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit