Přejít na výpis diskuzí
Philip Oliver: Příští generace konzolí nepoužije pevná média
21.10.2010 | Aleš Smutný
19 příspěvků
-
Nemam nic proti digitální distribuci každý ať si dělá co chce ale média mi laskavě neberte. Nehodlám kupovat něco na co si nemohu sáhnout. Jestli se rozhodnou k takovému velkému kroku tak mě dost naštvou a určitě nebudu jediný.
-
-
Uvidis, ze si zvyknes. Je to tochu i staromylstvi, ale chapu te. Ted pouzivam obe formy dist. a driv jsem si to nedokazal vubec predstavit. Digitalni ma i svoje plusy, napriklad muj ze zivota: Vecer jsem si precet recenzy a byl jsem z ni tak hotovej, ze se mi nechtelo cekat na druhy den, myslim, ze jsem ho mel i nabytej jinyma povinostma, tak jsem si hru koupil a hned paril:D A byl jsem rad, ze to tak jde:) V krame koupim hru vetsinou, kdyz jdu okolo a vim, ze vysli nejaky pecky, nebo jen tak a to ma taky svoje kouzlo no :)
-
-
Nezvyknu protože tohle ani nemůže fungovat už vidim jak několik milionů lidí stahuje v den vydání hru co má cca 40Gb. Média mají své zásadní výhody a digitální distribuce je nikdy nemůže nahradit.
-
-
Přesně tak, mně stačilo, když jsem si koupil hru na Steamu, která byla v akci a servery fungovaly tak neskutečně pomalu... Jinak osobně používám obě dvě distribuce, ale například mé oblíbené série chci mít v krabičce, takže v případě, že bych je mohl koupit pouze v Digitální Distribuci, tak bych byl značně naštvaný...
-
-
Další věcí je co by se stalo s obchody co prodávají hry to jsou tisíce obchodů po celém světě. A některé prodávají pouze hry takže by je čekala likvidace. Vzhledem ke krizi co po světě panuje a ještě dlouho bude panovat by to nebylo dobrý.
-
-
-
-
-
Já se domnívám, že spousta lidí radši zaplatí za DVD se hrou, než za "nějaké soubory" které stáhne z internetu, takže úplná likvidace klasické formy distribuce mi nepřijde jako dobrý nápad. Dále mě trochu děsí myšlenka, že PC platforma bude ještě několik let trpět kvůli zastaralým konzolím a s tím související stagnací technologické stránky her.
-
Je mozne, ze se jakoby v pristi generaci objevi konzole, ktera se bude soustredit ciste na online distribuci, ale z hlediska dalsi generace Xboxu a PS3 je to otazka az moc vzdalene budoucnosti. Urcite se tak jednou stane, ale rozhodne ne za pet let u PS4 napr. nebo co to bude. Objem dat je u konzolovych her zkratka moc velky, zvlaste u blu-ray a to se stale hovori o tom, ze vyvoj her je cim dal tim narocnejsi a tedy i narocnejsi na ulozny prostor. Nemyslim si, ze pristi generace konzoli by si mohla dovolit odstrihnout lidi s pomalejsim internetovym pripojenim, nebo vubec zadnym (nebo proste ty, co vyzaduji fyzicke medium). Mozna by se ale vedle konzoli jak je zname dnes, mohly objevit i verze ciste pro online distribuci. Jako je napr. nekolik verzi Xboxu, tak by mohla byt i bez mechaniky...