Přejít na výpis diskuzí
PC verze Battlefield 3 je pro DICE prioritní
10.2.2011 | Aleš Smutný
105 příspěvků
-
Počty prodaných kusů co sů tady uvedené sů BLBOST!!! Zapoměli ste dodat že je to obyčejný ODHAD z Vgchartz (nebo jak sa to píše), takže čísla vycucané z prstu. Výpovědní hodnota je nula nula nic... Reálné čísla jak z bfbcs nebo z nedávného "závodu" o novů mapu tvrďá presný opak - dvojnásobek prodaných PC verzí oproti každej konzoli
-
-
VGChartz hovoří o trendu, nejde o přesná čísla, ale pokud je poměr 2,8 resp 2,2 oproti 310 tisíc tak i kdyby to digitální distribuce ztrojnásobila, tak to o něčem svědčí...
-
-
Drobný detail - tý čísla nejsů ničím podložené ale každý sa podlá nich rídí. A esli ide o trend tak to vypdá nějak takto? - "Ták, vyšla nová hra, kolik si protentokrát tipnem? XBox frčí najvěc, takže cirka 3M, PS3 trochu méň - 2,5M a PC? To je co? To tu v US & A neznáme... Tak kolik? Nevím, daj treba 100k..."
Nakonec jeden drobný "detail" na závěr - 300 000 ludí dokázalo nahrát potrebný počet bodů v BC2 na Vánoce jednů tak rychlejc jak 3 miliony na XBoxu (PS3 měla tak tretinu)? Nevím, ale to mě nějak nesedí... *7* -
-
Chápeš že ten rozdíl je tak propastnej že prostě nejde zfixlovat? Pokud z těch 600 000 lidí půlka dosáhla potřebný body rychleji než 3 miliony xboxáků vypovídá to spíš o skladbě lidí co si BC koupilo, ne o samotných prodejích...
-
"Drobný detail - tý čísla nejsů ničím podložené ale každý sa podlá nich rídí. A esli ide o trend tak to vypdá nějak takto? - "Ták, vyšla nová hra, kolik si protentokrát tipnem? XBox frčí najvěc, takže cirka 3M, PS3 trochu méň - 2,5M a PC? To je co? To tu v US & A neznáme... Tak kolik? Nevím, daj treba 100k..." Absolutní hloupost kamaráde, VGChartz neodpovídá oficiálním čístům tak maximálně ve sta tisících, stačí se podívat na ofiko čísla některých her a pak jak to vidí VGChartz....
-
Přesně tak, na PC jsou víc HC pařani, ale zs tolik ne aby tolik bodů udělalo tak málo lidí za takovou krátkou dobu. Ty odhady prodejů PC verze jsou fakt dost mimo. A digit. distribuce sice prodá hodně, ale ne zase tolikrát víc než retail, takže to bude víc než 300 tisíc určitě.
-
-
Mluvím o trendu chápeš??? Když si to koupí někdo na PC tak jen kvůli mulťáku, singl si zpirátí...na konzolích to lidi kupovali taky kluvli singlu a nejsou tam popravdě takoví magoř ;-) Čísla jsou ale čísla, trena je jasný, naprostá většina her na PC prodá několikanásobně méně než na JEDNÉ konzoli...
-
-
Takovehle generalizovani,ze singl hry si na pc nikdo nekupuje ,ale stahuje mam nejradsi.
Co treba takovy stalker,ktery je pc only a je to hlavne SP hra?Vsech 3 dilu se celkem prodalo pres 4 miliony,tak mi netvrd ,ze SP hry na pc vsichni pirati.
Jasny,ve srovnani s tuctovkami co jdou na dracku jako COD to neni nic extra,ale porad tam nevidim jak to vsichni pirati.
Kvalitni hry se prodavaj dobre i na PC.
-
-
-
-
-
-
Presne čislo 310-tisíc je dost ale dost zavádejíci kedže digitální distribuce tvori nemalu část predaju a to zejmena u EA tak to čislo je mnohonásobne vyšší .
