Přejít na výpis diskuzí
Pitva Rebellion Packu pro Mass Effect 3
25.5.2012 | Adam Homola
47 příspěvků
-
Wow, tady je to samej technokrat.
Ano, studuji filosofii na FFUK třetím rokem. Dworkine, uklidním tě, nehodlám pracovat v pomocné administrativě, nýbrž v rámci magisterského programu si chci udělat pedagogické minimum, a pak vyučovat společenské vědy na gymplu. Ze srdce se ti ale omlouvám, že mě budeš muset ještě dva roky živit.
Absolvent filosofie se stává vědcem - zůstává na fakultě, přednáší, publikuje, prostě jako jakýkoliv jiný badatel či myslitel. V takovém případě to ale magistrem nekončí, všeljakých doktorů, docentů a profesorů tam běhá spousta...Filosofie nekončí u Platóna, jak se mnozí domnívají a hlavně současná filosofie musí reflektovat ostatní vědní obory a nějak se s nimi vyrovnat. Západní filosofie i kontinentální filosofie se neustále rozvíjejí. Případně může filosof skončit jako kantor na střední.
Teoretická fyzika (se svými současnými teoriemi o možných světech atd. ve mně často vzbuzuje pocit, že se kryje s filosofií), psychologie, matematika, logika, historie, filosofie - všechno je to prvoplánově ekonomice k ho*nu Dworkine. Jenže civilizaci nelze redukovat na opičáky, co dělaj zisk... Člověk má i stránku duchovní, etickou a rozumovou, takže jsou všichni ti "nevýděleční vyžírkové" potřeba. *3* -
Pánové, tak to by stačilo tímhle stylem. Tahle diskuse (a nejen tahle) se už herní tématice vůbec nevěnuje, maximálně je to prostředek, jak se napadat ad hominem a řešit si tu virtuální vztahy. A začíná nám to tu připomínat úroveň diskusí na idnesu.
Chápeme, že se občas někdo s gustem pohádá o nějaké hře a je jasné, že k tomu budou patřit emoce, ale tohle už je jen ryzí chat, který je úplně mimo téma. Vyměňte si ICQ, maily, cokoliv, ale byl bych rád, kdybyste udržovali určitou úroveň diskuse - především k věci, slušně a nezabíhat do ad hominem typu argumentace.
I diskuse jsou vizitkou každého webu a my z nich chlív mít nechceme - a nebudeme. Počítám, že jste dospělí lidé a dokážete se tak bavit. Nepíšu to jako prosbu nebo téma k další diskusi.
Díky -
To Ringwraith: A není ten Cahir na filozofa moc výbušný? Na druhou stranu má historických keců (ve spolku zkrachovalých historiků s Hairy_Assem) plnou riť... *4*
-
Tady to většinou vypadá tak, že tam študují hlavně historii za účelem toho, aby zde na fórech mohli posléze poučovat lidi o tom, který druh evropského šermu jen ten pravý. *3* (nic ve zlém). *1*
Ale osobně jako budoucí technik a hrdý proletář také nevidím na studiu filosofie nic perspektivního ani příliš přínosného. *3* -
walltar: Já si taky řikám. Ale tak nějak instinktivně vidím radši, když ty prachy jdou třeba na studium strojaře, kterej přeci jen k tomu HDP přispěje asi víc.
-
Dworkin: No tak když si vemu co všechno člověk platí ze svých daní, tak těch pár filozofů ještě uživíme. *1*
-
walltar: Myslím, že typická pracovní pozice absolventa FF je "pomocná administrativa". A jo, trochu mě to se*e, když ze svejch daní (který nejsou zrovna malý) platím pět let studia někomu, kdo pak dělá pomocnou administrativu, protože jeho obor praktické uplatnění nemá. Ale bylo by podle mě hrozně špatně, kdyby třeba ta filosofie nešla studovat jenom proto. Asi je to ekonomice celkem k ho*nu, ale společnost potřebuje i filosofy. *4*
-
No to je taky pravda ... ale pokud vím tak prodávat hamburgery je nejvyšší dosažitelné zaměstnání ať už člověk studuje filozofii jakýmkoliv způsobem. Sokrates musel vypít jed protože ty hambáče dělal moc propečený.
-
Studium filosofie =/= studum na filosofické fakultě.
-
Ty máš něco proti prodávání hamburgerů, nebo co se to po filozofické fakultě dělá?
-
Cahir studuje filosofii?
Nemůžu říct, že bych nebyl šokován. -
Ještě studuješ filosofii nebo jsi k tomu přibral něco, co tě bude živit? (jsem jen zvědavej)
-
Parse error. To asi nebylo na mě. *4*
-
Říká ten kdo tu otázku nezodpověděl.
Tou blamáží myslíš ten konec dělaný v MS Paint? -
Hele, jakožto ono pověstné "načinčané ho*no" jsem si dovolil malé rýpnutí tvým směrem.
-
A jo *3* Dik.
-
Mass Effect 3: Extended Cut *3*
-
Já bych nikdy nenapsal, že konec je zničenej, podle mě je to vrchol hry. Také bych nikdy nenapsal "míň RPG a více výbuchů"... *3*
Chlapci, postihnout moji osobnost samozřejmě není ve vašich silách, jelikož vás naprosto transcenduji. Jsem prostě natolik vzdálen vaší reflexi, že neexistuje způsob, jak na mně participovat.
Ne, teď vážně. Mám vás hoši u konečníku a byl bych rád, kdybyste reagovali (když už musíte) na moje komentáře, resp. jejich obsah, brát si mě do huby jako osobu opravdu nemusíte a nemyslím si, že místní "velmi křehké vztahy" tady někoho zajímají. Jednoduše rečeno, pojďme být zase profesionální a žhavé emoce nechme stranou. *3* -
Nicely stated!
-
Tak je težké vystihnout jemné nuance tak výrazné osobnosti, jakou Cahir je.
Jinak to asi bude tvá odpověď, kdo to ještě hraje. *3*