Přejít na výpis diskuzí
PC verze Battlefield 3 je pro DICE prioritní
10.2.2011 | Aleš Smutný
105 příspěvků
-
Počty prodaných kusů co sů tady uvedené sů BLBOST!!! Zapoměli ste dodat že je to obyčejný ODHAD z Vgchartz (nebo jak sa to píše), takže čísla vycucané z prstu. Výpovědní hodnota je nula nula nic... Reálné čísla jak z bfbcs nebo z nedávného "závodu" o novů mapu tvrďá presný opak - dvojnásobek prodaných PC verzí oproti každej konzoli
-
-
VGChartz hovoří o trendu, nejde o přesná čísla, ale pokud je poměr 2,8 resp 2,2 oproti 310 tisíc tak i kdyby to digitální distribuce ztrojnásobila, tak to o něčem svědčí...
-
-
Drobný detail - tý čísla nejsů ničím podložené ale každý sa podlá nich rídí. A esli ide o trend tak to vypdá nějak takto? - "Ták, vyšla nová hra, kolik si protentokrát tipnem? XBox frčí najvěc, takže cirka 3M, PS3 trochu méň - 2,5M a PC? To je co? To tu v US & A neznáme... Tak kolik? Nevím, daj treba 100k..."
Nakonec jeden drobný "detail" na závěr - 300 000 ludí dokázalo nahrát potrebný počet bodů v BC2 na Vánoce jednů tak rychlejc jak 3 miliony na XBoxu (PS3 měla tak tretinu)? Nevím, ale to mě nějak nesedí... *7* -
-
Chápeš že ten rozdíl je tak propastnej že prostě nejde zfixlovat? Pokud z těch 600 000 lidí půlka dosáhla potřebný body rychleji než 3 miliony xboxáků vypovídá to spíš o skladbě lidí co si BC koupilo, ne o samotných prodejích...
-
"Drobný detail - tý čísla nejsů ničím podložené ale každý sa podlá nich rídí. A esli ide o trend tak to vypdá nějak takto? - "Ták, vyšla nová hra, kolik si protentokrát tipnem? XBox frčí najvěc, takže cirka 3M, PS3 trochu méň - 2,5M a PC? To je co? To tu v US & A neznáme... Tak kolik? Nevím, daj treba 100k..." Absolutní hloupost kamaráde, VGChartz neodpovídá oficiálním čístům tak maximálně ve sta tisících, stačí se podívat na ofiko čísla některých her a pak jak to vidí VGChartz....
-
Přesně tak, na PC jsou víc HC pařani, ale zs tolik ne aby tolik bodů udělalo tak málo lidí za takovou krátkou dobu. Ty odhady prodejů PC verze jsou fakt dost mimo. A digit. distribuce sice prodá hodně, ale ne zase tolikrát víc než retail, takže to bude víc než 300 tisíc určitě.
-
-
Mluvím o trendu chápeš??? Když si to koupí někdo na PC tak jen kvůli mulťáku, singl si zpirátí...na konzolích to lidi kupovali taky kluvli singlu a nejsou tam popravdě takoví magoř ;-) Čísla jsou ale čísla, trena je jasný, naprostá většina her na PC prodá několikanásobně méně než na JEDNÉ konzoli...
-
-
Takovehle generalizovani,ze singl hry si na pc nikdo nekupuje ,ale stahuje mam nejradsi.
Co treba takovy stalker,ktery je pc only a je to hlavne SP hra?Vsech 3 dilu se celkem prodalo pres 4 miliony,tak mi netvrd ,ze SP hry na pc vsichni pirati.
Jasny,ve srovnani s tuctovkami co jdou na dracku jako COD to neni nic extra,ale porad tam nevidim jak to vsichni pirati.
Kvalitni hry se prodavaj dobre i na PC.
-
-
-
-
-
-
Někde jsem četl, že jen na Steamu za prosinec 2010 BFBC2 vydělalo kolem 25M dolarů, nehledě na to, že BFBC2 stojí na Steamu kolem 20 Euro, berme cenu za kopii těch klasických PCčkovských 50 dolarů, to máme jen Steam za jeden měsíc 500 000 kusů a to je jen jedna distribuční síť a těch 300 000 krabicových kusů je hádám jen severní amerika. Docela tomu věřím, protože od vánoc (kdy byly na Steamu dobrý slevy) tak paří BFBC2 půlka mýho friend listu. Taky berte v potaz, že z PC verze (navíc digitálně distribuovaný) má vydavatel daleko víc peněz než z konzolový. Takže nejde jen o ty aspekty tradice (opravdu kromě hodně zjednodušený BF odnože Bad Company je BF čistě PC série)
-
Tech 310000 PC kusu je dobra blbost. Nevim odkud to berete. Pokud z vgcharts, tak na to se neda vubec spolehnout. V PC prodejich obzvlast. DICE si pochvaluji ze BC2 hraje na PC velke mnozstvi hracu, kdyby jich bylo sotva pul melounu tezko by takhle jasali. Navic kdyz kouknu na http://bfbcs.com/ vidim pocet hracu PC: 2,4 mega, X360: 2,6 a PS3: 2,1. *5*
-
-
vidim, ze Michigen to jiz pastnul, sry.
-
-
Pokud DICE udelaji plnohodnotneho nastupce BF2 tak ten se stejne spouste konzolistu zamlouvat nebude. Pokud koncepci Bad Company jen obleknou do noveho havu a nalepi na ni vysacku BF3 nastvou spoustu priznivcu BF2 takze jim prilis nezavidim. Vsak se brzo uvidi kterou cestou se vydaji. Pokud se nastupce BF2 nedockame budu zklamany ale troufnu si tvrdit ze cokoli se bude skryvat za jmenem BF3 bude to lepsi nez dalsi CoD ktery nas na podzim zrejme nemine, takze nejspis muzou pocitat ze nakoupim u nich. *5*
-
-
Myslim ze mezi slovy spousta a vsechny je patrny rozdil aspon me to tak prijde a kdyz jsem napsal spouste, nemel jsem na mysli vsechny. Bohuzel vzdy se najde nekdo kdo to vztahne zrovna na sebe. Dobra obratim to, pokud BF3 nebude plnohodnotny nastupce BF2 mam na mysli herni mechanizmy atd. ale pouze jen nalesteny klon BC2 tak budu zklamany! Od koupi me to zrejme neodradi ale to jen proto ze dalsi moznosti na podzim tohoto roku bude s nejvetsi pravdepodobnosti pouze CoD a to je dle meho horsi varianta. Takze pokud si budu chtit za dlouhych podzimnich veceru zastrilet nezbyde mi nez se smirit s tim co DICE vyplodi.
-
Jsem konzolista co zná BF2,proč by se mi plnohodnotný nástupce BF2 neměl zamlouvat?To že mám konzoli raději než PC mě nějak degraduje,abych nemoh žádat plnohodnotný BF?Nechápu..
-
-
Tak mi vysvetli proc udelali BC takove jake je?Tedy zmensili mapy,snizili pocet hracu atd atd, kdyz na konzolich muze byt plnohodnotny BF?proc rovnou neportnuli BF 2 trebas s vysperkovanejsi grafikou?
Protoze uvideli jak se prodava bezmyslenkovita run and gun COD a tak si rekli ze udelaji podobnou hru.Ale protoze COD je zavedena znacka a znacka prodava,tak si rekli,ze nebudou delat novou znacku ale vezmou BF,osekaji ho a mame konkurenci pro cod *1* .
Proste faktem je,ze hrace na konzolich bavi spise hry jako cod s rychlou bezmyslenkovou hratelnosti nez hry jako je klasicka serie BF.
A to mam doma xbox,takze nejsem zadnej zarytej pc hrac
*1* -
-
BC je jakousi mezihrou mezi plnohodnotným nástupcem-tedy BF3.BF2 byl na playstation 2,takže nechápu tvé přemýšlení o nějakém portu,koneckonců BF hovadin bylo plno i na PC a nebyly to vlajkové hry ze série BF.Pokud tvrdíš že hráče na konzolích baví bezmyšlenkovité hry typu COD,tak jsi retard.To že máš Xbox z tebe dělá ještě většího retarda :D
-
-
Urazky ti ocividne jdou.S tim co hrace bavi nebo ne,myslim ,ze prodeje poslednich dilu cod o tom rika sve.Samozrejme ,ze jsem tim nemel na mysli vsechny hrace,ale velke procento hracu takovym hram zrejme dava prednost.
Ale jak tak koukam na tve prispevky,ty ses asi jeden z tech fanatickych maniaku ,kterych je tady na tiscali spousty,takze neco s tebou resit asi nema moc cenu,zejmena kdyz se pak uchylujes k osobnim urazkam.
Mej se hezky -
-
pa
-
-
-
-
-
-
sak si dajte do googla bf3 a je tam stranka kde uz ukazuju scany z casopisu a aj doel je jasne pisane ze to je koli enginu caka sa na xbox720 a ps4 ...
-
Presne čislo 310-tisíc je dost ale dost zavádejíci kedže digitální distribuce tvori nemalu část predaju a to zejmena u EA tak to čislo je mnohonásobne vyšší .
-
konecne niekto normalny. sice som RPG hrac takze FPSka hram len raz za cas na odreagovanie, ale BF3 si asi kupim. aby som im vyjadril vdaku za postoj k PC
-
http://www.battlefield-3.cz/ pro zájemce a fandy béefek je tu překlad časáku gameinformer tak si můžete počíst kdo má zájem *3*
-
To je pravda hra ma vyuzivat DX 11 takze minimalne ctyr jadro bude povinost ...
-
-
DX 11 byl optimalizovan tak, ze DX 10 hry maji NIZSI naroky, nez pri nainstalovanem DX 10 a novejsi hry maji stejne pozadavky, jako nektere starsi. Navic donwgrade na DX 9 je z DX 11 tak primitivni (u DX 10 to nejde tak lehce), ze hra pobezi i na slabsich masinach.
-
-
Myslím si ale že to dosť zavisí od Enginu ako sa dokáže s DX11 vysporiadať nie? Predsa len keď si zapneš full tesselation v niektorých z tych benchmarkovych programov (ten od Unigine už som zabudol meno :D) tak to vyzerá inak a aj mašinu už treba mať inú :D
-
-
Pokud mas na mysli programy typu 3dmark, tak ty maji vetsinou vysoke naroky, jelikoz nejsou moc dobre optimalizovane pro bezny provoz. U her je vetsi potreba optimalizace, takze asi nebudou zas tak vysoke naroky. Pokud to teda nepodelaji s desktrukci :D
-
-
Vůbec si nemyslím, že jsou špatně optimalizované. Benchmark by měl předvést vzorové použití nové technologie a zobrazením moderních náročných scén tak otestovat váš hardware - samozřejmě tak nějak rovnoměrně, aby výsledek měl nějakou výpovídající hodnotu. Není cílem vysoký framerate.
-
-
-
-
Dx 11 nema moc co do cineni s procesorem, nybrz s grafickou kartou ).. Tvuj koment je blbost.
-
-
Myslel jsem to celkove tak, že budou zapotřebí lepší mašiny než na bfbc. v BF3 bu de mit o dost lepsi grafiku, vetsi mapy, vice hracu, lepsi model poskozeni snad to dokazou DICE poradne z optimalizovat
-
-
-
Tak Battlefield je primárně mulťákovina, proto ta podpora PC, protože pirátit to nemá smysl...Ale pokud tvrdí že na konzolích by to v 64 uživatelích nešlo tak to si vymýšlej...viz MAG nebo Resistance 2
-
-
Přesně tak, tohle nechápu :( U BFBC2 mi vadí, že je to "jen" pro 24 (i tak je slušná řež) a těšil jsem se, že v dalším díle to napraví a počet hráčů navýší. Chjo, škoda no. Doufám, že aspoň hoši ošetří baseraping, to je neuvěřitelný opruz *10* . A taky by mohli dát konzolistům na výběr, do jaké hry se chtějí JOINout. Štvě mě, když mě to 2x po sobě hodí do hry, kde se ukájejí nějací ubozí baserapeři, nechápu takové lidi. Jo a taky spawnpointy pořešit, to je taky někdy k po*rání.
-
Když to na konzolích dají za 500,- kč,ta to beru.Nebudu podporovat firmu co mi nabízí málo muziky za hodně peněz.
-
-
Podle mě zas naopak jako jedna z mála nabízí opak !!! Ještě jsem neviděl firmu, která by dělala tolik updatů, ůdržby, mappacků, záplat a dala i na komunitu a jejich připomínky apod.. Samozřejmě milion lidí - milion názorů.
-
-
No treba VALVe, ale samozrejme s tebou souhlasim. Tolik updatu atd neni vubec bezny... to je akorat dalsi duvod proc uz nehraju COD a dal sem prednost BF (BC2)
-
Jak u ceho, v pripade MP MOH se fakt pretrhli! *8* *10*
-
-
-