-
To len tak málo? A prečo vývojári vyhlásili niekoľko týždňov po vydaní, že počet hráčov na PC prevyšuje hráčov konzolových verzií? Séria Battlefield je hlavne PC záležitosť, a to bolo aj v prípade BBC2. Však len samotného Battlefieldu 2 sa predalo v kamenných obchodoch 2,25 milióna + datadisky a podobne to dávalo dokopy 3,57 mil. + predaje cez digitálnu distribúciu.
-
No pro mě jako PCčkáře je to jen dobře.. Jinak 310 DVD + odhaduju, že přes milion DIGI verzí se určitě prodalo. Stačí se podívat na http://bfbcs.com, kde uvidíte počet vojáků všech platform..
-
Tak Battlefield je primárně mulťákovina, proto ta podpora PC, protože pirátit to nemá smysl...Ale pokud tvrdí že na konzolích by to v 64 uživatelích nešlo tak to si vymýšlej...viz MAG nebo Resistance 2
-
-
Přesně tak, tohle nechápu :( U BFBC2 mi vadí, že je to "jen" pro 24 (i tak je slušná řež) a těšil jsem se, že v dalším díle to napraví a počet hráčů navýší. Chjo, škoda no. Doufám, že aspoň hoši ošetří baseraping, to je neuvěřitelný opruz *10* . A taky by mohli dát konzolistům na výběr, do jaké hry se chtějí JOINout. Štvě mě, když mě to 2x po sobě hodí do hry, kde se ukájejí nějací ubozí baserapeři, nechápu takové lidi. Jo a taky spawnpointy pořešit, to je taky někdy k po*rání.
-
Když to na konzolích dají za 500,- kč,ta to beru.Nebudu podporovat firmu co mi nabízí málo muziky za hodně peněz.
-
-
Podle mě zas naopak jako jedna z mála nabízí opak !!! Ještě jsem neviděl firmu, která by dělala tolik updatů, ůdržby, mappacků, záplat a dala i na komunitu a jejich připomínky apod.. Samozřejmě milion lidí - milion názorů.
-
-
No treba VALVe, ale samozrejme s tebou souhlasim. Tolik updatu atd neni vubec bezny... to je akorat dalsi duvod proc uz nehraju COD a dal sem prednost BF (BC2)
-
Jak u ceho, v pripade MP MOH se fakt pretrhli! *8* *10*
-
-
-
-
Cele roky jsou na PC vydavany zmrsene multiplatformi hry a nikdo si toho uz ani nevsima. Najednou vyjde neco, co je "lepsi" na PC a vsichni se divi.
-
-
Protože to omezení není dané technickými možnostmi na straně zákazníků, ale rozhodnutím někoho z vedení. Já si myslím, že se jim nechce provozovat tolik dedikovaných serverů, protože se na konzole opět prodá mnohonásobně víc kopií a jejich infrastruktura by to nemusela unést.
-
-
Zapoměli jste napsat že v tech 310 tisících prodanych kusech pro PC není započitána digitalni distriuce, takže skutečné číslo je mnohonasobně vyšší.
-
-
Souhlas, ja si ho porizoval ze Steamu, lidi z klanu (vesmes z UK) taky, hadam ze pomer krabice vs. digitalni distribuce bude aspon 1:1.
-
-
Digitální prodeje zvyšuji celkový počet tak 2x, hodně lidí holt dnes ještě stále žádá krabici. I tak je ale poměr prodanejch kusů velmi ve prospěch konzolí...
-
-
To je pravda, ale jeste bych do toho zapocital zisk pro studio z jedny prodany hry - u PC verze je urcite vyssi nez u konzoli, kde musej platit licenci MS nebo Sony, a u Steamu je jeste o poznani vyssi nez u krabicovek...ve vysledku jim PC verze mohla i v tomhle pomeru vydelat temer stejne jako jedna z konzolovejch. Takze vsadit na vetsi podporu PC verze nemusi bejt tak riskantni sazka jak to podle clanku vypada - pokud jim to prinese dost PC hracu tak je ztrata casti konzolovejch nemusi tolik tlacit.
-
-
Zapoměl jste že ceny her na konzolích jsou vyšší a zisky z konzolových verzí po 1ks většinou také...
-
-
-
-
Aaaamen! Dík za připomenutí!
-