Přejít na výpis diskuzí
PC verze Battlefield 3 je pro DICE prioritní
10.2.2011 | Aleš Smutný
105 příspěvků
-
To je pravda hra ma vyuzivat DX 11 takze minimalne ctyr jadro bude povinost ...
-
-
DX 11 byl optimalizovan tak, ze DX 10 hry maji NIZSI naroky, nez pri nainstalovanem DX 10 a novejsi hry maji stejne pozadavky, jako nektere starsi. Navic donwgrade na DX 9 je z DX 11 tak primitivni (u DX 10 to nejde tak lehce), ze hra pobezi i na slabsich masinach.
-
-
Myslím si ale že to dosť zavisí od Enginu ako sa dokáže s DX11 vysporiadať nie? Predsa len keď si zapneš full tesselation v niektorých z tych benchmarkovych programov (ten od Unigine už som zabudol meno :D) tak to vyzerá inak a aj mašinu už treba mať inú :D
-
-
Pokud mas na mysli programy typu 3dmark, tak ty maji vetsinou vysoke naroky, jelikoz nejsou moc dobre optimalizovane pro bezny provoz. U her je vetsi potreba optimalizace, takze asi nebudou zas tak vysoke naroky. Pokud to teda nepodelaji s desktrukci :D
-
-
Vůbec si nemyslím, že jsou špatně optimalizované. Benchmark by měl předvést vzorové použití nové technologie a zobrazením moderních náročných scén tak otestovat váš hardware - samozřejmě tak nějak rovnoměrně, aby výsledek měl nějakou výpovídající hodnotu. Není cílem vysoký framerate.
-
-
-
-
Dx 11 nema moc co do cineni s procesorem, nybrz s grafickou kartou ).. Tvuj koment je blbost.
-
-
Myslel jsem to celkove tak, že budou zapotřebí lepší mašiny než na bfbc. v BF3 bu de mit o dost lepsi grafiku, vetsi mapy, vice hracu, lepsi model poskozeni snad to dokazou DICE poradne z optimalizovat
-
-
-
sak si dajte do googla bf3 a je tam stranka kde uz ukazuju scany z casopisu a aj doel je jasne pisane ze to je koli enginu caka sa na xbox720 a ps4 ...
-
Pokud DICE udelaji plnohodnotneho nastupce BF2 tak ten se stejne spouste konzolistu zamlouvat nebude. Pokud koncepci Bad Company jen obleknou do noveho havu a nalepi na ni vysacku BF3 nastvou spoustu priznivcu BF2 takze jim prilis nezavidim. Vsak se brzo uvidi kterou cestou se vydaji. Pokud se nastupce BF2 nedockame budu zklamany ale troufnu si tvrdit ze cokoli se bude skryvat za jmenem BF3 bude to lepsi nez dalsi CoD ktery nas na podzim zrejme nemine, takze nejspis muzou pocitat ze nakoupim u nich. *5*
-
-
Myslim ze mezi slovy spousta a vsechny je patrny rozdil aspon me to tak prijde a kdyz jsem napsal spouste, nemel jsem na mysli vsechny. Bohuzel vzdy se najde nekdo kdo to vztahne zrovna na sebe. Dobra obratim to, pokud BF3 nebude plnohodnotny nastupce BF2 mam na mysli herni mechanizmy atd. ale pouze jen nalesteny klon BC2 tak budu zklamany! Od koupi me to zrejme neodradi ale to jen proto ze dalsi moznosti na podzim tohoto roku bude s nejvetsi pravdepodobnosti pouze CoD a to je dle meho horsi varianta. Takze pokud si budu chtit za dlouhych podzimnich veceru zastrilet nezbyde mi nez se smirit s tim co DICE vyplodi.
-
Jsem konzolista co zná BF2,proč by se mi plnohodnotný nástupce BF2 neměl zamlouvat?To že mám konzoli raději než PC mě nějak degraduje,abych nemoh žádat plnohodnotný BF?Nechápu..
-
-
Tak mi vysvetli proc udelali BC takove jake je?Tedy zmensili mapy,snizili pocet hracu atd atd, kdyz na konzolich muze byt plnohodnotny BF?proc rovnou neportnuli BF 2 trebas s vysperkovanejsi grafikou?
Protoze uvideli jak se prodava bezmyslenkovita run and gun COD a tak si rekli ze udelaji podobnou hru.Ale protoze COD je zavedena znacka a znacka prodava,tak si rekli,ze nebudou delat novou znacku ale vezmou BF,osekaji ho a mame konkurenci pro cod *1* .
Proste faktem je,ze hrace na konzolich bavi spise hry jako cod s rychlou bezmyslenkovou hratelnosti nez hry jako je klasicka serie BF.
A to mam doma xbox,takze nejsem zadnej zarytej pc hrac
*1* -
-
BC je jakousi mezihrou mezi plnohodnotným nástupcem-tedy BF3.BF2 byl na playstation 2,takže nechápu tvé přemýšlení o nějakém portu,koneckonců BF hovadin bylo plno i na PC a nebyly to vlajkové hry ze série BF.Pokud tvrdíš že hráče na konzolích baví bezmyšlenkovité hry typu COD,tak jsi retard.To že máš Xbox z tebe dělá ještě většího retarda :D
-
-
Urazky ti ocividne jdou.S tim co hrace bavi nebo ne,myslim ,ze prodeje poslednich dilu cod o tom rika sve.Samozrejme ,ze jsem tim nemel na mysli vsechny hrace,ale velke procento hracu takovym hram zrejme dava prednost.
Ale jak tak koukam na tve prispevky,ty ses asi jeden z tech fanatickych maniaku ,kterych je tady na tiscali spousty,takze neco s tebou resit asi nema moc cenu,zejmena kdyz se pak uchylujes k osobnim urazkam.
Mej se hezky -
-
pa
-
-
-
-
-
-
těch 300 k prodaných kusů na PC se všude píše od vydání BC2, nashledanou. Autor je asi konzolista
-
-
ja rikam proste, ze proste BC mely nechat konzolym sem HC fan BF serie a kvuly BC jsem si koupil PS 3, a voni vydaj BC2 na vsechny platformy... Tak si vemte na PS 2 taky vysel modern combat a zadnej PCčkar si nestezoval zeby BF 2 byl nejak odflaknutej :D stejne to mely udelat i s BC na konzole a BF 3 PC a stim proste aby predcil nase ocekavani, ja si stejne myslim ze DICE chtel delat BC jenom pro konzole, ale EA asi rozkazala at to vydaj navsechno.
-
Chapeš, že ostatní si to ztáhly z netu?
-
Bohužel, s onou, důležitou poznámkou v závorce o digitálním prodeji, který to číslo výrazně určitě zvýší, nemáme momentálně jiné zdroje, nikdo by radši nevyrazil ze Steamu přesná čísla než já...
A ano, autor je konzolista, PCčkář, handhelder, čtenář, islamolog, wingchunista a nevím co ještě...ale obávám se, že to nemá s obsahem článku co dělat. -
-
se koukni na officiální statistiky BC2, PC je jenom asi o 10% pozadu oproti těm konzolovím...
-
-
To ale pokrývá jen část celkového prodeje a neomlouvá ošizení konzole verzí že?
-
-
Svým způsobem i ten jiný zdroj je. Finanční zpráva EA kterou zvěřejnují na konci každého roku. Prodali necelých 6 milionů BC2, přičemž na konzolích 5. Či-li kolik maximálně zbejvá na PC včetně digitálu? Ale stejně nekteří budou tvrdit že se toho právě v digitálu prodá snad desetinásobek. *7*
-
-
Ti lidé jsou hloupí. 6 milionů BC2 z toho: 2,8 xbox - 2,1 ps3 a na PC vychází 1,1 milion - takže na digitální distribuci vychází tak necelých 800 000, což by vzhledem k hardcore fandům Battlefieldu i odpovídalo. Obecně: Bez konzolí bude Battlefield 3 nahradej *3*
-
-
BFBC a BFBC2 by byl nahranej bez PC BF2.....
BF3 vychazi hlavne z BF2, kterej hral na PC snad kazdy. Je to PC parni valec, kterej prejede jakoukoliv konzolovou statistiku :P Na PC to bude prodavanejsi nez na konzole. -
-
Je to PC parní válec bez commandera se 4 kity a bez delší podpory ze strany vývojářů-ostatně jako BF2.Budete nadšení! :D
-
-
Zapominas ale na jeden detail,ktery na tom muze mit taky nemaly podil.BF2 a 1942 byli pouze pc hry a prodavali se vice nez dobre.Pak prisla konzolova odnoz BC a te se prodalo na konzolich vice nez na pc.
A ten duvod mensich cisel na pc u BC muze byt z casti i z toho duvodu,ze hrace puvodnich BF odnoz BC proste nebere,prece jen je to vice posun k hram jako je COD a treba me osobne tenhle paskvil proste nebere a proto jsem nemel duvod si tuto hru koupit ani na PC ani na xbox.
A pokud BF 3 pujde ve stopach klasickych BF tak si ho s radosti koupim a verim,ze takhle uvazuje spousta pc hracu,ktere puvodni battlefieldy bavily. -
-
vypadlo mi tam slovicko " nevidis" za tim cod *1*
-
toho troubu sis mohl odpustit a pokud si vazne myslis ze BC je jen zmenseny BF2 a ten priklon k hratelnosti ala COD tak potom se asi vazne nemame o cem bavit *1*
-
S COD to má společné jen to že je to FPS ty troubo :D
-
re:Mirek-ale je to konzolova odnoz.Je to takovy mix mezi klasickym BF a COD.Bud si BF2 a 1942 nehral nebo fakt nevim,ale rozhodne BC neni jen mensi BF2.
Ten urcity odklon a zjednoduseni tam je proste znat.Tak si neplet pojmy s dojmy *1* -
BBC série není konzolová odnož,je to pořád ten samý BF,akorát víc zaměřený na pěchotní boje s minimem techniky a menšími mapami,jádro ale zůstalo zachováno.S COD to nemá nic společného,je to jen takové menší BF2 s destrukcemi,tak si nepleť pojmy s dojmy.
-
-
Ano,to se tu snažím říct.Proč podporovat takový podrazáky,když mám konzoli a díky nim mají větší příjmy než z PC a přesto se na ně ještě veřejně vykakají?To bych musel být opravdový blázen.Ono v budoucnu bude celá PC scéna bez konzolí nahraná,ale je to fakt,který si hodně hráčů nepřipouští.Každý ať si hraje na čem chce,ale ať mi tu nikdo netvrdí že když platím víc peněz za hry na konzole než hráči na PC,že nemám nárok na to,aby obsah hry byl totožný..
-
-
Jako clovek ,co vlastni jak konzoli tak pc se muzu takovym recem o tom,ze pc scena je nahrana apod jenom smat :-D.Takovehle reci se vedou snad uz od prvniho PS a hry na pc tady jsou porad a dokonce i pc only hry.
Stejne mi prijde,ze trend jsou multiplatformni hry a exkluzivit pro urcitou platformu je cimdal mene.
-
-
-
-
Z toho si nic nedělejte,to že má hra vyjít na konzole řádně osekaná a Vy se ptáte proč by to tak mělo být,tak jste automaticky konzolista.To že hry na konzole stojí o dost víc než na PC je více než pádný důvod k tomu,aby hry nabízely podobný obsah a nemyslím tím polygony samozřejmě.To ale hodně PC zaslepenců přehlíží,je lehké být sobcem.
-
-
-
Pán redaktor bude asi pěkný neznalec.
1. BFBC2 je pěkná konzolovka, kterou si koupila jen menšina hráčů BF2
2. Digitální distribuce je asi 60 - 70 % prodejů (Hlavně u multiplayerových her)
3. Engine MAG je postaven tak, aby pojmul 256 hráčů, kdežto engine BF3 bude postaven hlavně na to, aby se na něj dalo koukat.
4. Kde jste přišel na to, že lepší podmínky pro PC verzi jsou kvůli prodejnosti ??? Vždyť PC byla VŽDY hlavní platforma pro DICE. To, že dali 2 cod-like střílečky, které mají s BF společné maximálně jméno je jen kvůli tomu hamounovi EA, který chce z každé značky vytřískat co nejvíc to jde. Hlavní značka, kterou je základní Battlefield (1942, 2, 2142 a 3) byla vždy tvořena hlavně pro PC. Hlavně proto, že tak složité ovládání by konzole nejspíš ani nepojmula. (Všechny ty typy výstroje, komunikace, velitel, komandér...) -
-
3) A proto autor píše, že problém bude asi v enginu...díky za čtení celého článku :)
4) To není konstatování faktu, to je spekulace, ostatně, tak nějak je to z toho článku zřejmé...:) -
-
V enginu problem neni - je proste lepsi nez ten pouzity v MAG, ale samozrejme tim vice zatezuje hardware. Tim padem na nem nelze vykouzlit tolik hracu.
Nejde jen o grafiku atd, ale samotna znicitelnost prostredi je tak narocna na synchronizaci, ze jsem zvedavej jak chcou vubec udelat tech 64 hracu na PC :) -
-
Jistě, shodneme se, problém je (může být) v enginu, nemusí být uzpůsoben pro výkon konzolí. To není konstatování, že je na něm něco špatně, prostě má jiné standardy.
-
-
Druhou vetou si popirate vetu prvni. Mozna proto, ze slovo problem je proste spatne pouzity. Mnohem lip se tam hodi treba slovo rozdil :).
