Přejít na výpis diskuzí
PlanetSide 2 má pro vás jednu jednoduchou otázku
28.11.2012 | Aleš Smutný
123 příspěvků
-
Nezkoušejte Planetside 2 pokud:
1. Jste CoD kiddies. Nebude vás to totiž bavit.
2. Nejste odhodlaní se kolem hodiny orientovat co, jak a proč (během které tak 20x chcípnete a pravděpodobně nic moc nezabijete).
3. Nemáte žaludek na trochu grindu CERTu, protože default zbraně třeba na letadlech jsou prakticky nepoužitelné.
4. Hodláte hrát jako solo-rambo. Přidejte se hned do aktivního squadu (nebo outfitu) a hrajte teamově.
5. Hodláte hrát infiltrátora (snipera). V této hře je to nejvíc useless class.
6. Jste v životě všeobecně štěstím nepolíbeni, protože hra je špatně napsaná a funguje na různých PC jak se jí zachce. -
-
Diky za shrnuti, chvilku jsem nad PS2 premejslel, takhle aspon vim ze to neni nic pro me :)
-
ad 1 Jistě, tohle není pro klasické CoD hráče. I já ale hrál CoD a bavilo mě. Spíše bych to řekl takhle: Koho bavila série Battlefield, ten prostě musí PS2 zkusit.
ad 2 Pořád se učím, pořád všemu nerozumím. Doporučuju jednoduše hrát, jak umíte. Ze začátku prostě dělejte, co jste dělali ve všech fps - likvidujte soupeře. Postupem doby by vám tak nějak samo mělo dojít, co se má dělat.
ad 4 Tak já hraju jak týmově, tak si občas dám solo hru a oba styly hraní mě baví. I jako čistě solo hráč mám šanci si dobře zahrát. Jistě že rambo styl nemá smysl, ale pokud člověk hraje v podstatě stejně jako Battlefield (ne TDM a podobné kraviny ale klasický CQ), pak se člověk může slušně chytat a bavit se.
ad 5 Sniper není tak špatný. V podstatě to vychází stejně, jako ve všech fps hrách. Buď to hrát umíte a děláte tak dobrou podporu parťákům, anebo to neumíte a jste jen kempa, co není moc platná. Ale vyloženě na nic mi sniper nepříjde, i když já snipery hraju obecně jen velmi málo. -
-
1. Ten termín není vyhrazený pro hráče CoD, spíš určitý archetyp hráčů.
2. Dojde. Ale chce to nějakou odolnost, což spousta lidí nemá.
4. PS2 není na solo hraní dělaný. Takže to jde, ale nedoporučuju to.
5. Sniper je naprosto a úplně k ničemu. Tohle je hra kde jde o to obsazovat a bránit body na mapě. Sniper sice může mít noscope 720 skills, ale furt nic pro team nedělá. Ty killy mohl klidně nabrat jako medic se solidní optikou nebo jako heavy. Hackování je flawed as fuck a krom toho sniper nemá nic. Právě naopak nováčcci na infiltrátorech akorát tak teamu škodí protože nehrajou něco potenciálně užitečného. -
-
S tím si dovoluji nesouhlasit, sniper je velká podpora týmu a jeden z nejlepších obranářů bodů. Hraji za něj nejraději a vím o čem mluvím. V otevřeném prostranství je téměř nemožné alespoň mě, zabít. Co se týče nepřátelských oblastí, když hacknete počítače pro vybírání vozidel a letadel + hackenete obranná děla a protiletadlovou obranu, tak je nepříteli základna k ničemu ačkoliv je ještě jejich. Vrátím se zpátky k obraně bodů. Nikdo jiný než sniper nemůže přetížit generátory štítu a obrana je velmi snadná a to i obyčejných bodů. Většina lidí vleze do budovy a dřepne si do rohu, kouká a čeká až se bod obsadí, mezi tím tam vejdu já, zamířím mu svojí optikou na hlavu a prásk, jedna rána a je dole. Samozřejmě musíte umět kombinovat neviditelnost s výdrží vaší energie, když vám dojdou baterky dřív než si zamíříte moc toho neuděláte. Nehledě na podporu z dálky. Zrovna včera jsme nemohli obsadit jeden bod, vylezl jsem na vyvýšené místo tak abych viděl na vchody kudy chodí nepřítel, během 4minut jsem měl přes 15killů. Díky mě se bod povedlo obsadit, protože díky mému zdržování nepřítele tam stihlo vejít spousta spoluhráčů. To je co se podpory týmu týče.
-
Nevim, ja hraju porad jako Lone Wolf a nemam problem, to vetsinou maji problem nepratele kterym se vyskytnu v zadech *5*
-
az se trochu zlepsis, tak uznas, ze i infiltrator ma svoji roli.
-
-
Asshole much?
Až se probudíš tak zjistíš, že cokoliv infi udělá může udělat jiná classa lépe / stejně dobře. -
-
Ono to tady uz vsechno padlo, takze to stejne nepochopis, ale zkusime to jeste jednou.
Kazdy hrac co ma mozek a skill zabije cokoli co mu na mape nekdo spotne a budu mnohem radsi, kdyz z hor bude spotovat infi diky tomu, ze krome spotovani bude schopen i nekoho zabit.
Placal jsi tu neco o braneni bodu.. zadna jina classa mi neposkytne absolutni bezpeci (!ne pred jinymi infis) s moznosti tak skvele obrany proti pechote. Ne kazda classa muze pri braneni behem par minut postrilet dvacet lidi co se snazi zabrat bod.
Nemluve o tom, ze infi je skvely na odstranovani medicu a engineeru co v zadnich liniich zvedaji mrtve/opravuje tanky.
-
-
-
To je prostě věc názoru. Když budu mít ve skupině snipera, který se někde šikovně zašije a bude mi hlásit pohyb nepřátel, budu z něj nadšen a budu rád, že je v mé skupině.
Já to solo začal hrát a stále si občas solo dám a baví mě to. Jistě že týmová hra je lepší - jako u všech her - ale solo se to hrát dá a není to nuda.
Tak každou hru je potřeba se nějak naučit hrát. Kdo chce jen hrát a nechce se nic učit, ať si pučí nějakou hru pro nemluvňata. *4*
-
-
-
Mně právě od doby kdy hraju PlanetSide 2 přestalo bavit a nejsem codkidies. *2*
-
-
Myslím codko přestalo bavit.
-
-
Doplnil bych občasné čekání a načítání:)
-
-
Ja jsem odehral asi 2 hodinu a uz se k tomu vracet nehodlam. Je to takovej rozmernejsi klon battlefieldu ale bohuzel mu to moc nejde.
-
-
No mate recht asi jsem trochu s tim svym unahlenym hodnocenim prestrelil. UI a ovladani je sice dost BF3 ale tam jinak podoba konci. Ze by me to ale bavilo porad rict bohuzel nemuzu.
-
Klon to samozřejmě není a že mu to nejde? Můžeš to specifikovat? Jako že to nemá tolik bugů jako BF hry? No to máš asi pravdu. V tomhle je fakt PS2 "horší" no. *2*
U BF série jsem strávil tisíce hodin a přestože je PS2 podobný, nikdy bych to nenazval klonem. To je prostě úplná blbost. -
-
No kdyz vidis komplet stejne UI a ovladaci prvky jako u BF3/BFBC2 tak prvni co mi prijde na mysl je "klon". On to samozrejme neni klon jako klon ale nic to nemeni na tom ze ta hra bohuzel neni moc plynyla a moc dobrym dojmem na me nepusobi.
-
-
Jo, to UI je fakt stejně hrozný jako v BF3. Asi se hoši po dlouho době rozhodli, že mapa už se nebude dávat do pravého horního rohu, ale umístí jí do levého spodního rohu. Podle mě jasně špatné rzhodnutí. Umístění chatu ne nesmyslné, ale tradiční. Kéž by se UI dalo upravit.
Ta hra právě vyšla. Když vyšel BF3, musel jsem čekat půl roku, abych ho rozběhnul bez neustálého padání hry. Kromě toho ta hra stojí o 1000 Kč méně než BF3 a to nepočítám jeho slavné DLC.
Když už, PS2 na mě působí daleko více jako BF2 a ne BF3. Ale to je věc názoru.
Pokud ti běží dobře BF3, musí ti dobře běžet i PS2. Zkus poladit nastavení, zkus jiný server, zkus novější či jiné ovladače. -
-
BF3 mi bezi dobre a problem s padanim jsem nikdy nemel. PS2 mi co se FPS tyce bezi bez problemu ale mam z toho pocit takovej nedobrej pocit permanentniho lagu a pechotni boj mi tam prijde absolutne nezazivnej a prkenej coz jsem asi vzhledem k poctu lidi na mapu mohl ocekavat ale to na veci moc nezmeni. A kdyz jsem se dostal k tanku tak me z nej hned nekdo vyhodil coz jsem moc nepochopil protoze byl puvodne prazdnej a ja do nej vlezl jako prvni :D Navic system ridic/strelec si rad zahraju v arme s nekym pres TS ale jinak mi to neprijde jako uplne super reseni.
-
-
Tvůj text se mi nedaří úplně dobře chápat, tak zareaguju jen na to s tím tankem:
Píšeš, že tě někdo v Planetside 2 vyhodil z tvého tanku? Nebo jak to je? Pokud ano, obávám se, že si nehrál PS2. *3*
Ještě dotaz: Kolik lidí hraje BF3 na jedné mapě? Maximálně 64, že? A kolik PS2? *3*
-
-
-
-
-
JJ klon Battlefieldu až na to že Planetside 1 vyšel před Battlefieldem 1942 tákže tvůj argument je neplatný... *1*
-
-
Ja? Battlefield 1942 je o nějaký ten měsíc starší, ale to němení nic na tom, že kolega výše nakydal, to jo...
-
-
-
Já mám zatím odehráno 19 hodin a větší zásek jsem měl jen jeden. Jinak hra běží plynule a bez problémů i na mém dva roky starém notebooku (na min. detaily).
Co se týče hry samotné, tak zážitek z masové akce je parádní. Za mě určitě palec nahoru. -
Musim rict jako majitel Notebooku asus,ze na low detaily mi to jde 20 fps s bidou a jak rikal
Mother_of_god nekam se respawnete a dead ..
Jelikoz jsem to moc nehral tak pokud se to da nejak obejit tak to by bylo plus..
Ale je to desne optimalizovany na asusy .. Dnesni hry rozjedu na high takze :D o sestave to to opravdu neni.
A nechapu jak nekdo tohle muze prirovnat k Dishonored,ktera by mela byt stealth akce *7* -
-
uvedomujes si ze mas (asi) lowend notebook za cenu se kterou by sis na notebooku pred cca 5+ lety zahral maximalne hledani min? na high rozjedes pouze porty z konzoli a ne hry ktere se snazi rozvinout svuj maximalni potencial na PC
-
-
Porty z konzolí jako GTA IV apod? Porty z konzolí jsou mnohdy horší než normální hry. Meh
-
-
a muzes jmenovat i neco jineho krom GTA IV ? GTA je vyjimka ktera potvrzuje pravidlo :)
-
-
-
-
PlanetSide 2 je gineální hra. Jen málo her se jí mužýe vyrovnat např. Dishonored... *5*
-
-
Znáš tu "O koze a o voze"?
-
Geniální* Promiňte prosím... *3*
-
-
Ak má byť pravda to čo píšu vo videu (stovky hráčov na mape) tak to bude podľa mňa hra na 2 sekundy...Spawn a dead
-
-
ono hodně záleží "kam" se spawneš;)...máš na výběr více bodů na mapě...pokud jseš Rambo tak prosím, hoď se mezi palbu na mapě...já raději bokem a ošefuju to technikou, nebo campingem na skalách;)
-
-
Rambo :D , nejlepší když spadneš s drop podem k sundereru a vezmeš jich pár sebou.
-
-
ona právě ta herní plocha není 2x2 metry jak si ty asi myslíš.
-
-
50x50 Km
-
-
Tak to se teda mýlíš. Toto není bf 3. *3*
-
-
Tohle se nestava ani v bf3, je to jen pomylenej nazor lidi, co takovyhle hry nehrajou..
Nebo hrajou nejaky vadny DM s divne nastavenejma spawnama..
-
-
a podla mna bys to mal prve spustit
-
-
hra je plynulá, pokud se nacházíte mimo bitevní děňí...jak jste v bitvě, tak vám nepomůže ani nastavení celkový kvality...padnou FPS a basta;)
-
-
No, mám ještě celkem dostačující počítač (Core i7 2.8Ghz, 4Gb RAM, Radeon HD 5870 1Gb) a na střední nastavení to jede docela dobře, mimo boje na cap 60fps, ale hlavně v nějaké zástavbě a pokud je více hráčů v okolí, jde to klidně i pod 20fps, což se mi zdá jako docela brutální rozdíl, v průměru mám tak 25-30fps, což sice stačí, ale i tak mě to párkrát zbytečně stálo život *3*
-
Kamošovy s toho padá hra po každých 30 minutách. *10*
-
-
hlavne je to neskutecne brutalne narocny i na minimalni detaily. na ne je to narocnejsi, nez zaklinac 2 na minimalni a odpovida spis jeho medium nastaveni.
-
-
Co jsem viděl na fóru, tak tak tam aj rozebírali, že ta hra má problém využít pořádně procesor, případně více jader. Někomu se to prý seká i s i7.
-
-
To celkem jo, pokud se nemýlím, tak u fpsek ve hře je i signalizace co a jak zrovna využívá, a podle to by mělo být CPU docela často vytíženo (mám i7). Ale stejně tak GPU.
-
-
No hra jako takova narocna neni, jelikoz jsem to mel vse dane na medium a vypadalo to skvele a hybalo se to svizne. Problem je podle mne ve zpracovani tolika hracu, jelikoz v momente kdy se nas vcera seslo par desitek, tak mi to zaclo cukat neskutecne a pokud si rychle neporadi s optimalizaci sitoveho kodu, tak to bude jenom horsi, cim vic lidi se tam pripoji.
-
-
to nebyl lag. to bylo posekavani. pochybuju, ze hra nebezi u klienta simulovane do doby nejake synchornizace. sekalo si mi to i na nejakem v podstate opustenem outpostu.
-
-
Tak s timhle problemy nemam, jede mi to svizne a bez sekani, jedina situace kdy dochazi k zasekum je kdyz se tam zacne objevovat vice lidi.
-
-
No a to je asi to jádro pudla že?! K čemu je ti hraní na max fps, když nejsou kolem hráči? *3*
-
-
No ja to myslel tak ze to nema nic spolecneho s naorky hry, ale ze je problem v sitovem kodu
-
-
-
mně se hra neseká vůbec, ale mám poměrně zásadní problémy s input lagem
-
-
verim. musel bych to asi ukazat. pro me je to frustrujicne nehratelny. typicky mam 15fps. to je jak kdysi, kdyz jsem se poprvy pokousel rozjet ut2003 :).
-
-
-
Tak tak, ty nároky nejsou až tak strašný
-
-
-
zatim jsem to jen ozkousel a docela se mi to libi *1* kdyz jsme utocili na nejakou zakladnu a ja jsem sprintoval k te zakladne, tak kolem me projizdeli tanky, nad hlavou mi litali stihacky a prepravni lode... tak v ten moment to melo uplne uzasnou atmosferu :) zatim jsem nahral jen par minut, ale uz jsem se stacil propadnout do textury :D doufam, ze se vsechny vetsi bugy brzo odladi a pak to bude parada:)
-
-
Teda já mám odehráno asi 20 hodin, ale do textur jsem ještě nezapadl *15*
-