Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • velmi zla vyhovorka od vyvojarov.... velmi zla...... stardock je firma, ktora uz asi 7 rokov stoji na jednom mieste a nedokaze sa pohnut.....
  • Ftipny... nadavat, ze DX10 (ktery mimochodem az tolik neprinesli) nejdou na XP je asi neco jako stezovat si, ze vam nechteji dat motor z Mercedesu do Trabanta, ale ti haranti po vas chteji, aby jste si v 21. stoleti koupili Mercedes... no toto teda, ja bych je fackoval. Jak si vubec mohou dovolit po me, prostem geekovi, chtit, abych nedejboze upgradoval pocitac na soucasnou uroven a dal na to odpovidajici OS? Hajzli jsou to! Kapitalisticky svi*e! Marxisticky prasata! Jo pockej, ty nadavky se navzajem vylucuji... ale co, moje ignorance prece ted neni podstatna, protoze za to vse muzou oni!
  • wat?
  • Mr*kosoft a jejich monopolisticke praktiky. Další DX budou zase jen do Win8?
    • Dalsi DX nebudou ani pro Win9 neboj. Dalsi directy by mohly dorazit s prespristim X-Boxem. Driv by to pro MS nemelo smysl.
  • To zní jako rozumný názor. Ale podle mě má větší vliv skladba hráčské populace. Ta úplně jasně vyvinula do stavu, který nepřeje jakýmkoliv hrám, ve kterých je třeba přemýšlet a učit se. Ač to možná pro některé může znít divně, i ty nejhloupější RTS nutí hráče něco dělat, a to je na většinové publikum (které nekoresponduje se situací v naší zemi) prostě moc. Nemluvě o hrách vyžadujících kromě taktiky i skutečnou strategii a týdny učení. Trhu už nedominují geekové, ale herní BFU.
    • Jak rikas. Pecky jako Command&Conq, RedAlert, Total Anihilation, serie Civilizace, Serie Total War vsecko tohle si vystacilo i s DX7. Proc si panacek mysli ze za pomoci 4 jadroveho procesoru a soucasnych brutalnich gr. karet nejde udelat remix, je mi zahadou. Je moze ze ma zafixovano ze strategie rovna se spickove graficke effekty. To je ale jeho problem.
  • Jenom dotázek: Co pamatuju, tak na XPčkách DX10 chodí, ne?
    • Tak pardon, měl jsem si to najít dřív, než jsem něco napsal. Bylo to jen pro vista a vejš, r.v. 2006.
  • Kr.Pa
    Hon na čarodějnice, když se ji nelíbí XP a omezení 32 bitů, at pracuji s open GL.
  • U strategii je grafika to posledni co me zajima....diky tomu hnusnymu z3d zobrazeni sem civilization utnul u 3 dilu. To same Heroes. A moh bych pokracovat dal....
    • Pořád nevidím nic špatného ani na grafice ani na samotné hře co se týká HOMAM5.
      • Vidis, ja taky ne, a stejne homam3 je pro me neskutecne zabavnejsi a hezci hra.
        Mel jsem rad i 4ku, ale 5 uz vazne ne... Ale porad, nedovedu pojmenovat proc. Prijde mi proste takova preplacana, graficky ujeta hra...
    • Heroesy chapu(i kdyz grafika u tehle hry je to posledni co ji zabilo),ale s cim mas problem u Civilization,to nevim.
      A nemyslis ze si trochu protirecis? Grafika je to posledni co te zajima,ale nekolik her jsi kvuli ni prestal hrat *2*
      Na grafice ocividne zalezi i u strategii
    • na druhou stranu jsou strategie, kterým by izometrické zobrazení uškodilo - třeba bitvy v Total War nebo série The Guild
      ale s tou civilizací bych souhlasil, tam 3D zkrátka potřeba není - když jsem volil na Steamu mezi Civ 3 a 4, obě ve slevě, získala si mě trojka svou starou krásnou izometrickou grafikou z přelomu tisíciletí
  • myslim ze hrani strategii dneska hodne zabiji rankovani. Strategie je hlavne o MP. A ted si vemte, ze s vama nikdo nebude chtit hrat, protoze mate rank jako zacatecnik. A naopak. Men of War je snad prvni hra, ktera pak externe hodnoti i to, jak se hrac odpojuje od her, kdyz se mu neco nelibi. Takze nez cekat pul hodiny, jestli si vubec zahraju, taky si radeji pustim nejakou FPS. Jestli strategie vymiraji, muzem za to z velke casti my, protoze je nehrajem.
    • Urcite existuji i strategie zamerene na MP. Ale myslim ze jde o mensinu her. Takze tvrdit ze strategie jsou hlavne o MP.... Ja si naopak myslim ze u dobrych strategii hrace MP prilis nezajima
      • Shoguuuun ;-)
        Ted vazne, rankovani a predhazovani hracu podobne kategorie je takove maly krasny cheat. Berte to tak, temer kazda hra muze byt po urcitem "zajeti se" (zhodnoceni meho ratingu) zabavna, a celkem vyrovnana. Na druhou stranu vyzva je fajn ;-)
        K tomu shogunu, tam je prave videt, ze singl (byt je dobry, a mam dohrate skoro vsechny klany), tak pokulhava proti multaku. Ber to tak, AI moc chytra neni, a defacto ti staci 2 druhy armady... bud hardcore defenzivni, nebo rush. Nic vic, nic min (bavim se o vanilla). Multak ti da moznost zazit "jsem velitel, a strateg...."
  • Zase takova snuska nesmyslu to nebude, hlavne co se tyce jejich her. Treba u Sins of a Solar Empire, kteremu by rozhodne podpora vice jader, ukousnout si vice pameti prospela. A jiste se jim v hlavach toci ruzne napady na "velké" strategie, nad kterymi nechteji delat velke kompromisy ohledne HW a byt alespon trochu konkurenceschopni s jinymi zanry, aby hraci meli co noveho nabidnout.
    • děláš jako by slabej hw mohl za to že dnes jsou tak povrchní a plytké hry *7* *1* jo už vidím jak se všichni přetrhnou dělat nadupané komplexní strategie z realnou fyzikou a užasnou AI........ *7* facepalm sni dál
      • A co total war?
        To jsem mezi vama jediny kdo kvuli nemu 2x upgradoval pc
    • Robotron3
      Ale ať se to vezme z jakéhokoli úhlu, nikde za to nemůže Microsoft, protože strategie nikdy nebyly tahouny HW. Nikdy to nebylo o tom, je podivej se, kvůli týhle strategii si musim koupit víc ram, nebo novou grafiku. Strategie byl žánr spíš těch příležitostnějších hráčů, nebo co hrají hlavně ty strategie a to nikdy nebyli lidi, co by měli nejvýkonnější mašiny.
      • Uprimne, kdyz jsem mel nejake nedostatky v HW kvuli hre, tak to casto byly prave strategie. Je to logicke, mnoho jednotek, kvalitnejsi modely, vetsi detailnejsi textury. A lide co hraji strategie maji stale vetsi pozadavky, chteji dalsi funkce, vetsi prostory, vice jednotek. Kdyz jim po ste naservirujes podobnou hru, nemusi je to jiz zajimat a tvurce novych strategii chce pochopitelne vydelavat penize a urcite ma chut sve hry posouvat dale. A tezko si muze dovolit vydat hru, ktera bude na HW velmi narocna a resit, ze hra je pro polovinu hracu v nektere fazi nehratelna. Jinak bych se na to nedival jen jako na zanr strategii, ale konkretne na hry od stardocku. Pises, ze hraci nemaji nejvykonnejsi masiny, to mozna plati pro ty, co hraji pouze ty stare hry, platici hraci jiste investuji do HW.
        • Robotron3
          A kvůli kterým strategiím si v době vydání musel upgradovat? Strategie jsou hlavně náročné na CPU, protože s počtem jednotek se AI násobí a to pak hodně vyťežuje. Ale na GPU? DirectX? Nějaké velké textury? A k čemu? Když je to vidět z dálky z nadhledu? Dnes stejně mají všichni CPU, které hry ani pomalu pořádně nevyužívají, takže tvůrci strategií si fakt nemají na co stěžovat.
          • A co novej command and conquer kterej jede na frosbite 2? Ten Je momentálně v close betě hafo náročnej. Upgradovat jsem sice nemusel ale to taky kvůli tomu že mám high end pc. To ale kámoš už musel upgradovat. Nevím sice momentálně co ale hra byla téměř nehratelná. Snad zlepší optimalizaci.... No shrnu to tak: strategie jsou hodně náročné na ramky a processor( aha ramky si kupoval :) ).
            • Tilwaen
              Trochu OT: C&C série od doby, co není pod Westoodem, ale pod EA, stojí za velké kulové. Zlatý RA2 a Tiberian Sun.
          • Nevieš
      • prudislav
        SupCom byl pro nejvýkonější mašiny při nastavění různých lepších AI
        • Robotron3
          To je jedno, co si můžeš nastavit. Jde o to, s čím počítáš jako s cílovou (průměrnou) konfigurací při vývoji. A to u strategií nikdy nebyl highend, jako u FPS.
          • prudislav
            mám dojem že zrovna SupCom byla jedna z prvních her co díky pokročilý AI byla schopna využít vícejádrový procesory
            • Presne tak, predchozi autor prispevku si moc dobu minulou nepamatuje ;-)
              Strategie byly dlouhou dobu tahouny, vic pameti, lepsi procesor, lepsi grafika (tu grafiku berte z nadhledu, ne vzdy to byl hlavni ukazatel vykonu) ;-) FPS tu zas tak dlouho tahouny nejsou ;-) Ze halfe, ze farcry1, ze crysis...
            • max byly 2 jadra a AI v puvodnim SC taky nebyla kdo vi co, quadcore se valelo z 60% a "nic" nedelalo a to taky davali lidi obcas sezrat GPG. zato unreal endine uz v roce 2007 zvladal vyuzivat 4 jadrovy cpu bez problemu.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit