Přejít na výpis diskuzí
Pillars of Eternity se pokusí navázat na Baldur's Gate a Icewind Dale na konci března
14.1.2015 | Petr Poláček
73 příspěvků
-
vaaaazne? esteze sa pytam na PoE a nie na BG,ID...
povodny zamer obsidianu bol zrusit expy za boj uplne... -
Ta jsem se včera díval na ten stream http://www.twitch.tv/paradoxinteractive/b/611493909 a celkově to vůbec nevypadá špatně. Začíná to cca v 10. minutě.
-
Hmm. Když už se chceš bavit a vychvalovat JRPG, tak se o nich bav jako o JRPG a ne jako o RPG. Planescape (plus např. Fallout) je víc RPG, než většina JRPG dohromady, proto je často onačován za krále. Samotné emoce a příběh nedefinují kvalitní RPG. Dobrý emoce a příběh může mít i plošinovka, FPS nebo cutscénové tunely typu Last of Us. Kvalitní RPG musí mít v první řadě i možnost roleplaye, což je u většiny JRPG problém a to včetně kvality dialogů, které jsou často na úrovni pomocné školy.
-
Větší počet řádek textu neznamená větší kvalitu, to platí pro vás oba. A srovnávat knížku a hru je už jiná úroveň demence. Tipuju GGGay pod anonymem. *15*
-
Původně to tak chtěli udělat, ale asi to bude dávat i za boj. V poslední verzi bety sem si všiml, že to za potvory expy dávalo, ale vypadá to, že každý druh potvory má jakýsi exp pool, který po určitým počtu killů vyčerpáš a už to dávat nebude. Prevence grindu. *1*
-
píše člověk, co nepochopí laciný, lehký Jackův vtípek s CoD... Kolik je tvoje IQ? 80?
-
jasně protože hra je dobrá jen dle textu, když chci hodně kvalitního fantasy textu vezmu do hnát Malaz např...proti tomu je Torment dětská říkanka o třech slovech...
-
se máš čím chlubit, že čteš takové braky...
-
Dík.
Přečtu si to abych věděl do čeho doufám pudu :) -
? za monstra si expy dostaval odjakziva v BG,ID
-
Jedna ze tří her, které jsou v tomto roce jen na PC a na které se těším. Snad společeně s Tormentem nezklamou...
-
stale plati ze expy ziskavate len za questy a za boj nie?
-
Zkuste si W2 dohrat a pak si projdete recenzi. Je rozdil mezi recenzi a kritikou. Kloboucnik je loser a stacil ten jeho gameplay pred kamerou. Nerikam, ze W2 je spicka mezi spickami, ale me rozhodne nezklamal. A pak pokud si porovnate vysledne hodnoceni s ostatnimi RPG nebo hrami, ktere jsou zde recenzovane, tak je videt, ze hru nebetycne poskodil
-
Pan v kloboucku je mimon a se svymi recenzemi muze jit do ()!( )
-
Boje jsou rozhodně velice podobné starým BG, IWD, ale řekl bych ještě s větším důrazem na pozicování tvých postav.
Wiki to vysvětlí detailně: http://pillarsofeternity.gamepedia.com/Combat
edit: pardon, reakce na Keyzův dotaz níže... -
Dík za info.
Zejména jsem zvědav na ty lepší boje a herní prvky. Také mi to z nějaké starého videa přišlo dost chaotické během boje. Boje jsou tedy ve stylu Dragon age: Origins? Tedy postavy se trefují do sebe většinu času, případně blokují a někdy uhnou.
Ve starém Bladuru to bylo uděláno jinak. Velký důraz na staty, kde se často nemohli trefit a vypadalo to divně. Jako v NW, morrowindu. -
Hrál jsi určitě tu poslední verzi z konce prosince?
-
Rozhodně. První verze byla díky strašně zmatečným soubojům téměř nehratelná. Teď už se to hraje velice příjemně a hra baví i přes ten omezený obsah betaverze. Tímto bych chtěl Petra Poláčka uklidnit, ať si ji klidně vyzkouší, zážitek si nezkazí, použitá je generická parta spolubojovníků, ani se tam nezavadí o příběh, nic si nevyspoileruje. Na to byl brán ohled.
Jinak já jsem opravdu spokojený, graficky nádherné, herní systém vypadá velice promyšleně, jak to bude fungovat v kontextu celé hry se dozvíme až na jaře, ale z té vánoční bety mám veskrze pozitivní dojmy.
Pár screenshotů pro zvědavce zde:
http://steamcommunity.com/id/baldurVK/screenshots/?appid=317120&sort=newestfirst&browsefilter=myfiles&view=imagewall -
8 prectenych knizek z icewing dale + desitky z Forgotten Realms + isometricke takticke rpg jsou muj oblibeny zanr. Prez to vsechno jsem si to neuzil tak by me zajimalo pro koho je to teda delane ^^
Precetls aspon jednu z tech knizek ? mas nahrany tisice hodin v ruznych rpg abys mohl porovnavat ? Pokud ne tak se obavam ze sem to pochopil lepe nez ty. -
Je to nejlepsi rpg co se tyka pribehu, charakteru, atmosfery, dialogu, moznosti volby atd atd.
O emocich teda nic nevim, ale kdyz to takhle reknes tak si predstavim nejakou debilni lovestory =).
Na konzoli lepsi rpg neni ^^ tolik textu co ma planescape vetsina konzolistu neprecetla za celej zivot, Final Fantasy neni lepsi , kazdemu je po pikosekunde jasne o cem mluvis .