Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ty "technologické termíny" by jste ale měli znát..
  • nezájem, hlavne aby napredovala hratelnost, technologicky pokrok, ktery bude vyzadovat investici dalsich 1000€ do pc me az tak nezajima, kdo si dnes muze dovolit pc za 30 tacu *7* ktere vam navic vydrzi 1-2 roky. zlaty konzole
    • no za 1k€ máš dneska komp na 5-6let, no záleží kam se to teď rozběhne, už by mohly být 2x lepší hw než jsou což je blbě.
    • No, já to vidim tak, že záleží na tom, co chceš koupit. Když chceš pořádný PC, tak do toho dáš 30K. Ale když chceš obyčejnej comp, žádný dělo, tak do toho dáš 10K. Když si chceš zahrát na konzoli a pořádně si to užít, tak musíš koupit pořádnou telku a nějaký domácí kino a hned to máš taky za 30K. Nebo koupíš konzoli a hraješ na klasický TV, co máš doma. Mě konzole neberou tak, abych si je koupil (ale nic proti nim nemám!), takže raději cpu prachy do PC.

A v dnešní době, když de vše koupit na splátky, tak není problém si koupit dražší věci. Samozřejmě když máte pravidelný příjem. Já si před půl rokem koupil super mašinu. Sice dva roky splátek, ale najednou bych to dohromady nikdy nedal.
      • to je blby no... na pc vychazeji taky lepší tituly, treba mmo rpg (guild wars2, tsw), strategie. tohle by mi na konzoli chybelo
    • Jj technologickej pokrok saje! Half Life taky nepotreboval zadnou super grafiku a podivejte se jak byl uspesnej. Upgrady jen obtezuji. Ja bych vsechny ty teselace, HDR a ropuchy zakazal.
    • to není pravda, dneska koupíš slušný počítač i za 10 tisíc
      • Solidní herní PC stojí cca 15-18 tisíc (intel je dražší). Za 10 tisíc máš PC, na kterém sotva poběží Witcher 2 na 30fps s osekanými detaily.
        • Nic ve zlém, ale vůbec nerozumíš hardwaru. Projeď si ceny dnešních komponentů prosím. Na PC za 10k ti nepadne takřka žádná dnešní hra ve full hd pod 30fps. Pokud teda do těch 10k nezahrnuješ 2TB disk a zdroj za dvojku...
      • To je sice hezký, ale nezahraješ si na něm Crysis na plný detaily co tu ukazovali..
        • Já mám doma Athlon X4 640 za 2 ticíce
          Radeon HD 6670 za 2200
          4Gb ram 800MHz DDR2 (cca 2500)
          A zakladovku 4 roky starou (kolem 3 tícíc) a crysis 2 jedu na Full kolem 50 FPS
          Battlefield 3 na vys. 40 - 50 FPS

Ale je pravda že jen na 1024x768 (4 roky starý monitor :D )
          • ;) Rozlišení dela hodne zkus to pichnout na 1080p telku a jsi na High nehratelnej
      • jen grafika vyssi mainstream stoji nejakych 270€
  • Khanemis
    Páni, ta žabí technologie je současná špička, tomu nemůže dnes nikdo konkurovat. Go, CryTek, go!

Je fajn, že to hoši neberou úplně vážně a ten engine vypadá opravdu schopně. Při sledování podobných ukázek mě vždy napadá, že proč se dnes nízkorozpočtové animáče nedělají v realtime enginech z her namísto složité a dlouhé produkce okénko po okénku. Rozdíl mezi tím se již opravdu stírá (ačkoliv, pravda, věci jakoraytracing stále herní enginy neumí, ale oni si to víceméně obejdou nějakými jinými triky:)).
    • Slyšel jsi o tomhle http://mycryengine.com/index.php?conid=59 ?
      Vypada to dost kruťácky *5*
      • Khanemis
        Hmm, neslyšel, ale vypadá to dost zajímavě. Díky za tip;)
  • Zatím nejhezčí tech demo o Cryteku co jsem viděl možná nejhezčí vůbec
  • Mother_of_god
    Tak, asi po prvý krát som s otvorenými ústami pozeral na nejaký trailer/video. Fakt pecka.
  • Jo tenhle engine ma obrovskej potencial, krasa, ve 3d to musí bejt bomba.
  • Nadhera! Zajimalo by me jak by ty sceny vypadaly bez teselace.
    • Myslíš jak je uvidíme všichni ostatní? *1*
  • CODoidni sraccka. Bye.
  • Engine super, akorát Crytek musí mít v každe scéně úplně všechno - 50 různých efektů a na každém pixelu musí být nějaká rostlina, smetí nebo prostě něco. Působí to přeplácaně a nepřirozeně.
    • neprirozene to pusobi snad jedine proto, protoze tech efektu tam je porad jeste zalostne malo
      • Trailery s Arma 3 vypadají tak, že mám problém posoudit, zda je to skutečnym záběr. Je mi jasné, že to jsou předem vybrané záběry, které mají hru vychválit. Tohle se mi ale u Cryteku v poslední době rozhodně stát nemůže.
        • Me se taky grafika typu arma, stalker a podobne libi, ale to nemuzes takhle porovnavat. Oboum jde o neco uplne jineho
          • A o tom píšu, Crytek jde spíše cestou megalomanských omalovánek a blýskátek. Engine je určitě lepší než má Arma 3.
  • jindra.veliky
    jak by to asi vypadalo ve svete bez konzoli *4*
    • Vis jak ? tak ze firmy vyda hru a pak zkrachuje protoze nema zadny primy protoze typci jako vy to zpirati a ztahnou z netu..... At zijou konzole a herni prumysl....
      • jindra.veliky
        ty si dmnt co? Si mysis nebyt konzoli tak si tech 50 000 000 konzolistu zacne piratit hry na PC? *15* *15*
        • Jasny no jsem dement, ale nesere mne to. A proc by asi predelavali hry z konzole na PC ? protoze za to nechcej utracet plno penez na vyvoji kdyz to nic nevydela, tak to jenom zkopci prdnou tam ovladani na klavesnici a je to pak vy tady plakate to seneda hrat posrany konzole a tak ale ten vyvoj ze zaplati havne z konzoli
      • Projdi si data, experte, většina pirátských kopií nepochází z desktopových platforem, ale z konzolových, projdi pár p2p sítí a uvidíš, které kopie nejnovějších her, které ještě na desktop ani nevyšly (a až výjdou, stejně to bude jen hnusná konzoloidní konverze) už jsou k dispozici na torrentech. Nic jako "pirátění" neexistuje, pouze trh není schopen akceptovat jinak nastavené vstupní podmínky s příchodem internetu, zkostnatělá legislativa na to není připravena a tak korporace tahají státy za nos a usilují o to, aby jim vytvořili ideální prostředí bez námahy o adaptaci z jejich strany a vznikají nesmyslné nálepky typu "internetový pirát". Internetový pirát není nic jiného, než racionálně smýšlející jedinec usilující o svobodu, je to jeho rozhodnutí, jsem přesvědčen, že za kvalitní tituly (kdyby tak nějáké byly) jsou lidé ochotni zaplatit, bohužel, když tady máme více než desetiletou herní stagnaci, není se čemu divit, že náklad nevyužité přiležitosti při koupi dané hry jsou tak vysoké, že se za ni platit jednoduše nevyplácí.
        • Doufam ze ti tenhle pristup ti jednou nekdo oplati ty zlodejska socko zbytecna! Ty hry se jen tak nevyskytujou... delaj je lidi! Je to jejich prace... To ze se ti nelibi bud pristup vydavatele nebo hra samotna te neopravnuje automaticky k jejimu ukradeni... Hry ktery nejsou kvalitni proste nehraj! Tohle dela jenom lidska spodina a nuly, ktery si timhle balastem (spatny hry é ukradnu je) okolo svoji kradez ospravedlnuji... Nemusis takovej byt :D
        • Internetový pirát není nic jiného, ... než zlodej!!! Sťahovať a používať hru (hrať ju) a nezaplatiť za ňu, je to iste akoby si v obchode s potravinami vzaj maslo a nezaplatil za neho. A to len preto lebo je drahe, alebo chuť nieje dokonalá (paralela - hra je draha alebo sa ti úplne pači). Alebo by si šiel do kina a chcel vidieť film zadarmo, len proto lebo listok je drahý, alebo nieje až tak kvalitný. A je úplne jedno či je hra kvalitná alebo nie, či ma vývojarske štúdio tvoje sympatie alebo nie, či si vydavateľ hry tie peniaze zaslúži alebo nie. Jednoducho ak za to nezaplatíš, tak to nemožeš hrat!!!
        • Internetový pirát není nic jiného, než racionálně smýšlející jedinec usilující o svobodu - tohle my vysvetli.... takze je to jedinec kterej se snazi obejit zaplaceni hry aby si mohl zahrat jo ?
        • Nevim no mam doma Notebook a PS3 a tu hru si na to klidne koupim protoze ta 1000 mne nezabije... dlouho jsem uz nic nestahoval a nebudu nebavi mne to protoze pak akorat hraju a najednou sek nemuzu se dostat dal, sama hra mne nepusti protoze nemam original...
      • no jo, takovy blizzard se neustale potaci na hranici krachu :D
        • Tak blizzard kterej vyzaduje pripojeni pres net a proto si musis hru koupit, ale ostatni firmy maj jinej styl a to piractvi je akorat podkopava jejich praci na hrach ze kterych nezaplati ani honorare vyvojaru. Sam hraju diablo a wowka jsem se taky naparil dost ale co ostatni firmy ktere nemaj takove zazemi jako blizzard ? kolik clanku jsem uz cetl ze firmy zkrachovali a to nevydali vubec spatny hry
          • Shaker
            Jakoby se na konzole nepiratilo... odjed zpet do utopie.
          • jindra.veliky
            treba CD Project *4*
    • Přesně tak, technologicky je engine prvního Crysis na možnostech z roku 2006, tento se posunul maximálně o dva roky, jsme tedy stále o čtyři roky pozadu, co se to možností současných SW a HW týče. Ale aspoň něco, přece nemůžou konzolářům vypálit rybník úplně, co kdyby si uvědomili, co svým rozhodnutím finančně podporovat tyto neoptimalizovatelné platformy způsobují.
      • :-D:-D:-D
        Gratuluji vam, obema.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit