Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • lol
  • omg proto se mu rika b2p tak to netahejte porad do f2p vy profici..
  • Guild Wars 2 si koupíš a nemusíš ani kupovat DLC... A free to není, když platíš za to, aby si se dostal do hry. *3*
  • Cim to je, ze kdyz se tady objevi novej clanek tak ma nejakej nadpis a pak se ten nadpis do 15minut preformuluje a zmeni? Nemeli by se takovy veci vymejslet pred tim nez se neco publikuje?
  • Secret World-hru si koupis za pakatel, veskery obsah bez jakehokoliv omezeni mas zdarma a dokupujes si jen DLC(pokud mas zajem). To je idealni model tzv "free" her
  • Krajčem nebo tou gorilou?
  • Tak age of conan F2P je vcelku pohode a prekvapivo ta hra stale zije . *5*
  • Měli bychom se bavit o AAA F2P hrách. Nemá smysl do diskuze o F2P zahrnovat obrovské množství asijských hříček. To se pak dostáváme do problému, že F2P definujeme prakticky výhradně podle těhle asijských hrách, které se stejně v "západním světě" prakticky nehrajou. Stejně tak bych nechal stranou mobilní hry. Já definuju F2P podle několika AAA titulech, které na F2P přešly a z toho mi F2P nevychází tak špatně. Nějaké ubohé hříčky mě nikdy nezajímaly a hrát na mobilu je naprosto neuspokojivé.
  • Základním problémem je, že pod model F2P se zahrnují velmi různorodé obchodní modely. Zatímco P2P je poměrně jasný model, kdy každý ví, co ho čeká, u F2P modelu to tak jasné není, ostatně jak se zmínilo v článku. To nakonec vede k tomu, že se F2P definuje především podle těch nejhorších příkladech F2P, což pomáhá tupé kritice F2P modelu obecně. Přitom existuje řada dobrých F2P modelů. Já zažil řadu F2P her, které si mě získaly právě proto, že se staly F2P (Rift, LOTRO, Age of Conan např.).

Že F2P jednou zanikne, nebo lépe řečeno se nějak transformuje, je naprosto zjevné. Každý by si měl uvědomovat, že F2P je především marketingový produkt a jednoho dne nafouklá a přebujelá marketingová oddělení vymyslí něco jiného. *3*
  • Ano takový model asi nikdy nezanikne a je mimo mísu něco takového předpovídat. Spíš by šlo o to, že se F2P oficiálně stane Bčkový produkt a velké firmy se vrátí k produkování kvalitních her za měsíční poplatky. Jako Béčkové filmy, taky se stále z nějakého důvodu produkují. Je však potřeba aby se vždy jednou za čas objevil AAA produkt, který se stane srdcovkou pro mnoho lidí, což se u F2P většinou nestává. Čim více takových bude tím lépe. AAA a Béčka tak budou koexistovat spolu dál jako u každého jiného produktu.
  • Souhlasím částečně. F2P jsou většinou jako Bčekové filmy. Já mam osobně už dlouhou dobu dost F2P her, většinou mají dost mizernou kvalitu. Hlavně když jsou z Asie. Každou chvíli mi nějakej otravnej banner skočí na nějakou Asijskou kopii Lineage II. Akorát se to jmenuje vždy jinak a nosí trochu jiné oblečky. Kvalita vyžaduje placení. Já si rád za kvalitní MMO připlatím. F2P s poplatky typu SWTOR je ještě větší vydírání hráčů než měsíční poplatky, nebo styl GW2, kdy si člověk koupí hru a pak má možnost něco připlatit, ale není omezován. SWTOR bez příplatku je úplně tragické. Na příplatcích si pak člověk zaplatí víc, než kdyby celá hra jela jen na měsíčních poplatcích. Když SWTOR začínal tak mě to jako hráče vyšlo levněji platit měsíčně, abych měl hru se vším všudy. Teď si sice můžu koupit měsíční poplatky ale ani tak hra nedává vše a i s měsíčními poplatky se musí sem tam něco zaplatit. F2P by musel nabídnout lepší kvalitu, aby se udržel dlouhodobě, nebo dopadne jako béčkové filmy, budou jich mraky, někdo se nad tím 5 minut pozastaví a jde dál. F2P snižuje celkovou kvalitu her za cenu toho, že jsou zdarma. Je možná pár kvalitních F2P ale drtivá většina je na nic. Je jich takové množství že mnoho z nich také zaniká a to dokonce i taková, která mají nějaký originální nápad. takže F2P je většinou nižší kvalita, která mi ani nestojí za to hrát, nebo je to něco jako SWTOR, kde nakonec z lidí vytáhnou víc, než kdyby platili měsíční poplatky. Takže šmelařina, raději ať to dělají poctivě. Jsem náročný hráč, potřebuji aby ti vývojáři přestali šaškovat a začali kvalitní hry za měsíční poplatky.
  • tak jednou určitě, až budou v roce 2356 všichni pařit na simulátorech ze Star Treku tak to asi bude fakt už jenom pro nadšence *1*
  • Tohle je už totiž jak se sr*ním. Každej ví, že to jednou přijde, ale není potřeba se o tom furt bavit.
  • Davam PC hrani rok maximalne dva!
  • už tu dlouho nikdo nepředpovídal smrt PC hraní *1*
  • Predpovidat zanik F2P je stejne pitomy jako predpovidat ze F2P je budoucnost PC hrani (viz. panove z Cryteku)...
  • To sou zase pindy ... ten clovek zjevne ma mizto mozku gulas ....

f2p naopak spolecne s donor systeme aka kickstarter zcela vytlaci klasicky placeny hry, a to minimalne v online svete. A to prave predevsim kvuli cim dal vetsi nabidce. On totiz klasickej marketing ve svete her moc nefunguje, spis vubec ne. Jedinej marketing kterej realne funguje, je pak warez. A proto ma pro libovolnyho vyvojare smysl f2p - ti kteri budou hrat zadarmo, by stejne hrali zadarmo (nebo by nehrali vubec), ale ma moznost si ziskat jejich prizen ... a nejaky ten $$$.

Navic prave kvuli velke nabidce bude cim dal vetsi problem (specielne u MMO) ziskat dostatecny pocet hracu, kteri by herni svet zaplnili, coz je jaksi podstatny predpoklad, aby za to nekdo byl ochoten platit.

Ruznorodost vubec na obtiz neni, prave naopak. Ale samo, "velkemu obsahu" a vsemoznym PR zvastalum se to nelibi, blbe se to zarazuje do jejidh oblibenych chlivecku v excelu. Naopak, cim vetsi ruznorodost, tim lepe pro hrace - kazdy si muze vybrat, nekomu nevadi hromady reklam, ale vadi mu cas potrebny na ziskani itemu, nekomu prozmenu vyhovuje si kupovat ruzne boost packy ...

Do budoucna to vidim tak, ze bude vznikat hromada games doslova na kolene za par fufni, takze je uplati par zajemcu a zaroven budou trebas vyvojari primo zamestnanci hracu. Uz dneska fungujou trebas ruzna zdruzeni provozujici herni servery na internetu a platici si profi administraci a v mnoha pripadech i vyvojare kteri modifikuji kod tak, jak si hraci preji.
  • MickeyMutant
    Má pravděpodobně příliš iluzí o inteligenci současného průměrného hráče. Což je pochopitelné, když začínal s videohrami někdy před pětatřiceti lety, kdy se hrám aktivně věnovala určitá specifická elita.
  • no konecne to nekdo rekl nahlas, f2p nejvetsi pitomost co jsem zazil
  • dobře udélaná f2p nemusí být špatná

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit