Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Na internetu posledních několik dní kolují záběry ze hry a na zahraničních webech jsuu napsána preview. Jak gameplay záběry, tak preview poukazují na naprosto otřesnou kvalitu animací ve hře, hrozné dialogy, které svou kvalitou odpovídají tak možná nekvalitní fanfikci, a obecně na nízkou úroveň hry. Zvláště zarážející jsou vida, která ukazují, že dekádu (10 let) starý první Mass Effect měl animace mnohem lepší.

    V minulosti jsem byl zabanován zřejmě za to, že jsem své myšlenky vyjádřil ironicky, nyní je tedy vyjádřím přímo. S přihlédnutím k výše zmíněným okolnostem a také k tomu, že Bioware určitě není studiou, které by bylo možno mít rád, myslím si, že nový Mass Effect si za plnou cenu může koupit jen volní ignorant (volní zde znamená "z vlastní vůle") či r-tard v plně vědeckém slova smyslu (někdo s mentální poruchou).

    Opakuje toto není ironie ani trolling, toto je prostě závěr, ke kterému jsem došel pozorováním informací o hře, mým cílem není lidi naštvat, ale varovat je. Pokud si přejí být volními ignoranty, mají na to plné právo.
    • Coffin.Corner
      Netrpíš někdy pocity, že jsi vyvolený který má spasit lidstvo?
    • Mě to nedá a zareaguji. Na tu hru si podle mě musíte udělat názor sám. Kdybych si měl pročítat různý magazíny, případně číst reddit(kde se probírá o hře akorát to špatné) tak bych si tu hru v životě nepořídil.
      Animace opravdu nejsou nic extra - ale že by to bylo tak hrozné ? Ani náhodou. Občas se objeví nějakej bug, kterej z toho udělá fakt něco hroznýho ale jinak je to naprosto ok.(oči snad fixnou nějakým patchem)
      Dialogy a příběh mi naopak příjdou jako silná stránka hry.

      Podle mě ta hra bude sbírat rozporuplná hodnocení po celým světě - ze 2 důvodů.

      1)kvalita animací je prostě průměrná a některý lidi tohle nerozchodí - přitom původní trilogie na tom byla úplně stejně.
      2)všeobecně vzato příběh se točí okolo zajímavých věcí který ale nemusí sednout každýmu. Mě tajemství láká a tak to považuju za plus, pro někoho to může být mínus.

      Boj rozhodně nebude problém, jedná se o nejlepší iteraci boje v rámci všech ME her.
      • h0p3
        Chtěl jsem si udělat názor osobně. Ale potom co jsem se cca půl hoďky plácal v character creatoru a nebyl za Boha schopnej splácat něco, na co by se dalo aspoň trochu koukat. Což 3 roky starý DAI mělo bezvadně zmáknutý. Tak jsem to vypnul a odinstaloval.
        Nejsem schopnej ve "filmový" hře tohohle typu hrát za někoho koho prostě nemám rád.

        Takže jsem se koukal na stream a ani by mi nevadilo kdyby byly špatný jen animace. Pr*ser je, že k těm animacím ještě přihoď otřesnej dabing a hloupý dialogy. Z toho ti vyleze něco na co se nedá koukat, natož to poslouchat.

        A jak říkáš příběh se točí okolo zajímavých věcí, ale tohle taky nepodchytili. Dramaturgicky je to naprosto v p*deli. V okamžiku je z tebe spasitel všeho živýho a každej je na tobě naprosto závislej. Podle toho to vypadá, že na Zemi se něco semlelo, sebrali všechny lidi s IQ pod 70 a vystřelili je do vesmíru, jen aby se jich zbavili. Čekal bych, že na misi do jiný galaxie vyšlou aspoň pár schopnejch lidí. Mně by vůbec nevadilo prvních několik hodin taťkovi dokazovat, že mám na to bejt Pathfinderem.

        Dám ještě příklad něčeho co mě docela nakrklo.. najdeš mimozemský trosky/artefakt, přijdeš k tomu a jediný co ti na to tvůj charakter řekne je "Hmm.. asi nějakej mimozemskej artefakt." Konec jde se dál. Ty vole jsi průzkumu, tak to aspoň sakra prozkoumej, buď zvědavej ty vemeno!

        Osobně jsem brůtálně zklamanej. Teď si počkám a budu doufat, že to třeba ještě dají nějak dokupy. Aspoň po vizuální stránce. Podle všeho by tahle potřebovala ještě pár měsíců pulírování.
        • Tak co se tyce toho jak si se ocitl hned v roli Pathfindera, ja si to vylozil tak, ze tatik v okamziku svy smrti musel nekomu predat to svy tajemstvi a tebe jakozto svyho syna znal a vedel jaky ma/nema schopnosti

          Tak vzhelem k okolnostem, kdy ztroskotas na cizi planete, jses pod palbou nepratel a nejses napojeni na AI je offline, tak se ani nedivim, ze to zas tak moc nestudujes...
        • Tohle ale vůbec není pravda. Valná většina z vedení iniciativy(která je mimochodem úplně jiná než měla být kvůli scourge) se rozhodne ti dát šanci. Rozhodně to není tak že by tě vnímali jako spasitele. To prozkoumávání že začátku ani jinak vypadat nemohlo. Ryder neměl funkční ai..takže jediný co mu skener vyhodil bylo "unknown technology". A Ryder je recon specialist ne odborník na prastarou technologií(nebo technologií vůbec)
          A asi sem hrál úplně jinou..zadnyho otresnyho dabingu sem si nevšiml(a to nedávám na ceskej dabing téměř furt)
          • h0p3
            Hmm.. to že jsi na začátku bez AI jsem teda musel teda minout. Moje chyba.
            No, nebylo by trochu zbytečný, bejt odborník na prastarou technologii, když letíš do neznámý galaxii a nevíš jakou technologii tam najdeš?
            Mojí pointou je, že jakožto "recon specialist" bys měl projevit aspoň kapku zájmu o nový a neznámý věci ne?!
            Já teda nejsem žádnej odborník na dabing, ale přišlo mi, že na týhle lodi byli všichni zbaveni veškerejch emocí. I když to byl možná uměleckej záměr v kombinaci s těma animacema.
      • Původní trilogie na tom možná byla s těma obličejema stejně, ale dnes je dnes a člověk by řekl že si na to dají v Bioware pozor, protože je to jedna z her kde na ty obličeje člověk kouká dost často...
      • madPav3L
        Lidem podle mě nevadí o čem ten příběh je, ale to jakou to má kvalitu dialogů. Navíc hlavní hrdina má občas na výběr pár odpovědí, ale "údajně" (já jsem to zatím nehrál) je to všechno na jedno brdo, takže tam vlastně žádná volba není.
        • Ta kvalita dialogů je naprosto v pohodě. Asi se spousta lidí zase chytla jednoho dialogu s jednou postavou, kterej ještě navíc vyhozenej z kontextu.
          Nejsem samozřejmě schopnej mluvit za zbytek hry ale v těch první cca 6 hodinách jsou dialogy úplně v pohodě.
          • No nevím, jestli ty dialogy jsou zrovna "naprosto v pohodě".

            https://www.youtube.com/watch?v=6zUilV_oemg
            (u hlubokého/infantilního zamyšlení " Alec ... is ... dead!" jsem fakt brečel smíchy!)
          • uvidíme, každopádně po DAI je těžké věřit, že v Bioware ještě zůstali nějací talentovaní vývojáři, poté co EA studio koupila, vysála a zanechala jen prázdnou slupku. Drew Karpyshyn je pryč, doktoři zakladatelé jsou pryč + spousty dalších talentů. EA je hrobař, což má na svědomí už několik (kdysi) skvělých studií.
            • @Harbinger
              To, co jste napsal o tom konci. jsou jenom spekulace fanoušků. Konspiračních teorií o konci ME3 bylo víc než dost, nesmíte hned všemu věřit.
              Taky bych byl rád, kdyby se ten tristní konec dal na někoho schodit, ale za to si mohlo jenom samotné Bioware a jejich scénaristi.
            • Když problém je v tom že valná většina vývojářů prostě chtěla jít k jiným projektům/skončit.
              EA si může být hrobař jakej chce ale pokud nemáš lidi na animace(případně pokud se něco podělalo během vývoje -- jakože bych se nedivil kdyby jim někdo třeba smazal disky s animacema nebo tak něco) tak ti nepomůže nic.
              To studio který dělá ME:A udělalo dlc omega. Což nebylo zrovna nejlepší dlcčko v me univerzu.

              @Derp Já bych ti chtěl připomenout okolnosti toho slavnýho konce. Šlo o to že pár měsíců před vydáním došlo k vyzrazení původního endingu a vývojáři se rozhodli že ho na základě leaku změní. To co z toho vylezlo je nejhorší konec v historii, ale podle mě v rámci toho co šlo stihnout se jedná ještě celkem o dobrej výsledek. Mac Walters je rozhodně dobrej spisovatel(rozhodně jeden z nejlepších co se týká napsání postav).

              Mě prostě příjde že tu lidi hledaj něco na co si musej zanadávat. Prostě si tu hru zahrajte(4 éčka fakt není dost), a uvidíte jestli se vám to bude líbit nebo ne.
              Je zvláštní že valný většině co zahrála trial se ta hra líbí.(kromě animací a UI)
            • za ten tristní tříbarevný konec ME3 mohli dva scénaristé, jeden z nich u Bioware skončil (vlna odchodu vývojářů po odkoupení EA) a ten druhý byl povýšen na pozici "story director" !!!

              Takže celý příběh ME:A bude pod taktovkou toho packala...
  • Lukyz
    Neřeknu tady nic objevnýho, nekritizoval jsem, dokud jsem si to sám nevyzkoušel a absolutně jsem od toho nic nečekal, ALE zároveň jsem nečekal, že to bude až takovej strašnej bazmek *11*

    Tímhle si EA podle mě prokázali medvědí službu. Získali sice €4 od XY hráčů co si jednorázově zaplatili Origin Access, aby si vyzkoušeli právě Andromedu, ale (můj názor) více lidí to od koupě odradí než přiláká.
    • Jack1947
      Jenže stále si to někdo koupí a má už předplaceno - protože věří Bioware jenže chyba lávky tenhle tým už nemá s tím starým nic společnýho.

      Opravdu nechápu jestli někdo čeká stále nějakej zázrak ( kdo nehrál)

      Tím si jen potvrdil již vyřčené že " To dopc snad nemůžou v roce2017 " myslet vážně. Kdyby se stáhlo aspon 40% předobjednávek bylo by to více než parádní.
      • Yup teď by spíš seděl název SJWARE.
  • Tak konečně se zjistilo jak to v Bioware dnes vypadá: http://i.imgur.com/NCWdRgZ.gif
  • Hraju early access verzi a zatim jsem velmi, velmi zklaman. Upadek Bioware je jiz zcela zřetelný a hmatatelny a vzhledem k uzasne minulosti studia též tristní. Potenciál, který skýtal zcela nový lore, je naprosto nevyužit. Pryc je uzas z tajemného, neznameho vesmiru, objevovani a nasledneho "stretu civilizaci". Příběh je zmateny, nahodily a tim padem nudny a nezajímavý. Postavy jednaji zcela strojove, nelidsky sablonovite. Nelze jim verit skutecne prožívání a jakekoli emoce, kdyz je koneckonců ani nepredstiraji. Jsou pouhymi loutkami poslušně a křečovitě se pohybujicimi v rytmu znudeneho loutkoherce. Scénář ani nedava moc smysl, pusobi jako sity horkou jehlou na urovni nevydareneho debutu zacinajiciho malého studia. Vrcholem je katastrofalni technicke i umelecke zpracování. Postavy pusobi nechtěně směšne a to nemluvim jen o propiranych komickych animacich, to je ve svetle zbytku jeste ten nejmenší problem. Obličeje jsou neskutečně osklive (po Horizon je to v kratkem časovém intervalu již druhá hra, s niz mam podobny problém), odbyte a je utrpeni se na ne delsi dobu divat. Hra zatim pusobi spis jako parodie. Pripominam zaverem, ze vlastnim skoro vsechny hry od Bioware a vsechny jsem si svym zpusobem - byt obcas se skripenim zubu a primhourenyma ocima - uzil a dohral vcetne Inquisition i nenavideneho DA2. Andromedu si v zadnem pripade nekoupím a na druhou stranu velmi ocenuji přístup EA, ze mi umoznili si tech deset hodin takto zahrat a seznat, o jak nevydarene dilo jde.
  • Ok. Už si běžim koupit drahou 4K TV s HDR, abych si mohl vychutnat tyhle plastový obličeje v upscalovanym 2K. *15*
    • Ale to si musíš koupit i PS4 Pro, ostatní konzole to upscalujou z mnohem menších rozlišení.. *1*
  • Pockejte s koupi aspon tyden po vydani jako forma protestu, ja to hrat nebudu kvuli tomu jak tam propaguji politicky korektni nazory
    • já to rozhodně teď hrát nebudu. Už dokončuju Torment (dodělávám Bloom) a začíná jaro, takže si nejspíš najdu jiné aktivity než hraní her. Hry až opět na podzim v zimě. Do té doby už možná vyjde DOS2 nebo Kingdom Come, takže kdoví kdy a pokud vůbec se k ME dostanu. Za rok už bude všude spousta racionálních recenzí hry, tj. ne že odehraju 5 hodin a jdu hodnotit jako je to úžasná hra 10/10. Hra by se měla hodnotit až po dohrání. To co na první planetě se může ukázat jako zábava, tak na šesté planetě už bude otravný stereotyp.
      • ja ted hraju dotu a za mesíc kupuju dawn of war 3
  • Ještě že nemám 4K, to bych se pak na ty držky musel dívat ještě ve větším rozlišení.
  • Pete.palis
    Nejvíce jsem viděl 4K záběry hlav vývojářů...
    • Hra bude stát za psí pšouk tak ti musí aspoň ukázat entuziastické vývojáře, kteří o tom mluví jako o svém nejdokonalejším díle, abys měl ten správnej pocit a kupoval to...
      • Jack1947
        Tohle krom jména zaszaení nemá s nějakým dílem nic společného.
  • tak jsem zaplatil 4 ečka, abych si moh deset hodin zahrát andromedu. přestalo mě to bavit po 6 hodinách. když odhlídnu od animací, který jsou sice odfláklý, ale gameplay neovlivňujou, tak nemám pocit, že za plnou cenu dostávám novou hru. základní zápletka může bejt zajímavá, ale dialogy jsou povětšinou o ničem, filmeček střídá filmeček, ovšem nic se v nich neděje. zřejmě pokus vydojit krávu mass efectu nadoraz, ovšem bez přidaný hodnoty. paradoxně, jako největší novinka mi připadaj ty animace. takže za mně za 25 eur ve slevě. možná
  • Tak dalších 5 hodin ve hře totálně obrátilo můj názor. Ta hra prostě na mě působí naprosto nedodělaným dojmem.
    Animace jsou v háji(ty nepředpokládám že vůbec půjde fixnout), občas se vyskytnout animační/texture bugy který ze hry dělaj něco co bych očekával v alfa fázi hry.
    A víte co je nejhorší - že ani ten mp nemá pořádně udělaný animace. Tam kde v ME3 cítíte dopad váhy těka(melee combat) tak tam to na mě působí jak když někdo plácá do větru.

    Podle mě je to fail z hlediska animací(což je upřímně řečeno kurwa velkej problém když se jedná o rpg kde valnou většinu času kecáte s postavama, případně bojujete). Pokud tohle nefixnou tak mě nejspíš hra mine, nebo si jí koupím sa sníženou cenu.
    Ještě počkám na recenze ale upřímně řečeno kromě main storylinu a pár věcí neočekávám nic extra.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit