Přejít na výpis diskuzí
PC verze Battlefield 3 je pro DICE prioritní
10.2.2011 | Aleš Smutný
105 příspěvků
-
300k na PC? Ste asi dost mimo nie? Rovnako ako vgchartz odkial ste to odpisali. Pozrite sa radsej na oficialne Bad Company 2 Stats kolko je na ktorej platforme hracov.
http://bfbcs.com/
X360 - 2.6miliona hracov
PC - 2.4miliona hracov
PS3 - 2.1miliona
*3* -
-
Navíc BF3 by měl, jak se hlásá, navázat na BF2. Série Battlefield je v podstatě PC sérií, na PC komunitě vyrostlá a Bad Company byla jen konzoloidní odbočka, která se mnohým, včetně mě, nelíbila, přestože doposud měli BF rádi (zcela jiný styl, subjektivně slabší grafika, mizerný FOV (naštěstí šel nějak přenastavit), nakonec i level design, a hlavně - ovládání. Přímočarý a jednoduchý singleplayer v duchu CoD. Ale tj jedno, byla to mutace pro konzole, ne další Battlefield). V BF3, doufám, že v podstatě vezmou skvělý BF2, obléknou do moderní grafiky (a fyziky), lehce rošíří a poladí. BF2 byl zatím bezkonkurenčně nejlepší Battlefield, co vyšel a pokud ve hře nemusíte mít všude bumpmapy, obejdete se bez HDR a Teselace, pořád skvělá řežba - navíc za pár šupů..
-
-
JJ přesně ... BF2 byl super .... teď ho nahrazuje Battlefield Play for Free, ale jak je to v betě, tak to má spoustu nedodělků (hlavně lagování)-
-
-
Myslím, že tohle mluví za vše, místo nějakých dohadů a nepodložených tvrzení kde se na jakou platformu prodalo kolik kusů, tady je jednoduše oficiální počet hráčů na jednotlivé platformy.*thumb up"
-
-
Pán redaktor bude asi pěkný neznalec.
1. BFBC2 je pěkná konzolovka, kterou si koupila jen menšina hráčů BF2
2. Digitální distribuce je asi 60 - 70 % prodejů (Hlavně u multiplayerových her)
3. Engine MAG je postaven tak, aby pojmul 256 hráčů, kdežto engine BF3 bude postaven hlavně na to, aby se na něj dalo koukat.
4. Kde jste přišel na to, že lepší podmínky pro PC verzi jsou kvůli prodejnosti ??? Vždyť PC byla VŽDY hlavní platforma pro DICE. To, že dali 2 cod-like střílečky, které mají s BF společné maximálně jméno je jen kvůli tomu hamounovi EA, který chce z každé značky vytřískat co nejvíc to jde. Hlavní značka, kterou je základní Battlefield (1942, 2, 2142 a 3) byla vždy tvořena hlavně pro PC. Hlavně proto, že tak složité ovládání by konzole nejspíš ani nepojmula. (Všechny ty typy výstroje, komunikace, velitel, komandér...) -
-
3) A proto autor píše, že problém bude asi v enginu...díky za čtení celého článku :)
4) To není konstatování faktu, to je spekulace, ostatně, tak nějak je to z toho článku zřejmé...:) -
-
V enginu problem neni - je proste lepsi nez ten pouzity v MAG, ale samozrejme tim vice zatezuje hardware. Tim padem na nem nelze vykouzlit tolik hracu.
Nejde jen o grafiku atd, ale samotna znicitelnost prostredi je tak narocna na synchronizaci, ze jsem zvedavej jak chcou vubec udelat tech 64 hracu na PC :) -
-
Jistě, shodneme se, problém je (může být) v enginu, nemusí být uzpůsoben pro výkon konzolí. To není konstatování, že je na něm něco špatně, prostě má jiné standardy.
-
-
Druhou vetou si popirate vetu prvni. Mozna proto, ze slovo problem je proste spatne pouzity. Mnohem lip se tam hodi treba slovo rozdil :).
-
-
-
3) co je na tom za problem? Ze je postavenej jinak? A ze ta cela hra je trochu jinak stavena?
"díky za čtení celého článku" .. mozna by nebylo od veci si prvne precist komentar :)...
-
-
Tak asi by ses divil co se ovládání týče,co je možné na gamepadu vykouzlit.Musím tě zklamat,ale je podložené že commander v BF3 nebude,navíc ubyde i classů(tuším že budou JEN čtyři).Zlaté časy BF2 už jsou dávno pryč.
-
pekne napisane, uplna pravda
-
-
Chvalihodne ale osobne grafiku stavim az na druhe misto. Ja chci plnohodnotneho nastupce BF2, ne jen nalesteny klon Bad Company. Takze obsahu davam prednost pred pozlatkem. *7*
-
-
Přesně...jaždej se žene za nejlepší grafikou ale obsah skomírá. A osobně si myslím že tohle od DICE nebyl nejšikovnější tah...jejich hru si asi taky nekoupím...
-
-
Cele roky jsou na PC vydavany zmrsene multiplatformi hry a nikdo si toho uz ani nevsima. Najednou vyjde neco, co je "lepsi" na PC a vsichni se divi.
-
-
Protože to omezení není dané technickými možnostmi na straně zákazníků, ale rozhodnutím někoho z vedení. Já si myslím, že se jim nechce provozovat tolik dedikovaných serverů, protože se na konzole opět prodá mnohonásobně víc kopií a jejich infrastruktura by to nemusela unést.
-
-
Je vtipný, jak když se tu objeví novinka o tom, že budou "okradený" hráči na PC, tak si tu konzolisti otvíraj pusinky, že jsou PCčkáři děti a, že si jenom stěžují...teď se koukněte do zrcadla *12* *12* *12*
-
-
jj takovy se najdou jak mezi konzolistama tak mezi pc hracema,je to vsude stejny *1*
-
-
toto ma veľmi teší :) snáď bude tento battlefield jednou z najúspešnejších hier, všimnú si ju aj ostatní výrobcovia hier a začnú tiež vyvýjať hry systémom PC a potom port na konzoly :) už len kvôli tomuto si ju na počítač kúpim :)
ono sa nie je ani čo čudovať, pri tých číslach predajnosti :) keď sa výrobcovia sústredia na PS3 a potom občas čosi portnú na počítač (samozrejme zlá hrateľnosť a podobné veci, ktoré každý pozná), tak je jasné, že človek za takéto hlúposti, ktoré mu vydržia v počítači tak 5-15 minút, si radšej stiahne než kúpi :) len málo titulov sa mi vážne oplatilo skúsiť.
je to skrátka preto, lebo výrobcovia nejak vypúšťajú na svet demá len pre PS3 a XBOX. človek tak nevie, či daná hra je na počítač kvalitná. a tak si zrobí vlastné demo, no to väčšina ľudí hodnotí známkou "warez". uznávam, že to nie je bohvieaký spôsob, ale za to vlastne môžu samotní výrobcovia hier so svojimi hláškami, že sa radšej budú sústrediť na vývoj plnej hry, než robiť demo na PC.
takisto aj mnohé skupiny tvoriace cracky píšu k návodu na inštaláciu krok, že ak sa vám hra páči, tak si ju kúpte :) určite je to lepšie riešenie, než kupovať každú hru, a drvivá väčšina za tých 30-40 eur nestojí :) -
-
Ja som to takto napríklad riešil s Mass Effect 2... stiahnuté z torrentov a keď sa mi to zapáčilo tak som zo Steamu kúpil aj jednotku... nie každý to ale takto robí a práve preto veľa vývojárov uteká ku konzoliam (napr. Ubisoft a ich DRM; polročné odkladania Assassin's Creed atď.)
Napríklad čo som vyskúšal Black Ops, MOH a BF:BC2 som si ani jednu nekúpil a hneď odinštaloval (požičané od kamaráta a následne cracknuté).
V podstate tituly s veľkou šancou na stá tisícové predaje by mali mať demá na PC, XBOX360 a PS3 automaticky. Len tak ľudia zistia či im štýl tej hry vadí alebo nie. Bohužiaľ nie každý vývojar pripravuje aj demo a preto sa nemôžu čudovať že drvivá väčšina hráčov si to jednoducho stiahne z torrentov alebo warez portálov ako bezhlavo utekať do obchodu, kúpiť neodskúšaný titul a následne si tĺcť hlavu o stôl keby sa im to nepáčilo. Bohužiaľ dnešné "protipirátske ochrany", ktoré viac obmedzujú legálnych hráčov ako pirátov úplne znemožnili bazáre. No skúste predať také AC2 alebo nejaký EA titul, ktorý si vyžaduje registráciu. :)
Na druhej strane existujú tituly kde si fanúšik (tj. hráč predchádzajúcich dielov) je úplne istý pokračovaním a tým pádom nepotrebuje skúšať hru ale rovno si ju kúpi (príklad Zaklínač 2, ME3 alebo Dragon Age 2 - v tomto prípade je ale demo nutné pretože hra bola prerobená až do špiku kosti).
No uvidíme ako to bude o takých 10 rokov :D -
-
Tak s tym BF:BC2 rozhodne nesuhlasim...inak by ta hra nemala 2.4 milliona hracov keby bola zla...Problem je vo vasich hlavach.
Ta hra je jedna z najlepsich online FPS, ked vezmem do hry : hratelnost,grafiku,ZVUKY (ktore su v tejto hre priam bozske) a nehovoriac o paradnom rozsireni Vietnam !
Ta hra je proste medzi TOP fps .
A kedze BF3 bude na podobnom engine len vylepsenom (BF:BC2 frostbite 1.5 aj s Vietnamom, BF3 frostbite 2.0) nebude sa az tak moc lisit hratelnostou od BF:BC2. A to je len dobre...Bad Copany je jednou z hier ktora stala za tych 40 Euro a je to peckova zalezitost + pristup DICE je super (free mapy.zbrane moznosti atp...+ lacny expansion VIetnam) -
-
Nikde nepíšeš nic o BF2.. I z toho co píšeš jde vidět, že si to asi nesmažil..? A jestli ano, tak seš zřejmě "CoD" .-)) bo jinak bys to cos napsal nenapsal.. .-) Nastínil si snad tu nejhorší možnost jak by mohl BF3 dopadnout.. teda aspoň pro ty co maj BF2 dodnes na pořadu večera :)
-
-
DA2 si rozhodne najskor stiahnem lebo som si isty ze to bude fail
Witchera uz mam predobjednaneho
ME3 asi tiez predobjenam -
BF:BC2 mal si skusit multi a nie len singl....
-
-
-
bf je pc only, preto spravili bc, aby mali aj konzolisti nieco, potom to ale supli aj na pc, ale to bol uz port z konzoli, takze to uz nebolo take, ako klasicke bf-ka, toto bude pokracovat v linii bf a sice to nebude pc only, ale primarny vyvoj bude logicky na pc, proc sa tomu niektory ludia divia?
-
-
Jo přesně tak. BF bylo vždy na PC, konzole maj svoje série a BC je jedna z nich...
-
-
Aký M.A.G ????? Ako môže niekto porovnávať M.A.G s BF3 ??? V M.A.Gu je grafika ako v CoD4 a navyše 0% deštrukcie, viete si predstaviť, ako by asi PS3 počítala FROSTBITE 2.0 fyziku v realtime pri hraní online ?? Ja teda nie a o Xboxe už ani nehovorím, ľudia vy si neuvedomujete už že tento ENGINE JE NOVÝ a že "NEXT GEN" konzole už nestačia ?? Viete, možno keby si zobrali príklad z takého CoD, kde už 5 rokov fungujú na tom istom engine kvôli konzoliam, že by sa to dalo, ale bez deštrukcie. A navyše ako už niekto povedal, KONZOLISTI môžete byť radi, že BF3 vyjde aj pre Vás, lebo BF1942 a BF2 je ONLY PC a tak to mohlo byť aj s BF3. Takže na Vašom mieste by som sa nesťažoval. BTW: PS3 mám a je to už starina, ale hrávam GT5, ak chcete tak si ma pridajte PSN: JANO_SVK99 *4*
-
-
Guru by ta presvedcil ze nemas pravdu :D:D:D
-
-
Jj guru by nam vsem ukazal :-D.Celkem mi tady chybi,to byly casy :-D
-
-
Samozrejme som to myslel pri 64 hráčoch, 24 zvládne v pohode.
-
-
Zapoměli jste napsat že v tech 310 tisících prodanych kusech pro PC není započitána digitalni distriuce, takže skutečné číslo je mnohonasobně vyšší.
-
-
Souhlas, ja si ho porizoval ze Steamu, lidi z klanu (vesmes z UK) taky, hadam ze pomer krabice vs. digitalni distribuce bude aspon 1:1.
-
-
Digitální prodeje zvyšuji celkový počet tak 2x, hodně lidí holt dnes ještě stále žádá krabici. I tak je ale poměr prodanejch kusů velmi ve prospěch konzolí...
-
-
To je pravda, ale jeste bych do toho zapocital zisk pro studio z jedny prodany hry - u PC verze je urcite vyssi nez u konzoli, kde musej platit licenci MS nebo Sony, a u Steamu je jeste o poznani vyssi nez u krabicovek...ve vysledku jim PC verze mohla i v tomhle pomeru vydelat temer stejne jako jedna z konzolovejch. Takze vsadit na vetsi podporu PC verze nemusi bejt tak riskantni sazka jak to podle clanku vypada - pokud jim to prinese dost PC hracu tak je ztrata casti konzolovejch nemusi tolik tlacit.
-
-
Zapoměl jste že ceny her na konzolích jsou vyšší a zisky z konzolových verzí po 1ks většinou také...
-
-
-
-
Aaaamen! Dík za připomenutí!
-
-
Me srdicko PCckare zaplesalo. Diky DICE :o)