Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jack1947
    ted jen aby nezačalki úřadovat do her víc než je zdrávo *7*

Je hezké že zakročej ale můžou nechat klidně lootboxy které nikomu nic nedělaj a hru nekazí, navíc za děti jsou zodpovědni především rodiče spíše by to chtělo nějak omezit - aby jich nebylo tolik a zredukovat jejich obsah aby nemrvily ostatním hru.
  • Tak ono nejde jen o lootboxy. Plno her ma v sobe vyherni automaty, rulety, kola stesti,atp kde se toci "zetonama" za real penize a decka k nim maj neomezenej pristup a koupit si dneska nejakou dobijeci kartu dokaze i decko bez pritomnosti rodice ...jak to chce nekdo kontrolovat
    • ucho
      a já jsem dokonce slyšel, že v RPG hrách se některé věci rozhodují NÁHODNĚ podle výše skillu. i Kingdom Come má něco takového v dialozích. myslím, že mají zaděláno na problém. tohle je gamblerství.
      • A platis za to realnymi penezi, za kazde "zatoceni"? ;)
        • ucho
          to ne, mám to zdarma, tedy na tom získáš závislost mnohem jednodušeji.
          navíc tě nutí něco hrát víckrát, abys viděl i ty další možnosti. to je otravné.
          • Yep. A proto jsou nejlepší rpg několikahodinové akční filmotunely s nulovou replayabilitou jako třeba Last of Us.

Mimochodem, když vidím ty tvoje "argumenty", tak brečím. Zkus se fakt zamyslet, aspoň trošku, proč je gambling ve spoustě zemí ilegální, zatímco závislost třeba na utírání prachu (který máš zdarma!) není.
            • "jen jsem si vypůjčil argument někoho od vedlejší recenze"

"sofistikovaný humor ne každý pochopí ;)"

Ano, to je tak sofistikované. Myslet si, že diskutující mají vědět o tom, že sis půjčil argument z nějaký recenze. Gratuluji k sofistikovanému Tumoru na tvém mozku, génie.
            • ucho
              a já zase brečím nad hloupými lidmi. jen jsem si vypůjčil argument někoho od vedlejší recenze na nové NFS, kde někdo tvrdí, že je otravné, když po tobě závodní hra chce, abys nějaký závod jezdil víckrát. holt takový sofistikovaný humor ne každý pochopí ;)
            • R.I.P. fifa. Ale je to jen dobre, stejne to bylo vic o kartickach nez futbalu.
        • Ne, ale dítě uvidí jak se rychle a snadno dají vydělat peníze a najde si cestu jak to zkusit. A už se to veze...automaty, drogy..
          • KC ma mit M rating protoze Vavra udajne nema rad deti.
      • jamar28
        V KC se i dají hrát hazardní hry, třeba kostky, což děti vede ke gamblerství.
        • Jenže KC:D má být od 18+, takže děti mají smůlu *3*
  • To jsem zvedavy, jak se budou kupovat karty v Hearthstone :)
    • Stejně jako dosud jen ta pay2win vojebávačka bude mít rating 18+ *3*
    • no ze by sis transparentne koupil sadu?
      • Je to uplne jako loot box... 5 karet, jedna rare a mozna neco lepsiho. Jelikoz to jde hrat na mobilu, tak je to jeste pristupnejsi detem nez pocitac
        • SalemCZ
          máš i CS badny, kde potřebuješ klíč, takže nekupuješ Lootbox, ale jenom klíč k němu.
  • Tak to na to soudruzi přišli opravdu brzo, že ty loot bedny vypadají jako bedny v začouzený putyce. Ono nakupování skinů do her za reálné peníze je sice trochu židovina, ale alespoň víte, co dostanete a pokud si s pevnou vůlí řeknete, že se nebudete chovat jako slepice v obchodním centru, máte vystaráno. Ovšem hazard ve spojení s pay2win systémem, to už je, drazí kapitalisté ze západu, trochu moc. Prodávejte radši hotové produkty, u kterých tupá konzumní společnost může snadno poznat, co za své těžce vydřené peníze dostane. Neprodávejte králíka v klobouku, který žongluje s ovocem a sere různě barevné bobky. THX
  • Veskoslav
    A zakážou taky balíčky karet jako měly Pokémoni či hokejové kartičky atd.? Tam člověk taky nikdy nevěděl, co člověk dostane a valil do toho prachy jak blázen. Pokud se jedná o kosmetické kraviny, pal to čert, raději ani nepočítám, kolik mám peněz v Dotě za truhly atd.

A že chce banovat? Proboha, to zabanuje všechny a všechno, co má nějaký systém náhody viz právě většina systémů karetních her, kdy člověk dopředu nevěděl, co bude v balíčku a modlil se.
    • Tys zase nepochopil oc tu kraci... *7*
      • Veskoslav
        Bobíku, jdi si zase hačnout do kouta, jo.
  • jamar28
    No tak to už je teprve svinstvo. Politikům patří kopanec. Ale asi si musíme zvykat. Postupem času bude v politice čím dál tím víc lidí, kteří budou vědět, že nějaké videohry vůbec existují. A jak známo, náplň života politika je otravovat život všem ostatním pomocí různých regulací (vždycky si vzpomenu na Marge a její "a protože se to nelíbí mě, nemělo by se to líbit ani ostatním"), takže se nejspíš dočkáme daleko horších zásahů. Lidé, co tomu teď tleskají, se dost možná budou za 10 let chytat za hlavu. Ale tak kdo chce kam...
    • tak ty jsi slušný jantar
      • jamar28
        No mírni se s tím urážením, já nic nikomu zakazovat nechci, na rozdíl od lidí, co to schvalují. Jestli jsi hRDLA z mass effect fóra, tak co říkáš na loot boxy v multiplayeru ME3?
        • kdyby vůbec neexistovali tak je vše lepší
          • jamar28
            Takže ME3 by měl být povinně od 21 let nebo tak něco? Když ho koupíš sedmnáctiletému hráči, tak to naruší jeho vývoj nebo tak? *4* No nevím, já osobně bych každopádně neměl tu drzost diktovat vývojářům, jak mají dělat svoji práci. Každý si koneckonců může vytvářet svoje hry, jak se mu zlíbí. Ale donutit k tomu ty, kteří to umí, je jednodušší. Chápu.
            • jamar28
              Jo jo, člověk, co zahájí diskusi urážením, tady bude někomu psát, že je troll. Logika jak stehno. *7* Ale jdi, stejně z tebe nic rozumného nejspíš nevypadne, tak co z toho...
            • bože můj on je to troll, sorry mi to nejdřív nedošlo, už toho nechám
  • R.I.P. fifa. Tam to bylo hlavne o kartickach.
  • JamesFaith
    No, pokud to chtějí postavit na tom, že si to kupují děti, zajímalo by mě, jak chtějí obhájit, že si to ty děti jsou schopné koupit. Mluvím o tom, že takové dítě by potřebovalo vlastní kreditku nebo účet, aby mohlo lootboxy kupovat, a v takovém případě vidím vinu hlavně na straně rodičů, že mu to umožnili.
    • SalemCZ
      Tak pro tvůrce to bude jednoduchý prostě další 18+ a jim je už díky tomu jedno kdo to koupí. Prostě budou chráněný.
    • Presne! Dite ma mit vlastni platebni kartu az od osumnacti nebo az zacne vydelavat.
    • Jakoze dite nemuze mit vlastni kreditku a nakupovat? Lol
      • JamesFaith
        Ano, i děti mají karty, ale ty by neměly mít možnost nákupu na internetu, ale primárně jsou určené pouze pro výběry z bankomatů, a navíc o nich mají informace i jejich rodiče včetně možnosti blokovat.

U plnohodnotných účtů, nad kterými už nemají rodiče kontrolu, bývá u nás věková hranice minimálně 15 let a ve světě je to podobné.
        • Detske karty nemaji moznost nakupu pres internet? Btw 15 let je porad dite nebo nezletilej, kazdopadne se na nej porad vztahuje ochrana pre gamblingem. Alespon myslim.
          • JamesFaith
            Nákup přes internet se u karty může zakázat a u dětských to myslím je základní nastavení. Já si pamatuji, že u své první karty jsem ho musel výslovně povolit v nastavení.

A lootboxy považuji asi tak za stejný gambling jako štěstíčka na poutích nebo sběratelské karetní hry typu Magic. Obojí je tady už léta, štěstíčka pamatuji 30 let zpátky, a obojí je tolerováno jako přijatelné pro děti a mladistvé. Pokud by se najednou jejich obdoba zakázala v počítačové hře, považoval bych to za pokrytectví.
  • Sorry, ale zákaz nikdy nic nevyřešil a ani nevyřeší.
    O tomhle má rozhodovat trh, když se vám ty mikrotransakce a lootboxy nelíbí tak není nic jednoduššího než si tu hru nekoupit.
    • Zkus to vysvětlit malému dítěti co miluje Star Wars, je finančně závislé na rodičích a nemůže mít tudíž ještě pořádně zafixovanou finanční gramotnost. Někdo se v tom třeba neorientuje a jen chce potomkovi udělat novou hrou, kterou si samo vybralo, radost. Není to jen o tom co píšeš, což je sice volba kterou jsem třeba já konkrétně učinil, ale je to právě i o tom co píšu výše. Média, jelikož chtě-nechtě ovlivňují mládež nějakým způsobem vždy, by ji neměla tímhle způsobem zneužívat. (je mi už přes čtvrt století, ale i já jsem tehdy chtěl hezké věci z reklam atd.). Oni tohle vědí moc dobře a proto to dělají, nenech se vysmát. Tohle klepnutí přes prsty bude jedině k užitku.
      • Veskoslav
        Malé děcko nemá co hrát takovou hru. Pokud vím, je to pořád PEGI 16 Battlefront ne? A pokud si to v 16 neuvědomuje, tak problém rodičů, ne dané hry. Malé děcko si nemá co vybírat. Doteď si pamatuji dvě děcka tak 10 let, co vzal fotr na Deadpoola či jsem viděl podobné typy stát na GTA v řadě. Oboje je chyba rodičů, ne hry nebo filmu.
    • Sorry, ale já jako rodič mám před koupí dokonale znát obsah hry a její kompletní mechaniky? V tomto případě se jedná o zcela jednoznačný gambling, který má podléhat stejnému režimu jako je tomu u ostatních společností provozujících hazard.
      • Tak nemusis... ale pak se nediv...
  • Já bych radši nic neriskoval a zakázal ty lootboxy za peníze úplně *1* Ale to by pak Star Wars: the old republic do týdne skončilo *1*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit