Přejít na výpis diskuzí
Podpora modderů XCOMu teď pro Firaxis není na prvním místě
25.10.2012 | Aleš Smutný
36 příspěvků
-
Jakožto modder říkám a od začátku tohoto svého koníčku se tím řídím:
Podpora modifikací ze strany výrobce není povinnost, ale milá pozornost. Pokud modifikuji hru, tak tím v podstatě porušuji licenci, dokud mi tyto úpravy nebudou schváleny vlastníkem. Že jsou vydavatelé tolerantní a nechávají nás hát si s čísílky (pokud se nejedná reálné o peníze v Diablu 3 nebo o podvádění v multiplayerových hrách) to je jen a jen jejich dobrovůle.
Začít se domáhat podpory modifkací a útočit na politiku DLC je podle mého názoru ze strany modera "politická sebevražda". Dá tím najevo vlastníku, že nehodlá jeho produkt nijak podorovat a v podstatě že modera nezajímá vlastník, ale jen a jen hra.
Ať už je pravda jakákoliv (například nemohu zrovna pochválit přístup 2KGames ke komunitě Mafie II), tak dát toto vlastníkovi tak okatě najevo znamená říct si o výslovný zákaz úprav a o technické znemožnění modování (například pomocí hashovacích technik). -
tak taky zalezi jak ktere mody ja si Skyrim bez modu predstavit nedokazu prijemne to zpestruje hru npr potreba jist a spat taky vliv pocasi na postavu a tak dal :)
-
Proc by to delali? U teto hry za patche v ramci novych DLC jetse rad zaplatis *2*
-
google--->xcom nexus
-
www.google.cz
-
to už jsou nějaké mody na Xcom? Jestli máte link pošlete *14*
-
Když nevíš, tak mlč.
-
Mam to stejne, ale beru to spis jako stesti, ze jsem na zadny ci ne na moc bugu ani v Morrowindu, ani Oblivionu a a ani Skyrimu nenarazil.
-
Self-entitlement. The worst thing that ever happened to gaming.
-
Super hra .
-
Mozna jsem to minul , ale k Legend of Grimrock vysel nedavno editor , a o tom se nikde moc nepise , coz je skoda.
-
Hmm..nevim , Skyrim mam skoro bez modifikaci a neprislo mi ze by je nejak extremne potreboval ani Morrowind je nepotreboval...vyjimku dela jen Oblivion , tam treba byli.
-
Mají to dělat jako Bethesda.Ta vydá hru s mnoha chybami a fandové to zdarma opraví.Navíc vylepší i další věci a nakonec přidají i kvalitní modifikace.
-
Vydat moderske nastroje až uý hru nebude nikdo hrát protože prostě přestane bavit je taky paráda ... Ale tak mody jim peníze nevydělají takže proč by s nima nějak spěchali?
-
No klasik take rika, neztracej cas a neplytvej zdroje na zbytecnosti. Uprimne na DLC jim se*e pes. Te hre chybi hloubka a ma par zavaznych bugu. Na tom meli zapracovat. Pak by meli zapracovat na zprovozneni dodatecnych nastaveni, co se mela odemknout po dohrani (napr. maraton mod), ale co nestihli dodelat. Ale chapu, na tom nevydelaji. Zato na DLC se tremi trapnymi mapami, ktere se navic nebudou nahodne objevovat neco malo ano. I kdyz podle reakci hracu to moc nebude, protoze by to muselo stat tak dolar, aby o tom lide uvazovali. A dolar to nebude, kdyz ted vydali preorder DLC s jednim debinim ucesem a moznosti menit barvicky brneni za 5 ecek.
-
Modařské nástroje by se neměly vydávat hned s vydáním hry. Vyřešil bych to spíš přidáním více možností do nástrojů, které budou vydané například rok po uvedení hry.