Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • dokázal by Aleš Smutný napsat i článek bez slova "prostě", které navíc používá na nevhodným místech ? je to snad nějaká sázka z hospody nebo jen slohové ignorantství ?
  • Byl jsem ted par dni v NYC, zastavil jsem se v mistnim GameStop a vetsina her pro pc byla krabicka s kodem na steam nebo origin.
  • fuck EA.
  • spook.y
    Jako digitální distribuce dobrý ale když vyjde hra Originu tak stoji strašný prachy a třeba na Xzone je daleko levnější a ještě k tomu je třeba nějaký bonus. To samé když vyjde nová hra na Steamu tak je strašně drahá. Bohužel v ČR je strašně drahá pošta. Když nemáte obchod tam kde bydlíte. *7*
  • Kronoss1
    Ať si EA říká, co chce. Já přes Origin nebudu nakupovat do té doby, než odstraní to sledování aktivity uživatele. Když to nedají na Steam nebo v krabičce to obchodu a budou to prodávat jen na Originu, tak si to prostě nekoupím, mě neubude. Já mám stejně stále nejradši krabičky, protože pro nás v Česku je to nejlevnější a navíc jsem na to zvyklý, ale to neznamená, že jsem si během velkých prázdninových slev na Steamu nic nekoupil.
  • Musim říct, že jsem na tohle kdysi taky remcal, ale dneska mi digitální distribuce naprosto vyhovuje. Kam bych proboha ty krabice dával. Navíc proč bych chodil do obchodu když nesnášim nakupovaní.

    Teď už jen kdyby za pomoci těch programů nečmuchali v mym kompu a nedávali moje data k dispozici komukoliv komu se jim zachce. S tím ale holt nic udělat nelze. Jen to nepoužívat což ale znamená nehrát a nebo jen pirátit. Většina krabicovek se stejnak musí aktivovat v online službě. Jo v tomhle je zlatej gog.com.
  • Dokud budou krabice levnejsi nez digitalni kopie a dokud bude moznost krabice na rozdil od digitalnich kopii preprodat, tak se o jejich osud nebojim.
  • To je jasné, když se vyprdnou dělat klasiku a přejdou plně na digital, že to předčí a to nejsem ani mudrc jako tady pan Peter "prachožrout" Moore
  • Však já mu věřím svoji nekvalitou odradí i ty nejvěrnější zákazníky a pak jim zbudou jen ti co se nechají zblbnout reklamou a koupí to digitálně jen díky inpulsivnímu jednání
  • Není divu, koupit si dneska retailové vydání od EA, to je jak za trest. Šizené a bez manuáku, konec konců to byla EA, která se v roce 2001 jako první zaopičila po Sony a začala hry nejprve v Evropě a za pár let i v Americe ve velkém balit do DVD "krabiček".

    A vůbec se ty trasořitné plastové škeble standartek, u kterých vydavatelé šetří na každém gramu se "krabičkami" skutečně nazvat nedají. Celá ta léta neměli vydavatelé a distributoři jinou starost, než jak hráče ošidit a tak byly DVD pouzdra lehčí a lehčí až to v USA vyvrcholila obaly plnými "eko" děr, kdy se člověk bojí, aby mu tam DVD neruplo. Už zmíněný manuály jsou také smutný příběh.

    Sběratelské edice to pak není nic jiného, než jak přimět zákazníka zaplatit za hru dvojnásobek i více, aby vedle fancy bonusů dostal i to, co bylo dříve "v ceně", pěkně vypadající krabici, příručku/artbook suplující dnes anemický či rovnou chybějící manuál. Zvýšení poptávky po hrách vedlo paradoxně k jejich celkovému znekvalitnění, jak po hmotné, tak často i po samotné herní stránce. *7*
    • Koukas se na to jednostranne. Drive ty hry byly, alespon u nas, drazsi, nezapominej ani na inflaci. Ale predevsim nesmirne vzrostly naklady na hry. Protoze zdrazovani her je nepopularni, snazi se to resit tim, ze setrit na tom ostatnim co to da.
      • jejdasek - a přesto zabalit slušně hru není big deal, rozhodně nemusí být v obalu zmíněné díry a minimálně dvacetistránkový manuál by měl být slušnost. Ještě žádný vydavatel nezkrachoval kvůli tomu jak balil hry.
        A třeba Sony PS1 hry byly balené jen do CD čtvercovek a to stály hezkých "předinflačních" 1500-2500Kč. Vydavatelé se fakt rádi a pořád na něco vymlouvají, někteří by nejraději ani neplatili daně, ale což - čím více odfláklé krabičky, tím míň budu kupovat novinky. Limitovaná edice mě může utéct, digitální verze nikdy..
    • Tyjo kdyz si vzpomenu na krabice k Heroesum (az po IV), baleni jak prase, prirucka apod. A to v zakladu. Proste uplne neco jineho.
      Btw budoucnost digi storum ocividne preje, ale proc si zrovna mysli ze to bude EA store? Docela zaspali, a snazi se ted ukousnout co nejvetsi kolac, ale pokud nedonesou neco co nema konkurence, a naopak bude nabizet sileny origin, a jeho porodni bolesti (jasne, steam na zacatku byl taky sileny, ale kdyz jel tak jel fcne, ne tak nejak chaoticky), tak to tak horke nevidim. Ted je !IMHO! tahnou hry ala Bf3/Me3, ktere jinde nekoupite :- /
      • exmaxx
        Jj, a to je jediny duvod, proc jsem si zatim ME3 nekoupil *3* Aspon je to nauci delat slevovy akce *1*
    • exmaxx
      Vidiš, tohle jsem si nikdy neuvědomil, až teď, kdyžs to napsal *4* Možná je to i tím, že víc jsem začal gamesy kupovat až teď, ale je fakt, že krabičky bývaly hezčí a nabitější. Holt dnes už jsou gamesy spotřebka a vzhled podle toho hezky unifikovanej *9*
      • Doporučuju ti shlédnout toto yankee video shrnující právě zmenšování těch herních obalů a přechod papíru na laciný plastik.

        http://www.youtube.com/watch?v=g1akA1KwvOM


        Jinak poslední pěkná standartní herní balení, co EA kdy udělala Undying a Alice

        http://i.ebayimg.com/t/Clive-Barkers-Undying-PC-Big-Box-12724-/00/s/MTYwMFgxNDk0/%24(KGrHqRHJEEE%2BWUp8yGCBQ!wz4!kvg~~60_35.JPG - ten dráček je tam jenom pro měřítko

        http://i.ebayimg.com/t/American-McGees-Alice-PC-Big-Box-/00/$(KGrHqQOKjYE3R-LyrDrBN1Zt)8kTg~~_35.JPG - ditto

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit