Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • ludia vy ste tak strasne hlupi ze to az mozne neni :)

ked niekto da idiotovi do ruky stetec a ten namaluje otrasny obraz tak budete nadavat na stetec a nie na idiota co to namaloval? havoc je lepsi? sudite na zaklade coho? viete co dokaze havoc a co physx? neviete? tak naco so seba robite hlupakov a vyjadrujete sa k veciam o ktorych neviete vobec nic.

toto je len dalsia idiotska tuctova strielacka kde nejaky gyciarsky artdesigner dostal do ruk physx a chcel aby sa to "lesklo". ano dajte tam co najviac particlov. ale ano, za to moze physx

vy hlupaci. kto chce videt skutocny potencial physx tak si ho vyskusajte napriklad v 3ds max.
    • command42
      hmm nechcem nic vraviet ale HAVOC je v 3ds max :) a tam dokazal roky robit divy ked clovek vedel s parametrami pracovat :)
    • sirWallace
      Vis... tohle funguje ponekud jinak... Kdyby dal pri predvadecce napriklad Enzo Ferrari svy auto do ruky idiotovi, ktery by ho v prvni zatacce poslal pres boudu pri predvadecce, nikdo by hodne dlouhou dobu Ferrari neuveril, ze je to super ovladatelne auto .) Pokud da autor stetce ten stetec do ruky kretenovi, aby celymu svetu ukazal, jak stetec funguje.... Je to nase vina, ze se nam zda stetec na h-vno ?? !!!
      • nehledě na to že nikdo nepředved nic lepšího než zbytečné efektíčky ono PhysX také nic jiného neumí, představa že díky PhysX dostaen budova zásah a realisticky spadne a vytvoří kopeček z hromady šutrů a prachu je víc než naivní to PhysX neumí max. vám přidá efektíčky rozbíjejících oken a stěn, ale ty se jen rozplynou...
      • smejki
        ano?
      • sofisto *15*
    • to, že někdo preferuje HAVOC před tvojím miláčkem PhysX znamená, že je hlupák? Tím, jak si to napsal dokazuješ, že hlupák si ty a ne my.
      • tys ani nečetl, co napsal
        což dokazuje, jaký jsi hlupák
        • já ne rozdíl od některých čtu všechno, na co reaguju... mluvení do větru není můj styl.
          • Tak jak jsi mohl prehlednout, ze nepise o havocu, ale necem uplne jinem?
            • já Ti pomůžu... v mojí větě je slovíčko "JAK"... napsal sem ho velkým, protože toto slovíčko je pro větu, kterou sem napsal, zásadní.
  • Ehm, kdybych chtěl, aby mi z těch divných blikajících hovadin shořely oči, tak proč ne... *6* Vůbec obecně nechápu, proč do multiplayerových her (je to multiplayer, že jo? *15*) cpou takhle šílené efekty. Důvodem, proč jsem onehdá ničil ve FEARu většinu lidí, bylo schválně snížení kvality grafiky na minimum, což vypnulo téměř všechen bordel na obrazovce!

A když už jsou k dispozici takový technologie, proč neudělaj nějakou válečnou hru, kde po výbuchu budou všude lítat prach, dým, šutry a hlína (ty věčný ohnivý koule mi přijdou k smíchu), kouř se bude plazit podél terénu a baráky z cihel by se rozpadávaly na cihličky a trámy a kdejaký bordel (žádná předskriptovaná battlefield destrukce)?
  • PhysX = komedie. A ještě k tomu stará. Tak pro děcka 3-7 let dobrý, ty si užijou. Jsem rád, že mám ATInu.
    • Jestli máš ATI kartu tak tě lituju, vzhledem k tomu že AMD koupila ATI v roce 2006.
    • potom chápu tvůj dětský komentář *5*
      • Právě že si nepochopil vůbec nic *12*
  • Ja PhysX využívám v 3ds max, tam je to bez debat naprosto vynikající věc s použitím Rayfire plug-inu. Což tady lidem asi moc neřekne. Ve hrách je mi PhysX celkem jedno, nicméně by se jistě našli tituly, kde je využití dobré. Ve většině případů prostě například k pohybu rozpadajících se trosek/kamenů nebo k pohybu látky, která je také přes PhysX a vypadá realisticky.
    • Já tvrdim jedno co zvládne PhysX od nVidie zvládá levou zadní i Physics v CryEnginu, zde je video http://www.youtube.com/watch?v=j0G8IgJxLRE . Nic převratnýho v nVidiáckým PhysXu nevidím a nikdy jsem neviděl, a když vezmu ještě v úvahu tu exclusivitu jen pro karty od nVidie, tak mi z toho vyplívá jen dost těžká marketingová trapnost. Tady ještě jedno destrukční video cryphysics http://youtu.be/hmaHj6mpT0k . A v neposlední ředě jsem nedávno četl, že Intel dělá další generaci Havoku a tyhle fyzikální enginy pojedou každýmu bez problémů přes CPU, který má v compu každej a bez problémů.
      • První video je Lagoa Multiphysics Engine a ne Cryengine, něco takového ve hrách ještě nějaký ten pátek neuvidíme, tento engine je například implementován v Softimage od Autodesku, použití v renderovaných sekvencích atd., ne real-time ve hrách. Kromě toho že je to tam napsané už je v samotném videu vidět že jde v některých případech o renderované pasáže s použitím GI a obrovského množství částic.

Druhé video je od pohledu úplně jiná liga než první, nic extra.
      • V komentářích u toho prvního videa "Crytek CryEngine 3 Physics Demonstration" píšou že to není žádnej CryEngine ale Lagoa Physics Engine.
        Za tím druhym videem "CryEngine 3 - Soft Body Physics" stojí vývojáři Rigs of Rods, což je taková sandbox-hra, která tento model poškození vozidel obsahuje. Graficky moc dobře nevypadá a myslím si, že výkonu žere moc na to, aby tohle šlo použít v nějaké velké hře
      • Gonzi
        první vidko není crysis (kdo nevěří, viz komenty). Jinak Havok apod. je pro hry fajn, každopádně PhysX je něco, co umí simulovat kapaliny - reálné peřeje, reálný vítr atd. což pak umožňuje trochu jiný zážitek... viz:
        http://www.youtube.com/watch?v=g5LkSYQG7o4
        http://www.youtube.com/watch?v=Jl54WZtm0QE
  • sirWallace
    No... rozdil bych videl v tom, ze s vypnutym physx tam pan behal a svarel autogenem... Pokud je physx zapnuty, pan svari s CO2... Myslim ze v dalsim L4dead me bude bavit svareni o tisicinu procenta vic :) To se za ty miliony na vyvoj vyplati :))
  • Gonzi
    Tak ono je to jednoduché, PhysX není všude, pročež si herní vývojář nemůže dovolit udělat hru jen pro to. Samozřejmě by mohl někdo udělat např. námořní simulátor, kde by byl skutečný vítr na skutečných plachtách a vytvářel by skutečné vlny - ale kolik lidí by si to pak potenciálně mohlo koupit?
    PC jako takové umí mnohem víc, ale co se skutečně dělá je dáno staršíma konzolema... a ty physX neumí.
    Mno a tady tohle přidávání particle efektů do hotových her samozřejmě nikdy nikoho nenadchne.
    • dZase ta hloupa vymluva na konzole. Hřa zminena v clanku jč pc only, na konzole se nijak éhlizet nemusi, stejne za to mohou konzole?
    • Podle wiki i podle nVidie je SDK pro PhysX dostupné pro Windows, Linux, MacOS, PS3, X360, Wii. Z toho je přeci naprosto jasné, že PhysX konzole neumí. *7*
      • smejki
        je ale rozdíl mezi během na CPU a na GPU. A pouze na GPU od nVidie se daj dělat ty největší kejkle.
        • A chápeme se dobře, že já oponuju tvrzení že "konzole PhysX neumí" a ne tomu vašemu že "pouze na nVidii se dají dělat největší kejkle"? Bohužel nejsem vývojář, takže tohle nemůžu zodpovědně říct. A obávám se že vy taky ne.
          • smejki
            ano, ano, chápeme se dobře. jen tvé stanovisko upřesňuji. *3*
          • Gonzi
            Tak to je tvrzení jak noha že... konzole to umí, sice je ti to k ničemu, protože na to nemáš výkon, a tak na tom žádný fyzikální gameplay nezaložíš na ničem jiném, než na několika posledních GF grafikách (a to ještě na úkor grafického výkonu) ale konzole to umí. Já mluvím o praktickém efektu, že jakákoli PhysX hra (dnes) s PhysX hratelností je reálná jen na PC a to ještě jen na nVidii, tudíž se to netýká AAA produkce, maximálně "budgetovek" které chtějí zaujmout. Všude jinde jsou to "noviny ve větru" a jiné podobné životně důležité efekty.
            A btw já "vývojář" jsem a konkrétně PhysX bez nVidie byl jednu dobu obrovský problém v diplomce (c++,opengl,PhysX). Problém jsem vyřešil nVidií.

Samozřejmě mi můžeš ukázat nějakou hru, která má PhysX hratelnost a běží na xboxu 360, nebo PS3, nebo Atinách, ale teoretická podpora dle wiki je prostě mimo.
            • Gonzi
              A jak čtu co psal smejki, tak celou dobu mluvím o těch GPU fyzikálních simulacích ("pokročilý pičičárny, který si každej po physXem představí"), které bych např. na ten lodní simulátor s větrem a vlnami potřeboval.
            • Gonzi
              Tak já psal hlavně o cílovce... že jsem tam neměl explicitně napsáno, že mluvím o PhysX v nějakém použitelném způsobu (a tedy generalizoval "PhysX tam není použitelný/chybí na něj výkon" na "PhysX tam není") je imho celkem irelevantní. Výsledek je totiž stejný: Hratelnost založenou na PhysX scéně bych mohl mít jen na PC s nVidií.
            • smejki
              Není PhysX jako PhysX. Na CPU verzi PhysXu lze hratelnost založit a v mnoha hrách se tak děje (teď mě rychle napadá třeba Arma 3, kde PhysX pohání vozidla). Ale díky (ne)efektivitě se to výsledkem nijak neliší od ostatních fyzikálních enginů.

takže:
              "As one of the handful of major physics engines, it is used in many games, such as Bulletstorm, Need for Speed: Shift, Castlevania: Lords of Shadow, Mafia II, Alice: Madness Returns, Batman: Arkham City etc. Most of these games use the CPU to process the physics simulations."

ale taky:
              "Video games with optional support for hardware-accelerated PhysX often include additional effects such as tearable cloth, dynamic smoke or simulated particle debris."

Což jsou právě ty pokročilý pičičárny, který si každej po physXem představí. To jsou věci, který běhaj na GPU. Jenže PhysX není jen o tom.
            • Nemáš pravdu, v původním příspěvku jsi o praktickém efektu nepsal ani slovo. Pouze obecné tvrzení, že to konzole není, což není pravda - viz weby nVidie, wikipedia a mnoho dalších dohledatelných zdrojů (Mafia 2 není na PS3? na PS3 nepoužívá PhysX?)

Pokud jsi tedy skutečně vývojář a najednou v reakci na mě píšeš něco zcela jiného, pak se nauč vyjadřovat své myšlenky jasně hned napoprvé, jinak ti nikdo nebude rozumět.

A ještě jednou - nereaguju na vlny apod. Reaguju na blud, že "konzole PhysX neumí". Na nic víc a na nic méně.
      • Jestli to chápu dobře, tak vzhledem k tomu že nová PS4 je postavena z AMD koponentů, tak PhysX nebudou umět ani nové konzole.
        • Sorry, ale nic takovýho z mé reakce nevyplývá, naopak, pokud použijeme hlavu a strýčka Googla, vypadne např toto:
          http://techreport.com/news/24478/nvidia-physx-sdk-adds-playstation-4-support
          http://geeks.broadwayworld.com/article/NVIDIA-Announces-PhysX-and-APEX-Support-for-Sony-Computer-Entertainments-PlayStation-4-20130315
          http://gadgets.ndtv.com/games/news/sonys-playstation-4-to-get-nvidias-physx-and-apex-support-340963

Z toho vyplývá, že PS4 by to měla umět taky.
          • naraz sa to da, ale skoro 5 rokov to nebolo mozne, pretoze... a este...a tiez... :)
            • http://kotaku.com/5172843/playstation-3-gets-free-physx-from-nvidia
              konkrétně na PS3 je PhysX SDK k dispozici od března 2009.
            • Co to plácáte?
  • MidnighT91
    Physix je nerealistickej hnus Havoc je lepší. Každopádně ta hra celkově vypadá dost deb*lně.

Btw: chtěl bych se vyjádřit k té reklamě. Tohle je jediná, která mi naprosto vyhovuje!!! Je neagresivní, neznemožňuje ovládání videa a nevyskakuje do něj 10x za minutu prostě zapnu video za vteřinu, dvě reklamu přeskočím a hotovo. Takže palec hore...
  • cela ta stoji za exkrement jako neni tam pvp o cem se tu bavite :D...sem to videl prvne sem si pomyslel ju pecka budu mit naky skilly strielt a rubat katanou lidi misto toho tupej koridor walk ala hellgate nebo vindictus (obe hry podstatne lepsi).
  • "O 3D technologii platí to samé, a to říkám jako člověk, co doma má 3D grafickou kartu, 3D monitor i dostatečně silný počítat na to, aby všechny podporované hry ve 3D hrál. Kolikrát jsem to využil? Raději se ani neptejte..."

Ale drahej HW jsi koupil, takze ucel to splnilo :):):) Osobne si myslim ze komplet celej herni prumyslu uz je jen o tom, jak z hracu vytahnout prachy a dat za to co nejmin. Zvlast vsechny ty super placeny bety nebety a podobne, jako Neverwinter, kde za to ze muzes do bety f2p hry, das 50 dolacu abys mel jistotu ze se tam dostanes. Jindy zas hry vychazej nedokonceny a je to oznaceny jako beta verze a pritom uz platis za ingame predmety a neplanuje se wipe. Shit, byla doba kdyz kdyz hra vysla, tak byla proste dokoncena a hraci dostali poradnou davku narezu za kterek si zaplatili. Stejne tak je na prdel, ze hra ma vyjit za roka a nez se tak stane tak uz sem vsechen obsach videl v podelanejch videich a recenzich. Dopr... a co vzruseni z prekvapeni jak za starejch casu???

A nepiste sem zadny drysty, protoze me to nezajima, jelikoz JA mam vzdycky pravdu a spravnej nazor a nikdo me nemuze presvedcit o opaku.
    • ageed *5*
  • mirekdusinojc
    Někdy by vývojáři prostě měli vyjít ven na denní světlo a opéct si buřt za zvuku kytary. Pak by poznali, že oheň dělá asi tak desetinu jisker, co jejich bájný PhysX.
    • To je pravda, ale neříkej mi, že tě nejvíc nebavilo štourat do ohně klackem, aby z něj ty jiskry takhle lítaly *1*
    • co je to "opéct si buřt"? nějaká nová aplikace na iPad? :D

máš recht, ale ono je to těžký, když už jsou dneska hráči tak odolný vůči všem těm wow efektům, že se prostě musí přitvrdit, aby sis těch krásných částic vůbec všimnul ;) nebo takhle to aspoň asi vidí kravaťáks...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit