Přejít na výpis diskuzí
PC verze Assassin's Creed Unity a Lords of the Fallen ukazují, v čem jsou hezčí díky Nvidii
30.10.2014 | Petr Poláček
144 příspěvků
-
Já nemůžu z těchle pc-gum pardon pc- hráču. Jedna strana barikády se háda s druhou stranou, jestli je lepší jedna karta nebo druhá. Opravdu starosti na úrovni, vrchol je pak vrcholný elitář PC-guma pardon PC-hráč, který všem co mají AMD nadává do socek. No opravdu výkvět civilizace jsou ti zdejší pc-gumací pardon pc-hráči.
-
-
Máš recht, měli by si vzít příklad s konzolistů. Moudří a tolerantní příznivci MS a Sony se svorně vzali za ruce a vykročili ke světlých zítřkům. *5*
-
Ti normálnější z nás řeší spíše to, že ty efekty od NVidie stojí za ko***a žere to všechno možné. Sám mám NVidii, nikdy jsem jinou grafickou kartu neměl, ale tohle jsou prostě hovadiny. Kdyby to raději optimalizovali, udělat dokonalé textury, stíny a nasvícení, není třeba takových hovadin jako slavný PhysX.
-
-
Na Physx mi nevadí ten malý přídavek, ale ta hardwarová náročnost. Třeba v Mafii II to bylo pěkně zpracované a to zdemolované prostředí po přestřelce, kde se na zemi válela hromada třísek, kusů betonu, skla....to prostě zlepšovalo tu atmosféru a působilo to realističtěji. Problém je, že to pak vyžadovalo aspoň dvakrát silnější grafickou kartu, což naštve.
-
-
Hlavně Physx takovej fail, se divím že od toho po letech neopustily... nejdříve to měla bejt samostatná karta (nesmysl) potom se snažila nvidia prosadit a jak koukám stále snaží ve hrách, leč to moc dobře neoptimilizovává a pak to taky dopadá/vypadá.
Physx nebo plynulejší hru? tak já bych radši bez fyziky no. Na konzoli mě to taky netíží. Efekty jsou oproti originálu jen minimální asi tak no. -
Vždyť přesně o to jde. Že to ukazuje minimální změny, ale žere to jako sv1ně. Vytahuju to sice už asi po 3., ale Hitman Absolution má vynikající optimalizaci a fenomenální zpracování po grafické stránce. Ta hra je prostě i 2 roky po vydání jedna z nejlépe vypadajících her.
-
-
Jo jo, dávám ti za pravdu. Ale na druhou stranu bych chtěl ještě dodat, že ty efekty jdou stejně vypnout a pokud se člověk ke hře vrátí s odstupem času s lepším pc, tak ho těch pár efektů navíc neurazí. Ale záleží jestli se na to díváš z morálního hlediska, že Nvidia přidá nějakou prkotinu a snaží se na to nalákat méně zkušené hráče, kteří si myslí, že dostanou něco extra, za co se vyplatí přejít ke konkurenci anebo to bereš tak, jak jsem uvedl v úvodu tohoto příspěvku.
-
stačí se kouknout na optimalizaci Lords of Fallen, taky tam jsou ty nVidia pyčovinky, hra vypadá průměrně, chce to výkonný PC a ještě se to k tomu seká a padá.
-
-
-
čest vyjímkám, samozřejmě že jsou to efekty na pyču, PhysX je sračkaa a vždacky byla. Hlavně, že se neboji prezentovat low-res textury k tomu prásknou hbao a vypadá to ještě huře - ach ta božská nVidia...
-
-
Ach jaký to božský id!ot
-
-
-
-
Částicové efekty, hezká grafika (??!!) 30fps, ale částice a fyzika!!! jenže 30fps!! *15* *2*
To by mne před lety nenapadlo že doba pokročí. Nebo se spíše zasekne na místě. Njn nemůžeme mít všechno, nejde mít plynulou hru a ještě graficky pěknou. *12* -
-
Co to meles? Rozumis sam sobe?
-
-
něco mi říká že mojí Radeon 6490M trefí :D
-
Mě by zajmalo kolik ta Nvidia Turbulence featura žere výkonu..na Core i5 2550K, 8GB ram a 660TI AMP! to jede ve FHD na plné detaily mezi 40-60 FPS..počítám, že tahle funkce pokud bude zapnutá tak bude baštit nemalou část..druhá věc, kterou musím teda zjistit jak to vypadá s a bez.
-
-
IMHO 970 to rozběhá na pohodu. Vem si je to karta, která je v SLI silnejší jak Titan Z a stojí 10x méně.
-
No to už ti ale samozřejmě marketingové oddělení Nvidie nepřizná, že s těmito "fíčurkami" si to zahraje jen pár vyvolených v Silicon Valley. *1*
-
-
Mrknete na tohle https://www.youtube.com/watch?v=qYEPFxKOQ4E&feature=autoshare *3*
-
No stejně si asi počkám na Assassin’s Creed: Rogue, rád bych se vrátil zpátky ke kormidlu.
-
Jooo NVIDIA jede pochopte to, NVIDIA je budoucnost, AMD je pro socky
-
-
nVidia je samozřejmě ekonomicky mnohem silnější, má lepší čipy. AMD trochu brzdí vývoj (asi jako PC vs konzole), jde to krásně vidět na reakcích nV, které většinou stačí osekat čip, aby předehnalo AMD. Na druhou stranu AMD se snaží cenama (co jinýho jim zbývá) a v dnešní době někteří koupí raději AMD kvůli ceně, tak to prostě je a je dobře , že tu je konkurence, byť by mohla být trochu rychlejší :) Osobně jedině nV, rád si tu trochu připlatím za kvalitu.
-
-
Ty voe, uz zase ta jeho kvalita,ty tvoje tlachy, to je jak od politika, furt ty samy nic nerikajici zblebty, asi spatnej matros...
-
ja si osobne počkam do marca, ked vyjdu nove radeony R9 300 na 20nm , a potom sa rozhodnem *4*
-
tvůj nick odpovídá tve inteligenci *1*
-
-
Vím dobře o čem mluvím, za poslední dobu jsem měl doma víc gpu, než ty za celý život, věř mi :) To nahoře jsem psal hodně zkratkovitě, ale zjednodušeně, nV je prostě lepší, AMD je levnější, to je holý fakt. Věř si čemu chceš ty inteligente.
-
-
No dejme tomu, že hodně a opravdu hodně s nadsázkou máš pravdu. Většinou je to tak, že nvidia si platí nemalou částku a hodně se angažuje do herního průmyslu, nyní to je vidět i zde u AC, proto jsou hry často svižnější na nVidia kartách. Levnější? To možná máš v hlavě procesory, kde AMD nabízí ty jejich slavná 6-ti jádra FX za poloviční cenu Core i5 a s výkonem hluboko pod. Nebudu zde rozepisovat celou problematiku, částečně máš pravdu, ale jinak tu plácáš úplný hovadiny, který sis přečetl někde v diskusi. Karta AMD v cenové hranici cca do 5500 Kč je stejně, mnohdy o trochu výkonější než nVidia ve stejné cenové hladině, to že karty AMD jsou levnější oproti nVidia není už dávno pravda. Co trápí AMD nejen u procesorů ale i GPU je vysoký odběr od 95 Watt až 125 Watt a GPU na tom nejsou o moc lépe. Raději bych volil kartu AMD, ale volit ji nebudu, protože zkrátka je tato firma celkem odstrkována a bohužel funkce, které jejich karty dokážou také nejsou mnohdy ve hře podporovány. Někdy AMD trochu zaostává to je pravda, že nVidia vydá nové modely dříve než AMD, ale to se velice rychle dožene. Z ekonomického hlediska a pro lepší podporu u her se bohužel vyplatí Intel a Nvidia, než provedení počítače AMD.
-
já si jen pamatuji moje tři reklamace 8800GT, kvalita se pozná hned, to je pravda :)
-
-
Takovému vylízancovi jako ty to nepatří do ruky. Nedivil bych se kdyby ti tu reklamaci neuznali.
-
Nejlepší byla podle mě 6600. To byl neskutečný pokrok, když vyšla.
-
Si nemáš kupovat shity od neznámých značek, ale třeba EVGA...
-
Jsi jen vypatlnej uplakanej krypl. Moje 8800GT mi vydržela 7 let než jsem ji vyměnil a nebyl s ni jedinej problém. To, ze ty jsi ubohá socka neznamená, ze nVidia děla něco špatně.
-
-
-
-
-
1/100
-
https://www.youtube.com/watch?v=2VXacYLcjGA
-
-
Vážně sranda tu číst těch několik místních děcek, co ani nemají ponětí, co to PhysX je. Pro info dodnes do využívá přes 300 her a je to výborná věc, některé efekty už berete jako samozřejmost, ale divili by jste se, kdyby jste PhysX u některých her vypli.
-
-
Aaa znamy to nvidiot a troll z.pctuningu.jsi k smichu :D
-
-
To máš jedno, na czc.cz zase řádí jeden amdmaniak. Jde jen o hw, kde rozdíly jsou jen v řádu procent. Hádat se kvůli kusu hw postrádá smysl.
-
-
Jenže ono to není jen o výkonu, je to i o spolehlivosti, teplotách, hluku, ovladačích, featurách a dalších věcech, co člověk s krátkozrakým viděním jako jsi ty nepochopí, chybí ti zkušenosti, reálné.
-
-
Co pořád řešíte s ovladači, já prostě nechápu. Jak jsem tu někde psal, roky jsem měl Nvidii a zhruba stejně dlouho jsem používal karty od ATI/AMD a za těch 12-15 let jsem měl problémy jednou jedinkrát s ovladači u AMD, když vyšlo Watch Dogs a to myslím byly problémy spíše Ubisoftu než výrobce karty. A to ovladače aktualizuji pouze jen když mi něco nefunguje jak má, přitom PC má pro mě doma pouze jediný účel a to herní. Co se týče hluku a teplot, bez ohledu na výrobce gr. karty jsem nikdy na kartách neponechával referenční chlazení. Ty tvoje "fíčurky" a další věci, o tom by se dalo polemizovat.
-
jak začne "expert" mluvit o ovladačích, tak se prozdradí, že je to prostě fanatik, zrovna ovladače od nViidii způsobali odpáleni karet, modré obrazovky apod.
-
-
-
-
vyuziva ju 450 hier, a mozno 20 cez gpu, ostatne cez cpu, takze krot hormon
-
-
Len na okraj. Vydaných bolo 33 hier s GPU PhysX:
http://physxinfo.com/index.php?p=gam&f=gpu
Či a akej kvality sú už musí vyhodnotiť každý sám za seba.
-
-
-
Nejaké prevratné novinky som u toho ac unity videa nejako nezaznamenal...nie je tá nvidia turbuluence technológia tak troška vykrádačka tohto, či to je tiež tá istá gpu funkcia? https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=7CGBoFZq1dU#t=58
-
-
Je to to stejné. Ukazovali to jako první na UE4, ale je to součást PhysX. Má to třeba i Hawken.
-
-
No hneď mi to bolo podozrivé, dík za info.
-
-
-
Už se těším až si to zahraju. To prostředí vypadá hodně živě, to se mi líbí.