Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nemam nic proti digitální distribuci každý ať si dělá co chce ale média mi laskavě neberte. Nehodlám kupovat něco na co si nemohu sáhnout. Jestli se rozhodnou k takovému velkému kroku tak mě dost naštvou a určitě nebudu jediný.
    • Uvidis, ze si zvyknes. Je to tochu i staromylstvi, ale chapu te. Ted pouzivam obe formy dist. a driv jsem si to nedokazal vubec predstavit. Digitalni ma i svoje plusy, napriklad muj ze zivota: Vecer jsem si precet recenzy a byl jsem z ni tak hotovej, ze se mi nechtelo cekat na druhy den, myslim, ze jsem ho mel i nabytej jinyma povinostma, tak jsem si hru koupil a hned paril:D A byl jsem rad, ze to tak jde:) V krame koupim hru vetsinou, kdyz jdu okolo a vim, ze vysli nejaky pecky, nebo jen tak a to ma taky svoje kouzlo no :)
      • Nezvyknu protože tohle ani nemůže fungovat už vidim jak několik milionů lidí stahuje v den vydání hru co má cca 40Gb. Média mají své zásadní výhody a digitální distribuce je nikdy nemůže nahradit.
        • Přesně tak, mně stačilo, když jsem si koupil hru na Steamu, která byla v akci a servery fungovaly tak neskutečně pomalu... Jinak osobně používám obě dvě distribuce, ale například mé oblíbené série chci mít v krabičce, takže v případě, že bych je mohl koupit pouze v Digitální Distribuci, tak bych byl značně naštvaný...
          • Další věcí je co by se stalo s obchody co prodávají hry to jsou tisíce obchodů po celém světě. A některé prodávají pouze hry takže by je čekala likvidace. Vzhledem ke krizi co po světě panuje a ještě dlouho bude panovat by to nebylo dobrý.
  • Cha tak to vůbec ne, ne jenom z hlediska že to bude otrava čekat než se hra stáhne, ale něco se stane a co pak stahovat znovu? Hlavně bych asi neusnesl, že už bych nezažil tu vůni čerstvě rozbalené hry a nekupovat si edice apod.
  • takovych kecu uz nakecalo plno typku. docela se divim, ze tady neco takoveho davate. tomu davam asi stejne velkou vahu, jako tomu, ze 2012 bude konec sveta. tohle nepochopim...
  • Je mozne, ze se jakoby v pristi generaci objevi konzole, ktera se bude soustredit ciste na online distribuci, ale z hlediska dalsi generace Xboxu a PS3 je to otazka az moc vzdalene budoucnosti. Urcite se tak jednou stane, ale rozhodne ne za pet let u PS4 napr. nebo co to bude. Objem dat je u konzolovych her zkratka moc velky, zvlaste u blu-ray a to se stale hovori o tom, ze vyvoj her je cim dal tim narocnejsi a tedy i narocnejsi na ulozny prostor. Nemyslim si, ze pristi generace konzoli by si mohla dovolit odstrihnout lidi s pomalejsim internetovym pripojenim, nebo vubec zadnym (nebo proste ty, co vyzaduji fyzicke medium). Mozna by se ale vedle konzoli jak je zname dnes, mohly objevit i verze ciste pro online distribuci. Jako je napr. nekolik verzi Xboxu, tak by mohla byt i bez mechaniky...
  • Už vidím, jak si lidi stahují 40GB a více veliké hry v počtu několika milionů během prvního dne vydání nějaké hry.
    Přemýšlí oni vůbec, jaký dopad by to mělo na ISP po celém světě?
    Nebo, že by některým lidem trvalo víc jak 24h, než by to stáhli nebo by dokonce kvůli limitům ani nemohli?
  • Přechod na čistě digitální distribuci není podle mě možný realně v příští generaci herních konzolí, PS4 určitě bude mít optickou mechaniku, Sony se tak už i vyjádřilo. Microsoft nevím. Už dnes distribuuje hry formou Games on Demand digitálně, oni mají nějaká čísla jak to funguje, dle mého názoru jde přes Online eshopy a kamené prodejny naprostá většina her v klasické podobě. Kdyby spustili čistě digitálníi distribuci, tak sice odstřihnou jednuč ást distribučního kanálu, nicméně ani tento výdělek jim dle mého názoru za pět let nenahradí obrovský propad prodeje z fyzických médií. Vždy jde o peníze.
  • Já se domnívám, že spousta lidí radši zaplatí za DVD se hrou, než za "nějaké soubory" které stáhne z internetu, takže úplná likvidace klasické formy distribuce mi nepřijde jako dobrý nápad. Dále mě trochu děsí myšlenka, že PC platforma bude ještě několik let trpět kvůli zastaralým konzolím a s tím související stagnací technologické stránky her.
  • Nejvic me desi predstava, ze si budu chtit zahrat hru a objevi se obrazovka: vami udavany obsah neni pristupny. Proc? (vydavatel zkrachoval, zmenil podminky bla bla bla). Co ted? Soudit se? Vemte si jak casto meni obchodni podminky u telefonnich spol. nebo bank. A co muzete udelat? Jit ke konkurenci? Co u her?
    Krom toho se mi nelibi velka moznost vydavatelu zpetne ovlivnit obsah hry. Napriklad si koupim hru ve ktere je krev nebo hrdinove kouri a za 2 roky EU schvali nejakej podelanej zakon a vydavatele se budou muset podridit a zmeni hru i kdyz ja nebudu chtit. Digitalni distribuce urcite pro nekoho je, ale ja si svoje hry budu zatim kupovat na fyz. mediich.
  • calwin
    možno bude za 5 rokov iná doba a vy sa budete musieť prispôsobiť... tak ako sa musia prispôsobiť terajší dôchodci ... pokrok ide ďalej a to čo sa dneska nedá (slabé siete) sa môže dať o pár rokov nejako vyriešiť... pred pár storočiami nemali páru ani o tom že budú jazdiť... V názoroch vidím iba strach z toho že by zrušili zabehnutý systém...
    • Ty si očividně neuvědomuješ, jak velký průser to je. Podívej se na Sony, co provádí s PS3 - neustále mění podmínky a Ty buď souhlasíš s tím, že budeš omezován (bude Ti odebírán obsah) nebo máš smůlu. Teď si představ, že si koupíš hru v DD a oni Ti ji osekaj o nějaký obsah, který byl podle nich "nevhodný"... Ty sis tu hru koupil, ale nemáš ji na médie, takže oni Ti se hrou mohou udělat co se jim zachce (toto se týká hlavně konzolí, protože na PS některé DD fungují jinak) a Ty nezmůžeš absolutně nic, což je mi a mnohým dalším hodně proti srsti. Když se rád díváš do historie, tak se podívej na médie - od drátů, gramofonových desek, přes VHS až po Blue Ray - všechno vlastníš fyzicky a můžeš je uchovávat tak, jak chceš, jenže tohle s DD padá...
      Další problém je internet - ten ještě dlouho nebude všude. Dnes na vesnicích? Jsi rád, když máš něco použitelného, co několikrát denně nevypadává. Dokonce i ve městech jsou s tím stále problémy. Podívej se na USA, oni mají průměrně pomalejší internetové připojení, než je poskytováno u nás, dovedeš si představit, jak dlouho by člověk se 4MB nebo 8MB připojením stahoval 50GB? Nebo nedej bože 100GB či více? By se zbláznil.
  • a co tak odnimatelny hd jako ma uz ted x box,a k tomu prodejny kde ti hru na hard natahnou,a bez cekani,hmm??nebylo to mysleno takto?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit