Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Mikrotransakce jsou jasným prostředkem výdělků u MMO již dnes a po pádu WOWka už nic jiného, než "F4P" nebude. A myslím, že nejen v MMO kategorii.
    • Zadny F4P neexistuje, vzdycky si neco musis zaplatit a vetsinou te to vyjde draz nez mesicni poplatky.
      Zarnym prikladem je lotro, ktery si zahrajes free max do 25. lvl
      • F2P existuje. Jako jedna z prvnich s tim prisla treba staricka Anarchy Online (mimochodem vyborna hra). Celou zakladni hru jste meli zdrama (do 200 lvl) a jedine k cemu jste nemeli pristup byl datadisk (dalsich 50 lvl). S tou zakladni hrou se dalo vydrzet rok.
      • Proč asi ty uvozovky?
    • Stejný bláboly jako v článku.
      • Ale je to tak, jen se podivej, jak se ty projekty "her zadara" šíří jak chřipka v Mexiku.
        • A přesně jako chřipka mikrotransakce vymřou, až vyhubí všechny MMO hráče.
          • Bohuzel vize hraní "zadarmo" na ktery tenhle koncept stavi láka víc hracu nez za platby mesicne a celkove trzby jso take větší, alespon to tvrdi managerka z LotR *2*
  • Každý, kdo hraje MMO si rád měsíční poplatky zaplatí, 200-300 Kč měsíčně je nic. Problém nastává, pouze pokud někdo hraje víc MMO a pak už si rozmýšlí, kterou z nich zaplatí.

Free to play v západních MMO jako je DDO a LOTRO je dobré jen pro lidi, co hraji jen pár dní do měsíce, nebo jste hru přestali hrát a jen se tam jednou za čas lognete. Při normálním hraní vás vyjde celkový obsah a komfort přijde o dost dráž a to nemluvím o to, když máte víc altu.

Celkem jsem za MMO a poplatky za posledních šest let zaplatil víc jak 30 000 Kč celkově to vypadá jako velká časka, ale když to přepočítáte, tak si za to koupíte průměrně 30 her, to je na šest let dost málo.
    Momentálně platím WOW to je 1400 za 6 měsíců, na LOTRO mám lifetime, DDO mám FtP a platím, jen když mám v plánu ho hrát víc. Nejsou to nijak velké částky.

Re: Rockstar
    vem si to z pohlednu lidí, kteří se musejí starat o to, aby na ten raid vůbec mohl jit, možnost relativně rychle vybavit nějakého alta nebo nového člena, kterého nemusí raid protahovat je k nezaplacení. Navíc ten tvůj free gear je výrazně horší, než to co získáš na hc. A i ve Vanile mohla mít raid gear i opravdová lama, stačilo mít čas a byt ve správně gildě.
    • bohužel dostat se do dobry guildy je temer nemozna vec protože guilda chce co? - gear. a jak ho mam bez guildy ziskat ze?
    • Ale zas na druhou stranu. Mě jde o to jen zabít posledního bosse a nemusím tam chodit. Zas na nějaký sbírání BiS itemů nejsem. S těmi altmi to je pravda + když vemeš lvl věci, že.:) Ale nevím jestli někdo v TBC měl 5 postav co mohli chodit Sunwell asi nikdo.

Ale ten "free" gear je dostatečnej na end-game content mě je prostě tohle proti srsti. Prní tier v Cata bude super. Nakoupíš si gear abys mohl chodit Heroic Dungeony, tam nafarmíš gear na raid. A v raidu nafarmíš gear kterej bude na heroickou verzi toho samýho raidu (trochu lame). Poslední dobrá instance byl Ulduar. Ale bohužel další tier bude takovej, že už si budeš nakupvoat předchozí tier takže budeš skipovat content. Někomu to vyhovuje někomu ne:)
  • Vypadá to, že konec online světa přichází.
    • Naopak studie ukazuje ze "zadarmo" hraje vic lidi a ve finale celkove utrati vic nez kdyby vybirali poplatky mesicne

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit