Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Autor je podle mě až zbytečně kritický. Sice mě taky docela štve, když se z Česka dělá ruská enkláva a z Prahy trochu klidnější Moskva. Ale jinak sem hrozně rád, že se vývojáři velkejch her inspirují i naší zemí. A konec konců, proč by je zase tak moc měly zajímat detaily, kterých si všimnou jen naši hráči. Tak velkej tržní potenciál asi nemáme, aby jim to stálo za tu námahu. Mě bude bohatě stačit, když z Česka neudělaj Tatarstán, nebo jinej zapadákov. (Doufám, že sem teď neurazil nějakého obyvatele Tatarstánu.)
    • těžko říct, ale v Tatarstánu paradoxně leží hlavní město Ruska. tedy Ruské federace. Tedy jedno ze tří hlavních měst. Myslím, že svým způsobem najdeš v ČR mnoho míst, který si titul zapadákov zasloužej víc. A možná to ani není škoda. Jakej by to byl svět bez zapadákovů.
  • TheGGG
    Těším se atd. atd.
    Ale OT: zdá se mi to, nebo se bar liku a disliku, nějak zužil?
    • No toho si zrovna ty pořádně ceň, to se ti tady moc často nepoštěstí *1*
      • TheGGG
        wut, asi nechápeš co myslím, celá ta žluto-šedá čára je nějaká kratší. Že by postupná příprava na odstranění liků a disliků *10*
        • C-BEAM
          jj, už čoskoro budeš vykastrován.
          • O tom si pomatený retrofil, nad jehož komenty se jen směji může nechat zdát.
            BTW já tu liky nesbírám, nad tím tady fapáte vy, pomatení hateři všech her, kteří doufají, že od svých stejně pomatených 8bitových kolegů získají co nejvíc liků
  • tak nezapomeňme, že špatná čeština vadí jen hrstce čechů a zbytku světa to bude ukradené. Navíc "utulek" nezní zas tak hrozně. jestli to chápu, sjíždí se tam lidé z celého světa, tak se ten název mohl trochu přizpůsobit. spíše jsem zvědavý, jak to vysloví postavy ve hře. to samé s českou angličtinou. nás čechy to bude trochu trhat, ale zbytku světa to bude šumák. buďme rádi, že tam ta praha vůbec je, a že tam jsou dokonce i pasáže, kde to opravdu vypadá na prahu.
  • No, uvidí se. Kdyby vypadala bojová stránka lépe než u předchůdce, bude to lepší (za stealth složkou byla fakt hodně vzadu). Vypustit nonsenzové boje s bossy by taky nebylo ke škodě. Mohli by to udělat jako v prvním díle, kde člověk hledal killfráze. Jinak platí jako vždy. Fanda si to asi pořídí, i když to nebude moc dobrý, normální člověk uvidí dle hodnocení a nemalá skupina trollů a rejpalů spustí pokřik hned. Pro lidi co začnou okamžitě s frází dřív to bylo lepší, vřele doporučuju si zahrát Deus jedničku znovu, pro masochisty klidně i invisible war a project snowblind.
  • S článku to vyzerá, že deus ex mandking divided bude mať hlavne prepracovanú akčnú stránku a stealth pôjde trocha bokom. To nieje dobré. *9*
    • samozřejmě, že to tak určitě nebude. může ti to připadat, protože na zabití člověka můžeš využít spoustu serepetiček - od tichých, ale smrtících akcí, po rambo style, či klasické přestřelky - a to se ukazuje v trailerech dobře. kolik toho ale potřebuješ, abys někoho omráčil či obešel? teoreticky stealth akci zvládneš beze zbraní, augmentů a interakce s nepřáteli. a to asi v takových pr článcích a videjích moc atraktivně nezní. zatím propagují, že je možné všecko, co bylo v předchozích hrách, navíc ještě propracovanější. pokud se toho opravdu drží, tak bude propracovaný i stealth styl... neměl bych obavy
  • To jsem zvědav, jak to všechno chtějí narvat před děj jedničky. Přeci jen podobná hnutí nejsou na dva tři roky a moc času jim tam nezbývá. HR byl v podstatě prequel, v jedné z posledních misí dokonce byly mailové odkazy na projekt, z kterého se vyklube virus v jedničce (a dalších mnoho skrytých pomrkávání). Jsem zvědav, asi se kluci scénárističtí troch zapotí.
    • Třeba tam bude scéna s ničením sochy svobody a vzestupem unatco. Dávalo by to i smysl, ale i tak by to vyžadovalo scénář co bude mít hlavu a patu.
  • maros.goc
    krasa uplne spica!! :) Jensen bude tentokrat nieco ako volavka ;) Hratelnost bude zda sa otvorenejsia, len s tym Utulek Station to prehnali veru :D ale to je len smietka bezvyznamna v hromade plusov, pre mna Witcher 3 prestava existovat, a nadsenie je zamerane len na Mankind Divided :D Na jednej strane ma to mrzi, no na druhej strane velmi tesi :)))
    • Vidim to stejne Witcher 3 hadr....
      • Deus Ex jako kvalitní a smysluplný open world, to bych si dal líbit. Třeba mi ho dá zrovna CDProject. :)
  • HYPE effect initiated *1*
  • Jack1947
    Vypadá to jak HR, tu nastavení zbraně si vypůjčily z crysis ne? snad tam nebude taky tak dementní boss nakonci ten byl vážně pain in ass.
    • pain in the ass* jack opět nezklamal se svými tragickými anglickými vsuvkami.
      • Jack1947
        Kdepak, jenom je přetvářím tak jak se mi hodí... ale těší mne že nějaký trotlík to odnáší, nafouklou gumou. *12*
  • Po zklamání s patetickým třetím dílem se tomuto (dle všeho akčnějšímu) pokračování vyhnu. Ušetřím peníz raději na knihu od Gibsona, nějaký zajímavější projekt na KS (popř. koupím Dex), nebo tak něco...
    • maros.goc
      skutocne, hipster sa nezaprie ....kupis si ubohy Dex? vsak ta hra je strasne plytka, a cyberpunkovy feeling ani zdaleka tak silny ako v Deus Ex, Dex je cely taky kostrbaty ....ale hlavne ze sme si rypli do krasneho dielu Human Revolution, hlavne ze sa citime ako hipster iduci proti prudu ze ;)
      • C-BEAM
        maros.goc: čo sa deje ? napísal niečo negatívne na tvoju milovanú hračku a tak ideš kopať do hry ktorá sa zase páči jemu ? *1* krásne patetické...
        • Jestlipak tušíš, co znamená slovo "patetický". Ne, opravdu to neznamená totéž, jako jeden z významů "pathetic" v angličtině. *7*

To platí i pro futi. Když chcete znít mazaně, postarejte se, abyste nezněli jako mimoni.
          • C-BEAM
            patetický -> vyjadrujúci pátos -> pátos -> dojemnosť = patetický -> dojímavý.

a skôr ako začneš splietať niečo o ešte vhodnejších významoch, ušetri si čas a choď robiť niečo užitočnejšie.
            • Ale to je přece v pořádku, já netvrdím, že to tak nedopadne. Ačkoliv by tomu mohla zamezit globální ekologická nebo politická katastrofa. Ale opět, neznamená to, že prohrané boje nestojí za to vést. Třeba ne z hlediska utilitárního, ale to je beztak amorální, nudné a vůbec mne nezajímá. *1*

Každopádně pokud všichni vážně skončíme u mezinárodní "angličtiny", tak je možná lepší rovnou bojovat za to, aby lidstvo vyhynulo dřív, než ho middlebrow konzumní popkultura definitivně pohltí a odešle světový ekosystém do kytiček. *5*
            • Netvrdím že ne. Na druhou stranu předpokládaný fakt že je boj předem prohraný přece neznamená že nestojí za to vést ho. *3* Kde by dnes byl člověk jako druh kdyby se nepokoušel svádět předem prohrané boje? Nejspíš ještě na stromě. *5*

Navíc ani na angličtinu dávno není spoleh - viz právě slovo "pathetic" (jehož notoricky používaný význam prakticky znemožňuje pochopení klasické attické tragédie nebo především sekundární literatury která se jí týká - a to je samo o sobě jedna z největších katastrof v dějinách lidského rodu srovnatelná snad jen s objevem hry v kuličky) nebo široce medializovanou kauzu "literally" a oxfordského výkladového slovníku.

Ano národním jazykům, ne mezinárodní američtině. *1* Pomalu abych šel malovat transparent. Do příštího traileru to snad stihnu.
              • C-BEAM

Reakce na příspěvek:

obávam sa, že vopred prehratý boj skutočne nestojí za to ho viesť a vieš prečo ? pretože je vopred prehratý. Boje ktoré ľudia vyhrali napriek tomu, že si mysleli, že sú vopred prehraté neboli vopred prehraté, pretože ich vyhrali *1*

a len pre zaujímavosť, v priebehu storočia má vykapať zhruba polovica jazykov, globalizácia tento trend nesmierne urýchluje, naše jazyky tiež skôr či neskôr podlahnú trendu ktorý smeruje k dvom-trom svetovým jazykom a stavím svoje posledné euro na to, že skončíme u jedného v priebehu tohoto tisícročia.

prajem peknú noc
            • Význam "žalostný", "mizerný" má slovo patos právě jen odvozeně v angličtině. Původně (resp. v klasické rétorice a teorii dramatu) patos vyjadřoval snahu působit na recipientovu emocionální stránku - vlastně v protikladu k logu (logice) a ethosu (morálce). To mimochodem znamená že patetický se nedá dost přesně přeložit jako dojímavý. V kontextu dnes běžně používaného pojmosloví patetický může znamenat téměř cokoliv od "umění, umělecký" po "kýč, kýčovitý", mimo jiné právě i dojemný.

Ach jo, na tohle jsem už dneska unavenej. *1* Ale na cokoliv užitečnějšího taky, takže se tě s dovolením pokouším vzdělat. *3* Prostě jsem měl pocit, že jsi to slovo použil v jiném kontextu, respektive přesněji jsi použil toto slovo (mylně) pro jiný pojem, než pro jaký se používá a tudíž jsi se nevyjádřil dostatečně exaktně. Pokud to byl mylný dojem, inu, všichni děláme chyby. Přesto si myslím, že snaha kultivovat veřejnou diskusi a pokoušet se trochu přispět svým dílem v boji za méně anglicizovanou češtinu za to stojí. Děkuji za pochopení.
              • C-BEAM

Reakce na příspěvek:

a práve takéhoto výlevu v duchu boja proti anglicizmom som ťa chcel ušetriť, i keď to bolo tiež krásne patetické. Možno je na čase s tým pre svoje vlastné duševné zdravie prestať, pretože jazyky k angličtine budú smerovať tak či tak, inými slovami zvádzaš vopred prehratý boj.
        • Ale já si to zasloužím, jsem prostě příliš roztomilý medvídek *2*
    • uzasny komentar, proc ho sem pises?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit