Přejít na výpis diskuzí
PC nemusí být pro CD Projekt do budoucna hlavní platforma
8.3.2013 | Adam Homola
317 příspěvků
-
Ja furt nechapu proc ma tolik zdejsich diskuteru potrebu neustale vykrikovat, ze konzole jsou zlo. Nuti vas snad na nich nekdo hrat? To, ze v soucasnosti vetsina hernich studii vyviji na konzole je prece naprosto logicky krok zohlednujici poptavku a kupni silu dane platformy.Pokud by nejvetsi kupni sila byla na PC tak by se logicky vsichni soustredili na nej. Nic vic v tom nevidim. Navic si nemyslim, ze by na PC byl nejaky nedostatek kvalitnich her, tak proste nechapu to rozilovani.
-
-
Naopak. PC hraní nabízí tvůrcům a vydavatelům možnosti obrovských zisků. Je tu však pár problémů, PC komunita má zálusk na trošku komplexnější hry, než jaké vidíme v současné době vycházet na PC a konzolích. S tím jde ruku v ruce šílená cenová politika a silné omezovaní platicích hráčů v podobě všemožných, na 99% prolomitelných DRM blbostí.
Příchod x86 architektury na PS4 už oslavuje spousta IT nadšenců na darknetu, neb penetrace a emulace této architektury bude mnohem jednoduchší, než pentrace PPE. Uvidíme co to udělá s pirátěním her na PS4... -
-
Ja tomu verim. Jde ale o to, co se vyvojarum vyplati vic ne? Casto mi prijde ze spousta hracu povazuje herni prumysl za nejakej vedeckej obor, kde je jedinym cilem technologickej pokrok. Verim tomu ze se da vydelat slusne i na pc, ale otazka je jak nakladna by takova hra o ktery pises byla a jestli stavajici model pro ne neni vyhodnejsi.
-
To je vcelku naivní představa, protože gddr5 se na pc emuluje dost těžko a protipirátské bezpečnostní opatření rovněž.
-
-
Naopak, už dnes máme u GK běžně 3GB DDR5 a klasické RAM kolik jenom budeš chtít. Ale o tom to není, je to právě o instrukčních sadách x86. Pokud to nebude on-line only, tak věř tomu, že obejít se dá všechno.
-
-
Jaký naopak, já tu mluvím o rychlosti, chápeš to? O rychlosti. Takže jestli hra bude využívat obrovskou datovou propustnost ps4, tak jak to chceš emulovat na pc s pomalou datovou propustností?
-
-
Palacinka, meles nesmysle, pokud aplikace je paralelizovatelna (coz hry jsou celkem slusne) tak muze tezit z vykonu GPU ... a ze to ma jiny istrukce je naprosto nepodstatny, protoze ve finale je stejen vsechno jen pousouvani bitu v registru, protoze nic jinyho zadnej CPU neumi.
A prenosovy rychlosti pameti ... lol ... naprosto nezajimavy cisla ... -
O jaky obrovsky datovy propustnosti tu meles? Konzole bude PC zabaleny do krabice s napisem Sony, zadnej jinej rozdil v tom nebude. Naopak, konzole NIKDY nemuze ohrozit PC vykonostne, uz jen proto, ze ji musis kvuli PR dostat do daleko mensiho obalu => musis ji taky v tom mensim obalu chladit. A nejak sem si nevsim ze by za rohem bylane jaka uzasna technologicka novinka, ktera by PCcku dala naprdel ...
-
To si spíš najdi ty sám, k čemu mohou být CUDA prícesory použity. Jestli se domníváš, že ke spouštění CPU programů, pak jsi zcela mimo, tyto procesory jsou naprosto nekompatibilni a to z mnoha důvodů. Pro nás podstatným důvodem je, že jejich instrukční sada není x86 kompatibilní. Nelze tedy jásat, že ps4 bude x86 kompatibilní což usnadní její emulaci a pak doufat, že její datovou propustnost vyřeší ne-x86 cuda procesory. To by mělo být jasné i naprostému laikovi základní logickou úvahou. Pomíjím nemožnost emulovat pomocí primitivních cuda procesorů jakékoli standardní cpu procesory nebo nemožnost portace normálního cpu programu na cuda procesory. Pomocí cuda procesorů nejsi schopen emulovat ani letitou pomalou ps3. Je vskutku bláhové se domnívat, že by to šlo snadno a bez problémů v případě ps4 a vydávat to za samozřejmost.
-
Ok, příklad: nVidia CUDA procesory, najdi si k čemu se mohou použít. Už chápeš? neříkám, že znám přesný postup emulací, ale logicky (a podle dokumentace), když jde něco přes GPU (a CUDA), tak to používá VRAM (které mmj. komunikuje s RAM že). CPU to pak jen koordinuje a zajišťuje komunikaci (zbytku). Tudíž výkon GPU (vč. pamětí na oné GDDR5) se dá dobře použít. -.-
btw, složil jsem to z informací, co si pamatuji nebo myslím, že znám, koncept a celkově to může být špatně, za to se případně omlouvám, ale rád bych jinak opravu, když už... dík! -
A ještě druhý mimoň. O jaké rychlosti se asi bavíme, o rychlosti pamětí. Já myslel že pc hráči se alespoň trochu orientují v hardware, ale jak koukám, tak ne. Už chápu, odkud pramení víra, že pc je nejlepší a všechno umí lépe. V základní neznalosti, jak pracuje, co umí, co ne a jaké má omezení. Rychlá paměť? Žádný problém, tu má PC přece na lepší grafické kartě.
-
Od kdy má CPU na PC rychlý přístup do Video RAM? Nebo chces konzolové hry na PC spouštět na grafické kartě? Takováhle neznalost je fakt zarážející.
-
Jeminánku, rychlost...Jaká rychlost? Dnešní PC grafický highend má kolem 3.8 TFLOPS ten u PS4 má mít jenom 1.84 TFLOPS. A že máme jenom kolem 3GB GDDR5 ? Za dva roky budeme mít násobně více. Datová propustnost pamětí moderní HD7970 je kolem 264GB/Sec. Sdílená paměť pro PS4 má mít 176GB/sec. A neberu v potaz to, že na nás JEDEC v příštím roce vyvalí GDDR6 o které se zajímají všichni od Intelu, přes Amd s Nvidíí až po CICSO.
-
Přes VRAM, nauč se číst, zbytek paměti obstará sdílená RAM *7*
-
-
-
-
-
-
PC by mohla pomoct nejaka ucelena platforma, dajme tomu SteamBox(nie ten co sa pripravuje), co by bol PC za rozumnu cenu, ktory by vychadzal kazdy rok, bolo by tam origos prislusenstvo atd, trosku inspirovane applom. 90% mainstream hracov sa do PC nerozumie, nevedia si ho sami poskladat a ani kupit. Nejake benchmarky atd. im nic nehovoria. Nejaky 16 rocny Amik si kupi konzolu lebo je lenivy riesit nieco navyse a trh sa tomu iba prisposobuje. Vid FPS na konzolach, cista katastrofa, ktoru zachranuje vstavany AimBot, vid napr. Crysis 3 na PS3.
-
-
to by nepomohlo protoze konzolisti ackoli na nas pcckare furt plivou jaky jsme pirati a chudaci...tak nemaj prachy nato aby si kupovali novej stroj tak casto....oni maj na svoji zabavu prachy jen jednu za 5+let....,)))
v tomhle teda verim steamboxu....mej si ho jak dlouho chces....klidne neinvestuj nic ale zachvili ti nic nepobezi ani na min a naopak pokud chces dokupuj donej veci co pul rok,))
-
-
http://www.troll.me/images/achievement-unlocked/achievement-unlocked-successfully-troll-someone.jpg
-
Bylo by to racionální rozhodnutí. PC jako herní platforma je dnes na majoritních trzích prostě vzadu a po příchodu nových konzolí se to těžko změní když se to nezměnilo ted, v době kdy by mělo mít PC největší potenciál vůči konzolím. Rozhodují zde pouze prodeje.
-
-
Ale jen proto, že většina investorů akceptuje obecný model kvantitativní makroekonomie. Lidstvu by daleko víc prospěl alternativní přístup kombinující v sobě větší množství behaviorálních aspektů a humanismu, to co máme před sebou bude vždy hazardní hrou s přemírou ztrácejících subjektů. Krize má nejen morální aspekt, přímáme-li za logické věci platní pouze v případě ideálního nastavených všech proměnných, nakonec nemůžeme dopadnout jinak, než špatně.
-
-
Co jsi to zplodil za hloupost? Nestačí jen znát cizí slova, je jim třeba také rozumět. Kvantitativní makroekonomie je nesmysl, existuje kvantitativní teorie peněz, a to je teorie vysvětlující inflaci. Makroekonomie řeší ekonomicke vztahy na úrovni státu, nikoli investorů. Moderní marketing si "behaviorálních aspektů" všímá až moc, využívá je ku vlastnímu prospěchu, úspěšně s lidmi manipuluje a ovládá je k jejich vlastnímu neprospěchu. Krize ekonomická je pak především důsledkem krize morální, nikoli důsledkem nastavení ekonomických modelů.
-
-
to mas pravdu ale zase z druhy strany byla by blbost zabit nejotevrenejsi platformu s asi nejvetsim potencialem(nerikam ze vyuzitym)....na svete mas tolik fungujicich PC ze ani kdybys secetl vsechny konzole co kdy vysli by to cislo neprekonali....samo sebou kdyz odectes kancelare mas to cislo odost mensi...ale furt je to pro vydavatele slusna cislovka.....jen je potreba privest lidi zpet k PC....cemuz jde Valve vstric CDP nezustava pozadu a napr SEGA tez nepovazuje PC za mrtvou ci skomirajici platformu,)
a jen kvuli tomu ze lidem se ted nechce hrat na PC je podle me blbost tu platformu brat jako mrtvou nebo postupne umirajici,) to se o PC tvrdilo uz pred 13lety...a mame je tu stale,) -
-
Valve ale z otevrene platformy dela uzavrenou a take miri ke konzoli.
-
-
valve chce udelat hlavne UNIFIKOVANEJ PC kde uz vyvojari nebudou moc rikat ze si nevi rady stema vsema moznostma slozeni PC....ale zaroven ty budes moc si ho upgradovat...coz uz jen to je rozdil oproti konzolim,) urcite to je hybrid mezi PC a konzoli,) otom se nehadam
-
-
Ani ne, valve jde o to, aby ovce nemusela resit, co ze si to ma koupit a pak nechodila brecet, ze ji nekdo poradil ... a ono to nefunguje. Proto prodaj ovci box, a muzou rict "na tomhle boxu to proste pojede" ... a pokud budou mit ti s IQ nad 90 svoje PC.... tak jim to pojede i na nem samo.
Mozna ti to prijde neuveritelny, ale takovejch ovci, ktery prijdou s tim, ze chtej "jen levny PC na hry" ... a navic si ho jeste vazne i koupej (protoze jim nakej ul rekne, ze to jim staci) je neurekom.
-
-
-
-
-
Omlouvám se za drobný OFFTOPIC - Doporučuji všem fanouškům Zaklínače, zvláště pak všem fanouškům literárního Zaklínače:
http://zaklinac-povidky-vlastni.webzdarma.cz
http://www.facebook.com/pages/Zaklínač-povídky-které-volně-navazují-na-Zaklínače-od-ASapkowského/133671083400568 -
-
Moc pekne, vypada to vazne dobre, urcite si prectu. Diky za tip. Mam rada Zaklinace a tesim se i na Zaklinace3 na pc, hrala jsem jednicku i dvojku
-
-
A něco pro GGG za 30 000 včetně dph:
ASUS M5A99X EVO R2.0 (základní deska 2500 Kč), Intel Core i7-3770K (procesor 7700 Kč), GELID Solutions Tranquillo revize 2 (chlazení 700 Kč), Kingston Beast XMP DDR3 16GB 1600MHz (2x8GB) KHX16C9T3K2/16X (2800 Kč), Western Digital Red 3000GB 64MB cache (pevný disk 3600 Kč), ACE POWER 600W BLACK (zdroj 1200 Kč) ASUS BW-12B1ST černá, (Blue Ray vypalovačka 2200 Kč), Zalman Z9 Plus (skříň 1300 Kč) a nakonec GIGABYTE N650TOC-2GI (graficka karta 4200 Kč)
Celková cena: 26200 Kč včetně dph a to jsem tam dal drahé paměti. A toto je nadupané pc, co ti vydrží X dalších let. Teď mi vysvětli, co ksakru postavili Tobě, ať se můžu zvesela zasmát, když ti nejede Skyrim tak, jak by měl. -
-
rofl to je tard
do pc za 30k ceskych da taky sit jak geforce 650
hlavne ze ma i7 a zdroj 600w ze? ze to je sitny zdroj a na taku zostavu by stacilo aj 350w
ale rozumieme to keby chcel pridat dalsiu gtx650 do sli ze
a os netreba samozrejme bo linux (rozumej wareeez)
lol ty si magooor vaskoslav *15* *15* *15* -
-
! stojí 26 500,-, a psal komp za 30 000. Bacha na to :)
-
-
Takovehle pocitace si stavi nezkusene lamy, ktere si mysli, ze tomu rozumi.
-
Neblázni Veskoslave:) Zbytečně drahý procesor, zbytečně drahé paměti a obrovské výkonnostní hrdlo v podobě skoro kancelářské GK. A ještě pomalý HDD 5400ot je na herní PC málo...
Neberte to jako nějaké vychloubání, momentálně skládám toto http://goo.gl/AaP3K periferie mám z minulého PC a výkonnostně (GK) je to někde jinde, s tím, že procesor doženu v klidu taktováním. Hyper-threading v pohodě oželím a teplotně na tom budu také trochu lépe. Ivy a jeho "pasta" mě neláká. -
-
Já ti nevím, ale přijde mi zbytečné kupovat 2x4GB, radši jednu 8GB, dual-channel už není tak super jako kdysi. Takhle budeš mít rezervu do budoucna, nebo kup rovnou 2x8GB a na 10GB si udělej RAMdisk :)
-
-
Máš recht, při dnešních cenách, čert to vem. Paměti ve FL není nikdy dost.
-
-
Pěkné:)
-
-
Tu kartu si vytáhl z které popelnice?
-
Mě skyrim jede skvěle na komplu za 30 000,- jak ostatně píši níže. Já však nevěřím že někomu jede skyrim s 80ti modifikacema na 40 fps na komplu levnějším než za 25 000,-
-
-
Nevěř, a pokud chceš, zjisti si o skyrim modech něco víc, popřípadě nad tím popřemýšlej, něco je totiž špatně, a to pojetí významu 80 modifikací.
(najednou) -
orly?
https://www.youtube.com/watch?v=ITJE3Uzzdvc
zaklad 2500k+7970, zbytek šetřit, takže do 18k, za 25k + overclocking muže mit klidně 80fps+
-
-
AMD deska s Intel procesorem? *2*
Grafiku 660Ti či lepší, resp. 7950 či lepší, protože ta 650 moc investice do budoucna není.
A rozhodně SSD, kdo to zkusí, nikdy těch peněz nebude litovat.
Na BluRay bych se vykakal. -
-
Jak říkám, grafiku tam chtěl takovou on. Já jsem chtěl jinou. AMD deska to sice je, ale s Intelem si docela rozumí:) Byla ještě možnost to udělat s "Buldozerem" od AMD, ale další co chtěl byla i7, naštěstí netrval na nějaké dané. Občas je totiž lidem těžko vysvětlit, že danou věc je lepší takto než jinak. Ale jinak máš pravdu, ta sestava není ideální. A SSD mi přijde zbytečné. Navíc šílené drahé.
-
-
Ta deska má AM3+ socket, Intel procesory vůbec nepodporuje, i7 3770K je LGA1155 a nacpat do toho půjde maximálně kladivem.
SSD přijde spousta lidem zbytečné, ovšem do chvíle, kdy ho do počítače strčí a poznají jaký je to rozdíl. Je to ten druh investice, kde ti s klidným svědomím řeknu "vyzkoušej a jestli nebudeš spokojen, vrátím ti plnou cenu", nikdo tomu nevěří, ale až to zkusí, nelitují ani koruny. -
-
Jsem kokot....Ani opsat z Wordu to neumím......a ještě to obhajuji....Samozřejmě, že se jedná o desku ASUS P8Z77-V LX2:(
-
-
-
-
Smysl i7 mi fakt pořád uniká - je to zbytečnost i kdyby pro budoucnost. Když s klidně i i3 se nic moc (razantně) nezmění -.-
Jinak pro ostatní: Za 30 000,- s GK za 8k,- no. -
Řešení grafické jednotky je zcela neuvážené povaze trhu. AMD HD 7870 OC/7950/GTX 660 Ti při dnešních cenách vychází podstatně lépe.
-
-
Jo tak já to bral, co mám ještě dané v pc, sestavy, co jsem dělal na přání:) Jsou tam ceny cca z prosince, kdy ten pc šel jako dárek sestře od kamaráda. Grafická karta tam byla původně SAPPHIRE HD 7850 OC, ale on ji tam prostě nechtěl a trval na téhle, že mu to nějaký kamarád poradil. Nechtěl jsem se hádat tenkrát.
-
-
To mě říct někdo komu jsem v minulosti dělal sestavu, tak ho pošlu do háje s tím ať mu to udělá ten "chytrý" kamarád :)
-
-
-
A horší kartu než 650ku jsi nesehnal? Ty seš mi ale expert. Tuhle kartu s příchodem nové generace můžeš používat jako těžítko. Do herního pc musí přijít karta na úrovni 660TI/670/680gtx nebo 7950/7970/7970GHZ
Tak přídavám test na pctuning... snad to všem dokáže, že Veskoslav je jen trol. http://pctuning.tyden.cz/hardware/graficke-karty/25281-nvidia-geforce-gtx-650-ti-porazi-hd-7770-a-7850?start=15 -
-
Kdyby sis přečetl, co píšu jinde, věděl by jsi proč je tam ta karta.
-
-
Docela si protiřečíš ! Tam napíšeš, že se pc už nemusí upgradovat co dva roky a do herního pc za 30 klacků narveš v podstatě lowend grafiku, která bude mít problém i s těmi slavnými mody u Skyrimu... možná by to chtělo trochu přemýšlet a méně trolovat
-
-
Proč jsi smazal odkaz? A jakou kartu máš na mysli, ať se pobavím:)
-
-
Jednalo se o tento odkaz: http://goo.gl/IgvF7
-
-
Moje karta je druhá. Pěkné:)
-
-
-
Dear Visitor. The page you requested couldn't be found :( - If you followed a link from another Website please inform their Webmaster. If you happen to get this message while browsing Tom's Hardware please inform the Webmaster of Tom's Hardware.
Please check the URL in the address field of your browser. All pages end with .html, maybe it is .htm. You might want to use the Search Engine to find what you are looking for -
To myslíš Titan? Ten se už prodává?
-
-
Aha, takže on je Titan herní GPU? *1* *1* *1*
-
-
-
-
Nevím, jak to má pan Badowski, ale jeho kluci v rozhovoru pro Rock Paper Shotgun na otázku, zda je PC stále jejich hlavní platformou odpověděli, že pro ně v podstatě nic jako hlavní platforma nejni, že se snaží udělat maximum pro každou mašinku. Ať už to je PSko, PC nebo Xbox. Zároveň řekli, že pro ně osobně bude PC stále něco jako "hlavní platforma", protože na PC vyrůstali, pracují na něm, a tak dále.
No a teda pokud vezmeme výrok pana Badowského, že Zaklínač 2 byl především pro PC, protože nejsilnější hardware, tak si myslím, že se hodně dlouho nemáme čeho "obávat". -
-
tím chci říct, že CDP jsou lidi na svém místě, protože nedělaj rozdíly a snaží se, aby zážitek ze hry byl všude nejlepší.
A autor článku by měl chycen pod krček Shealou de Tancarville za to, že tu rozpoutává takový hiphop dost blbě interpretovaným článkem.
-
-
Kdyby nebylo konzolí budou všechny hry náročný jak ARMA 2 a pak byste si teprvé zahráli. Vývojáři ruku v ruce s výrobci HW by vás nutili k upgradu jednou za 2 měsíce.
Leda byste si nechali postavit počítač od Veskoňa za 8500,- bez DPH který by vám rozjel vše na full hd po dalších 5000000 let -
-
Ne kazdej vydava zpraseny a neoptimalizovany gamesy jako Bohemka, jsou taci, kteri vydaj gamesu, ktera si vystaci s lowendem, ale umi vyuzit i higend. Pravda, je jich cim dal min ... ale vyhledky vypadaj dobre, vydavatele krachujou a vypada to, ze vyvojari budou delat gamesky pro hrace - podle jejich prani a ne pro vydavatele - podle jejich planu zisku.
-
Kdysi kdy byl HW drahý to tak nebyl. Prostě jsem to hrál na medium anebo na low stejně to na tu dobu vypadlo dobře. Byli rozdíly v nastavení. Dnes to vypadá skoro stejně ale je fakt,že PC se nemusí často vylepšovat.
-
-
a namontoval by tam Radeon 6450 a na Crysis 3 by doporučoval Eyefinity *1*
-
-
-
Wow, nekdo tu malem vzal nekomu kizatko na piskovisti a uz se bori babovicky *1*
-
reakce na diskuzi niz:
NERDe ty si blbej az zvonis...uz na minuly diskuzi si to prokazal...ted to jen prizivujes...
takze kdyz to vemu podle tvy logiky tak by vsichni meli jezdit ve stejnejch autech bo kdo ma ZBYTECNE vyrabet dily a pohony hmoty naty ostatni kdyz trebas WV se svejma TDI ma nejvetsi prodeje tak si ho koupime vsichni a budem spokojeni?!
proc vyrabet vysokooktanovej benzin kdyz ty si ho nikdy nenacepujes?! takle funguje tvoje logika?!
zavolej do WV nebo BMW nebo FORDU nebo MERCEDESU a zeptej se jich proc vyrabej diesely a benziny zaroven....taky jim rekni jak moc te sere ze do dieselu nemuzes nacepovat benzin protoze to ty bys rad....
jasny je to prekrouceny od PC k autum ale je to tu vystizeny presne tak jak si okomentoval ty PC naprosto debilne,)) -
-
Bohužel tvůj příspěvek je zamotanější než Gordický uzel. Pokud to chápu správně chceš si doma poté co sis sestavil vlastní pc sestavit i vlastní auto, ale tady ti moc nepomůžem
-
-
nope, akorát seš moc blbej, abys to pochopil...
-
-
Mno uživatel Mi nám tu předvádí svůj bravurní intelekt. Není škoda toho tvého NASA komplu na psaní příspěvků na diskuzi. Co takhle breaknout tigerův rekord a dát si skyrim se 100 modifikacema *3* Až začnou vycházet hry jen na konzole bude skyrim na dlouhou dobu to jediné co si zahrajete.
-
-
až začnou hry vycházet jen na konzole... tak se pochčiješ a probudíš *15*
-
-
U Mi doma sedí před komplem celá rodina i se psem a přemýšlí nad co nejtrapnější hláškou to je pak bezkonkurenční
-
co, už deš spát?
nezapomeň na plínu -
Už to nebude trvat dlouho
-
-
-
-
pro hlupaka bude i to nejjednodusi to nejslozitejsi,)
-
-
Zislo by sa tlacitko na tiscali kde sa daju prispevky daneho uzivatela blokovat a tym padom by sa stali neviditelne. :) Diskusia by bola hned kratsia a hlavne by clovek nestracal cas zbytocnym reagovanim na ne. Ale bohuzial to nereagovanie niekedy nie je mozne :D
-
-
-