-
-
-
3) co je na tom za problem? Ze je postavenej jinak? A ze ta cela hra je trochu jinak stavena?
"díky za čtení celého článku" .. mozna by nebylo od veci si prvne precist komentar :)...
-
-
Tak asi by ses divil co se ovládání týče,co je možné na gamepadu vykouzlit.Musím tě zklamat,ale je podložené že commander v BF3 nebude,navíc ubyde i classů(tuším že budou JEN čtyři).Zlaté časy BF2 už jsou dávno pryč.
-
pekne napisane, uplna pravda
-
-
je nejaky link ci odkaz na to ze sa preealo iba 310 k. Nechce s ami verit ze je to take slabe. Prednedavnom tu boli dake clanky ze v CR a SR bude niekto robit daku statistiku predaja hier a akosi o tom nepocut.
-
-
...zkušenost řiká, že když si to číslo vynásobíš deseti, tak máš přibližný počet prodaných kusů na PC...to dělá ten Steam, kterej díky weekend deal a prázdninovým akcím prodá až devětkrát více kopií než kamenné obchody (a e-shopy prodávající krabicové verze)...
...samozřejmě to je dost naivní vzorec pro výpočet prodaných kusů, ale asi nebude až tak daleko od pravdy... -
-
zkušenost řiká, že když si to číslo vynásobíš deseti, tak máš přibližný počet prodaných kusů na PC - Tak teď jsi mě pobavil, rád bych viděl nějakou oporu tvého tvrzení. Pokud vím tak teprve nedávno počet prodejů digitálně distribuovaných her překročil prodeje z obchodů...
-
moze byt ale ostane to iba nasim tvrdenim .prreto som sa pytal na ten link 300 k.
-
-
-
Kdyby se aspoň DICE soustředilo na něco pořádného, jako třeba Mirror's Edge 2, které tak beznadějně vyhlížím :-( . Už těch válečných FPS mám pokrk.
-
-
jj tak ME bych taky videl radsi nez dalsi fps ze soucasnosti,temi je v posledni dobe trh uz docela presycen,kdyby se aspon zase vratili ke druhe svetove.Tak snad se aspon budou drzet klasickeho BF
-
Nesmis si kazit chut temi kadorocne vychazejicimi "peckami" a vzdy si pockat na kvalitni kousek.
-
-
Aký M.A.G ????? Ako môže niekto porovnávať M.A.G s BF3 ??? V M.A.Gu je grafika ako v CoD4 a navyše 0% deštrukcie, viete si predstaviť, ako by asi PS3 počítala FROSTBITE 2.0 fyziku v realtime pri hraní online ?? Ja teda nie a o Xboxe už ani nehovorím, ľudia vy si neuvedomujete už že tento ENGINE JE NOVÝ a že "NEXT GEN" konzole už nestačia ?? Viete, možno keby si zobrali príklad z takého CoD, kde už 5 rokov fungujú na tom istom engine kvôli konzoliam, že by sa to dalo, ale bez deštrukcie. A navyše ako už niekto povedal, KONZOLISTI môžete byť radi, že BF3 vyjde aj pre Vás, lebo BF1942 a BF2 je ONLY PC a tak to mohlo byť aj s BF3. Takže na Vašom mieste by som sa nesťažoval. BTW: PS3 mám a je to už starina, ale hrávam GT5, ak chcete tak si ma pridajte PSN: JANO_SVK99 *4*
-
-
Guru by ta presvedcil ze nemas pravdu :D:D:D
-
-
Jj guru by nam vsem ukazal :-D.Celkem mi tady chybi,to byly casy :-D
-
-
Samozrejme som to myslel pri 64 hráčoch, 24 zvládne v pohode.
-
-
bf je pc only, preto spravili bc, aby mali aj konzolisti nieco, potom to ale supli aj na pc, ale to bol uz port z konzoli, takze to uz nebolo take, ako klasicke bf-ka, toto bude pokracovat v linii bf a sice to nebude pc only, ale primarny vyvoj bude logicky na pc, proc sa tomu niektory ludia divia?
-
-
Jo přesně tak. BF bylo vždy na PC, konzole maj svoje série a BC je jedna z nich...
-
-
Chvalihodne ale osobne grafiku stavim az na druhe misto. Ja chci plnohodnotneho nastupce BF2, ne jen nalesteny klon Bad Company. Takze obsahu davam prednost pred pozlatkem. *7*
-
-
Přesně...jaždej se žene za nejlepší grafikou ale obsah skomírá. A osobně si myslím že tohle od DICE nebyl nejšikovnější tah...jejich hru si asi taky nekoupím...
-