Přejít na výpis diskuzí
Polovina PC hráčů čeká s nákupem hry na první slevu, zjistil průzkum v USA
10.9.2014 | Petr Poláček
153 příspěvků
-
samozřejmě, že je každého věc kdy nakupuje, jen tu prosím nebrečte proč tahle nebo tam ta hra nevychází na pc nebo se nikdo moc nepárá z optimalizací a hlavně proč jde vývoj tak pomalu dopředu
-
-
Neboj, za chvíli ti tady někdo napíše, jak konzole můžou za všechno špatné na herním průmyslu, jak ničí PC verze multiplatfomovek, jak brzdí vývoj her a další vtipný nesmysly...i když na druhou stranu, viník se samozřejmně hledá u ostatních a ne u sebe, takže to chápu.
-
-
Konzole mam rad, ale ze brzdi vyvoj je bohužel pravda, herni prumysl jede totiž podle nich, a desetileta existence aktualni konzole ten vyvoj opravdu nikam neposune. Na druhou stranu, to je tak trochu jedno, a nemusi se tak často upgradovat PC:)
-
-
Cože? Absolutně netuším, jak by konzole mohly brzdit vývoj her. Vždyť nikdo a to zopakuju, nikdo nebrání vývojářům dělat brutálně nabušené PC verze her či hry pouze pro PC, které využijí 10 Titánů (či co je teďka nejsilnější grafka) zapojených do sebe...
-
-
To vizejo ... on bude nekdo hru delat zcela extra ... jen proto, aby byla shopna vyuzit HW, kterej ma promile hracu ...
-
Konzole brzdi vyvoj jednoduse proto, ze se tam hry lepe prodavaji. Tudiz se vyvojarum (az na vyjimky) nevyplati delat pc exkluzivni hry, nebo se nejak vyrazne piplat s pc verzi multiplatformnich titulu. A z toho plyne, ze se vydavatele soustredi predevsim na konzolový trh. A protoze tu jedna generace konzoli je generace od generace dele a dele, pak je logicke, ze brzdi technologicky posun her, kdyz se musi vyvojari "vlezt" do vykonoveho stropu treba 7 let stareho hw.
Takze ano, nikdo jim nebrani, ale kdo by to delal? To ovsem jeste prece neznamena, ze konzole vyvoj nebrzdi. *3* -
-
Ale di ty brepto. Kde prosimte jsem oznacil konzole za zlo? Pouze sem napsal, ze hry se vice prodavaji na konzolich, nez na PC. Kdo si za to muze je samozrejme jasne. Ja pc hrace neobhajuju.
Ale duvodem stagnovani technologickeho pokroku ve hrach jsou konzole, jednoduse proto, ze jsou pro vyvojare prioritou, coz je zcela logicke.
A jelikoz pro ne jsou prioritni, tak se musi samozrejme ty hry tomu prizpusobit-tedy i po technicke strance.
Jednoduse, trh je orientovan na konzole a jelikoz Sony i MS se z nich snazi vymackonout co nejvic, tak jejich zivotni cyklus cim dal vice natahuji (opet zcela logicky krok), tak se musi vyvojari prizpusobit staremu HW. U soucane generace byl ten HW bohuzel nebyl zadny zazrak uz v dobe vydani a vzhledem k planovanemu cyklu az 10 let se hry po technicke strance zaseknou nejspis jeste vic, nez u generace predchozi.
Samozrejme, nekdo muze namitnout, ze si za to cele muzou pc hraci, tim ze nedokazou predstavovat dostatecnou kupni silu. Ale to uz je pak o uhlu pohledu.
Nemluve o tom, ze tahle stagnace vadi i spouste konzolovych fanatiku, ne jenom pc hracum.
A ne, nejsem zadnej hater, ani prislusnik udajne pc master race. Ja sem proste hrac a nechovam se jako mistni deti, kteri se hadaji, ktera platforma je ta nejlepsi. Zaroven se ale divam na veci tak jak jsou. A konzole svym konceptem pokrok proste brzdi.
Jestli je to dobre nebo spatne, to at si uz kazdy posoudi sam. -
Aha, takže zlé konzole brání vývoji tím, že se na ně hry vice prodávají? Páni, co se tady nedozvim...
Tady by se dalo říct, ze PC hráči samotní si brání ve vývoji PC her...ale jak už jsem napsal, je snazší obviňovat konzole, než se zamyslet a hledat chybu u "Bohem vyvolené platformy". -
A co tim chtel tazatel vlastne rici? *1*
-
Ty pracuješ nebo se chystáš pracovat zadarmo? asi těžko, že?
-
-
-
-
-
-
za prevzeti tohodle clanku plnyho kecu a neoverenejch informaci stejne tak jako naprosto neobjektivniho a nepouzitelnyho pruzkumu bych mistniho redaktora na miste vyhodil...
-
-
načo to vôbec čítaš? potreboval si si vybiť zlosť? zle si vstal?
-
-
ctu,protoze jsem cekal,ze se neco dozvim a ne ze se celej pruzum tykal monstroznich 6000 americanu konzolaru ve veku od 9 let
-
-
neviem ako ty ja sám som redaktorom a dobre viem aké to je keď nejaký kecálek veľmi rád na základe nejakého článku chce "vyhadzovať" ľudí z ich miesta... mňa by zaujímalo o čom by si ty denne písal v období herného sucha... je očividné že článok slúži iba na odreagovanie a zastáva pozíciu herného bulváru ale to neznamená že autor je hodný na vyhadzov (potrebuje iba nahnať sledovanosť to je všetko)... na tento web sa vraciam veľmi rád a to vďaka rukopisu daných autorov o ktorých viem že vedia čo robia (a to ešte nespomínam LEVEL)... vyhadzuj si vo svojej firme až raz nejakú budeš mať o čom pochybujem že máš... uvidíme ako sa ti bude dariť *3*
p.s. každopádne autori ti ďakujú za drahocenné kliknutia ktoré uskutočníš aj vďaka tomu že chceš reagovať na môj príspevok... ja viem že chceš ;)
-
-
-
-
Tomu se říká dehonestace her. Slevy velmi brzy po vydání + digitální distribuce (tedy nic fyzického v rukou). Hráč si tak hry neváží a odmítá její plnou cenu, i když za ní můžou být i roky tvrdé práce.
-
-
Roky tvrde prace, mozna. Rozhodujici jsou vysledky. Pokud nekdo tvrde maka 16 hodin denne a vysledkem je televizni serial Ruzova zahrada, neni to pro mne duvod si to stahnout byt zdarma :D
-
Ano chudacikovia vydavatelia, digitalnej verzii s ktorou maju mensie naklady castokrat daju vacsiu cenu ako fyzickej kopii. Aha, ale vlastne oni na digitalnej zarobia o dost viac, ze? :D
-
Proti tvrdé krabici s hromadou obsahu navíc jsem nikdy nebyl .... to vydavatelé seškrtali náklady a prodávají virtuální kopie za plnou cenu - No neber to !
-
-
No oni takhle seškrtali i ty krabicové verze, plastový obal, médium a jednostránkový manuál a nesmím zapomenout na těch 150 reklamních nálepech, které klidně naplácají přímo na ten papírový obal, kdo by o takové balení stál.
-
-
jenze ten model vymysleli vydavatele, ne hraci
-
-
Hru si klidně koupím za plnou cenu, nebudu jak s0cka čekat půl roku, když chci hrát hned teď. Nadruhou stranu, dnes vychází tolik dobrých her, že když člověk nějakou přehlédne a když pak po roce vidí na steamu tuto hru ve slevě, s radostí ji koupí.
-
-
Já socka jsem a ani trochu si u dnešních herních trendů nepřipadám trapně . Proč bych kupoval za 50+ dolarů , když stejně totéž a více do roka bude za třetinu ? Těch opravdu "must have" her poslední dobou ubylo a je to tím že se trh i díky mobilním zařízením pořádně rozrostl a kde kdo vám svůj koncept za babku či předražený early access přímo vnucuje o kopírování nápadů mezi vývojáři ani nemluvě .
To je i případ GOGu - Cože tuhle letitou a obehranou srágoru můžu mít jen za šest dolarů ?Super - ušetřím když odolám do slevy ! .
Na jedné straně pirátství ubylo , ovšem na druhé se stejní vydavatelé dušují , kolik že prodělávají, když nechají samotné hráče , aby zaplatili kolik sami uznají za vhodné .... -
-
No, někdo prostě nechce čekat na slevy. Já už za tenhle rok utratil dobrých 6 000,-. Jednou jsem si zkusil nekoupit novou hru, vydržel jsem to týden, pak už se to nedalo snýst. Už ju mám půl roku na steamu a eště sem ju nehrál. Každopádně ten pocit při nákupu byl úžasný.
-
-
Boze ocharnuj nas od zleho.
Drahy ggg zkus si sehnat holku, ... proc mam takovy pocit ze pak budete oba nadrzene shopovat po megamarketech. :D
Na druhou stranu, az uvidis vedle individum co je schopne dat za zabky 2500Kc, treba Te to zmeni. -
A máma o tom ví?
-
Kdyz vezmeme ceny novych titulu na steamu tak jsi i koupil celych 5 her za 9 mesicu. Wau to si fakt frajer:)))))) to je skoro jedna hra za 2 mesice, tak co to meles o to ze jsi nevydrzel tyden nic nekoupit?
-
-
Tos asi špatně pochopil, já myslel konkrétní hru, SC BL, né že musím každý týden kupovat novou hru. Klidně půl roku nic nekoupím, ale když už se na něco zaměřím, musím to koupit hned v den vydání. Jinak taky nekupuju jen nový hry, ale klidně 10 her po 5 éčkách.
-
-
-
-
-
Co je na slevách špatného ? No nic ! Mám už starší sestavu, takže někdy se bojím jestli to půjde, ale když to pak je ve slevě, tak si to koupím a risknu to, maximálně dám tak dvě sta padesát korun. To mne pak případně zamrzí méně, něž kdybych za to dal tisícovku. Někdy popravdě to ani za tu slevu nestojí, naposledy mne takhle znechutily Bordenlands 2 a NFS Most Wanted, kde je ve hře vidět kolik toho musíte koupit aby to bylo komplet, protože to co máte je vlastně takové demíčko, ovšem rozhodně ne zdarma. Kup si balík aut tuhle a DLCéčko tuhle. Naposledy mne opravdu rozladil už zmíněný Total War:Rome 2 Emperor Edition. Měl jsem za to že za sedm set dostanu původní hru, plus DLCéčka, zvláště když předchozí vydání bylo asi za čtyři sta páďo. Hm, smůla. DLCcéčka tam nejsou. Ani jedno. Takže špatná koupě.... teda v poměru cena výkon, hra je už asi v naprostém pořádku a běží rozhodně lépe nežli Šogun 2: Pád samurajů.
-
PC-čkáři jsou prostě důchodci - moc jim to nemyslí, nakupují ve slevách a jsou uhádaní jak stará Pincásková...
-
-
Zato ty jsi děcko... Rodiče ti koupí nejdražší hry a je jim to jedno. Ještě, že skončili prázdniny. Takových zoufalců se tady objevuje poslední dobou nějak moc.
OT: Kontrolní kód HL3 - že by znamení? *1* -
-
Ty p*čo. To si mu to nandal.
-
-
Bohužel, tahle naše komunita se moc nepovedla, to musím souhlasit.
-
tak tridsiatnici su dospeli muzi, nie dochodci chlapce *3*
Moc to moze nemysliet prave naopak konzolovym hracom, kedze jediny narok kladeny na ich inteligenciu je otvorit krabicku, vybrat disk a stlacit play na jednom z 10 tlacitok, ktore zahrnuje komletne ovladanie hracej skrinky *7*
V zlavach nakupuju zas a opat len inteligentni ludia, preco platit viac, nez je zdrave? *8* Navyse sa kvoli zlavam predavaju aj hry, o ktore by hrac nemal vobec zaujem, ak by boli za plnu cenu, takze paradoxne si myslim, ze na taketo extremne zlavy zareaguje viac hracov, ako by povodne reagovalo.
No a uhadane su len pubertalny spratci, pravdepodobne si jednym z nich, len o tom este nevies, my dospeli muzi sme si tym uz davno presli. Prajem pekny den *5*
-
-
určitě dochází ke snižování hodnoty her, ale nemělo by se zapomínat na to, že aby se hra dostala do slevy, musí s tím souhlasit autor té hry. je to tedy o tom, na kolik si svou hru cení. ono pokud se hra neprodává za normální cenu (často kvůli tomu, že hru nikdo pořádně nezná, protože je jich na prodej tuna), moc věcí autorovi nezbývá.
-
to dáva zmysel, kto by si uz kupoval tie predrazene hry , ked stoja vacsinou za ho**no , vdaka bohu za steam a zlavy . Ja som ale klasik a preferujem radsej krabicovky ktore sa mi budu pripominat na poličke, ale to je troska drahsia zalezitost ako nejaka 90% zlava na steame :)
Stale lepsie ako hlupaci co si hry predobjednavaju naslepo a potom placu a banuju aku blbost kupili . Radsej to nehraj a bud pirát , až potom kupuj v akcii -
akurat v humblebundle store je kazdy pondelok free hra
-
Bože to je špek... a pochybuji že polovina PC hráčů čeká na slevu... vždyť skoro 90% hráčů hry jen stahuje *12*. Kdyby to byl článek o konzoli tak bych tomu věřil, tato komunita alespoň nekrade a váží si vývojářů.
-
-
Prosimtě nech toho ty pokrytče... Kdyby bylo tak jednoduché pirátit na konzole stejně jako na PC tak vy šulini taky dávno pirátíte. Normální člověk nedá takový balík za hru. Ještě když 90% těch her jsou odpad. Já hry samozřejmě stahuju a pokud mě hra baví tak si ji koupím. Nejsem hlupák abych kupoval zajíce v pytli.
-
ano aj preto xbox verzia GTA V svojho času trhala rekord v návšteve pirátskeho zálivu že ;)
-
-
Bude zábavné pozorovat stahovanost PC verze. Já se klidně vsadím, že překoná obě konzole. *1*
-
-
ja o tom každopádne nepochybujem vzhľadom k počtom PC hráčov... paradox je podľa mňa ten (aspoň mne sa osvedčil) že človek ktorý si kúpi drahú zostavu nemá záujem už následne kupovať hry... mám taký prípad dokonca v rodine :/
-
To bude tím, že stahování na PC je daleko daleko jednodušší než u konzolí (pokud to tam vůbec jde). To se to pak dohání a předehání, co? Asi jako kdybys srovnával počet snědených porcí hovězího steaku ve steakhousu a ve vegetarianský restauraci.
-
-
A jako co? Takže tím, že jde na PC warez v pohodě někdo PCčkáře nutí, aby služby zátok využívali?
Další pitomá výmluva.... -
-
Ale doháje, vždyť starý konzole warez umožňují, takže si ho můžeš porovnat u početně podobných herních základen na konzolích a PC. Kdo ve warezu vede? *14*
-
Pitomější je dělat z pcčkářů zloděje, a z konzolistů slušňáky, když ti druzí prostě nic takového provádět nemohou. Proto nevíme, jestli to nejsou náhodou stejný sv1ně. *1* *1*
-
-
-
-
je celkovo smiešne že konzola kde si človek musí platiť už len za samotný multiplayer sa predáva najlepšie... ktovie asi prečo... načo si nahovárať že pirátstvo na konzoliach neexistuje... každopádne aj tak zastávam názor že konzola je veľmi dobrý kompromis pre nenáročného hráča (nehovoriac o pohodlnosti gamepadu ktorý ja osobne preferujem radšej ako tlačiť sa za klávesnicou... bohužiaľ dota 2 sa tým hrať nedá :D)
-
pána boha, ľudia nereagujte na podmostových obyvateľov.
-
-
Konzole ? a jak si je váži ? vývojáře ? vždyt kupují hry jenom proto že musí ... a kdyby 90% pc hráčů hry stahovalo tak neexistuje žádný herní průmysl, vzbud se ...
-
-
Se podívej např. na prodeje CoDka. Hravě vítězí konzole, protože ano konzolisti to musí koupit na ne jen to sprostě ukrást.
-
-
demagogie...
-
Dobrej příklad, COD je už dávno odpad pro děcka, proto vedou konzole *3*
-
Tak to je dobrý protimluv. Nejdřív, že si komunita váží vývojářů a pak že si to MUSÍ koupit. Prd si váží. Vývojářů si váží procentuelně plus mínus stejně. Jenže si to musí koupit protože - A) nemají PC, kde by to ukradli a chodilo jim to v normální kvalitě B) neumí si upravit konzoli, potažmo mají takovou kde to nejde. Celá věc a konec kravin.
-
-
-