Přejít na výpis diskuzí
Pillars of Eternity se pokusí navázat na Baldur's Gate a Icewind Dale na konci března
14.1.2015 | Petr Poláček
73 příspěvků
-
Ta jsem se včera díval na ten stream http://www.twitch.tv/paradoxinteractive/b/611493909 a celkově to vůbec nevypadá špatně. Začíná to cca v 10. minutě.
-
To to letí, březen vypadá na parádní herní měsíc.
-
-
Je to za pár, akorát neni jistý, že se toho dožiju. Na konci ledna vychází HoM&M3 HD. Přichází čas oteklých očí. *15*
-
-
Boje jsou rozhodně velice podobné starým BG, IWD, ale řekl bych ještě s větším důrazem na pozicování tvých postav.
Wiki to vysvětlí detailně: http://pillarsofeternity.gamepedia.com/Combat
edit: pardon, reakce na Keyzův dotaz níže... -
-
Dík.
Přečtu si to abych věděl do čeho doufám pudu :)
-
-
Jak vypadá beta? Je to již ve nějakém skvělém stavu když to je blízko do vydání? Prospěl tomu čas navíc?
-
-
Rozhodně. První verze byla díky strašně zmatečným soubojům téměř nehratelná. Teď už se to hraje velice příjemně a hra baví i přes ten omezený obsah betaverze. Tímto bych chtěl Petra Poláčka uklidnit, ať si ji klidně vyzkouší, zážitek si nezkazí, použitá je generická parta spolubojovníků, ani se tam nezavadí o příběh, nic si nevyspoileruje. Na to byl brán ohled.
Jinak já jsem opravdu spokojený, graficky nádherné, herní systém vypadá velice promyšleně, jak to bude fungovat v kontextu celé hry se dozvíme až na jaře, ale z té vánoční bety mám veskrze pozitivní dojmy.
Pár screenshotů pro zvědavce zde:
http://steamcommunity.com/id/baldurVK/screenshots/?appid=317120&sort=newestfirst&browsefilter=myfiles&view=imagewall -
-
Dík za info.
Zejména jsem zvědav na ty lepší boje a herní prvky. Také mi to z nějaké starého videa přišlo dost chaotické během boje. Boje jsou tedy ve stylu Dragon age: Origins? Tedy postavy se trefují do sebe většinu času, případně blokují a někdy uhnou.
Ve starém Bladuru to bylo uděláno jinak. Velký důraz na staty, kde se často nemohli trefit a vypadalo to divně. Jako v NW, morrowindu.
-
-
-
Na tuto hru se teším. Tak nějak doufám že by to mohlo být aspon trochu podobné Baldurs Gate.(v modernějším pojetí-jako graficky). Izometrické RPG mám rád. Ale podle některých reakcí tady -které tuto hru odsuzují na základě bety, jsem nějak znejistěl. To už opravdu žádné studio nedokáže vytvořit podobnou hru v otevřeném světě?? Když si vezmem jak Bylo Baldurs Gate uspěšné, musel by to být luxusní kšeft.Taková hra by se přece prodávala sama-tak kde je problém???
-
-
Si počkej na reakce hráčů, na recenze a na gameplay videa po vydání. A rozhodneš se na základě toho jestli je ta hra dobrá, nebo ne.
-
-
Tak tak, budem muset počkat až to vyjde.Graficky hra vypadá pěkně, ale nejduležitější je pojetí světa a příběhu.Ono nejde tak ani o velký příběh, jak se snaží dnešní RPG hry prezentovat, ale o vžití se do světa. A proste v tom světě žít.Takže ideální pro mě jsou menší části příběhu, rozeseté do více volných lokací. Tak třeba to bude ono. *4*
-
Navíc dnes od 22:00 CET bude živé vysílání. Tam také snad něco více řeknou a ukáží.
-
-
-
stale plati ze expy ziskavate len za questy a za boj nie?
-
-
Původně to tak chtěli udělat, ale asi to bude dávat i za boj. V poslední verzi bety sem si všiml, že to za potvory expy dávalo, ale vypadá to, že každý druh potvory má jakýsi exp pool, který po určitým počtu killů vyčerpáš a už to dávat nebude. Prevence grindu. *1*
-
? za monstra si expy dostaval odjakziva v BG,ID
-
-
vaaaazne? esteze sa pytam na PoE a nie na BG,ID...
povodny zamer obsidianu bol zrusit expy za boj uplne...
-
-
-
V této hře překousnu i tu angličtinu *3*
-
No podle bety se mě zdá, že ta hra bude spíš jako icewind dale nebo dragon age, je to hodne akční a hodně se kouzlí to v baldurs gate nebylo, docela mám strach jak ty souboje budou záživný.
-
-
Konkrétne v ktorom BG to nebolo? V jednotke na začiatku, keď si mal po vyspatí jedno či dve kúzla? *1*
-
-
Jako fanda BG se těšim moc, akorát mě trochu mrzí ty pauzovací souboje. Je sice pravda, že se snaží navázat na "tradici" Infinity her, ale mě osobně by víc vyhovoval tahový systém, o to víc, když sem viděl ve videích ten hrozný chaos a nepřehlednost. On je to prakticky takový hybridní tahový systém, akorát s tím, že u toho spamujete mezerník a ze soubojů máte kulový zážitek, protože se víc soustředíte na to, kdy ho zas zmáčknout. Navíc je tady problém s tím, že narozdíl od tahů, kdy máte přesný přehled o tom, kdo se o kolik polí může pohnout a na tom zakládat část taktiky, tady dáte někomu příkaz třeba kouzlit na dálku a po odpauzování, než to zakouzlí, je protivník úplně někde jinde (u vás) a vy zjistíte, že kouzlíte do vlastních řad. Přijde mi to jako pauzovací mikro v RT strategii.
-
-
jestli seš fanda baldur's gate, jak tvrdíš, tak bys měl vědět, že v options byla možnost zaškrtnout aby všechny události pausly hru a tím se z toho stalo tahové RPG, je to dodnes geniální, to že tam není hex grid, který nesnáším je jedině dobře. Betu PoE jsem nehrál, takže netuším jestli to tam implementovali, ale to není něco, co by případně nevyřešil primitivní mod
-
Jo asi bych taky byl spíš pro tahový souboje... Ale myslím, že i s těma pauzovacíma to bude super.
-
Tak holt to nejsou naváděný firebally *1* . Já bych se toho nebál. Fungovalo to dřív, bude to fungovat i teď.
-
-
Fungovalo to, ale asi jako pěst na voko. Souboje v BG bych zrovna nenazýval taktickým rájem. Už jen fakt, že melee postavy šly "kitovat"... *15*
-
-
Jo v BG to nebyl žádný zázrak, ale třeba v Neverwinter nights 2 mi to přišlo OK.
-
-
-
pauzovani je jen berlička vyvojaru protože není mozne v te komplexnosti co tyhle rpg nabizeji aby to celou dobu každý hrac zvladal v realnem case. tahove souboje jsou pro tyhle hry asi preci jen lepsi.
-
-
Vy jste blázni hoši tahové souboje se tam nehodí. Já jsem hrál Baldur 1 s jednou postavou (multiclass) a věř mi že na tahy bys to nedal *3*
-
Tahove souboje hru vyrazne zpomaluji, lepsi ta pauza na rozdeleni ukolu.
-
-
To zpomaluje, ale to ani nepopírám. Nicméně mám radši přehledný combat a víc taktických možností.
-
-
-
-
nedavno jsem testnul Wasteland 2 asi 20 hodin, a musim rict ze tyhle izo rpg mají porad něco do sebe.
Ale fakt je taky ten ze za tech 25 let co hraju, se mi moc zpet vracet nechce, preci jen jsem si tehle her uzil vic nez dost. Libila by se mi nejaka moderni podoba her jako byli Wizards and Warriors nebo Wizardry, podle me je v tomhle sub zanru velkych open world dungeonu tohohle stylu docela dira na trhu. Vselijake indie pokusy ( Malevolence: Sword of Arkhanox třeba) nepocitam.
zatím se na novy torment nebo pillars moc netesim..