Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ta strategie je docela jednoduchá. PC verze nebude ohlášena minimálně do vydání hry na konzole. Proč? Je to plnohodnotný marketingový tah. Zaprvé, je mnoho hráčů, kteří vlastní jak konzoli, tak PC. Z tohoto množství je docela velké procento lidí, které nechce žít v nejistotě a čekat na "zatím neohlášenou PC verzi" a již si předobjednali konzolovou verzi. Z tohoto procenta je pak nezanedbatelné množství hráčů, kteří si hru koupí z různých důvodů poté ještě jednou i na PC (viz. GTA4 a četné diskuze na fórech). Do skupiny lidí, kteří si koupí konzolovou verzi patří také nezanedbatelný počet hráčů, kteří by v případě souběžného vydání, či alespoň ohlášení PC verze tuto hráli nelegálně. Sečteno, podtrženo, Rockstar vydá hru na konzole, vydělá na ní balík a poté ohlásí PC verzi, kterou vydá za půl roku a vydělá další balík.
    • Jojo, je to uplne stejna situace jak u GTA4. Taky o PC verzi pred vydanim nechtel Rockstar rict ani slovo a tvarili se ze nebude. Pockali ze 3 mesice po vydani, az opadly prodeje konzolovych verzi a pak to teprve ohlasili a zacli tomu delat reklamu. Vubec bych se nedivil, kdyby cast tymu ted dodelavala optimalizace konzolovych verzi a druha cast uz delala na PC konverzi. Ale driv nez ty cca mesice po vydani konzolovky budou delatze nic a deti budou mit na forech histericky vylevy *6*
    • Souhlas. Třeba já koupím X360 verzi hned, jak to vyjde. A PC verzi holt až bude někdy na Steamu v akci.
    • tak tak. pridej este ludi co si kupia z bazaru nejaku lacnu konzolu len aby mohli hrat gtacko (iste vysoke percento hru na konzolu aj tak upirati ale zvysok si ju proste kupi.) takto za polroka vyzmychaju z konzoloveho trhu maximum a pak hura na PC kde ma hra obrovsku zakladnu.
  • Je to s prominutim blbec Vykone masiny? Kde zijeme? rok 2008? Rychle zapomel ze prave PC je dostalo kde ted jsou. Jsou to arogantno sme.i nic vic
    • eeeee
      Hry jsou byznys, nedelaji se z vdecnosti, ale pro zisk. A cose tyce smejdu, tak tech je nejvic na pc s jeho obrovskou mirou piratstvi.
      • Tak když to tak bereš, tak si uvědom že PC je rošířenější a téměř v každé domáctnosti (dva pc v domě není problem) oproti XBOX nebo PS. Už z to hlediska je logické že bude i více pirátů u téhle platformy.
      • Shaker
        jasne a takovej xbox je neprolomitelnej co? vrat se zpet na zem...
    • Jo, ten článek sem přestal číst potom co tam napsal tuhle větu :) . ( Pořád prý navíc platí, že PS3 a X360 jsou dosti výkonné mašiny. )

A jako vždy není nad to přidávat další platformy co spolu nekamarádí, čím víc různých strojů, tím líp.. ( sarkasmus ).

Ale v dnešní dementní době nejde čekat, žeby někdo udělal něco co by bylo jednotný( z hlediska programování ).
      Schválně jestli aspoň na nových konzolích pojedou kry ze starších, protože je klidně možný že na PS4 nepojedou gamesy z PS3 atd hehe
      • zatím Sony tvrdilo, že zpětná kompatibilita s PS 3 nebude. Stejně jako nebyla ani u PS2 a PS3.
    • Mato1987
      nedávno som spomínal že jeden z tých dvoch bratov je obrovský fanboy ps3...takže sú len tri možnosti, pôjdu po vzore rdr, tzn. že GTA V na pc nevýjde, alebo po vzore GTA IV, tzn že GTA V výjde na PC ale s otrasnou optimalizáciou a o pol roka neskôr, alebo pôjdu po vzore MP3 a GTA V vyjde na PC dva týždne neskôr spolu s perfektnou optimalizáciou.
    • No a? hráme to čo pcčkári? hráme... hráme to v slušnej grafike? hráme... ja viac osobne nepotrebujem.
  • no a cuduju sa?? kto by si kupil zle optimalizovanu hru? (vid. GTA IV)....za to GTA San Andreas malo predajnost skvelu....tak nech sa uvedomia a neobvinuju PCckarov za to, ze oni su neschopni a radsej sa vyhovoria na nejake piratstvo....
  • hneď na úvod: toto nie je flame, nemám absolútne nič proti konzolám, nech sa každý hrá aj na tablete, ja som v kľude, ale ak niekto napíše že ps3 a xbox360 sú stále slušné mašiny tak je mi jasné že to je len prahsprostý PR, a chlácholenie všetkých fanatických konzolistov. Preboha veď sa pozrite na krabicu od konzoly čo sú tam za komponenty. Tie konzoly sú 6 rokov staré. Bodka. Ako ja som vysmiaty z tejto správy lebo mám PC z roku 2008 a zatiaľ som menil len GPU z 9600gt na 460gtx, a vzhľadom na to že GTA V bude robené znovu na tie šroty z 2006 mám istotu, že to pobeží aj na mojej relikvii bez upgrejdu :)
    • Jenže větším problémem než hardware se jeví optimalizace. Můžeš mít PC dobrý, ale špatná optimalizace ti zkazí zážitek z hraní.
    • eeeee
      Ale PS3 je stale slusna masina. Nejde o hardware, ale o hry a ty jsou porad skvely, hratelny a zabavny. A to neni zadne PR, to je fakt.
      • tady nejde o software, ale o hardware
        • eeeee
          To moc nechapu. Ja hraju hry kvuli zabave. A tedy hraju takove hry (software), ktere me bavi, bez ohledu na hardware, na kterem to bezi. Kdyz mam paradni hru na psp, tak ji hraju a bavim se na psp, prestoze je hw daleko slabsi nez vita, ta je daleko slabsi nez ps3 a ta je daleko slabsi, nez top herni pc. Vsechny uvedene platformy mam a hraju na vsech, podle chuti, jde mi o ty hry a zabavu kterou poskytuji, nikoli o ten hardware. Nehraju na tabletu, protoze tabletove hry a dotekove ovladani mi nesedi, nebavi me, prestoze ten tablet je vykonnejsi, nez to psp. A co se tyce ps3, tak tam proste porad vychazi dobre, zabavne a originalni hry. A proto je PS3 stale slusna masina na hry, prestoze existuje vykonnejsi hardware.
      • Veskoslav
        Ano Jejdásku:)
        • eeeee
          Chvili jsem nechapal o co ti jde. Ano, na tomto pc nemam nastavenu prezdivku. Zajimave, ze to neni svazano s uctem, ale prohlizecem. Ale jsem to ja, nastesti me ikonka identifikuje jednoznacne.
    • Robotron3
      Když může v roce 2012 vyjít něco jako WiiU, tak se klidně dá říct, že PS3 a X360 jsou stále dobré mašiny :)
      • Veskoslav
        Tak Nintendo bylo vždycky nějak tak o krok zpět. Ale WiiU vidím jako dobrou koncepci na starém železe. Bohužel.
        • Psychotic
          Dokud mají Maria a Zeldu, tak na železe stejně tolik nezáleží.
          • Veskoslav
            No hrál jsem posledního Maria a je to tragédie....
            • Veskoslav
              Pravda:) Ale prostě nebyl to ten "pravý" Mario, co jsme smažili na 64, Game Boyi atd.
            • Psychotic
              Obávám se, že novináři ani hráči s tvým subjektivním názorem nesouhlasí. Pro mě byla obrovská tragédie Saints Row 3, ale neodvážil bych se říct, že je to špatná hra, vzhledem k hodnocením. Jen že mně nesedla.
  • To je pro mě novinka, já myslel, že to na pc bude jakože automaticky.. hmm, ať to udělají jak chtějí, jen ať to na pc je. Akorát teda pokud to bude port, tak ať je optimalizovaný, myslím z hlediska nároků na hw, protože to bývá katastrofa.
  • posila
    Vlastnim Xbox a nechce se mi verit, ze by prezentovana videa a screenshoty byly z konzolove verze.
    • Přesně tak poslední dobou všechny multiplatformní hry prezentujou na pc a k tomu maj připojenej ovladač od xboxu :D
  • Marketingové kecy.. To že GTA V bude na pc vedeli v rockstare ešte pred tým než vôbec nad GTAV začali premýšlať.. GTA IV sa predával dobre /schválne - v poslednom výpredaji na steame som musel čakať takmer 2 dni kým mi prišiel kód na rozbehnutie hry údajne pre obrovský záujem - na 4 roky starú hru nie najhorší výsledok/, je to zabehnutá značka ktorá má na pc svoju históriu, tých pár stotisíc kusov musí v priebehu mesiaca trhnúť ako nič a do 4 rokov verím že aj pár melónov, rentabilné to bude o tom rockstar nepochybuje. Teraz skôr rozmýšla nad tým ako to podať a oznámiť tak aby na tom vyryžoval čo najviac prachov a zároveń ukludnil aj microsoft a sony..
  • Kdyby si to náhodou dovolili nevydat na PC, tak půjde RS do mého blacklistu a já holt budu čekat na Saints Row 4. Ale tohle oni si nedovolí. *1*
    • přesně na Saints Row jsem neměl čas a zvolil bych radši GTA V ale když nebude žádná škoda....
  • A tohle me ma nakopnout k tomu, abych si hru na PC koupil? Cejtim nepopsatelnej odpor k tomuhle svinstvu s neurcitym vydavanim PC her. Za ty leta jsem si vybudoval takovou alergii, ze bych ty hry nehral a taky nehraju ani po maximalne vychvaleny recenzi a ani po 50% sleve!
    • asi jsi tomu spravne nerozumel, oni nechteji nakopnout tebe ke koupi, ty musis nakopnout je;-)
      • jo přesně za to R* stojí za nakopání do ř).(ti
  • Otazka trhu: pokud bude GTA V dobre optimalizovane je tam prima umera ze si to zahraje potencialne vic lidi tedy pokud hracskou zakladnu bude tvorit cca 5 milionu PC kopii mohli by to dalsich 5 - 10 milionu klidne doplnit takze nema Rockstar proc vahat myslim ze posledni Max Payne udelal velmi dobry dojem co se tyce HW naroku a je jen skoda ze nevysel Red Dead Redemption protoze by vyplnil mezeru "Western Sandox"
    • oni si busynessmani nespíš řeknou, že když to na PC nevadají, tak si hráči prostě nějakou tu konzoli koupí. A proč jednu, proč ne dvě, když na každou z nich pořád vychází jiné a jiné exkluzivity...?

já takovou věc ale určitě neudělám.
      • MrSanta
        Nevím proč by zrovna Rockstar zajímaly prodeje X360/PS3. Jediné co je zajímá jsou prodané kusy jejich hry. A jestli jim průzkum trhu řekne, že investice do portu se jim nevrátí (nebo vrátí, ale vygeneruje zanedbatelný zisk), tak port dělat nebudou. Jednoduchá věc, nevidím proč v tom hledat nějaké další důvody.
        • Caincz
          Samozřejmě, napsal to přesně tak, jak jsem chtěl já. Je to úplně snadná matematika, ale i tak je snazší hledat v tom nějakou konspiraci :D

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit