Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • exmaxx
    Vidiš, tohle jsem si nikdy neuvědomil, až teď, kdyžs to napsal *4* Možná je to i tím, že víc jsem začal gamesy kupovat až teď, ale je fakt, že krabičky bývaly hezčí a nabitější. Holt dnes už jsou gamesy spotřebka a vzhled podle toho hezky unifikovanej *9*
  • Robotron3
    A jak jsi přišel na to, že chci platit vývojářům hry, jejichž projekt zaplatilo EA? Třeba Kickstarter, nezávislá studia? Nic? :)
  • Cahir
    Nemáš co platit vývojářům hry, jelikož projekt zaplatilo EA.
  • Není divu, koupit si dneska retailové vydání od EA, to je jak za trest. Šizené a bez manuáku, konec konců to byla EA, která se v roce 2001 jako první zaopičila po Sony a začala hry nejprve v Evropě a za pár let i v Americe ve velkém balit do DVD "krabiček".

A vůbec se ty trasořitné plastové škeble standartek, u kterých vydavatelé šetří na každém gramu se "krabičkami" skutečně nazvat nedají. Celá ta léta neměli vydavatelé a distributoři jinou starost, než jak hráče ošidit a tak byly DVD pouzdra lehčí a lehčí až to v USA vyvrcholila obaly plnými "eko" děr, kdy se člověk bojí, aby mu tam DVD neruplo. Už zmíněný manuály jsou také smutný příběh.

Sběratelské edice to pak není nic jiného, než jak přimět zákazníka zaplatit za hru dvojnásobek i více, aby vedle fancy bonusů dostal i to, co bylo dříve "v ceně", pěkně vypadající krabici, příručku/artbook suplující dnes anemický či rovnou chybějící manuál. Zvýšení poptávky po hrách vedlo paradoxně k jejich celkovému znekvalitnění, jak po hmotné, tak často i po samotné herní stránce. *7*
  • Robotron3
    Já mám teda nejradši takovou digitální distribuci, kde platim přímo vývojářům hry bez jakýhokoli distributora. Ale to by se předpokládám EA nelíbilo :)
  • Pamatuji, kdy každý lehký škrábanec mě dokázal na originálkách šíleně vytočit... *7*
    Proto už raději Steam... *15*
  • Zerathus
    S tímle a 20 korunami si koupí akorát hrnek kafe *1*
  • Ronox
    Ale dyť jo. Mě například naučil digitálně nakupovat iTunes a Appstore. Od té doby kupuji hry jedině přes Steam. Battlefielda jsem koupil cd klíč přes resellera v akci, ale je to ten samý princip. Kliknu, potvrdím, stahuju a hraju. Dříve jsem byl na krabičky blázen, ale teď si nechávám jen ty od Blizzardu a už tak na ně se práší.
  • Pokud se usadí ten zákon o přeprodeji digitalní licence dalším osobám tak nevim, nevim.
  • EA určitě *1*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit