Přejít na výpis diskuzí
Počet pravidelných předplatitelů MMO klesá, ale trh se stabilizuje
21.7.2014 | Jakub Kovář
79 příspěvků
-
To nevadí. EVE online tu bude ještě pěkně dlouho a ostatní mmo mě nezajímají.
-
-
pri eve jeste jedno mmo v pohode zvladnes
-
-
No tak to vyloženě záleží na tom jak hraješ. Já ve své nejvíc závislácké fázi sem byl rád, když jsem kromě EvE zvládnul ještě sprchu, jídlo a spánek. *1*
-
-
Eve hraju zasadne half-afk po cely den :)
-
-
-
-
Jedinný MMORPG, za který bych pravidelně platil mohlo být WoD. Pokud by bylo alespoň přibližně takový, jak ho popisovali tvůrci. (a co bylo v leaks).
Jinak mi všechny přijdou hrozně moc nastavovaný nudným kosením houfů mobek... navíc v tab-targeting soubojích, občas spetřeným nějakou "minihrou" typu "vyhněte se bossově speciánímu útoku zběsilým poskakováním přes tyhle značky"...
Snad už někdo přijde s pořádnou zmněnou. Kde je v tomhle RPG netuším. Podle mě na pen-n-paper typu DnD nebo Dračí Doupě mají ještě hodně co dohánět.
*edit WoD od CCP. tj World of Darkness, nikoliv datadisk k WoW. -
-
Proč dohánět? O to udělat MMO ve stylu DnD a starých RPG už nikdo neusiluje, protože by se to nikdy nezaplatilo *3* Nejde o to, že by tvůrci dnešních her chtěli "něco dohánět" a tlačili na pilu ve smyslu přiblížení se klasickému hernímu RPG stylu, je tomu přesně naopak. Peníze, peníze a zase peníze, to je oč tu kráčí a v MMO hrách toto pravidlo platí dvojnásob. Hru podle starých principů by hrálo jen pár fajnšmekrů, tj. nebyla by to rozhodně masová záležitost a tudíž by nikdy nezaplatili ani samotný vývoj, neb tenhle typ her patří k těm nejnáročnějším na vývoj a údržbu. Jedině, že by hra byla tak "malá" a ostrouhaná, že by její vývoj byl takřka za hubičku, jenže potom, ruku na srdce, by jí nehráli ani hardcore hráči.
-
jj, je takový, jsem v bětě a zatím perfektní
-
-
Mysleljsem zrušené World of Darkness... ty zkratky uměj bejt pěkně zavádějící :-D
-
-
Presne tak, vice taktiky a mene akce. Bohuzel trend je dnes presne opacny, poskakovani a zadny premysleni, nedej boze, aby se hrac musel ucit skilly a taktiky, , viz GW2, NWO a TESO - nenarocny poskakovani a 5 skillu
-
-
Hry,kde si musis vybrat 5-9 skillu ze vsech moznych a maximalne prepinat mezi dvema zbranemi (The Secret World, ESO) jsou na premysleni rozhodne narocnejsi nez moznost mit na liste 2000 skillu be omezeni. Navic hry ktere zminuji vyse ti umoznuji si vytvorit vlastni build ze vsech skillu a libovolne (mimo boj samozrejme) mezi nimi prepinat,kdezto klasicke MMORPG ma skilly omezene dle povolani a nejede pres to vlak.
-
-
Nevím, v ostatních hrách máš zase talent tree. The Secret World je náročnější na přemýšlení hlavně díky investigativním úkolům - díky nim jde asi o mé nejoblíbenější MMORPG.
Boj samotný mi ale přijde podobný jako jinde. Je hezké kombinovat si aktivní a pasivní skilly, ale zas taková inovace to není. Navíc zase všude tuny mobek a klasický bossfighty... trochu jako arkády z automatů 90. let.
-
-
-
-
Teda chtelo by to konkretni cisla a ne jen rikat, ze si neco vede dobre. Protoze i ten odkaz na pruzkum sleduje jen obrat jednotlivych titulu, coz neni az tak moc vypovidajici o poctu hracu.
Kazdopadne tech 750k u TESO je dost prekvapujici. Sice jsem zkousel jen betu, ale na onlinovku tam neni skoro zadna kooperace ( a vyslovene vznikali problemy s nekterymi questy, kdyz jste se je snazili delat v parte) a na single je to desne genericky a nezazivny.
U toho SWTOR by me dost zajimali cisla co se tyce predplatitelu a ftp. Pokud se neco zasadne nezmenilo, tak ta hra ma slaby end game content a navic jsou classy naprosto tragicky vybalancovany. Proto je pro me dost zvlastni ze si vedou financne tak dobre. -
-
STWOR jsem hrál od vydání, měl jsem Jedi Shadow lvl 50, hrával jsem občas PvP a nevyvážený mi to nepřišlo. Co přeaně myslíš?
-
-
Myslim predevsim pve, kde jsem se sorcereskou byl schopny zabyt snad vsechny 5 man questy a to vcetne vetsiny dungeony sam, zatimco snad kazdy melee mel problem zabit trochu vetsi skupinu normalnich mobek. PVP jsem moc nehral, ale co si pamatuju tak tam krom snad tri battlegroundu bylo jen illum, ale uznavam ze tam to vypadalo o neco lepe.
-
-
Vidíš, shadow je zrovna melee a celou PVE linii jsem dohrál sám. To muselo být v buildu nebo tak.
-
Já si myslím, že dost přeháníš, ale budiž. Každopádně dle tvých vzpomínek jsi SWTOR hrál v začátcích, dva roky to už tak budou, že ano? Tak to tě asi nepřekvapí, že se změnilo opravdu hodně, hodně věcí :)
-
-
No podival jsem se znova do hry, kdyz vysel hutt cartel a zrovna tohle bylo uplne stejny :D Ale tak mozna tomu jeste dam sanci a kouknu co tam od te doby pridali .
-
-
-
-
Nevím, kdy jsi naposled SWTOR hrál, ale změnilo se opravdu hodně a ta hra má zábavný end game a classy jsou na tom stran vybalancovanosti také o mnoho lépe.
-
-
Jenže WoW nikdy nepoleví, teď sice má 8,5M aktivních platících předplatitelů, ale s datáčem to stoupne opět na 10+M.
-
-
Samotného by mě zajímalo jak dlouho tu wowko ještě bude ... Já si myslím, že dost lidí používá dneska už wowko spíš jako takový Facebook s přidanou hodnotou. Že to hrají ze setrvačnosti kvůli tomu, že tam jsou lidi se kterýma hrají. Chodí tam spíš pokecat a to hraní je tak nějak mimo.
Já třeba podobně strávil poslední půlrok v EvE ... už jsem tam ani nechodil hrát, ale spíš si pokecat s lidma. Ale myslím, že za ukončením wowka nakonec nebude nějaká hra, která by ho porazila ... protože prostě nová hra nemůže soupeřit s něčím do čeho dělají content deset let. Spíš to pomalu půjde dolů ... po každém datadisku se to možná zvedne, ale jen na chvíli a těch lidí co to bude platit mezi bude čím dál tím míň až nakonec lidi zjistí, že tam už není to proč to vlastně hráli.
-
-
Lotro paty? To ziram, vzdyt v ty hre uz skoro nikdo neni (coz je ovsem skoda)
-
-
Jaký server?
-
Tj, ale jsou tu taci, kteri se dusujou ze tam sou lidi hromady ... jen jaksi nejsou k potkani. Cas od casu tam totiz lezu, a dycinky to po tak +- hodce kdy nepotkam ani nohu zavru.
-
-
Jaký server? Musíš být konkrétní. Serverů je mnoho a některé jsou méně lidnaté, jiné jsou zase přecpané (na můj vkus).
-
A jste na maximalni urovni? V poslednich oblastech? Jelikoz ja prave to nehral moc, tenkrat kvuli absenci lidi v pocatecnich lokacich. Holt tam chybi moznost spojeni instanci podle poctu lidi, tak se stava svet prazdnym.
-
-
V max regionech par lidi je, ale o tom to prave je, ze nikdo novej to hrat nebude, protoze nema s kym. Sice vsechno upravili tak, ze se to da odehrat jako singl, ale koho by to bavilo? Bez se podivat do hurky (tak +- lv30) .... a nepotkas tam nikoho. Bez se probehnout po kraji ... a nepotkas taky nikoho.
-
-
ale presto je to 5 nejuspesnejsi mmo (podle tohoto podivnyho pruzkumu :) a vydelava to pres sto milionu rocne.... coz se teda dost divim:)
-
-
Coz jsou cisla cucany z prstu, takze se nedivim. Krom wowka nevim o nicem co by nejak pravidelne zverejnovalo kolik lidi hraje/prijmy. Lotro navic pokuc vim ukoncilo("pozastavilo") pridavani obsahu => duvod je jedine ten, ze uz to hraje (a plati) tak malo lidi, ze to nezaplatej.
-
-
-
Ja jsem skoncil tak pred rokem,byl jsem ve velke oblasti snad poslednich 10 lvl-potkal jsem ok 3 lidi/h..potom co jsem 2 mesice v kuse hral vpodstate sam dokola se opakuici questy a oblasti sem to odinstaloval
-
-
-
-
Myslel jsem, že Rift na tom bude lépe, nevíte jestli je něco podobného i za rok 2012?
-
Ja mam hodne rad MMO a snazim se kazdy zajimavejsi kousek zkusit. V podstate od doby star wars galaxies kde jsem si nedocenil moznosti hry a naslednym tvrdym zasahem vyvojaru do hratelnosti kde hru usmrtili jsem ted zustal u Wildstar. Tolik moznosti jsem uz dlouho v zadne MMOcokoli nehral a je mi jedno co kdo na ni rika. Kdyz me to chytlo je to pro me dobra hra:) obcas kouknu do WoW diky tem letum tam ma clovek hodne "znamejch" a to cislo u TESO me diky jejich kampani neprekvapilo ony jsou zajimavejsi az ty druhe,treti mesicni poplatky. prvni mesic si zaplati hodne optimistu:)
-
Jasně WoW ftw. to jistí, a když tam klesaj tak to už je i co říct. TESO remaining time to a F2P = 250days. *2*
-
-
Mno na tohle jsem zvedav zda bude F2P, podle me by to asi byla skoda. Osobne ted nemam subscribe, ale obnovim ho zase. Kdyz uz nic, tak cena za hru jako takovou klesla vic jak o polovinu (pro nektere to muze byt zajimave).
Hra ma stale, co nabidnout a budouci zmeny jsou slibne. Pokud udrzi stejny vyvoj, jako doposud tak si sve hrace udrzi, a nekteri se jednou za cas vrati. I WoW ma sve vlny podle vyjiti datadisku.
Co se tyce MMO obecne, tak F2P model potrebuje nastavit minimalne pravidla a hranice, aby zakaznik vedel uz na zacatku, jak s danym systemem ma nalozit. Ve F2P je v celkovem meritku hrozny chaos. -
-
MMORPG prostě nemůže být celkově hratelné ve F2P, vždycky tam budou výhody a to je špatné. Proto to taky omrzí, lidi - to je zase rozdíl od jiných her kde se dá uhrát i bez výhod ale to se řešilo no.
Nic asi nenastavovat jen tak nebudou když jim to tak vyhovuje, nakonec to budou hrát hlavně hráči co jim platí. -
-
Může někdo, prosím, tomuto pitomci vysvětlit, jak správně sestavit větu v českém jazyce?
-
-
Mnozí to zkoušeli, žádný neuspěl. To máš jako strkat dicka do dyke.
-
-
Přestat nadávat a smížit se s tím že to je jedna z věcí s čím moc nenadělám je tak těžké chápu takže ignorace? to už je leopší a světe divse opravdu to funguje!. *3*
-
-
-
-
-
TESO nepůjd na F2P dříve než za dva roky od vydání.
-
-
už to vyšlo na konzolích vubec?
-
-
Přestal jsem to sledovat, ale mám pocit že ještě ne. Hledat se mi to nechce - za to TESO nestojí. Ale je to primárně konzolovka, takže dokud se pořádně nevyzkouší výdělečnost na konzolích, nebude F2P.
-
-
Drive jsem pouzival tez termin konzolovka, ale ve vysledku to pro me znamenalo zamereni na causal hrace a uzpusobeni UI ovladani konzoli, takze nejsem si jist, co si pod tim predstavujes ty. Kazdopadne se domnivam, ze zrovna MMO, ktere funguje na predplatnem a nema obdobu na scene free serveru(L2, WoW), tak asi nelze posuzovat, ze konzole by meli hru posunout nekam dal a meli by byt hlavnim kanalem na vydelek.
Ale to se uvidi az to skutecne vydaji na konzolich, posledni info si pamatuju - vydani ke konci tohoto roku (jestli se to nezmenilo). -
Primárně konzolovka ale to ještě neznamená že to tam budou chtít hrát... zdá se ale že větší uspěch bude právě paradocně na pc... asi. *7*
Není to na konzolích, takže to není ani primární. Vlastně.
-
-
-
-